Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

safa43

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
valla tebrik ederim abi anlatım, emek, sonuç çok güzel maşallah en çok da forumdakilerin şu bilincine bayılıyorum. Bilgi cömertliği bu olsa gerek başarılarının devamını dilerim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
safa43' Alıntı:
valla tebrik ederim abi anlatım, emek, sonuç çok güzel maşallah en çok da forumdakilerin şu bilincine bayılıyorum. Bilgi cömertliği bu olsa gerek başarılarının devamını dilerim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok teşekkür ederim  @safa43  

Moderatör tarafında düzenlendi:

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
bu gün hem test hem karşılaştırma yapacagız.

Autobrite Metal Worx - 100g

ürünü @Kimyasal Adamlar dan temin ettim . 100 g metal bir kap içinde geliyor. şahsen başka bir şeyin içine koysalar daha iyi olurmuş. kapagını kapatmak biraz zorluyor üst kapak hacim azlıgından dolayı ürün kapagın içine bulaşıyor ve bu durum bir süre sonra vidalanan yerlere dogru ürünün bulaşmasıyla o bölümde ürün metal reaksiyona geçerek sertleşip kapanma sorunu yaratıyor.rengi beyaz. kokusu amonyak gibi. yogun bir kıvamı var. ama yag içerigi çok düşük yada hiç yok gibi . bekleme sonrası yag ayrımı hiç gerçekleşmedi.

ürünü bir çok yerde test ettim .daha önce testini yaptıgım Turtle Wax metal shine konusunda yazdıgım gibi bu tarz metal parlatıcılar en büyük sorunu çizmesi . kimi metal yüzeylerde çizik hiç önemli degilken kimilerinde çiziksizlik çok önemli . mesela nikelaj kapalamalarda kesinikle kullanılmamalı. günümüzde kullanımı çok azalsada eski bisiklet - motor- klasik arabalarda nikelaj bir vazgeçilmezdi. şimdi ben şahsen o parlaklıgı hiçbirşeyde bulamıyorum.

bu üründe 2 parmak arası testinde parteküllerin ufak ele çok az geldigi ısınmayla daha çabuk eridigini gözlemliyebiliyorum. bu Turtle Wax metal shine da tam tersiydi.
yine ürünün kıvamı ince macun gibi. kolay ve çabuk reaksiyona girip renk degiştiriyor. ve bu kolaylık Turtle Wax metal shine na göre daha az çalışma saglıyor.
parlaklıkta eşzamanlı olarak daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor.

gelelim iki ürünün görsel testine.
iki farklı zenim üzerine farklı testler yaptım.

ilk test parlaklık ;

eskilerden kalma iki gümüş hollanda hatırası kaşıkların üzerinde gerçekleştiriyorum bu testi . ( gümüş ürünlerde kullanılmamalı bu parlatıcılar )
uygulama kolaylıgı, daha çabuk eriyip daha hızlı ve çok daha parlakla metal worx açık ara testi kazanıyor. aralarında çok fark var.
10'luk sistemde ;

Turtle Wax metal shine :6
Autobrite Metal Worx : 8 ( iki puanı opsiyonel olarak kırıyorum )

2. test çizme katsayısı; 30 tekrar

ürünleri bir metal tabaka üzerinde makyaj pamugu yardımıyla 30 kere elle baskılı gel git yaparak sürdüm ve çizim miktarı test etmeye çalıştım .

bu test beni çok şaşırttı. worx parlaklıkta görterdigi başarıyı aşındırmaya borçlu olmadıgını isbatladı .gerçekten çok ilginç bir ürün. görsellerde zaten açıkça görünsede çıplak gözle ( dünya gözüyle ) arada çok daha fazla fark var.

Turtle Wax metal shine : 5
Autobrite Metal Worx: 9

sonrasında testi tekrarlamak istedim . sonuç beni buna zorladı. metal bir yüzeyde mi bu oranlar ortaya çıkıyordu ? yoksa tüm farklı yüzeylerde aynı sonuç sözkonusu olacakmıydı. ?

bunun için çizilmesi çok kolay olan bir cd seçtim .resim için çok elverişsiz bir yüzey olsada ( parlama yapacaktı ve renlerde cabası ) elimde en yakın bu ürün vardı.

