Fiat palio uygulamam

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Merhaba arkadaşlar aslında işlemler bittiğinde konusunu açacaktım ancak ya fotoğraf çekmeyi unutuyorum ya zaman kalmıyor en iyisimi foruma konuyu açıp toplarken forumdan bakıp bunları da çekerim diye düşündüm ilk bölümü atıyorum fotoğraflar karışık olabilir ama kafanızda aracı görünce zaten hep bütünleşecek

Aracın ilk hallerine geçeyim 99 model sanırım ilk temizliği oluyor

İç durumu içler acısı dış durumu ayrı bir içler acısı olan aracı sökmeye başlıyoruz

Burda bir konuya değineyim arkadaşlar palio makyajsız kasası koltukları sökerken dikkat etmeniz gereken tüm civataları söktükten sonra direk gelmiyor koltuğun içinde koltuk rayına takılan bir tırnak var tornavida yardımı ile tırnağı içine doğru itmezseniz kesinlikle gelmiyor koltuk

Arka koltuklar standart normal sökülüyor

Burdaki yerden kurtarınca geliyor arka koltuk

Devam edelim sökmeye

Söktükçe sökesim geldi

Trim aksamları vb herşeyi söktüm

Devam ediyoruz koltukların hepsini taban ve tavanı içini çıplak hale getirene kadar söküyoruz

Fotoğraflarda sökerken denk geldikleirmde var konu bütünlülüğü yok gibi ama sökmeye devam edip gördüklerim

Araçta yıllarca sigara içilmiş ki tavanı temizlerken bezden akan sarı sarı sulardan anlamak zor olmadı

Taban halısını sökerken baya naz yapan bagaj ama kolu altında yıldız vida var ancak halatını plastikten kurtarmak oldukça zaman aldı

El tutamakları arkada 2 tavan tapası tam orta kısımda 2 plastik pul önde tavan aydınlatması ve makyaj aynalarını söküp tavanı alıyorsunuz

Bu fotoğraf ile bittiğini sanıyorsanız sökmenin yanılıyorsunuz

Açıklamasını yazıp fotoğrafları seçeyim ön arka cam silecekleri, yan aynaları ve motor ile cam arasındaki ızagarayı boyamak üzere söküyoruz ızgara altının ne kadar kirli olduğunu koluma bulaşmasın diye topladığım (hızlıca) kirlerden görebilirsiniz

Tavan ampülünü söktükten sonraki görüntü
Alttan civatayı çıkarıp anteni söküyoruz

Arka sileceği sökmek basit önlerde o şekilde

Plastik kapağı kaldırıp civatayı sökünce arka silecek yerinden çıkıyor

Devam edelim

Bahsettiğim ızgara

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Havalandırma kanallarını sökmeye başladım

Delikli yerlerden kurtarınca sökmesi çok basit

Orta kısıma geçiyordum tam hatırlamıyorum kontağı çevirdim bir nedenden birde ne göreyim kalorifer aydınlatma ışıkları sönük hemen bi bakayım diye söktüm

Fabrikanın taktığı ampüller ömrünü yitirmiş

Tabiki söküyorum

Artık hepsi yanıyor

Aynı şekilde gösterge de yanmayınca orayıda söküyorum

İlk önce teyp kısmını

Havalandırma kanalları vs derken göstergeye geliyorum parmağım ile gösterdiğim yerdeki vidayı sökmeden göstergeye ulaşılamıyor

Göstergenin ilk hali yine bir çok patlak ampül

Göstergeyi çıkarmak için plastik çerçevesini söktüm etrafındaki sonrasında ise km halatı var arkada soketli anca el zor giriyor sol havalandırma kanalından sokuyorum elimi biraz zorlanarak da olsa söküyorum

Sökmeden önce biraz eğleneyim dedim

Önce kadranı sona dayadım sonra Türkiye şartlarında çok zor olan depoyu fulledim

Arkadaşlar km halatını söktükten sonra arkada soketler var onları sökünce gösterge tamamen boşa çıkıyor ön camını ise yanındaki tırnakları sökerek çıkarıyoruz

Ve ampüllerini değiştiriyoruz

Gösterge ve kalorifer sonucu

Çok sistemli ilerlediğimi söyleyemem gözüme çarpanlara sıra vs dinlemeden daldım

Biraz boya yapalım sünger zımpara astar boya mat vernik

Yan aynaların ilk hali malum

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Hazır sökülmüşken park sensörü geri görüş kamerasını bağlıyoruz

Kablolar heryerdeydi onları da detaya yakışır şekilde plastik kelepçeyle düzenliyoruz

Arkadaşlarım resimler çok karışık ve 9:19 dik çekimden dolayı yan oldu devamını yan çekim ya da 4:3 yapıp çekeceğim devamı yarın birgün :) sağlıcakla kalın

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Ayna nerden çıkmış yav takdir edersiniz 10
000 (aile vb hepsi palio değil :)e yakın fotoğraf içinden seçtim

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Araba kendine gelmiş çok büyük bir emek var devamı bekliyorum konuyu takip ettim usta :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık valla ilk yıkamasını sen yaptın heralde bu nasıl bir pislik ben resimlere bakarken bunaldım işin sonu harika olacak gibi Allah sabır versin şimdiden kolay gele çok zor işin üstesinden geliyorsunuz :alkis:

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Teşekkürler gerçekten çok zor ayak aydınlatması ve oracal 907 seri piano black tavan folyosu çekilecek biraz polisaj işlemi vs toparlanıp hazır hale gelecek

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
em çok merak ettiğim halı döşeme nasıl olucak acaba baya uğraştıracak :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu nedir ya, sen artık arabayı baştan yapmaya başlamışsın. Büyük emek gerçekten, büyük bir saygıyla izliyorum konuyu. Arkadaşlardan özellikle ricamdir, böyle güzel konulara en azından emeğe saygı olarak yorum yazılsın.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Abi eline sağlık, söktükçe sökmek tamda sevdiğim iş, dış kaporta aksamı düzelicek gibi değil sanki o kısmı ne yapıcaksın.

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Özgürcüm aslında boya önerisini sundum malum ülkemiz de boya takıntısı kavramı var :) tampona anca razı oldu bence