En son geçen yaz yıkadığım koltukları bu yaz sonu tekrar yıkamak istedim. 2 çocukla birlikte kullandığımız aile aracımızın koltukları yine epey kirlenmişti. Aşağıdaki kısa videoda sadece genel temizliği temsilen çektiğim sağ ön koltuğun temizliğini içeren kesit yer almakta.
Detay aşamaları:
- Öncelikle 1.8 litrelik Alta Foam 2000 kod adlı köpük pompasına 100 ml K2 Lotar ve 100 ml Adbl Pre-Spray ürünlerinden ekledim. (Bu oran biraz yüksek, ancak deneme amaçlı bu şekil bir karışım kullandım.)
- Ardından bu solüsyonu pompanın sprey ucuyla sırasıyla koltuklara uygulayıp ardından buhar makinesiyle (Karcher Sc3 Deluxe) üzerinden geçtim.
- Bir de Cartainer matkap ucu fırça ve şarjlı matkap ikilisi ile tabiri caizse koltukları çitiledim

(ama videoda matkap işini atlamışım.)
- Son aşama olarak da Bissell Spot Clean marka vakum makinesi ile duru su atarak durulama ve vakumlama işlemi yaparak temizliği tamamladım. Kapalı otoparkta camları açık bırakarak koltukları kurumaya bıraktım.
Not: Kişisel tercih olarak temizlik solüsyonlarını direk vakum/halı yıkama makinesine değil köpük pompasına koyarak temizleyeceğim yere sıkıyorum. Makineye ise duru su koyarak ve vakumlama esnasında da önce duru suyu verdirerek çektiriyorum. Böylece:
1- Temizlik kimyasalları makineye bir zarar vermemiş oluyor. Zira Karcher gibi bazı markalar yıkama makinenize kendi markalarının ürünleri dışında halı yıkama detarjanı vs attığınızı tespit edip cihazınızı garanti dışı bırakabiliyor.
2- Daha önceleri yukarıda bahsettiğim şekilde önce duru su ile vakumlama yapmadığımda koltuklarda kuruma sonrası deterjan kalıntıları kaldığını tespit etmiştim. Daha sonra profesyonellerin genelde yukarıdaki usülde koltuk/döşeme yıkadıklarını fark ettim. Böylece daha düzgün bir iş çıkarmış oluyoruz diyebilirim...
İyi seyirler: