Enes'in Amatör Detay Paylaşımları

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Enes , eline emeğine yüreğine sağlık. Güzel bir uygulama olmuş. Birde ürünleri de görmüş olduk. Adbl interior, bende de vardı. Daha kullanmadım. Onu da görmüş oldum. :) . Temiz araba candır, kaliteli malzeme aracı daha premium hissettiriyor.
Eyvallah Erkan hocam, güzel yorumunuz için çok teşekkürler :) Adbl'nin bu ürününün kokusu gayet hoş. Daha önce K2 Purio bitirdim, şimdi buna geçtim. İkisi de torpido vs hassas aksam için güvenli ve kaliteli ürünler...

Elinize sağlık,finallere bayıldım,parlaklığı harika boyanın.babada memnun kaldıysa zaten mesele yok:)
Güzel yorumunuz için çok teşekkürler hocam, beğenmenize sevindim :) Aynen babam çok memnun kaldı. Onu da biraz alıştırdım detaya, çok aşırı inceleyemiyor ama en azından oto fırçasından ve benzinlik köpüğünden kurtuldu çok şükür :)

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Elinize sağlık. Dediğiniz gibi yıkarken aynı anda fotoğraf video çekimi zor oluyor pov tarzı çekim yapılacak bir ekipmanla çekim yapmak lazım.

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık. Dediğiniz gibi yıkarken aynı anda fotoğraf video çekimi zor oluyor pov tarzı çekim yapılacak bir ekipmanla çekim yapmak lazım.
Teşekkürler hocam yorumunuz için. Aynen size katılıyorum, elimde mevcut olsa aksiyon kamerası kullanırdım herhalde ama yok. Kendi aracını yıkayan biri için de sadece bunun için kamera masrafına girmek mantıklı gelmiyor :)

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
En son geçen yaz yıkadığım koltukları bu yaz sonu tekrar yıkamak istedim. 2 çocukla birlikte kullandığımız aile aracımızın koltukları yine epey kirlenmişti. Aşağıdaki kısa videoda sadece genel temizliği temsilen çektiğim sağ ön koltuğun temizliğini içeren kesit yer almakta.

Detay aşamaları:

- Öncelikle 1.8 litrelik Alta Foam 2000 kod adlı köpük pompasına 100 ml K2 Lotar ve 100 ml Adbl Pre-Spray ürünlerinden ekledim. (Bu oran biraz yüksek, ancak deneme amaçlı bu şekil bir karışım kullandım.)

- Ardından bu solüsyonu pompanın sprey ucuyla sırasıyla koltuklara uygulayıp ardından buhar makinesiyle (Karcher Sc3 Deluxe) üzerinden geçtim.

- Bir de Cartainer matkap ucu fırça ve şarjlı matkap ikilisi ile tabiri caizse koltukları çitiledim :) (ama videoda matkap işini atlamışım.)

- Son aşama olarak da Bissell Spot Clean marka vakum makinesi ile duru su atarak durulama ve vakumlama işlemi yaparak temizliği tamamladım. Kapalı otoparkta camları açık bırakarak koltukları kurumaya bıraktım.

Not: Kişisel tercih olarak temizlik solüsyonlarını direk vakum/halı yıkama makinesine değil köpük pompasına koyarak temizleyeceğim yere sıkıyorum. Makineye ise duru su koyarak ve vakumlama esnasında da önce duru suyu verdirerek çektiriyorum. Böylece:

1- Temizlik kimyasalları makineye bir zarar vermemiş oluyor. Zira Karcher gibi bazı markalar yıkama makinenize kendi markalarının ürünleri dışında halı yıkama detarjanı vs attığınızı tespit edip cihazınızı garanti dışı bırakabiliyor.

2- Daha önceleri yukarıda bahsettiğim şekilde önce duru su ile vakumlama yapmadığımda koltuklarda kuruma sonrası deterjan kalıntıları kaldığını tespit etmiştim. Daha sonra profesyonellerin genelde yukarıdaki usülde koltuk/döşeme yıkadıklarını fark ettim. Böylece daha düzgün bir iş çıkarmış oluyoruz diyebilirim...

İyi seyirler: