Fatih37'in Detay Uygulaması Paylaşımları

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İzlediğin ve güzel yorumun için teşekkür ederim hocam :)
Daha önce motora suyla yıkama deneyimim olmadığı için riske atmak istemedim, yakın tarihli model ve yeni modellerde soketlerin su geçirmezliği izolasyon olduğunu biliyorum ama çamura bulanmış ağır pisliği olmadığına göre gerek duymadım. Elimde buhar temizlik makinesi varda kalıplaşmış ağır kirleri olmadığı için gerek duymadım. inst'da formen motors bilen bilir kendisi motor yıkaması zararı olmadığı söyledi tabi doğru diyor olabilir özellikle dediğim gibi soketlerde su geçirmezliği vardır.
bu arada bnm de arabayı yuva belleyen bir kedi dostum var. Sağ olsun kışın her gece gelip arabanın içinde uyudu, ben gelmeden çıktı , gitti :) asagidaki katalitik conventor boslugundan rahatca giriyor motora. Ben ne yaptiysam care bulamadim :(

ben de havalarin isinmasi ile detayli bir motor temizligi yapicam ama sanırım sulu olacak benmkisi. Daha önce servisde bir motor temizliği yaptırmıştım. Adam hiç bir yeri kapamadan, basti kopugu, vurdu suyu. Sonrada hava tutup kuruttu. Abi bole oluyor mu dedigimde hic bisi olmaz merak etme abi dedi. Bakalim bu sefer kendim yikicam. Insallah sorun olmaz :)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu arada bnm de arabayı yuva belleyen bir kedi dostum var. Sağ olsun kışın her gece gelip arabanın içinde uyudu, ben gelmeden çıktı , gitti :) asagidaki katalitik conventor boslugundan rahatca giriyor motora. Ben ne yaptiysam care bulamadim :(

ben de havalarin isinmasi ile detayli bir motor temizligi yapicam ama sanırım sulu olacak benmkisi. Daha önce servisde bir motor temizliği yaptırmıştım. Adam hiç bir yeri kapamadan, basti kopugu, vurdu suyu. Sonrada hava tutup kuruttu. Abi bole oluyor mu dedigimde hic bisi olmaz merak etme abi dedi. Bakalim bu sefer kendim yikicam. Insallah sorun olmaz :)
Hımm anladım demekki dışarda duran araçların altında boşluklara bulup giriyormuş benimde ilk defa böyle yaşadım, tek çaresi naftalin idi ama klima menfezlerden ağır kokudan zehirlenmek istemediğim içn eledim başka çözüm bulamadım ama araştırcam.

hımm ondan sorun olmuyormuş iyiymiş, Motor yıkama videonuzu bekliyorum inşAllah :)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam eline saglik videoyu izledim. Ancak dış yikamaya gore sıkıcı oluyor:basx: kopuk olucak abi.
İzlediğin için teşekkür ederim. Evet bazıları sıkıcı gelebilir tabi köpük basınçlı pompayla foşur foşur keyifle fırçalanır. Bir dahakine artık :)

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Fatih hocam eline sağlık yine harika uygulama ve video çekimi olmuş. Bende kendi yerimde yıkıyorum ama çekim vs işini yapmıyorum gözüm almıyor sana imreniyorum doğrusu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fatih hocam eline sağlık yine harika uygulama ve video çekimi olmuş. Bende kendi yerimde yıkıyorum ama çekim vs işini yapmıyorum gözüm almıyor sana imreniyorum doğrusu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İzlediğin ve güzel yorumun için teşekkür ederim hocam :)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam Aleyküm forumdaşlarım :)

Eniştemin aracı yakın zamanda 2.el aracı aldık ve önceki sahibi araca iyi temiz bakmadığı için koltuk yıkama ve iç temizliğe el attık.
İyi Seyirler.

