Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
ege' Alıntı:
merhaba ;
bu gün daha önce yaptıgım bir testi paylaşıyorum.

bu uygulamada japan soft99 markasının nam yapmış iki ayrı ürününü kullandım. biri fusso coat 12 months dark color digeri
Authentic Premium Carnauba. iki üründe çok başarılı sonuçlara imza atıyor. ama sizinde bildiginiz gibi fusso dayınımda üst düzeydeyken parlaklıkta sınıfta kalıyor.Authentic ise tam tersi yaşanıyor.parlaklık fevkalade bir görsellik sunarken dayanım yerderde sürünüyor.

uygulama işlemini üst üste sürme şeklinde gerçekleştirmedim .bu bildik klasik bir yöntem olacak , üste sürülen dayanımı daha da düşecek ve tutunma sorunu yaşayacaktı.altta kalanında özellikleri maskelenecekti. bunun yerine iki ürününden yeterli ve eşik bir miktar ayrı bir yere alarak birbirleriyle karıştırdım. combo yaptım desem yeri var. amacım iki ürünün öne çıkan yönlerini birlikte kullanabilmekti.

sonuç :

2.5 ayda gerçekleşti bu test. aracı bu süre içersinde bir kez yıkadım. yıkama işlemini ön yıkamada 1:25 autoglym trf , kovada ise sonax red summer kullandım. mümkün oldugu kadar waxa zararı olmayacak ürünler seçtim daha realist sonuçlara erişebilmek için.

kimde nasıl sonuçlar vermiştir bilmiyorum ama fusso kullanımında ben üç ayı hiç geçemedim. tabi bu bahsettigim süre hiç bir destek olmadan ( hızlı cila , cilalı sampuan vb ) 12 ay tam bir hayal. firma bile bu yüzden bence o süngere sık-dök yıka sampuanları çıkarmış:D:D extragoldlar . tabi bu kullanım zamannında o eşsiz matlıgıda cabası.:D:D
gelelim sonuca;
daha önce fusso üstü authentic kullandım . ozaman Authentic etkisini 1-1.5 ay gibi bir sürede yitiriyor tekrar yenilemek gerekiyordu. bu karışım süreyi bir adım ileri taşıdı 2 - 2.5 aylara yaklaştırdı .
benim gözlemledigim bu test karşımında fusso Authentic'in parlaklıgını azda olsa zayıflatıyor. süreyi uzatsada parlaklıktan gidiyor. şahsi fikrim fusso üstü Authentic daha mantıklı. 1 1.5 ay da bir yenileme şartıyla çok başarılı güzel parlaklıklar yakalamak mümkün. karışım işi biraz fantaziye giriyor. yapımı uygulamasıda daha zahmetli oluyor. iki kat wax atmak en kolayı. :D:D

son yıkama sonrası bu karışımı 2. yıkama olarak yani hızlı cila gibi ama daha çok ıslak wax uyguladım. test çıkışı parlaklık. resmi çektigim yerin üstünde branda var gerçek parlaklıgı omuzlarda görebilirsiniz :D:D son olarak onun resmini koyuyorum.

bu ıslak waxı paylaşmıyorum çünkü satışı yok. ama emin olun çok başarılı çok uygun fiyatlı bir ürün.  ileride onunda testini yaparım beliki.

Aynı denemeyi geçen sene ben de yapmıştım hatta geçenlerde konuştuk forumda. Benim denemem de istediğim gibi sonuçlanmadı ne yazıkki. Sanırım Fussonun sentetik bileşenlerinin yapısı eriyince bozuluyor. Yurtdışı sitelerinde (Detailingworld, Autogeekonline vs.) genellikle carnauba bazlı waxlar karıştırılarak combo ürün denemeleri yapıyor kullanıcılar. Şimdiye kadar tam olarak hibrit bir ürün elde edebilene denk gelmedim.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
turtle wax lastik parlatacı test konugu. 500ml  13.5 tl .

eski lastiklerime geçen yaz uygulamıştım .2 kutu bitirdim.  üç hafta dayanımı var.  ortalama iki üç yıkama görmeyle su iticilik her yıkamada azalsada son zamanlarında mat güzel bir görüntüyle sonlandırıyor ömrünü.
dış plastiklerede uygulanabiliyor olsada lastik kadar iyi bir performans sergileyemiyor. beyaz jel kıvamında. süngerle iki üç fındık büyüklügü kadar bir lastigi çıkartıyor.
ilk iki resim öncesi sonrası . 3. resim iki hafta sonrası.
parlaklık : 10/ 7
dayanım 10/ 6.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Test için tşkler sanırım turtlewax piyasada bu ambalajla yok şekli değişmiş herhalde ben fiyatı için bakmıştım ama göremedim @ege

Moderatör tarafında düzenlendi:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Üç hafta sonrası için sonuç iyi geldi bana
Gerçi hiç üst düzey bir lastik parlatıcım olmadı
Belki de ondan iyi geldi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Fiyatına göre iyi ama sarp varken bence çokta gerekli değil gibi. Geçen kasımda söktüğüm jantları takarken sarpın etkisi duruyordu., gerçi olduğu yerde jantlar ama

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@technologyst ben teşekkür ederim ilgin için. evet ürün bir ara tr ye dis. firma tarafından ''turtle wax perfect finish'' serisin kapsamında girmiş açık kahve renkte bir amlajda da satıldı.. o seriden hayli ürün almıştım .bu ürün daha eski sanırım. aynı içerigi barındırıyor.şu an satışı yok ama hiç belli olmuyor. bu firma bir anda rusya üzerinden çok fazla ürün girdisi yapabiliyor. geneli eski üretim tarihli oluyor.

@ccibb 3 hafta ömür yaz ve otoban kullanımı. yaglı bir yapısı var.ürünü güneş ve ultraviole ışınları nedeniyle oluşan çatlak ve kuruma oluşmasını engellemek için yazın kullandım. lastik eskiydi zaten degişime kadar dahada etkilenmemesi adına bu ürünü tercih etttim.

@Ozgur_gs_91 teşekkürler. sarp tam bir f/p ürünü üstüne daha iyisi gelmedi lakin ürün deri korucuyu . lastik için sürekli ve aralıksız kullanımı ne kadar saglıklı bilmiyoruz.

ben şahsen iki ürünü karşılaştımam. kulvar farkı mevcut. ama dediklerine katılıyorum. sarp ''best off''. :)

@onurçiko katılıyorum. :)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
test konugumuz ;

Turtle Wax  metal shine - Turtle Wax Krom & Metal Parlatıcı:  100 ml 12.90 tl

ürünü n11 üzerinden alalı 2 ay olmuştur. uygun fiyat cazibesine kapılmış olmanın verdigi hazla evde deneyecek birşeyler arama esnasında elime eski bir musluk geçti. daha önce üzerinde jant için demir tozu testi yapmıştım. kararmış görüntüyü soluk altın rengine  geri getirmişti jant temizleyici lakin parlaklıktan eser dahi yoktu. bir süre o şekilde tekrar kararma yapmadan duruyordu. neyse gelelim ürüne :

sarı renkte hafif bozulyama yüztutmuş gibi  ( yağ ayrımı gerçekleşmiş) ama bu tarz ürünler kolay kolay bozulmuyor. eski kaviller 10 yıl dayanırdı:Dyaglı ,iki parmak arasında  yapılan teste parteküllerin büyük ama parçalanmanın kolay oldugunu gözlemledigim bir ürün kendileri. 3-5 dk shakerlayınca çalkalama sonucu güzel bir kıvama kavuşuyor. metal parlatıcılardaki en büyük sorun çizme oluyor genelde. bu ürün içerisinde aşındırıcılar makul seviyede tutulmuş gibi . yine parmak testinde ele gelen çizebilecek maddeler ısıyla kaybolma egilimi sergiliyor. diş macunu sertliginde ve yogunlugunda. bu yapısı uygulanan yüzey üzerinde birazda fazla çalışmanıza sebep olsada sonuç; gayet tatminedici ve parlaklıkla beraber geliyor.

ben ürünün uygulamasını pamuklu standart bir bez üzerine bir kaç damla nohut büyüklügünde ölçekte ürünle gerçekleştirdim. paylaşacagım üç  resim ; sırasıyla 1. öncesi, sonrası:   2. flaşsız-3.flaşlı.

sonuç : parlaklık     : 10/7
            uygulama    : 10/5
            fiyat-perfor : 10/9

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
hava şartlarına dayanımıyla iddialı, fiyatıyla da cep dostu olmaya aday bir wax konugum. nam-ı diger ;

Turtle Wax Perfect Finish Weather Guard Car Wax: 250 gr 16.90 tl

ürünü n11 'den aldım. açıkçası fiyat tabi alımda etkili oldu. maddi uygunlugu pek araştırma yapmama yöneltmedi dolayısıyla. illaki bir yerlerde kullanırım mantıgı gütmüş oldugum açıkça belli.

ürün basit hatta kapagı bile çok zor açılıp kapanan ( dişleri denk gelmiyor imalat sorunu var.) bir plastik kutu içinde geliyor. açık gri renkte, adlandıramadıgım bir kokusu var. katılaşmış kutuyla bütünleşme sonlanmış kendi başına takılan ters çevirildiginde düşecek bir şekilde. yanında markanın logosunun soguk baskıyla üzerine mıhlanmış amblemi olan koyu gri renkte orta ser bir sünger geliyor. (+)

ürün açıklamasında ;
''En zorlu hava koşullarına karşı değerli boya yüzeyini koruyan, daha fazla ışığı yansıtan ve şimdiye kadarki en keskin, uzun süreli boncuklanma sağlayan süper pürüzsüz bir yüzey için karnauba da dahil olmak üzere doğal mumlarla harmanlanmıştır . '' gibi bir ibare var. çok iddialı. artık bu fiyata hangi yagları koydular bilmiyorum. :D:D:D

hava koşullarına karşı bu iddianın gözle görülen en büyük unsuru tabi ki su-yagmur. bende kısa vadede anca boncuklanma testi yapabildim buda zaten iddianın en büyük bölümü . parlaklıgı test için farklı bir yol izledim .su testi tabi ki ev ortamında kısıtlı şartlarda gerçekleşti .dayanım şu şartlarda pek mümkün durmuyor. belki ileride araç üzerinde bir bölümde denerim.

test; uygulama bildigimiz katı wax stilinde sür-sil. kuruması için fazla beklemedim video uzamasın diye.zaten gerekmedide kuruması bir dk sürüyor. parlaklık beni tatmin ettti ama esas su iticilik gerçekten iddiaları karşılar nitelikte.. parlaklıgı kullandıgım el süpürgesi üzerinde gerçekleştirdim. burda plastikte herhangi bir '' beyaz leke'' gözlemlemedim. (+) resimlerde....2

sonuç; ben ürünü begendim. fiyat uygunlugu üstüne konuşulmayacak kadar cezbedici. puanlanlandırmak gerekirse ...

parlaklık : 10/6
uygulama : 10/8
fiyat-perfor : 10/9
dayanım : ???

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Çok iyi fiyat, bu fiyatın üstüne yorum yapmaya gerek yok.Ne yapsa ne kadar yapsa kabulümüz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@ege inceleme için teşekkürler fiyat çok uygun.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba;
bu gün araç yıkama işini  bezinlik-yıkamacı vb yerlerde evden uzakta yapan arkadaşlar için işlerinine yarayacagını düşündüm bir ürün önermek istiyorum.

ürün : loreal excellence saç boyasının içinde bulunan açıcı olarak bilinen oksidan krem kimyasalı barındırmak için kullanılmış şişe kendileri .72 ml ölçüsünde sıvı alabiliyor.15.5 cm boy ,5 cm en ölçülerine sahip. üst etiketi çok kolay ve iz bırakmadan rahatlıkla çıkıyor.iç temizligi için fazla ugraşmanıza gerek kalmadan bir kaç sefer su- sıvı sabunla çalkalayıp yıkamanız yeterli oluyor. sıkım için esnekligi yeterli ve deformasyon sıkıldıgında az oluyor. uzun süreli kullanım saglayacagını ıspatlar nitelikte kalıyor.

standart yıkama kovaları için, kullanılacak şampuana baglı olmakla birlikte ortalama 4 -6 yıkama yetecek şamp. alabiliyor.  bende  5 farklı şampuanı aynı anda yanımda barındırıp yer ve agırlık sorunlarıma çok büyük katkısı oldu. kirlilik durumuna göre o an istedigim şamp. kullanmak ayrı bir lüx http://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.pnghttp://www.detailforum.net/styles/default/xenforo/clear.png  sizinlede paylaşmak istedim. bir kaç kişinin bile işini görürse ne mutlu ...

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
turtle wax black in a flash

daha önce yaptıgım bir.test
ön tarafa turtle wax black in a flash 12 tl kullandım 3 kutu bitirdim çok başarılı f/p olarak. karşılaştırma olarak arkaya tyre side wall and bumper polisher 3.5 tl kullandım

ürün 500ml gazlı tüp sprey şeklinde geliyor. saydam renkte, kokusu saç spreyleri gibi ,çabuk uçuyor ve kalıcı degil.yaglı bir yapısı var. uygulaması çok kolay sık ve kurumaya bırak. kullanım talimatında mat olmasını isterseniz bir bezle silin desede ben hiç böyle kullanmadım. kuruması biraz zaman alıyor. ama kurudumu çok güzel parlak bir son görüntü veriyor.

