Bizim palio geçen 3 ayın ardından tekrar pit stopa girme vakti geldi. Aslında araba hergün gözümün önünde ama bu denli kirlendiğini ben bile tahmin edemedim.Arkadaş çok güzel bakmış maaşallah

Normalde dışanı söyle bir yıkayıp asıl kirli olan iç kısmmına girişmekti amacım ama vdedi hesap pek tutmadı, yine kaldık karanlığa. Allahtan
@_CaN_ ın aklıma getirdiği kafa lambamla içi temizliği bitirebildim

. Hmen konuya geçeyim zira anca biter.
Kirlilik durumu;
Davlumbazlara girerek başlıyorum her zamanki gibi.Saf Cevizi davlumbaz ve jantlara ver ediyorum.
Yine 1 e 4 oranında Cevizi Secho FX5 ile uyguladım.
Hemen ardından Flowey B33 ile köpük partimize geçelim.B33 neredeyse vazgeçilmez oldu Ceviz gibi.
B33 çalışırken bende detaylara yükleniyorum fakat bitiremeden köpük iyice akıyor. B33 gerçekten çok iyi köpürüyor ama araç üstünden çabuk akıyor.
Önyıkama aşamasının bütün detayları videoda, ön yıkamanın neden gerekli olduğunu kaputu durularken çıkan kirden anlayabilirsiniz.
Davlumbaz ve lastik detaylarını cg signature Wheel cleaner kullandım.Epoca ile davlumbazlara Ceviz V2, b33 ve tosba super wash mix kullandım.
Durulanıp kova yıkamasına geçiyorum, kokusuna, temizleme kabiliyeti ve köpürmesine bayıldığım Flowey Ev 12 kullanıyorum. Önce foam olarak sonra eldiven ve kova ile devam.
Yıkama sonrası bu kadar kirli kalan arabadan koruma kalacağından hiç ümütli değildim zaten fakat yan panellerde yer yer koruma duruyordu. Kaput, tavan gibi yerlerde koruma sıfır. Yoğun geçen kış ve bu kadar bakımsızlığa ragmen Softt99 Kiwami white iyi dayanmış.
Obsesif biir detaycı olarak kaputta gördüğüm siyahlanmaları geçirmeden rahat edemezdim.Uzun süre kirli kalmanın neticesi olarak kaputa Black Smoke kaçmış.
Kil eldiven denedim kaar etmedi, M700 denedim banamısın demedi. Günay benden gitti dedim.Torq ile artık gözü toprağa bakan microfiber pad ile yeni stoğum Meguiars D300 ile vurdum kafasına kafasına.
Meguiars d300 Correction Compound ile ilgili yorumuma gelirsek;
Ürünün 1,5 senedir takibindeyiim, indirimde yakaladım hemen atladım.ürün orbital makinada mikrofiber pad ile çalışmak için geliştirilmiş.Bu şartlara uyulursa hare bırakmayacağını garanti ediyor.İçindeki Microabresif tanecikler sayesinde hem hızlı çalışyor hem hare bırakmıyor.benim kullanımımdada da ürün vaadini yerine getirdi.Çizik alacağını düşünmüyordum fakat çizikte aldı. Ben çok beğendim ürünü. Özellikle yumuşak vernikli araçlarda Tek seferde polisaji bitirebilir.
M700 geçip korumayı bi yenilemek lazım şimdi.
Kullanan arkadaşın vurdum duymaz olmasından dolayı uzun süreli bir ürün düşündüm.Aklıma İnfinity Canopy Sealant geldi.12 ay koruma vaadediyor. Bu rabaya 4 Ay dolu dolu çıkarsın öp alnına koy diye düşündüm. Düşünmez olaydı, kollarım koptu arkadaş, Silinmiyor meret.Silene kadar çok zorlandım gerçekten, detay hayatımı bitiriyordu benim. Silince güzel parlıyor ama. 12 ay koruma vaadini anlıyorum şimdi. bununla uğraşan zaten bir sene tövbe eder detaya

Yüzey kayganlığı ve dokunma hissi de güzel beğendim. Kaymak gibi bir yüzey bıraakıyor.
Lastiklere Sonax lastik parlatcı ve bsd karışımı uyguladım yine;
Dış Plastik aksama AF Revive kullandım.
Bu arada daha önce ne kullandıysam bende bakacağım gayet iyi durumdaydı.
Camlara Meg. konsantre olandan bullandım.Bitsin diye kullanıyorum, sevmedim.
Dış Bitti gelelim iç kısıma;
Araba çok kirli olduğu için agrasif ürünlerle sonuca gitmeyi yercih ettim.Adams Apc ve Orange degreaser. iki sevdiğim ürünü kullandım.
Kumaş kısımlara VP Carpet Cleaner ve Flowey İ2 kullandım. İkisi de oldukça etkili.Ben karıştırıp kullanıyorum bu ara. Bu denli kirli koltukların ve kapıdaki kumaş parçaların çok başarılı bir şekilde hakkından geldi.Yeni kondisyonuna getirdi.
Koltuk temizliğinde kullanım sırasına göre bunları kullandım;
Koltık 50/50
Finali;
Konsolun plastik parçalarının durumu, fırçanın falan varlığından habersizdi. Hatta temizlik diye birşeyin varlığından bile haberinin olduğunu zannetmiyorum.
Araba iç temizlik süpürgem artık bu, hatun bunu verdi bana.Büyüğü almamı yasakladı.Gayet başarılı
Kapı kumaşlarını Vp CC ve Flowey i2 karışımını sert fırça ile fırçaladım;
Her yerler pis.
Apc ile temizlemeyi atladığım bir kaç yeri Sonax ile temizledim.Temizlik gücünün bu denli üksek olmasını hiç beklemiyordum. Spritzden çok çok çok daha başarılı bir ürün bence.
Davlumbaza Adams Undercarrage kullandım.
Finaller ;
az resim çekebildim.