bu gün hem test hem karşılaştırma yapacagız.
Autobrite Metal Worx - 100g
ürünü
@Kimyasal Adamlar dan temin ettim . 100 g metal bir kap içinde geliyor. şahsen başka bir şeyin içine koysalar daha iyi olurmuş. kapagını kapatmak biraz zorluyor üst kapak hacim azlıgından dolayı ürün kapagın içine bulaşıyor ve bu durum bir süre sonra vidalanan yerlere dogru ürünün bulaşmasıyla o bölümde ürün metal reaksiyona geçerek sertleşip kapanma sorunu yaratıyor.rengi beyaz. kokusu amonyak gibi. yogun bir kıvamı var. ama yag içerigi çok düşük yada hiç yok gibi . bekleme sonrası yag ayrımı hiç gerçekleşmedi.
ürünü bir çok yerde test ettim .daha önce testini yaptıgım
Turtle Wax metal shine konusunda yazdıgım gibi bu tarz metal parlatıcılar en büyük sorunu çizmesi . kimi metal yüzeylerde çizik hiç önemli degilken kimilerinde çiziksizlik çok önemli . mesela nikelaj kapalamalarda kesinikle kullanılmamalı. günümüzde kullanımı çok azalsada eski bisiklet - motor- klasik arabalarda nikelaj bir vazgeçilmezdi. şimdi ben şahsen o parlaklıgı hiçbirşeyde bulamıyorum.
bu üründe 2 parmak arası testinde parteküllerin ufak ele çok az geldigi ısınmayla daha çabuk eridigini gözlemliyebiliyorum. bu
Turtle Wax metal shine da tam tersiydi.
yine ürünün kıvamı ince macun gibi. kolay ve çabuk reaksiyona girip renk degiştiriyor. ve bu kolaylık
Turtle Wax metal shine na göre daha az çalışma saglıyor.
parlaklıkta eşzamanlı olarak daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor.
gelelim iki ürünün görsel testine.
iki farklı zenim üzerine farklı testler yaptım.
ilk test parlaklık ;
eskilerden kalma iki gümüş hollanda hatırası kaşıkların üzerinde gerçekleştiriyorum bu testi . ( gümüş ürünlerde kullanılmamalı bu parlatıcılar )
uygulama kolaylıgı, daha çabuk eriyip daha hızlı ve çok daha parlakla
metal worx açık ara testi kazanıyor. aralarında çok fark var.
10'luk sistemde ;
Turtle Wax metal shine :6
Autobrite Metal Worx : 8 ( iki puanı opsiyonel olarak kırıyorum )
2. test çizme katsayısı; 30 tekrar
ürünleri bir metal tabaka üzerinde makyaj pamugu yardımıyla 30 kere elle baskılı gel git yaparak sürdüm ve çizim miktarı test etmeye çalıştım .
bu test beni çok şaşırttı. worx parlaklıkta görterdigi başarıyı aşındırmaya borçlu olmadıgını isbatladı .gerçekten çok ilginç bir ürün. görsellerde zaten açıkça görünsede çıplak gözle ( dünya gözüyle ) arada çok daha fazla fark var.
Turtle Wax metal shine : 5
Autobrite Metal Worx: 9
sonrasında testi tekrarlamak istedim . sonuç beni buna zorladı. metal bir yüzeyde mi bu oranlar ortaya çıkıyordu ? yoksa tüm farklı yüzeylerde aynı sonuç sözkonusu olacakmıydı. ?
bunun için çizilmesi çok kolay olan bir cd seçtim .resim için çok elverişsiz bir yüzey olsada ( parlama yapacaktı ve renlerde cabası ) elimde en yakın bu ürün vardı.
Autobrite Metal Worx beni bu sefer şaşırtmadı ( olumlu) başarısını bu yüzeyde de sürdürdü ve testi kazandı.
sonuç : iki ürün arasında bariz bir fark olsada içerik olarak farklı oldukları da bir gerçek. kaplumba aslında daha çok baskı uygunlugu olmayan kimyasal yapıyla temizlik ve parlaklık saglayan bir ürün .
worx bunun tam tersi baskı sürtünme isteyen ve reaksiyon gerçekleştiren bir ürün .
içerik bunun tam tersi gibi ama işte bu işin nüansı bu .
testler bitti ama cd önemli degilde metal kapak çok çizildi.
3800 pamuk hopp çizikler gitti.

şimdi görseller ; iyi seyirler .