Efsane cuma

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
@M U R A T @Paian Ben Mi Box kullanıyorum. Beni fitil etti dediğim olumsuzlukları, internete uzak bir yerdeyse stabil çalışmıyor, Youtube internetten dolayı akıcı olamazsa donuyor aklı felan gidiyor, hop reboot atmanız gerekiyor. Legal yollardan da kablo ile bağlayamıyorsunuz, çünkü üstünde 1 adet usb, 1 adet,adaptör, bir de hdmi girişi var. USB to Lan çevirici işe yarar mı bilmiyorum, denemem lazım. Eğer kumandayı uzak bir yere götürürde bağlantısını koparırsanız yine reboot atmanız gerekiyor (adaptörü söküp takarak) çünkü üstünde hiç tuş yok. Bir de kumandadan kapatıp açtığınızda hiç kendini yenilemiyor, misal youtube da x videosu açıkken kapattınız, ertesi gün gelip açtınız tekrar o x videosundan devam ediyor. Güzel yönlerinden biri çok küçük cep telefonu gibi cebinize koyabilirsiniz. Kumanda da sesli arama özelliği var, Türkçe algılıyor ama legal yollardan Chrome yükleyemediğiniz için aramayı youtube için yapıyor. Çok fazla uygulama seçeneği yok. ama Netflix, Puhu, Spotify gibi uygulamalar var. TV+ var eğer aboneliğiniz varsa. En akılsız TV nizi bile smart tv ye çeviriyor. Köyde felansanız telefonunuzun internetini bağlayıp bile kullanabilirsiniz. Akıllı tv özelliklerinin hepsini sunuyor, ve Android TV altyapısına sahip. Ama internet problem yaşatıyor, ben ona ayar oldum ya modemin olduğu yere götüreceğim ya da kablo işini bir şekilde ayarlamam lazım.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
@M U R A T @Paian Ben Mi Box kullanıyorum. Beni fitil etti dediğim olumsuzlukları, internete uzak bir yerdeyse stabil çalışmıyor, Youtube internetten dolayı akıcı olamazsa donuyor aklı felan gidiyor, hop reboot atmanız gerekiyor. Legal yollardan da kablo ile bağlayamıyorsunuz, çünkü üstünde 1 adet usb, 1 adet,adaptör, bir de hdmi girişi var. USB to Lan çevirici işe yarar mı bilmiyorum, denemem lazım. Eğer kumandayı uzak bir yere götürürde bağlantısını koparırsanız yine reboot atmanız gerekiyor (adaptörü söküp takarak) çünkü üstünde hiç tuş yok. Bir de kumandadan kapatıp açtığınızda hiç kendini yenilemiyor, misal youtube da x videosu açıkken kapattınız, ertesi gün gelip açtınız tekrar o x videosundan devam ediyor. Güzel yönlerinden biri çok küçük cep telefonu gibi cebinize koyabilirsiniz. Kumanda da sesli arama özelliği var, Türkçe algılıyor ama legal yollardan Chrome yükleyemediğiniz için aramayı youtube için yapıyor. Çok fazla uygulama seçeneği yok. ama Netflix, Puhu, Spotify gibi uygulamalar var. TV+ var eğer aboneliğiniz varsa. En akılsız TV nizi bile smart tv ye çeviriyor. Köyde felansanız telefonunuzun internetini bağlayıp bile kullanabilirsiniz. Akıllı tv özelliklerinin hepsini sunuyor, ve Android TV altyapısına sahip. Ama internet problem yaşatıyor, ben ona ayar oldum ya modemin olduğu yere götüreceğim ya da kablo işini bir şekilde ayarlamam lazım.
lg smart tv mevcut bana katacağı şey netflix puhu kanallarını izleyebilmek mi olacak üyeliğim olmasa dahi

exorcist26

Çaylak Detaycı
Üye
o zaman apple tv ne işe yarar :)
Mi box kullanıyorum hocam size de tavsiye ederim. Benim televizyon smart değildi bu kutu ile tvye can geldi. Eskiden film indirip USB ile dizi ya da film izliyordum. Şimdi netflix ve stremio uygulamaları ile yerimden kalkmadan istediğim içeriğe ulaşıyorum.

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
lg smart tv mevcut bana katacağı şey netflix puhu kanallarını izleyebilmek mi olacak üyeliğim olmasa dahi
Televizyonunuz zaten bir smart tv ise ihtiyacınız yok bence ürüne boşuna almayın. Yine de üyeliğiniz olması gerek öyle bir imkanı yok Netflix ve benzeri uygulamalarda. LG smart tv ye de zaten netflix vb indirebiliyorsunuz. Ben tv kablosu ve smart olmayan bir televizyonda kullanıyorum, bu şekilde smart tv sahibi olmuş oldum ama size katacağı pek bir şey yok gibi :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bağlantıda sıkıntı varsa hiç tat vermez bu tür ürünler. Bende Superonline fiber internet var. Modem de yeni değişti. Onun da etkisi olabilir. Eğer yaşadığınız problemin wirelesstan kaynaklandığından eminseniz wireless extender ile çözebilirsiniz. Xiaomi'nin prize takılan bir modeli var ben de kullanıyorum başka bir yerde. Diğer hususlarla ilgili bir şey diyemeyeceğim ne yazıkki. Ben Apple TV 4K kullanıyorum kumanda kopması, yeniden başlatma vs. denk gelmedim. Sadece sevmediğim yönü kumandasında dokunmatik vs. olunca bir de Apple tarifesini eklediğimizde saçma bir bedel biçmişler. Neredeyse makina kadar para istiyorlar.
Kapı fitillerine sürebiliyorsun :)
"Jack of all trades master of none" bir ürün anladığım kadarıyla. Çocuğun kulağına damlat, kolayla karıştır lastik parlat, kapı fitiline sür. Hepsinden az çok var ama hiçbirinde en iyi değil.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Trendyol'da bir kaç polo gömleği 30 TL'ye yakaladım , diğer sitelerde sadece sözde indirim var, en azından takibe aldığım ürünler için durum bu..
Ah birde ortak bir isim bulsalar şu gün için.. Yurtdışında tek isimle her firma kampanya yaparken bizde Süper cuma, efsane günler, efsane cuma, şanslı cuma..

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Trendyol'da bir kaç polo gömleği 30 TL'ye yakaladım , diğer sitelerde sadece sözde indirim var, en azından takibe aldığım ürünler için durum bu..
Ah birde ortak bir isim bulsalar şu gün için.. Yurtdışında tek isimle her firma kampanya yaparken bizde Süper cuma, efsane günler, efsane cuma, şanslı cuma..
Adminim, "Kara Cuma" Türkiye de tepki çekti biliyorsun geçtiğimiz yıl özellikle. Bu sebeptendir ki firmaların hepsi ............. Cuma adı altında indirim yapmaya çalışıyorlar işte :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hayırlı olsun. Gliserin detay için mi? Öyleyse ne için kullanılıyor?
Cam suyuna ekliyorum polonun cam suyu tankının tam litresini bilmiyorum ama tam dolumda yaklaşık 20ml katıyorum. Tatlı bir parlaklık bırakıyor camda ve silecekleri yılda bir değişiyorum. Silecek izi gibi problemleri azaltıyor. Bildiğim kadarıyla antifriz özelliği kazandırıyormuş suya kışında miktar artırılıp kulanılabilir don olan yerlerde.

@Paian lastik parlatıcı olarak kullanılıyor ama arkadaş farklı bir amaçlada kullanıyor olabilir
Evet lastik parlatıcı olarak kullanacm bakalım neler olacak. Bir kaç başka fikirlerimde var deneyeceğim tabi bakalım.

Selametle. Başka fikirlerede açığım.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Cam suyuna ekliyorum polonun cam suyu tankının tam litresini bilmiyorum ama tam dolumda yaklaşık 20ml katıyorum. Tatlı bir parlaklık bırakıyor camda ve silecekleri yılda bir değişiyorum. Silecek izi gibi problemleri azaltıyor. Bildiğim kadarıyla antifriz özelliği kazandırıyormuş suya kışında miktar artırılıp kulanılabilir don olan yerlerde.

Evet lastik parlatıcı olarak kullanacm bakalım neler olacak. Bir kaç başka fikirlerimde var deneyeceğim tabi bakalım.

Selametle. Başka fikirlerede açığım.
İlk defa duydum ama antifriz işini sprey şişeyle deneyeyim. Belki camdakini de eritir. Yapış yapış olmuyor mu?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Su tankı 5 lt yakın su alabiliyor 20 ml kayboluyor zaten. Güçlü bir malzeme değil

Selametle

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
İlk defa duydum ama antifriz işini sprey şişeyle deneyeyim. Belki camdakini de eritir. Yapış yapış olmuyor mu?
Sprey şişede hiç denemedim. Lastik parlatıcı olarak kullanılıyor sonuçta bu malzeme, antifirz özelliği şekerli bir yapısı olduğu için camda don çözmesi için kullanımı hoş olmazdı sanki. Ama camdaki tatlı kayganlığı donmayı geciktirebilir. Çiy ve kırağıda etkileri belli oluyordu. Üstadlar daha iyi bilirler ben çok bilemedim. En son geçen kış kullanmıştım 1 yıldır yeni aldım. Bu bahsettiğim diğer fikirler ortaya çıkınca :)