Enes'in Amatör Detay Paylaşımları

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni açtığım bu başlığın altında paylaşacağım ilk uygulama, babamın aracına yaptığım amatör detay uygulamaları olacak izninizle.

#1 Ford Courier (Babamın Aracına) Detaylı Temizlik-1 (Dış Detay)

Epeydir güzel temizlenemeyen ve sürekli köye gidildiği için iyice kirlenen babamın Ford Courier aracına benzinlikte elimizden geldiğince detaylı temizlik yaptık. Kullandığımız ekipman ve detay ürünleri:

Alta Foam 2000 + uygun fiyatlı 2 litrelik basınçlı pompa, K2 detay fırçası + türkiyedetailing detay fırçası, K2 jant temizleme fırçası, Parlatan Adamlar davlumbaz fırçası, Gtechniq wm2 yıkama eldiveni, Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu, vs.

Jantlar: K2 Roton

Lastikler ve davlumbazlar: K2 Active Foam + K2 Apc Strong

Ön yıkama: Shiny Garage Pre-Wash Citrus (Araç epey kirli olduğu için 2 litreye: 75 ml kattım. Çok iyi temizlik yaptı.)

Cam ve kaportanın önüne yapışan sinek böcek için: K2 Pro Nuta ANTI-INSECT

Kova şampuanı: Autobrite Velvet

Hızlı Cila: Meguiars Xpress Wax

Camlar: 3D Glass Cleaner

Lastik parlatıcı: Meguiars Endurance

Kirliler:

Finaller:

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yeni açtığım bu başlığın altında paylaşacağım ilk uygulama, babamın aracına yaptığım amatör detay uygulamaları olacak izninizle.

Babamın Aracına Detaylı Temizlik-1 (Dış Detay)

Epeydir güzel temizlenemeyen ve sürekli köye gidildiği için iyice kirlenen babamın Ford Courier aracına benzinlikte elimizden geldiğince detaylı temizlik yaptık. Kullandığımız ekipman ve detay ürünleri:

Alta Foam 2000 + uygun fiyatlı 2 litrelik basınçlı pompa, K2 detay fırçası + türkiyedetailing detay fırçası, K2 jant temizleme fırçası, Parlatan Adamlar davlumbaz fırçası, Gtechniq wm2 yıkama eldiveni, Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu, vs.

Ön yıkama: Shiny Garage Pre-Wash Citrus (Araç epey kirli olduğu için 2 litreye: 75 ml kattım. Çok iyi temizlik yaptı.)

Kirliler:

Finaller:

Eline saglik hocam guzel temizlik olmuş:)

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline saglik hocam guzel temizlik olmuş:)
Teşekkür ederim hocam, imkanlar dahilinde amatörce bir şeyler yapmaya çalıştık.
Bu arada öncelikle size, sonra bu forumda bilgi paylaşımı yapan ve neticede kendilerinden bu işleri öğrendiğimiz herkese çok teşekkürler :)

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

Babamın Aracına Detaylı Temizlik-1 (Dış Detay)

Kirliler:

Finaller:

Paşabayırdan Selamlar sevgiler hocam, Elinize sağlık

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Emeğinize sağlık hocam. Bu sıcaklarda hiç kolay olmuyor bu işler özellikle benzinlikte. Davlumbazlar çok güzel olmuş aracı çok iyi gösteriyor temiz olunca

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık hocam. Bu sıcaklarda hiç kolay olmuyor bu işler özellikle benzinlikte. Davlumbazlar çok güzel olmuş aracı çok iyi gösteriyor temiz olunca
Çok sağ olun hocam. Hocam sabah namazından sonra saat 06:00 gibi gittik benzinliğe:) Hem serin hem ortam sakin :)
Davlumbazlar çok fazla çamur kaplıydı hocam, şu max shine davlumbaz fırçası işime yaradı epey.

Son düzenleme:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#2 Ford Courier (Babamın Aracına) Detaylı Temizlik-2 (İç Detay)

Bu sıcaklarda bütün detay aşamalarını bir günde bitirmeye gücüm yetmediğinden iç temizliği dış temizlikten belli bir zaman sonra yapabildim.

-Öncelikle paspasları çıkarıp benzinlikteki jetonlu süpürgeyle aracın içini güzelce temizledim. Paspasları Sahler marka almıştık, yüksek kenarları sayesinde kiri tozu çok iyi tutmasına rağmen babam uzun zamandır temizlemeye fırsat bulamadığı için kenarlardan taşan toz toprak taban döşemesinde birikmişti.

-Daha sonra paspaslara K2 Apc Strong Pro sıkıp fırçaladım ve basınçlı suyla duruladım. Ardından da mikrofiber bezle kuruladım. (Üzerine kağıt koyacağım için paspaslara herhangi bir koruma ürünü kullanmadım.)

-Kapı eşikleri, gaz fren debriyaj pedalları, raylı kapının içleri vb yerleri de K2 Apc Strong Pro ve detay fırçası ile detaylandırdım.

-Torpido ve kapı içlerinde K2 Purio Pro adlı ürünü Cartainer Scrup Pro ve detay fırçası ile birlikte kullandım, Meguiars Hyper Dressing ile de korumaya aldım.

-Meguiars Hyper Dressing’i 1/4 oranında sulandırmıştım, görünümü beni epey tatmin ediyor, temizlik yapıldığı belli oluyor, ayrıca kullanıldığı yerler epey zaman toz tutmuyor.

-Ön kapı kollarındaki açık renk döşemede lekeler oluştuğu için K2 Velor’u sık sil şeklinde uyguladım.

-Ayrıca yine açık renk tavan döşemesinde oluşan bazı lekeler ve sinek pislikler K2 Velor ile temizlendi.

Yalnızca bazı aşamalarını fotoğraflayabildiğim bu amatör detay işleminin finallerle karışık görselleri şu şekilde:

Son düzenleme:

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Babamın Aracına Detaylı Temizlik-2 (İç Detay)

Bu sıcaklarda bütün detay aşamalarını bir günde bitirmeye gücüm yetmediğinden iç temizliği dış temizlikten belli bir zaman sonra yapabildim.

-Öncelikle paspasları çıkarıp benzinlikteki jetonlu süpürgeyle aracın içini güzelce temizledim. Paspasları Sahler marka almıştık, yüksek kenarları sayesinde kiri tozu çok iyi tutmasına rağmen babam uzun zamandır temizlemeye fırsat bulamadığı için kenarlardan taşan toz toprak taban döşemesinde birikmişti.

-Daha sonra paspaslara K2 Apc Strong Pro sıkıp fırçaladım ve basınçlı suyla duruladım. Ardından da mikrofiber bezle kuruladım. (Üzerine kağıt koyacağım için paspaslara herhangi bir koruma ürünü kullanmadım.)

-Kapı eşikleri, gaz fren debriyaj pedalları, raylı kapının içleri vb yerleri de K2 Apc Strong Pro ve detay fırçası ile detaylandırdım.

-Torpido ve kapı içlerinde K2 Purio Pro adlı ürünü Cartainer Scrup Pro ve detay fırçası ile birlikte kullandım, Meguiars Hyper Dressing ile de korumaya aldım.

-Meguiars Hyper Dressing’i 1/4 oranında sulandırmıştım, görünümü beni epey tatmin ediyor, temizlik yapıldığı belli oluyor, ayrıca kullanıldığı yerler epey zaman toz tutmuyor.

-Ön kapı kollarındaki açık renk döşemede lekeler oluştuğu için K2 Velor’u sık sil şeklinde uyguladım.

-Ayrıca yine açık renk tavan döşemesinde oluşan bazı lekeler ve sinek pislikler K2 Velor ile temizlendi.

Yalnızca bazı aşamalarını fotoğraflayabildiğim bu amatör detay işleminin finallerle karışık görselleri şu şekilde:

Çok güzel iç detay yapmışsınız elinize sağlık :alkıssx::alkıssx::alkıssx:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sonunda bizim octi’nin octi olduğuna işaret eden parçayı monte ettik :)
Bir ara siyaha çevirmeye niyet etmiştim, komediye dönmüştü (daha önce paylaşmıştım).
Neyse şimdilik o işten vaz geçip normal metalik renkten devam ettim.

Ürünü Farex Tuning adında bir siteden 220₺’ye aldım. Orijinali maalesef daha 3-5 ay önce 600 küsür ₺ olduğu için ona o kadar para vermek zoruma gitti
(Kamu spotu: Her zaman orijinal daha iyidir :incelemex:, ama bazen güç yetmiyor işte…)

Kargoyu güzel yapmışlar bir günde sağlam şekilde geldi.

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Babamın Aracına Detaylı Temizlik-2 (İç Detay)

Elinize sağlık güzel uygulama olmuş ah birde paspaslara da koruma yapıp klima bombası da patlatsanız iyice tadından yenmezdi :smilex::smilex:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık güzel uygulama olmuş ah birde paspaslara da koruma yapıp klima bombası da patlatsanız iyice tadından yenmezdi :smilex::smilex:
Hocam yorumunuz için çok teşekkürler.
1- Evet paspaslara koruma yapmayınca benim de hoşuma gitmedi görüntü. Sadece elimdeki meguiars hyper dressing biraz pahalandı diye cimrilik yaptım sanırım Allah affetsin :) Onun yerine babamdaki ucuz torpido parlatıcısını kullanacaktım (artık onu torpidoya kullandırtmıyorum) o da kaydırma yaparsa diye endişe ettim. Bir dahakine deneyip kullanacağım inş.
2- Klima bombası bu araçta çok gerekli değil hocam. Araç 20 küsür binde ve araçtaki genel hava temiz. Ben onu 200 küsür bin km’deki kendi Octavia aracımda K2 Klima Doktor ile birlikte kullanmıştım, epey de memnun kaldım. Eskiden klima ya da kalorifer açılınca gelen kötü kokulardan eser kalmadı çok şükür :gulumsemex:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#3 Opel Astra Araca Dış Detay

Memlekete izine gelince bazı arkadaşlarla detay muhabbeti yaptıkça onların da ilgisini çekti. Birisinde Karcher k2 basınçlı yıkama varmış, mekan da ayarladılar, ben de onlara bir nevi amatör eğitim verdim :)

Toplam 3 aracı sabahın erken saatlerinde peşpeşe yıkadık, ben fotoğraf ile uğraşamadım, bir arkadaş kendi aracının finallerini çekmiş, kirli halleri maalesef yok, mevcut olan fotoğraflardan bir iki tanesini paylaşacağım. Tabi önce birkaç notumu paylaşmak istiyorum:

Aracın dış yüzeyi orta kirlilikte idi, sadece jantlar ve davlumbazlar iyi temizlenmediği için (ki normal benzinlikte yıkayanlar oraları pek temizlemez, bilgisi ya da ekipmanı da yoktur) biraz fazla kirliydi..

Genel Ekipman: Alta Foam 2000+ 2 litrelik basınçlı pompa, detay fırçaları, K2 jant temizleme fırçası, Parlatan Adamlar davlumbaz fırçası, Gtechniq wm2 yıkama eldiveni, Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu, vs.

Aşamalar:

Lastikler ve davlumbazlar: K2 Apc Strong

Ön yıkama: Shiny Garage Pre-Wash Citrus (2 litreye: 50 ml.)

İç Detay

Aracın içi dışına göre daha kirli ve tozluydu.

Öncelikle halı paspasları çıkarıp süpürgeyle aracın içini ve bagajını güzelce temizledik.

Paspasları önce süpürüp ardından Alta Foam ile (ortalama 1/10 oranında) K2 Pro Lotar püskürtüp K2 Pro Brill+ şarjlı matkapla güzelce temizledik. Vakum makinesi olmadığı için mikrofiber bezle kuruladık.

Aracın koltukları ve taban döşemeleri de epey tozlu/kirli olduğundan aynı uygulamayı oralara da yaptık.

Kapı eşikleri, gaz fren debriyaj pedalları vb yerleri de K2 Apc Strong Pro ve detay fırçası ile temizledik.

Torpido ve kapı içlerinde K2 Purio Pro’yu Cartainer Scrup Pro ve detay fırçası ile birlikte kullandık, çok beğendiğim Meguiars Hyper Dressing ile de korumaya aldık.

Ben bir yandan diğer iki araçla da ilgilendiğim için bazı aşamaları araç sahibi arkadaşa yaptırdım. Aracını yeni alan arkadaşım işlemlerden çok memnun kaldı, biraz yorulduğunu ama çok güzel stres attığını söyledi :) Bazı eksiklerimiz olsa da kendi çapımızda güzel şeyler oldu diyebilirim.

Şimdi bahsettiğim finaller (kirli hallerini çekemediğim için kusuruma bakmayın) :

Son düzenleme:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ellerinize sağlık, koltukları vakum olmadan nasıl kuruttunuz hocam
Teşekkürler. K2 Lotar’ı Alta Foam ile köpük formatında az miktarda uyguladık ve mikrofiber bezle kuruttuk, o yüzden vakuma ihtiyaç olmadı (hava da çok sıcaktı). Normal kullanım bu değil tabi ama biraz malzemesizlikten böyle yaptık. K2 Velor da vardı ama o bitme seviyesine geldiğinden yetmeyebilir diyerek böyle bir uygulamaya gittik.