Autobrite Metal Worx beni bu sefer şaşırtmadı ( olumlu) başarısını bu yüzeyde de sürdürdü ve testi kazandı.

sonuç : iki ürün arasında bariz bir fark olsada içerik olarak farklı oldukları da bir gerçek. kaplumba aslında daha çok baskı uygunlugu olmayan kimyasal yapıyla temizlik ve parlaklık saglayan bir ürün .
worx bunun tam tersi baskı sürtünme isteyen ve reaksiyon gerçekleştiren bir ürün .
içerik bunun tam tersi gibi ama işte bu işin nüansı bu .

testler bitti ama cd önemli degilde metal kapak çok çizildi.
3800 pamuk hopp çizikler gitti. :D:D:D
şimdi görseller ; iyi seyirler .

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
eline sağlık @ege , artık uyandıktan sonra foruma bakyorum , ege bu sabah ne testi yaptı acaba diyerekten.Sık takipçin olduk, beğenerek izliyoruz:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Eline saglık geçenlerde jeep çeki demiri topuzunu parlattım güzel ürün yakında motorsikletin kromlarda kullanırım.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
onurçiko' Alıntı:
eline sağlık @ege , artık uyandıktan sonra foruma bakyorum , ege bu sabah ne testi yaptı acaba diyerekten.Sık takipçin olduk, beğenerek izliyoruz:)
teşekkürler aga @onurçiko bende aynı durumdayım aslında . bu gün ne yapacagım acaba diyorum. içimdeki deli durmuyor hiç. :D :D

bu detail konularının dışında aslında daha neler yapıyor benim deli , ama paylaşmak abesle iştigal eder diye vazgeçiyorum.

anlayacagın deliyi zaptetmek zor iş. keratayı sakinleştirmek için bunları yapıyorum :D :D

mesela kumaşlarla ve derilerlede ugraşıyorum.

örn: amatör bir terziyimdir aslında :D :D

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
iyi akşamlar akşam eve geliş yolunda benzinlikten alış veriş yaparken bu hınzırı gördüm ve aldım. eve gelir gelmez ufak bir test yaptım.  ve karşınızda ;

shell wax.

evet ürün bir katı wax. fiyatı 23 tl . (+)
iddeasına göre uv koruması ve içindeki maddelerin korozyona , çamura, tuza, böcek kalıntılarına karşı koruma ve yüksek bir parlaklık vadediyor. hemide haftalarca demişler.
fiyata göre çok büyük iddealar.

üst kapak altından  orta kalite bir sünger çıkıyor. çizme ihtimali az gibi . yumuşak ve dolgun bir yapıda.
ürün açık sarı çabuk eriyen yumuşak -sert bir kıvamda. soft99 authentic gibi.
sürmesi ve temizlemesi çok kolay.
hemen kuruyor (2-3 dk)

testi evde sakızdan çıkan  arabama yaptım. :D

parlaklık gerçekten beklentimin üstünde çıktı.  (+) alev desem yeri var. :D

su testide boncuk show . :D

bir kaç dakikada anca bukadar test olur.  ilerde zaman olursa gerçek testini yaparım.
şimdilik bukadar.

görseller gelsin.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@ege 10 parmağında 10 marifet, maaşallah.
İlk mazot dolumunda 1 tane edineyim bari.Test içi teşekkürler.

