EKU Uygulama Paylaşımları

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Herkese merhaba,

Kısa süre almış olduğum detay zehri ile çeyiz düzme sonrası ufaktan kendi çapımda temizlik yapıyorum. Uygulamalarımda fazla fotoğraf çekemediğimden ayrı bir konu açmadan paylaşımlar yapıyordum. Bugün ise ailemize son katılan 2011 model Opel Astra H diğer tabirle "Black Mamba" aracımızın detay temizliğini yaptım.

Bir sonraki uygulama taban ve koltukların yıkanması ve tavanın temizlenmesi olacak. Ardından polisaj işlemini gerçekleştireceğiz. En son motor yıkama yapmayı planlıyorum.. Sanırım araç bugüne kadar doğru dürüst temizlenmemiş bile iç aksamı o kadar kötüydü ki eh işte seviyesine geldik..

Basınçlı yıkama makinam olmadığından ilk önce benzinlik yolunu tutup benzinlik kostiği ile köpüklenip durulandık.

Sonra garajımıza geldik ve ekipmanları hazırladık. Burda fotoğraf çekmeyi atlamışım..

Arçelik Buharika makinası ile 1:25 KC GS ile tüm yüzeyleri buharla temizledim. Gerçekten buhar makinası ayrı bir rahatlık yarattı..

O kadar kirli ki araç gerçekten temiz araçları temizlemek kolaymış :) Torpidonun üzerindeki kir katmanından görebilirsiniz :)

İç temizliğin son hali..

Ardından PW ile bir tur hızlıca cila geçtik. Boncuklarımızı da gösterelim.

Son olarak 3D Magic Dressing ile lastiklerimizi parlatarak finale görüntü..

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık, sadece 2 foto görünüyor bende kapı döşemeleri kendine gelmiş bu arada onları gördüm :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese merhaba,

Kısa süre almış olduğum detay zehri ile çeyiz düzme sonrası ufaktan kendi çapımda temizlik yapıyorum. Uygulamalarımda fazla fotoğraf çekemediğimden ayrı bir konu açmadan paylaşımlar yapıyordum. Bugün ise ailemize son katılan 2011 model Opel Astra H diğer tabirle "Black Mamba" aracımızın detay temizliğini yaptım.

Bir sonraki uygulama taban ve koltukların yıkanması ve tavanın temizlenmesi olacak. Ardından polisaj işlemini gerçekleştireceğiz. En son motor yıkama yapmayı planlıyorum.. Sanırım araç bugüne kadar doğru dürüst temizlenmemiş bile iç aksamı o kadar kötüydü ki eh işte seviyesine geldik..

Basınçlı yıkama makinam olmadığından ilk önce benzinlik yolunu tutup benzinlik kostiği ile köpüklenip durulandık.

Sonra garajımıza geldik ve ekipmanları hazırladık. Burda fotoğraf çekmeyi atlamışım..

Arçelik Buharika makinası ile 1:25 KC GS ile tüm yüzeyleri buharla temizledim. Gerçekten buhar makinası ayrı bir rahatlık yarattı..

O kadar kirli ki araç gerçekten temiz araçları temizlemek kolaymış :) Torpidonun üzerindeki kir katmanından görebilirsiniz :)

İç temizliğin son hali..

Ardından PW ile bir tur hızlıca cila geçtik. Boncuklarımızı da gösterelim.

Son olarak 3D Magic Dressing ile lastiklerimizi parlatarak finale görüntü..

Bu pasakla biniyordum arabaya deme. Yeni aldın sanırım. Ellerine sağlık. Şahane olmuş özellikle iç kısmın değişimi güzel. Daha da fotoğraf olsun isterdim:(

