Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
merhaba daha önce kullandıgım ve memnun kaldıgım epoca firmasının köpük pompasının yenisini almak için araştırmlarım sonucunda türkiye'de bir firmanın sattınıgı ögrendim. irtibata geçerek yeni pompayı aldım.
bilenlerin aşıkar oldugu carbon collective ve ammo gibi detay ürünleri saglayan ve yapan firmalarda bu pompayı kullanıyor.
videolarını izleyebilirsiniz.
ürün 1.5 lt ölçüsünde yanında ölçü birimli saydam göstergesi ve silindir ayaklıgı var.
fiyat 13 € +kdv güncel kurdan hesaplanıyor. ben aldıgımda 95 tl gibi bir rakama geldi . izmir'de oturdugum için kargo ve havale eklendi.
istsanbul'da oturanlar gidip eldende alabilirler. bu şekilde bilgi verildi .
firma güvenilir ve sitesinde de göreceginiz gibi farklı modellerde mevcut. istediginiz ürünü seçebilirsiniz.

firmayla sitesini veriyorum inceleyip yine site de belirtilen iletişim yollarını izleyerek bilgi alabilirsiniz.

https://www.unison.com.tr/urun-kategori/dispensing-sistemler/basincli-puskurtuculer/

yine ürünü bilmeyenler için görsel bir kaç resim ve bu gün çektigim video ekliyorum.

alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.
not: videoda 45 ml flowey b33 kullanılmıştır 1.5 lt su için. jant ve davlumbaz temizliginde oldukça bşarılı sonuçlara imza attı ürün.

Ekli dosyayı görüntüle 15722 Ekli dosyayı görüntüle 15723

Bu arada firmaya mail attım, hızlıca dönüş yaptılar, yanıtı direk aşağıya yapıştırıyorum.

Merhaba,

İlgili ürünün koli ve tekli satış fiyatını öğrenebilir miyim? Bir de nereden satın alabilirim?

A-Type 1.5 Pro Viton Basınçlı Köpük Püskürtücü – Unison

--------------------------

Konu: RE: Unison "A-Type 1.5 Pro Viton"

Ömer Salih Bey merhaba,

Talep ettiğiniz ürün stoklarımızda mevcuttur. Mail imza kısmındaki İstoç adresimizden tedarik edebilirsiniz.

Fiyat 18,-EURO / Adet ( +KDV )’dir. 250 adete kadar fiyat sabittir.

Saygılarımızla
Kenan Aydın
Satış Destek Temsilcisi

İstoç 33.Ada No:61-63 Mahmutbey 34218 İstanbul
0 212 659 61 00 0 533 560 93 88 0 212 659 67 11
0 533 031 10 30 (Sadece Whatsapp)

Belki almak isteyen olur diye buraya bırakıyorum.

@ege Üstadım, siz 13 euroya almışsınız şimdi 18 euro derler, aynı ürün değil midir? Yoksa siz özel bir indirim mi aldınız? +kdv de var tabi.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@ege @Detail 35 Bu tec one olanı kimyasala dayanıklı anlamına mı geliyor.? Bir de bu (viton) ifadesi ne demek oluyor.?
Kimyasala dayanıklı demek değil. Viton nedir bilmiyorum firmaya mail atarsanız ürünler hakkında bilgi istediğinize dair dönüş yapacaklarını düşünüyorum :) Tec one da heavy duty ibaresi var ama ben orange degreaser'dan güçlü bişey koymadım

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu arada firmaya mail attım, hızlıca dönüş yaptılar, yanıtı direk aşağıya yapıştırıyorum.

Merhaba,

İlgili ürünün koli ve tekli satış fiyatını öğrenebilir miyim? Bir de nereden satın alabilirim?

A-Type 1.5 Pro Viton Basınçlı Köpük Püskürtücü – Unison

Konu: RE: Unison "A-Type 1.5 Pro Viton"

Ömer Salih Bey merhaba,

Talep ettiğiniz ürün stoklarımızda mevcuttur. Mail imza kısmındaki İstoç adresimizden tedarik edebilirsiniz.

Fiyat 18,-EURO / Adet ( +KDV )’dir. 250 adete kadar fiyat sabittir.