#işbirliğideğildir #reklamdeğildir

-) Taban ve Koltuk Yıkama
Classic Carpet Cleaner / VALET PRO
Bissell SpotClean Pro
Karcher WD 3
Cartainer Beyaz Yumuşak Matkap Fırça

-) İç Temizliği ve Koruma
Green Star / KOCH CHEMİE
Pol Star / KOCH CHEMİE
İnterior Dressing / GOOD STUFF
K2 Pro Letan
AutoBrite Crystal
Carpro Glass Mitt
Klin Korea Mini Aplikatör
Scrub Pro
Work Stuff Gentleman
Farecla Baldwipe
Carpro Classic Detay fırça
Work Stuff Classic Detay fırça
Einhell TE-CB 18/180 Li

Final.

İzlediğiniz için teşekkürler. Sonraki video için görüşmek üzere :)

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fatih bey merhaba, en son ki detay paylaşımı üzerinden baya süre geçmiş, bir sıkıntı yoktur inşallah.
Merhaba Erkan Hocam, bir sıkıntı yoktur, sorduğun için teşekkür ederim :)
Evet baya zaman geçti, son videonun izlenmesi sayısı 414 olarak izlendiği için video çekmeyi hevesim kalmadı o yüzden böyle oldu halbuki çok sıcakta kafa kamerayla çekip tüm kayıtların 30 dklık video sığdırmak için 5 gündür işten sonra müsait olduğum akşam saatlerde video editi uğraştım ve yayınlandıktan sonra bu zamana kadar izlenme sayısı yükselmedi ama işte bu sebepten dolayı hevesim kalmadı tabi 1 tanesi hariç diğer videolarda izlenme sayısı istediğim gibi olmadı. Kafa kamerayla izlemeyi bazen başı dönebildiği ve 30dk'lık videosu uzun geldiği için pek izlenmediğini anladığım için ASMR tarzı çekimi ve video süresi sıkılmamak adına video editini kısa süreyle tutmayı karar verdim.
Bir de kasım ayında kış öncesi kaliteli sony kamerayla iç - dış ve boya korumayla güzel asmr tarzyıla çekmiştim ama internet altyapısında sıkıntılı olduğu editi uğraşmadım. Altyapı düzeldi de kış aylarda editi yapacaktım ama işte izlenme sayısı az olur diye hevesim kursağımda kalıyor, son çektiğim video kayıtların üzerinden zaman geçtiği için editlemiyorum tarihlerin çakışmamak içindir. Şuan hava koşulardan dolayı yıkama ve çekimi ertelediyorum. Hava koşullarını iyi olsun ve müsait olduğumda çekmeyi düşünüyorum inşAllah :)

Son düzenleme:

Mexmet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
reis senin uygulama videolarının kalitesi çok başka gerçekten en kısa sürede bekliyoruz güzel haberlerini.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet baya zaman geçti, son videonun izlenmesi sayısı 414 olarak izlendiği için video çekmeyi hevesim kalmadı o yüzden böyle oldu halbuki çok sıcakta kafa kamerayla çekip tüm kayıtların 30 dklık video sığdırmak için 5 gündür işten sonra müsait olduğum akşam saatlerde video editi uğraştım ve yayınlandıktan sonra bu zamana kadar izlenme sayısı yükselmedi ama işte bu sebepten dolayı hevesim kalmadı tabi 1 tanesi hariç diğer videolarda izlenme sayısı istediğim gibi olmadı. Kafa kamerayla izlemeyi bazen başı dönebildiği ve 30dk'lık videosu uzun geldiği için pek izlenmediğini anladığım için ASMR tarzı çekimi ve video süresi sıkılmamak adına video editini kısa süreyle tutmayı karar verdim.
Bir de kasım ayında kış öncesi kaliteli sony kamerayla iç - dış ve boya korumayla güzel asmr tarzyıla çekmiştim ama internet altyapısında sıkıntılı olduğu editi uğraşmadım. Altyapı düzeldi de kış aylarda editi yapacaktım ama işte izlenme sayısı az olur diye hevesim kursağımda kalıyor, son çektiğim video kayıtların üzerinden zaman geçtiği için editlemiyorum tarihlerin çakışmamak içindir. Şuan hava koşulardan dolayı yıkama ve çekimi ertelediyorum. Hava koşullarını iyi olsun ve müsait olduğumda çekmeyi düşünüyorum inşAllah :)
Sonuna kadar Katiliyorum %100 Dogru düsünce.

Ayni durumu Ben ve @SubaruOutback te yasadi malesef En Pahalisindan En Ucuzuna kadar ürün test edildi beklenen performans olmadi ki zaten beklenti icinde degildik ben hala da degilim,hala da ürün testini gerekli.ortami ve kosullari saglayabilirsem yine devam ediyorum forumun ayakta kalmasi aktif olmasi benim icin daha önemli.

Sen detayi birakma hocam devam et :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Fatih hocam, foruma dahil olalı yaklaşık 3 sene oldu. Forum sayesinde detay hakkında çok bilgim oldu, burada senin paylaşımlarını katkısı çoktur benim için. Foruma dahil olduğum ilk zamanlar tüm videolarını izledim, hatta izlerken not aldım, şuraya şu malzeme, şurayı şöyle temizledi diye. Sonra bu işlere merak eden arkadaşlara senin videoları attım. Sen az izlendi diye dert etme, faydan çok. Birde şöyle bir örnek vereyim. Ben her sene mevcudu 30-40 arası olan sınıflarda ders anlatıyorum. Branş matematik. Öğrencilerin dolayısıyla toplumun çok zorlandığı bir ders. Benim okul meslek lisesi. Öğrencilerin düzeyi matematik olarak baya zayıf, şimdi anlatmam gereken müfredat var, anlamıyorlar diye anlatmasam olmaz. Bir öğrenciye bile bir şey fark ettirebilirsem ne mutlu bana :)
Fatih hocam sen oku at, hedefe varmayan
ok utansın...
Forum için değerlisin Fatih hocam. Selamlar, saygılar.

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
reis senin uygulama videolarının kalitesi çok başka gerçekten en kısa sürede bekliyoruz güzel haberlerini.
Desteğiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim inşAllah :gulumsemex:

Sonuna kadar Katiliyorum %100 Dogru düsünce.

Ayni durumu Ben ve @SubaruOutback te yasadi malesef En Pahalisindan En Ucuzuna kadar ürün test edildi beklenen performans olmadi ki zaten beklenti icinde degildik ben hala da degilim,hala da ürün testini gerekli.ortami ve kosullari saglayabilirsem yine devam ediyorum forumun ayakta kalmasi aktif olmasi benim icin daha önemli.

Sen detayi birakma hocam devam et :)
Evet maalesef hak konuştun Sefa hocam, benimde video çekerek biraz para kazanayım diye düşünüp bu işe girmiştim ama anladım ki maalesef youtube belli bir kural şartları ve Türkiyemizdeki şartlarından dolayı para kazandırmak pek mümkün değildir o yüzden sadece hobi olarak bilgilendirici ve öğretici ile video çekmeye karar verdim. Desteğiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim Sefa hocam :gulumsemex:

Bende forumun varlığından Fatih abi ile sohbet ederken öğrenmiştim. Sağolsun o vesile olmuştu.

Forumdaki sessizliğini bozmasını dört gözle bekliyorum.
Rica ederim, yardımcı olmak benim için zevktir. İnşAllah :)

Fatih hocam, foruma dahil olalı yaklaşık 3 sene oldu. Forum sayesinde detay hakkında çok bilgim oldu, burada senin paylaşımlarını katkısı çoktur benim için. Foruma dahil olduğum ilk zamanlar tüm videolarını izledim, hatta izlerken not aldım, şuraya şu malzeme, şurayı şöyle temizledi diye. Sonra bu işlere merak eden arkadaşlara senin videoları attım. Sen az izlendi diye dert etme, faydan çok. Birde şöyle bir örnek vereyim. Ben her sene mevcudu 30-40 arası olan sınıflarda ders anlatıyorum. Branş matematik. Öğrencilerin dolayısıyla toplumun çok zorlandığı bir ders. Benim okul meslek lisesi. Öğrencilerin düzeyi matematik olarak baya zayıf, şimdi anlatmam gereken müfredat var, anlamıyorlar diye anlatmasam olmaz. Bir öğrenciye bile bir şey fark ettirebilirsem ne mutlu bana :)
Fatih hocam sen oku at, hedefe varmayan
ok utansın...
Forum için değerlisin Fatih hocam. Selamlar, saygılar.
Öncelikle desteğiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, bi anda duygulandım iyi geldi hocam :gulumsemex:
Videolarım sizlere faydam olduysa ne mutlu bana :) Harbiden video edit işini beni gaza getirdin :sırıtan1:
Kasım ayındaki çektiğim videolarını müsait olduğumda editi yapacağım inşAllah :) Tabi birkaç detayları atlamıştım misal kapı altı ve eşiklere detaya girmeiştim sonradan fark ettim :terlisırıtan:

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Fatih Hocam izlenme konusunda haklısın çok fazla ilgi görmeyince insanın hevesi kalmıyor fakat bu işi sevenler olarak senin videoların kalitesini ve içeriklerini severek takip ediyorum. En kısa sürede yeni videoları bekliyorum.

Fatih37

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam Aleyküm izleyicilerim,

Kasımın 2025'te kış öncesi dış temizliği ve boya koruma hazırlığı yaptım.

Videomun geç yayınlamama sebebi internet altyapı problemi ve son yüklediğim videonun
5 günlük video editi emeği ile izlenme sayısı az olduğu için hevesim kalmadı ondan dolayı
oldu. Forumdaşlarım sayesinde tekrar yayınlamayı karar verdim.
Sizi beklettiğim için kusura bakmayın, teşekkür ederim.

Videoda bazı yazmadığım ürün isimlerin aşağıdaki açıklamasına yazdım.

İyi Seyirler dilerim :D

-) Lastik, Jant ve Davlumbaz Temizliği
Lastik temizleyici: Bad boys Tire & Rubber Cleaner
Demirtozu - Jant temizleyici: Flowey R10 / Bad boys Wheel Cleaner Neon
Auto Finesse lastik fırça
Davlumbaz temizliği: 3D Orange Citrus Degreaser
Volodymyr Davlumbaz Fırçası
Carpro XL orta sert sentetik fırça
Parlatanadamlar 13LT kova + Maxshine Tekerli Kova Aparatı

-) Ön Yıkama Sıvı Sprey ve Köpüğü (Prewash - Snow Foam)
Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil TFR + Polham Sarjlı Pompa ve Autobrite Magifoam + MJJC Cannon Pro V2
Cartainer sentetik fırça

-) Demirtozu Temizliği
Parlawax Demirtozu

-) Alt Yıkama Temizliği
Köpüklü ve basınçlı Alt yıkama aparatı
Flowey B33

-) Kireç çözme köpüğü
Carpro Descale + MJJC Cannon S V3

-) Temaslı Kova yıkama
Autobrite Citrus Pearl
MissClean Çok Fonksiyonlu 2 In 1 Mikrofiber Teleskopik Uzun Saplı Fırçası
Carpro Dabdab

-) Kurulama havlular
Purestar Dublex Havlu 45x75

-) Kil Temziliği
Work Stuff Clay Mitt
Carpro Ech2o

-) Dış Cam Pasta ve Kaydırıcı Uygulaması
Autoglym Glass Polish
İgl Ecoclean Precoat
Spta LD601 12V mini polisaj makinesi
Nasiol Glass Shield

-) Hızlı Cila
Vonixx Blend Spray Wax

-) Lastik, Jant ve Plastik Parlatıcı
Meguiars Endurance
Badboys Mini Tire aplikatör
Good Stuff Rims Detailer
Nasiol Trimcoat
Sıradan Mini aplikatör

-) Basınçlı Yıkama makinesi
Karcher K5
Karcher H10 Q PremiumFlex Anti-Twist Hortum
MJJC Yüksek Basınçlı Tetik Tabancası
Uzatma Borusu

Final.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Fatih bey merhaba, eline, emeğine, yüreğine sağlık. Forumun beklenen videosu geldi. Çok teşekkür ederim, yemekten sonra çay eşliğinde izledim. :yuzx::yuzx::nazar::nazar:
Videoyu değerlendirme kısmına gelirsek; bence arka planda başka ses olmadan bu şekilde, fırça sesi, su sesi, fıs fıs şişe sesi, polham şarjlınin sesi, polisaj sesi, köpük sesi, lastik parlatıcı sürerken ki hissiyat ve de arka planda oynayan çocukların sesi , videoya doğallık ve samimiyet katmış. Olması gereken diye düşünüyorum :) .
Fatih bey, kullanılan ekipmanlarin temizliği ile ilgili de video bekleriz. Bu konu detayda genelde atlanan taraf oluyor. Bilgilenmiş oluruz. Tekrar eline emeğine sağlık.

Son düzenleme:

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selam Aleyküm izleyicilerim,

Kasımın 2025'te kış öncesi dış temizliği ve boya koruma hazırlığı yaptım.

Videomun geç yayınlamama sebebi internet altyapı problemi ve son yüklediğim videonun
5 günlük video editi emeği ile izlenme sayısı az olduğu için hevesim kalmadı ondan dolayı
oldu. Forumdaşlarım sayesinde tekrar yayınlamayı karar verdim.
Sizi beklettiğim için kusura bakmayın, teşekkür ederim.

Videoda bazı yazmadığım ürün isimlerin aşağıdaki açıklamasına yazdım.

İyi Seyirler dilerim :D

-) Lastik, Jant ve Davlumbaz Temizliği
Lastik temizleyici: Bad boys Tire & Rubber Cleaner
Demirtozu - Jant temizleyici: Flowey R10 / Bad boys Wheel Cleaner Neon
Auto Finesse lastik fırça
Davlumbaz temizliği: 3D Orange Citrus Degreaser
Volodymyr Davlumbaz Fırçası
Carpro XL orta sert sentetik fırça
Parlatanadamlar 13LT kova + Maxshine Tekerli Kova Aparatı

-) Ön Yıkama Sıvı Sprey ve Köpüğü (Prewash - Snow Foam)
Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil TFR + Polham Sarjlı Pompa ve Autobrite Magifoam + MJJC Cannon Pro V2
Cartainer sentetik fırça

-) Demirtozu Temizliği
Parlawax Demirtozu

-) Alt Yıkama Temizliği
Köpüklü ve basınçlı Alt yıkama aparatı
Flowey B33

-) Kireç çözme köpüğü
Carpro Descale + MJJC Cannon S V3

-) Temaslı Kova yıkama
Autobrite Citrus Pearl
MissClean Çok Fonksiyonlu 2 In 1 Mikrofiber Teleskopik Uzun Saplı Fırçası
Carpro Dabdab

-) Kurulama havlular
Purestar Dublex Havlu 45x75

-) Kil Temziliği
Work Stuff Clay Mitt
Carpro Ech2o

-) Dış Cam Pasta ve Kaydırıcı Uygulaması
Autoglym Glass Polish
İgl Ecoclean Precoat
Spta LD601 12V mini polisaj makinesi
Nasiol Glass Shield

-) Hızlı Cila
Vonixx Blend Spray Wax

-) Lastik, Jant ve Plastik Parlatıcı
Meguiars Endurance
Badboys Mini Tire aplikatör
Good Stuff Rims Detailer
Nasiol Trimcoat
Sıradan Mini aplikatör

-) Basınçlı Yıkama makinesi
Karcher K5
Karcher H10 Q PremiumFlex Anti-Twist Hortum
MJJC Yüksek Basınçlı Tetik Tabancası
Uzatma Borusu

Final.

Emeginize saglik fatih hocam, kullandiginiz urunlerle ilgili bikac sorum var, orange degraseri hangi alanlarda hangi oranlarda kullaniyorsunuz? No name, markasiz washmitt ya da eldiven kullandiysaniz carpro dabdab ile kiyaslar misiniz?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık. Ben de ufak bir bilgi vermiş olayım. Carpro Ech2o yu kil kaydırıcı olarak kullandıktan sonra İPA veya prep ile yüzeyden sökmeniz gerekir yoksa ince ve zayıf bir koruma katmanı bırakır. Bu da bir sonraki adımda yaptığınız sprey wax un ömrünü ciddi oranda kısaltır. Kil kaldırıcı olarak benim tavsiyem herhangi bir şampuan kullanmanız. Böylece sadece durulama yeterli olur