2.5 ay sonra ; kaplumbanın etkisi devam ediyor ama plenty ne yazık ki etkisini kaybetmiş durumdaydı . bu uzun etkinin en büyük sebebi bu süre zarfında bir sefer yıkanması. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Basınçlı şişede olması hoşuma gitti, bulursam mutlaka alıp kullanırım.Oldukça pratik olur.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@onurçiko sen iste aga :)

https://www.hepsiburada.com/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-p-HBV0000087EBF
http://www.ozdilekteyim.com/shop/tr/izmirhipermarket/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml
https://www.doganershop.com/turtle-wax-tampon-parlatici--temizleyici-500-ml
https://urun.n11.com/torpido-bakimi/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-P234648508

1.hepsiburada en avantajlı birşeyler alacaksan100 tl üstü. tabi kargo var sonuçta.
2. özdilek 65 tl üstü kargo bedeva.
3.disp. firma 50 tl üstü kargo ücretsiz.
4. n11 en pahalısı ama ücretsiz kargo.

seç begen al . :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
ege' Alıntı:
@onurçiko  sen iste aga :)

https://www.hepsiburada.com/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-p-HBV0000087EBF
http://www.ozdilekteyim.com/shop/tr/izmirhipermarket/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml
https://www.doganershop.com/turtle-wax-tampon-parlatici--temizleyici-500-ml
https://urun.n11.com/torpido-bakimi/turtle-wax-tampon-parlatici-temizleyici-500-ml-P234648508

1.hepsiburada en avantajlı birşeyler alacaksan100 tl üstü. tabi kargo var sonuçta.
2. özdilek 65 tl üstü kargo bedeva.
3.disp. firma 50 tl üstü kargo ücretsiz.
4. n11 en pahalısı ama ücretsiz kargo.

seç begen al .  :)
Adamsın, teşekkür ederim .Özdileğin kendi alışveriş merkezine bir bakayım birde belki vardı.Kargodan yırtarız

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba;
bu gün size bir ay önce aldıgım temizleme fırçalarından bahsetmek istiyorum. genelde iç temizlik yapılırken, kumaş-deri yüzeylerde kullandıgımız fırçalardan bahsediyorum.
ben iki adet toplam 10 tl gibi bir fiyata aldım.(+)  firma aslında ayakkabı temizligi üzerine ürün yapan bir firma. kipa migros alımından kaynaklı stok eritme politikasının fırsatlarından kendileri. :D :D gitti güzelim kipa.yani nerden aldın link at demeyin :D :D

fırçaların üstünde at kılı-saçı oldugu iddiası var.  kutu üzerinde uygulamanın kullanımının kolay oldugunu ( yan oyuklarından bahsettigini tahmin ediyorum ) ve yine çabucak parlattıgını yazıyor bu ibareyi ayrıca açacagım.

5 tl  - at kılı  biraz abesle iştigal ediyor gibi gibi. genelde bu tarz fırçalarda domuz kılı kullanılmakta. domuz kılıda olsa dogal olması nedeniyle tercih sebebi oluyor. plastik kılların yüzeyi çizme ihtimali çok yüksektir.buda aşındırma seviyelerinide yükseltir.
kılların uç kısımları özel bir işlem görmediyse plastikler keskin sert bütün bir yapıda olur. şu ''hızlı parlatır '' ibaresinin altında sanki bu yatıyor gibi geldi bana. ayakkabı parlatmak için kullanılan cilalar oldukça sert ve katıdır. sürtünmenin çok üst düzeyde olmasıyla şahane parlaklık saglanabilir. ;) boyacıların o fırçayı deli gibi sallama sebebi.

gelelim dogal mı ? plastik mi ? sorusunun yanıtına. bunu anlamanın çok kolay bir yolu var. fırçadan kopardıgım bir kaç farklı kılları uç kısımlarından çakmakla yakarak sonuca ulaşıyorum.

dogal kıllar yandıgında kendine özgü tütsülenmiş gibi kokarlar . (kendi kolunuzdan bir tel kopartıp deneye bilirsiniz. :D ) plastikler zaten kokusunu herkes bilir..
dogal kılların yakıldıgında uçları renk degiştirir, uç kısımda oluşan topaklanma parmakla hem ezilip dagılır. plastikler büzüşme yaşar ve uçları kolay kolay ezilmez.
testi kıllara uyguluyorum . siyah olan kılların hepsi neyazık ki plastik çıktı. :( :( :(  sarı renkte olanlar dogal kıl çıktı. :) :) 
ama bu az , var-yok olan sarı kıllar ne kılıydı. işte bir diger sorun. domuz kılları harici hiçbir hayvan kılı uç kısımından kırılma çatlama yapmadıgını duymuştum .  evet bunlar domuz kılı degildi. ama ne kılı ????
işte o tam bir muamma ...........

sizde elinizde bulunan fırçalara testi uygulaya bilirsiniz kolay gelsin . :D :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hayırlı olsun :)

Detaylı anlatım güzel olmuş ama o kadar tanıtımdan sonra bizde isteriz :D

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
_CaN_' Alıntı:
Hayırlı olsun :)

Detaylı anlatım güzel olmuş ama o kadar tanıtımdan sonra bizde isteriz :D
güzel mod. @_CaN_  aslında üründen ziyade fırça kılları ile alakalı bir bilgilendirmeydi bu yazı. ilgin için teşekkürler.