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bu pasakla biniyordum arabaya deme. Yeni aldın sanırım. Ellerine sağlık. Şahane olmuş özellikle iç kısmın değişimi güzel. Daha da fotoğraf olsun isterdim:(
@Mentalfeed Hurşit hacım aracı yeni aldık bu şekilde insanlar nasıl araçlara biniyor hayret ediyorum bende :) Bir dahaki paylaşımlarda fotoğrafları çoklayacağım :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam. Hayat vermeye başlanmış. Daha detaylı foto ve bir Wax uygulaması çok makbule geçer :mutlu:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu kadar kirli araba nasıl binilir yahu, ciğerleri hep tozla dolmuyor mu ki. :terlisırıtan: Emeklerinize sağlık, bir daha ki sefere detaylı anlatım ve daha fazla fotoğraf istiyoruz. :gulumsemex:

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bu kadar kirli araba nasıl binilir yahu, ciğerleri hep tozla dolmuyor mu ki. :terlisırıtan: Emeklerinize sağlık, bir daha ki sefere detaylı anlatım ve daha fazla fotoğraf istiyoruz. :gulumsemex:
Sağol Sercanım bende hayretler içindeyim açıkçası :) Bir dahaki paylaşımlarda fotoğrafları çoklayacağız :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@EKU, araç hayırlı olsun, ellerinize sağlık yavaştan kendine gelmeye başlamış araç :)

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. Değişim başlamış, devam uygulamaları beklemedeyiz. Hayırlı olsun araç :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@EKU elinize sağlık. Tam before after yapmalık araçmış. O kalıplaşmış kirler nedir yahu? Oraya bişi koymayı geçtim insan elini değse 2 kere sabunlaması gerekir :D temizlik sonrası fotolar görünce yine iç ferahlatan his oluştu :D

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Eline sağlık hocam. Hayat vermeye başlanmış. Daha detaylı foto ve bir Wax uygulaması çok makbule geçer :mutlu:
@KaiZeN hocam aracın içi o kadar pistiki başlayınca fotoğraf çekim işini aksatmışım :) İç yıkama ve polisaj işlemlerinde daha çok fotoğraflayacağım. Çok teşekkürler :)

Elinize sağlık iç mekan uçurum fark etmiş:eek:
Çok sağol @Dr HCD hocam. İlk kez bu kadar kirli araç gördüm :) Devamı gelecek.. :)

@EKU, araç hayırlı olsun, ellerinize sağlık yavaştan kendine gelmeye başlamış araç :)
@Pro Üstadım çok sağolun, yavaş yavaş kendine getirmek için uğraşıyorum. Uzun bir süreç bizi bekler :)

Ellerinize sağlık. Değişim başlamış, devam uygulamaları beklemedeyiz. Hayırlı olsun araç :)
Çok sağol @Mugzy hocam. Bu araç detay için baya bir uğraşı olacak benim için :)

@EKU elinize sağlık. Tam before after yapmalık araçmış. O kalıplaşmış kirler nedir yahu? Oraya bişi koymayı geçtim insan elini değse 2 kere sabunlaması gerekir :D temizlik sonrası fotolar görünce yine iç ferahlatan his oluştu :D
@mustafacagri hocamçok sağol. Bende çok şaşırdım aracın içini görünce. Hele siz koltukları görseniz :) Yavaştan toparlayacağız bakalım :)

EKU

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Size önceden de bahsettiğim gibi aracın içi gerçekten çok tozlu ve pisti. Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım..

Kirli halleri :

Gelelim temizliğe:
Taban halılarını şarjlı ile fırçalayıp tozları kaldırarak süpürdüm..

Buharlı makina ile 1:20 GS oranında hazneyi doldurarak heryeri buharla temizledim..

Bagajda bulunan zift üzerine yapışmış kirleri almak için çok uğraşmadım yoksa heryeri zift yapacaktım:)

Ardından 2lt suya 80 ml carpet 30 ml Green Star karıştırarak Kwazara hazırladıktan sonra taban halısı ve koltukları yıkadım.. Burada fotoğraf çekmeyi atlamışım.

Koltuk arkasını Würth araç içi temizleyici köpük ile temizledim..

Tavan ve bagaj döşeme temizliği sonraya bıraktım. Yaklaşık 6 saat güneşin altında bu işlemleri yaptığımdan yorulmadım değil :) Son hali..

Son olarak bu yıkama olayını ilk defa yaptım. İlerleyen zamanda daha iyi olacaktır umarım :)