Favori İç Plastik Aksam Ürününüz

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
20190619_105948.jpg
Bende bir resimle katılayım.
Anneleri her yere lastik davlumbaz paspas vb sürüyorum. Baden kokusu çok hoş.
Kaplumbagalar can zaten fresh shine enfes kokusu var zati degişik bir ürün koku ve kokpit bakım. Essential pflege özelligi var mat performansını kalıntı yapmadan makul seviyede yapabiliyor. Per. Finish çok çok başarılı antistatik özelligi efso. Satışları yok sormayın pls.

Son düzenleme:

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ekli dosyayı görüntüle 11904
Bende bir resimle katılayım.
Anneleri her yere lastik davlumbaz paspas vb sürüyorum. Baden kokusu çok hoş.
Kaplumbagalar can zaten fresh shine enfes kokusu var zati degişik bir ürün koku ve kokpit bakım. Essential pflege özelligi var mat performansını kalıntı yapmadan makul seviyede yapabiliyor. Per. Finish çok çok başarılı antistatik özelligi efso. Satışları yok sormayın pls.
Abi fresh shineın kokusu çok hoş. Ama sence de çok parlak bir yüzey bırakmıyor mu ?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Muratcan, offf hemde deligibi .adı üzerinde shine . Adam gizlememiş parlak demiş parlıyor. Birde böyle bakmak lazım.
Ama kişisel ben parlak seviyorum çünkü benim yüzey çok mat. Başkası sevmez kullanmaz. Seni çok iyi anlıyorum beklentinin çok üstünde çıktı biraz abartmamışlarda degil. Zati ucuz başka yerde kullan bitsin.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@Muratcan, offf hemde deligibi .adı üzerinde shine . Adam gizlememiş parlak demiş parlıyor. Birde böyle bakmak lazım.
Ama kişisel ben parlak seviyorum çünkü benim yüzey çok mat. Başkası sevmez kullanmaz. Seni çok iyi anlıyorum beklentinin çok üstünde çıktı biraz abartmamışlarda degil. Zati ucuz başka yerde kullan bitsin.
Motor için güzel ben kullanıyorum limonlu bir de başka bir tane daha var gene güzel kokusu yazık oluyor motora sıkınca ama konsol için bence de parlak. ;)

SalihAccentera

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Detail işiyle hobi veya uzman olarak uğraşanların %90 ı mat seçerken bu işten habersiz kendi halinde arabasını temizleyen insanlar parlaktan yana neden bu böyle anlamıyorum açıklaması var mı ?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detail işiyle hobi veya uzman olarak uğraşanların %90 ı mat seçerken bu işten habersiz kendi halinde arabasını temizleyen insanlar parlaktan yana neden bu böyle anlamıyorum açıklaması var mı ?
Bu işin uzmanlıkla falan filan alakası yok tamamen zevk işi adı üstünde hobi bende parlak seviyorum hem içte hem dışta tüm plastik aksamlar parlak olunca daha temiz gibi görüyorum buda çok hoşuma gidiyor kişiden kişiye göre değişir detay işi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Motor için güzel ben kullanıyorum limonlu bir de başka bir tane daha var gene güzel kokusu yazık oluyor motora sıkınca ama konsol için bence de parlak. ;)
Bak ya gizli turtle cılara. Sen işini bilirsin de motorda ne kokuyordur şimdi mis gibi .
Parlaklık araç kullanımında yansıma yapmasın tehlile yaratmasın göz yanılsaması olmaması adına tavsiye olunmaz. Yoksa özel başka bir sebebi de yok. Yaglı yapı çok eskide moda gibiydi sert yüzyler çatlamasın diye sürülürdü o zamanlar uv koruması ne kimse bilmezdi. Kesme tahtası muhamelesi gören konsol tahtada kullanılan zeytin yag gibi yaglanırdı. Toz filan hak getire. Şimdilerde sıfır kondüsyon geyikleri çıktı. Şimdi kullanılan yumaşak doku istegi ve arzı sonucu matlıkta yalan olmakta aslında. Yeni konsolarda gerekte kaşmadı. Doguştam matlar zati

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Ben bunu çevremden gördüğüm kadarıyla olsun kendi yorumlarımca şöyle yorumluyorum detail işine merak salmamış kimse gidipte mat ürün alamaz çünkü o yapı marketlere girip parasına uygununu alır çıkar yapı marketlerde ürünlerin zaten %95 i parlak ürünler.Zaten o kişiler ordan burdan duydukları veya göğüsün ışıl ışıl olması göze çarptığı için daha makbul görülür ve parlatıcı sürerler.
Detail işiyle uğraşan kişiler bende dahil kafadan hafif çatlak olduğumuz için :D arabanın fabrikasyon görüntüsüne hastayız o yüzden onu muhafaza edecek ürünler kullanırız.Çoğu kişilerde slikon olduğunu düşündüğü için kullanmaz.Tabi detaile merak salmış kişilerden parlak sevende olabilir bu göz zevkidir isteyen parlatır isteyen mat kullanır.
Şuna da gelelim oto yıkamacılar neden parlatıcı ürünler kullanır bunun birçok sebebi var bunlar;
-Yukarıda bahsettiğim gibi parlağı makbul sayan kişiler için
-Parlatıcılar,süt slikonlar vs fiyatları çok uygundur
-Kirleri maskelemek ve yüzeye verdiği zararı maskelemek için
Kısaca mat parlaktan daha iyi veya parlak mattan daha iyi diye bir şey yok isteyen istediği gibi davranabilir..

pynaster

Çaylak Detaycı
Üye
Ben striptz e bayıldım. Aracın içini sadece nemli bezle temizleyip üstüne uyguladım ürün mükemmel kokusu heleki direksiyonda bıraktığı hissiyat mükemmel.
Öyle begendimki apc ve detay fırçası aldım altını temizleyip striptz e güzel bir zemin hazırlayıp tekrar uygulayacağım.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Tam üstüne bastın valla abi beklentimin çok çok üstüne çıktı :D hem ucuz hem kokusu güzel diye aldıydım duruyor öyle çok parlak yapınca :D

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben yıllardır Meguiars Suprimeshine kullanıyordum. Süt gibi bir yapısı var ve torpidoya gerçekten uygulama yaptığınızı gösteren parlak ve hafif canlı bir görüntü vermesi hoşuma gidiyordu. Ayrıca parlama sürüşü engelleme gibi bir sorun da yaşamamıştım.

Gel gelelim detail işine girince herkes mat ürün kullanıyordu sonra ben de herkesin beğendiği mat ürünlerden birini kullanmaya başladım. İnanın şahsi görüşüm ben beğenmedim mesela sonaxın mat ürünü ve ayrıca konsolum aşırı derecede toz toplamaya başladı kullandıktan sonra. Ayrıca yansıma olayı parlak kullandığım ürünle aynı neredeyse hiç bir fak yok.

Tekrardan parlak efect veren ürünüme döneceğim, zaten uygulamasından çok da zevk alıyordum. Kişisel zevkler tartışılmaz tabiki kimi mat kimi parlak sever.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
mat ve parlak olayı kişiden kişiye değiştiği gibi arabadan arabaya göre de değişiyor ben mat beğenirim fakat bazı arabalarda mat kullanınca bakımsız zevksiz bir görüntü oluşuyor o tür araçlarda bende parlak kullanmaktan yanayım