Detail işiyle hobi veya uzman olarak uğraşanların %90 ı mat seçerken bu işten habersiz kendi halinde arabasını temizleyen insanlar parlaktan yana neden bu böyle anlamıyorum açıklaması var mı ?
Ben bunu çevremden gördüğüm kadarıyla olsun kendi yorumlarımca şöyle yorumluyorum detail işine merak salmamış kimse gidipte mat ürün alamaz çünkü o yapı marketlere girip parasına uygununu alır çıkar yapı marketlerde ürünlerin zaten %95 i parlak ürünler.Zaten o kişiler ordan burdan duydukları veya göğüsün ışıl ışıl olması göze çarptığı için daha makbul görülür ve parlatıcı sürerler.
Detail işiyle uğraşan kişiler bende dahil kafadan hafif çatlak olduğumuz için

arabanın fabrikasyon görüntüsüne hastayız o yüzden onu muhafaza edecek ürünler kullanırız.Çoğu kişilerde slikon olduğunu düşündüğü için kullanmaz.Tabi detaile merak salmış kişilerden parlak sevende olabilir bu göz zevkidir isteyen parlatır isteyen mat kullanır.
Şuna da gelelim oto yıkamacılar neden parlatıcı ürünler kullanır bunun birçok sebebi var bunlar;
-Yukarıda bahsettiğim gibi parlağı makbul sayan kişiler için
-Parlatıcılar,süt slikonlar vs fiyatları çok uygundur
-Kirleri maskelemek ve yüzeye verdiği zararı maskelemek için
Kısaca mat parlaktan daha iyi veya parlak mattan daha iyi diye bir şey yok isteyen istediği gibi davranabilir..