Saygılarımızla
Kenan Aydın
Satış Destek Temsilcisi

İstoç 33.Ada No:61-63 Mahmutbey 34218 İstanbul
0 212 659 61 00 0 533 560 93 88 0 212 659 67 11
0 533 031 10 30 (Sadece Whatsapp)

Belki almak isteyen olur diye buraya bırakıyorum.

@ege Üstadım, siz 13 euroya almışsınız şimdi 18 euro derler, aynı ürün değil midir? Yoksa siz özel bir indirim mi aldınız? +kdv de var tabi.
142 tl ye geliyor. kwazar köpük yapan 2 litrelik pompası daha mantıklı geliyor

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Konusu gelmişken; bende 2 adet Tec One foamer var ve ikiside malesef çalışmıyor. Birisi hiç basınç tutmuyor diğeri de üstten biryerden hazenede ne var ne yok dışarı atmaya çalışıyor.
Geçen günde 10 yaşında bir Gloria pompa bozulduydu. Gerçi onun pompayı tutan demir parçasıda paslanmıştı ama ben bozulduğunu unuttuğumdan içine bir güzel Gtechniq şampuan ile suyu koydum sonrası hüsran olunca senin ben yedi sülaleni diyerek aynen çöpe attım. Ama nasıl rahatladım anlatamam :D :D
Aynı şeyi epocalar içinde yapmayı düşünüyorum ama her seferinde verdiğim parayı ve harcadığım enerjiyi düşünüp vazgeçiyorum. Çünkü, iki pompayıda Unison'dan bizzat gidip almıştım. Gerçi yolum oralara düştüğünden alışverişi bahane etmiştim ama yinede neticede o kadar yol, yakıt, vakit, nakit...vs harcadım o nedenle de halen epocalar bozuk olmalarına rağmen hayattalar :D :D
Ege ile yakın yerlerde ikamet ediyor olsaydık da Ege bunları adam etseydi keşke :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Konusu gelmişken; bende 2 adet Tec One foamer var ve ikiside malesef çalışmıyor. Birisi hiç basınç tutmuyor diğeri de üstten biryerden hazenede ne var ne yok dışarı atmaya çalışıyor.
Geçen günde 10 yaşında bir Gloria pompa bozulduydu. Gerçi onun pompayı tutan demir parçasıda paslanmıştı ama ben bozulduğunu unuttuğumdan içine bir güzel Gtechniq şampuan ile suyu koydum sonrası hüsran olunca senin ben yedi sülaleni diyerek aynen çöpe attım. Ama nasıl rahatladım anlatamam :D:D
Aynı şeyi epocalar içinde yapmayı düşünüyorum ama her seferinde verdiğim parayı ve harcadığım enerjiyi düşünüp vazgeçiyorum. Çünkü, iki pompayıda Unison'dan bizzat gidip almıştım. Gerçi yolum oralara düştüğünden alışverişi bahane etmiştim ama yinede neticede o kadar yol, yakıt, vakit, nakit...vs harcadım o nedenle de halen epocalar bozuk olmalarına rağmen hayattalar :D:D
Ege ile yakın yerlerde ikamet ediyor olsaydık da Ege bunları adam etseydi keşke :)
Kwazar ‘da bozulan parçaları için bakım/aksesuar parçaları satılıyor., Epocada vardır muhtemelen..

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
142 tl ye geliyor. kwazar köpük yapan 2 litrelik pompası daha mantıklı geliyor
Epoca kopuk konusunda çok çok daha başarılı kwazar çok sıvı atıyor ikisinide kullanmış biri olarak kesinlikle epoca öneririm. Hatta kendi kwazarimi sattım

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Epoca kopuk konusunda çok çok daha başarılı kwazar çok sıvı atıyor ikisinide kullanmış biri olarak kesinlikle epoca öneririm. Hatta kendi kwazarimi sattım

Acaba şöyle diyebilir miyiz; "Kwazar ile Epoca aynı oranda ürün için kıyaslandığında kwazar daha sıvı atıyor..." Çünkü ben siyah başlıkla oldukça yoğun köpük alıyorum kwazardan. 1.5 litre su 150 ml ürün şeklinde. Kwazari ben de satmayı düşünüyorum ama hantallığından, yoksa bence performansı yeterli. Tabi epoca vb kullanmadım, internette gördüğüm karşılaştırma videoları neticesinde söyleyebildiğim bir şey bu. Siz kullanmışsınız daha iyi yorumlarsınız... Ama yorumu ilk söylediğim ışığında mı yaptınız onu merak ettim.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Acaba şöyle diyebilir miyiz; "Kwazar ile Epoca aynı oranda ürün için kıyaslandığında kwazar daha sıvı atıyor..." Çünkü ben siyah başlıkla oldukça yoğun köpük alıyorum kwazardan. 1.5 litre su 150 ml ürün şeklinde. Kwazari ben de satmayı düşünüyorum ama hantallığından, yoksa bence performansı yeterli. Tabi epoca vb kullanmadım, internette gördüğüm karşılaştırma videoları neticesinde söyleyebildiğim bir şey bu. Siz kullanmışsınız daha iyi yorumlarsınız... Ama yorumu ilk söylediğim ışığında mı yaptınız onu merak ettim.
Kesinlikle diyebiliriz abi kwazar yoğun yapıyorsa aynı miktarı epocaya koyunca traş köpüğü yapıyor diyebilirim

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bende alta foamer 2000 mevcut. İsterseniz bir gün buluşup sizdeki epoca ile bir kıyaslama yapalım. Forumdaki arkadaşlar için de iyi bir içerik olmuş olur.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
teşekkür ederim üstad @onurçiko, bizim one tec biliyorsun ki 1 lt yetersiz kalabiliyor. başlık aynı dolayısıyla performansı aynı.

@omrslhmms, bey ben teşekkür ederim .anekdotunuzu zevkle okudum. olası mantıkla yaklaştıgımız belli . liste hep var.

@omrslhmms, 2. msj : evet aynı ürün bana dedigim gibi 13€ + kdv olarak belirtildi güncel kur farkı ve yeni bir zam konulmuş demek ki .

sayın @Dragstar, üstad ben teşekkür ederim begenmenize sevindim.

@Detail 35, bey teşekkürler. tec one pompayla aynı performansı sergiliyor. bir kaç degişiklik var gerçi .

@forzaGilles, viton contalarının markası. o-ring yani contalrı kimyasala dayanımıyla ünlü sentetik kauçuk ve floropolimer içerikli o-ring üretir.
yani basit bir conta kullanılmamış belirtim amacı o .

@SubaruOutback, hakanım neler yaşamışsın öyle . epoca biraz ilgi ister contaları sertleşmiştir ondan kaçırıyordur. daha öncede burda paylaşmıştım. marka gözetmeksiniz her ürünün kullanım sonrası yıkanması kimyasallardan arındırılması uzun süre temasın kesilmesi belli aralıklarla contalarının yaglanması bakımın yapılması ve kullanım dışı beklemelerde her bir sıkılan mekanik parçaların gevşetilerek bekletilmesi mukavemet yetenegini korumasına ve ömrüne ömür kaltaması saglar. geçmiş olsun .

birde hiçbir ürünü kötülemek yada yüceltmek gibi bir misyonumuz yok. kullanılan farklı marka ve farklı pompaların kendileri içinde belli avantaj ve dezavantajları vardır. kullanıcının kişisel yorumu gözlemi fikri
'' benimki seninkini döver'' boyutuna gitmemelidir.

iyi detaylar.

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben yine bir mail attim kendilerine, yaklasik %40lik artis neden oldu diye, bakalim ne diyecekler. Ama saniyorum ihrac ediyorlar ve maliyetler artti diyecekler. Donus olursa yine sizin konunuzdaki kendi yazdigim kisma guncelleme gecerim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
hakanım neler yaşamışsın öyle . epoca biraz ilgi ister contaları sertleşmiştir ondan kaçırıyordur. daha öncede burda paylaşmıştım. marka gözetmeksiniz her ürünün kullanım sonrası yıkanması kimyasallardan arındırılması uzun süre temasın kesilmesi belli aralıklarla contalarının yaglanması bakımın yapılması ve kullanım dışı beklemelerde her bir sıkılan mekanik parçaların gevşetilerek bekletilmesi mukavemet yetenegini korumasına ve ömrüne ömür kaltaması saglar. geçmiş olsun .

birde hiçbir ürünü kötülemek yada yüceltmek gibi bir misyonumuz yok. kullanılan farklı marka ve farklı pompaların kendileri içinde belli avantaj ve dezavantajları vardır. kullanıcının kişisel yorumu gözlemi fikri
'' benimki seninkini döver'' boyutuna gitmemelidir.

iyi detaylar.
Ben o özeni hiç göstermedim herhalde ondan bu sorunlar oldu :(

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben yine bir mail attim kendilerine, yaklasik %40lik artis neden oldu diye, bakalim ne diyecekler. Ama saniyorum ihrac ediyorlar ve maliyetler artti diyecekler. Donus olursa yine sizin konunuzdaki kendi yazdigim kisma guncelleme gecerim.
Verilen fiyat zaten döviz fiyatı. Benim anlamadığım olay kur artıyor ya da düşüyorken dövize bağlı fiyat nasıl artıyır neden artıyor güncel kura göre tekrar hesaplandığında? Enteresan. @ege Ege Bey siz ürünü ne zaman tenmin etmiştiniz acaba? İnceleme ve link paylaşımı bilgiler için teşekkürler. Elinize sağlık.

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
merhaba daha önce kullandıgım ve memnun kaldıgım epoca firmasının köpük pompasının yenisini almak için araştırmlarım sonucunda türkiye'de bir firmanın sattınıgı ögrendim. irtibata geçerek yeni pompayı aldım.
bilenlerin aşıkar oldugu carbon collective ve ammo gibi detay ürünleri saglayan ve yapan firmalarda bu pompayı kullanıyor.
ürün 1.5 lt ölçüsünde yanında ölçü birimli saydam göstergesi ve silindir ayaklıgı var.
fiyat 13 € +kdv güncel kurdan hesaplanıyor. ben aldıgımda 95 tl gibi bir rakama geldi . izmir'de oturdugum için kargo ve havale eklendi.
firma güvenilir ve sitesinde de göreceginiz gibi farklı modellerde mevcut. istediginiz ürünü seçebilirsiniz.

firmayla sitesini veriyorum inceleyip yine site de belirtilen iletişim yollarını izleyerek bilgi alabilirsiniz.

https://www.unison.com.tr/urun-kategori/dispensing-sistemler/basincli-puskurtuculer/

yine ürünü bilmeyenler için görsel bir kaç resim ve bu gün çektigim video ekliyorum.

not: videoda 45 ml flowey b33 kullanılmıştır 1.5 lt su için. jant ve davlumbaz temizliginde oldukça bşarılı sonuçlara imza attı ürün.

Hayirli olsun güle güle kullan abi, bilgilendirme icin teşekkürler:)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@nuriksari, bey teşekkür ederim.
ben 10-15 gün gibi bir zaman zarfı öncesi alışverişi gerçekleştirdim. belki italyada fiyat artışına gitti. bunun üzerine burayada firma yansıtmış olabilir. tabi bu bir varsayım. başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum. tabi firma en saglıklı bilgiyi verecektir. Whatsapp iletişiminde geridönüşler daha hızlı.

@Mustafa Baylar, bey teşekkürler. birinin ihtayacı varsa yada biryerlerde görmüşse olaki, forum ahalisi en iyisine laik diye paylaşıyoruz. faydalı oluyorsa ne mutlu.
bi kaç örnek fiyat - görsel paylaşayım sizin için.
iyi detaylar.

Carbon Collective Foaming Pump Sprayer | Carbon Collective | Ceramic Coatings & Detailing Products
AMMO AERATOR | AMMO AUTO CARE INC.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Çok şık duruyor arkadaş, şöyle bişi alamadık gitti. Varsa yoksa modifiye secho :komik: 1.5 litre yeterli gelmeyebiliyor malesef. Bazen sechodan önceki kullandığımız daha basit olan pompalar bu yönden daha iyi 2lt yazıyordu ama sanki sechodan bile daha uzun gidiyordu atım süresi:D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ben o özeni hiç göstermedim herhalde ondan bu sorunlar oldu :(
Bu pompalar her kullanım sonrası @ege üstadımında dediği gibi temizlik istiyor. Yoksa bir sonraki kullanıma verim ya çok düşüyor yada hiç verim alamıyorsun çalışmıyor. Benim Alta foamer özellikle b33 kullanıp temizlemeden bıraktığım zaman bir sonraki kullanımda çalışmıyor, temizliyorum iyice tekrar çalışıyor.