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Harikasın hocam. Müsait olduğun zaman ufak bir testini yapsan çok güzel olur. Ben de hemen alacağım

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
onurçiko' Alıntı:
@ege"  10 parmağında 10 marifet, maaşallah.
İlk mazot dolumunda 1 tane edineyim bari.Test içi teşekkürler.
teşekkürler @"onurçiko"  denemelisin ama baştan söylüyeyim fiyata göre degerlendir. :D :D  bilirim sen glasur seversin. aradaki everesti göz ardı etme. :D :D
Motors' Alıntı:
Harikasın hocam. Müsait olduğun zaman ufak bir testini yapsan çok güzel olur. Ben de hemen alacağım
 @"Motors  söz vermeyeyim . :blush: mahçup olurum sonra. imkan bulursam yaparım ama bu aralar biraz yogunum. ilgin için teşekkürler ayrıca.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
bu gün cila süngerini disk tabla uyumlu hale getiriyoruz.

2.5 tl :D :D 

gojo 3'lü pasta cila süngeri kullandım . 3 tanesini 6 tl özdilek'ten almıştım. tabla baglantısı için bir tuhafiyeciden metresi 50 kuruş çift taraflı çırt bant alıyoruz. yapıştırmak için bildiginiz bali kullandım.
bilmiyenler için bali her iki yüzeye sürülüyor kuruması beklendikten sonra yapıştırılıyor.
bant çif taraflı ama biz telli kısıma tutunacak tüylü yüzeyini kullanıyoruz. süngerin tam orta kısmı ölçüsünde bir tane geri kalan yerler için birer cm daha az 6 parça kesiyoruz. toplamda yaklaşık 50-55 cm yeterli geliyor.
tümünü yapıştırıp sünger şeklinde yanlarını kesiyoruz. ve işlem bitiyor.
matkapla wax için yada ince temizleme için ufak yerlerde kullanıyorum . ucuz ve gayet dayanıklı başrılı . ;) ;)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Detail Guy' Alıntı:
Ellerine sağlık güzele benziyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
teşekkürler. çinliler daha ucuz ve makul ama her zaman oradan almak zor oluyor . bende elde fazla varken bunu yapım . :) :)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba ;
uzun zamandır çeşitli konularda mesajlarda valet pro dragons gibi yogun kimyasalların kullanılması için sprey şişe başlık arandıgını hatta bunun içi valet pro dragons kendi şişesinin alındıgını gereksiz para sarfiyatı yapıldıgını gözlemledim.

küçük ama iş görecek bir paylaşım yapmak istedim. 

kimyasalın başlıgın uç kısmından çıkışını zorlayan çıkış deliginin küçüklügü oluyor genelde. ayarlanabilen uçlarda ( vidalı) uç kısım genişletildikçe ürün sarfiyatı fazlalaşır ve atım düz dogrusal olur.
kısılınca atım çok zorlaşır .işte bu deligin ürüne göre genişletilmesiyle sorun ortadan kalkacaktır.

ben bu tarz ürünleri genelde basit başlıklarla kullanıyorum.  onlarıda gözden çıkardıgım başlıklar oldukları için genişletip kullan at şeklinde tüketmekteyim.
yani bu işlemin geri dönüşü yok. bir başlık genişletildimi artık hep o ölçüde atar. bunu bilerek aşamalı olarak genişletirseniz ayarlı ayarsız farketmeden her başlıgı kullanabilirsiniz. resimde gördügünüz gibi ben mantar pano raptiyesi kullandım. ufak ufak genişlet- dene olarak  ilerleyin daha faydalı olur.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
araba kartının kılıfı eskimişti yenisini yapıyoruz bu gün ;

evet daha önce hazır kılıflardan almıştım.kalitesiz malzeme ve dayanım süresi çok kısa olması sonucu kolları sıvadık yine..

gerçek deri kılıf yapmaya karar verdim. kemeraltında ayakkabıcıladan parça deri aldım. 1 tl 30x30 gibi bir parça kestirdim.

kartın şablonunu çıkarttım ve aile ustalarından ögrendigim çift igne teknigiyle dikimini gerçekleştirdim. baglantı yerleri bu tarz kılıflarda en sorunlu yerler olur genelde. atma kopma yaparlar. bunun için başlama yeri farlı bir yer seçilmeli . elimde kahverengi naylon iplik oldugu için onu kullandım. pilide bitmişti onuda geştirdim.

video karşınızda iyi seyirler. :D :D :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık..

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı