Ford Mustang Detailing

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba . Bazı özel sebeplerden dolayı foruma yazamıyorum bir süredir . İnşallah bu konuyla başlayarak eskisinden daha aktif olacağım. Hayatımda bazı değişiklikler var. Bunlardan biriside artık bir detay garajına sahip olmam. Hobi garajı düşüncesiyle çıktığımız yol şu an bana iş olmuş durumda. Doğru kelime bu mudur bilmiyorum ama butik hizmet veren bir garaj olarak çalışmaya başladık. Başladık dediğime bakmayın tek başıma çalışıyorum :) . Daha fazla uzatmadan uygulamanın paylaşımına geçeyim.

Aracımız 2006 model Ford Mustang . 70 bin km civarı yol yapmış bu zamana kadar. Yaşına göre oldukça düşük sayılabilir . Bu kullanıma bakınca özellikle koltuk derileri yıpranmadan kalmışlar. Boyasında ise az miktarda derin çizik bunun yanında bolca kılcal çizik mevcuttu. Detaylı bir yıkamayla aracı polisaja hazırladım. Polisaj kısmında çeşitli ped/pasta/makine kombinasyonlarıyla çalıştım. Polisajdan sonra motor temizliği ve koruma öncesi son yıkamasını yaptım. Araç sahibinin isteği üzerine seramik kaplamayla boyalı yüzeyleri korumaya aldım. Jantlar yeni boyandığı için polisaj ihtiyacı yoktu o yüzden 2 kat Gyeon Rim uygulayarak koruma altına aldım.Ön ve yan camlara Gyeon View uyguladım. İç temizlikte aracı detaylı süpürüp derileri Colourlock ürünleri ile temizleyip 2 kat Colourlock deri koruyucu uyguladım. Plastik kısımlarda Colourlock hafif deri temizleyici ve Valet Pro Apc kullandım.Koruma amaçlı Auto Finesse Spritz tercih ettim. Araç içi paspasları , halısı ve bagaj halısı Valet Pro Carpet Cleaner ile temizlendi. Bagaj ve kapı fitillerine 2 kez Sonax Gummipfleger uyguladım. Motor ve dış plastiklere Koch Chemie Pss , lastiklere Meguiars Endurance uygulayarak işlemi bitirdim.Atladığım yerler olabilir aklıma geldikçe güncellerim :) .İşlemler sırasında çok fotoğraf çekemedim o yüzden bol bol final fotoğrafı ekliyorum. Birde bazı işlemlerde çektiğim videoları ekliyorum hızlandırılmış bir şekilde , sonunda bir cold-start mevcut .

Kullanılan bazı malzemeler şöyle:

Yıkama / Polisaja Hazırlık
-Foam lance / Flowey B33
-Kova / Vp Concentrated
-Jant/ CG Wheel Cleaner
-Detay temizliği / 3D Orange Degreaser
-Demir tozu temizleyici / Vp Dragons Breath
-Kil / VP Mavi Kil

Yardımcı ekipmanlar
-Karcher HD400
-AutoBrite Foam Lance
-Valet Pro Detay Fırçaları
-Klin Duo Havlu

Polisaj
-Tac System Refinish 1
-Tac System Refinish 2
-Gyeon Primer
-Koch Chemie Kırmızı / Sarı / Mor Ped
-Ufs Hybrid Keçe
-Ufs Premium Focus Keçe
-CG Metal Wax

Yardımcı ekipmanlar
-Flex Xfe 7-12 80
-Flex Xfe 7-15 150
-Bosch Gpo 14 Ce
-Aliexpress Uzatma Aparatı ve pedleri
-3m Maskeleme Bantları
-M700 Tiner
-Gyeon Prep

Motor Temizliği
-3D Orange Degreaser
-Würth Motor Temizleyici

İç Temizlik
-Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü (Tavan için)
-Vp Carpet Cleaner
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Hafif Deri Temizleyici
-Vp APC
-Meguiars Cam Temizleyici
-3D Orange Degreaser(Bagaj tabanı için)

Yardımcı Ekipmanlar
-Karcher WD5 Süpürge
-Karcher SC3 Buhar Makinesi
-Karcher Puzzi 8/1 C
-Vp Detay Fırçaları
-Colourlock Deri Fırçası

Koruma / Parlatma
-Gyeon Syncro
-Gyeon Rim
-Gyeon View
-Sonax Gummipfleger(Fitiller için)
-Koch Chemie Pss ( Dış ve motor plastikleri için)
-Meguiars Endurance(Lastikler için)
-Auto Finesse Spritz

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, iyi ki geri gelmişsiniz bu güzel uygulama ile. Makinede çok güzelmiş ve kondisyonluymuş. Daha da sizden uygulama bekliyoruz.:)

Son düzenleme:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
arabalar ile ilgili bilgim ve ilgim yokken bile ( hala yok ) mustang i çok severdim. özellikle amerikalıların filmlerde arabaya bakınca kaç model olduğunu 1-2 yıl hatalı tahminleri vs motor bilgilerini vs söylemeleri çok hoşuma giderdi.

burada da 4-5 katı fiyatına satılmasıda ayrı bi tartışma konusu.

lafın özü severim mustang i .

sonuçlar çok güzel olmuş. tebrikler..

tepeden çekimlerde size mi ait ?

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Öncelikle yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun Allah bol kazanç versin. Mekan neresi ben mi göremedim yazmamışmısınız? Başlangıç olarak araç şahane elinize sağlık.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Faik hoşgeldin tekrar dan. Uygulamaya söyleyecek söz yok. Yeni işin hayırlı olsun, Allah işini gücünü rast getirsin, bol kazançların olsun.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi öncelikle yeni yerin hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın bereketli bol kazançlı eylesin inşallah :)

Muhteşem bir araca muhteşem de bir uygulama yapmışsınız, özellikle final fotoğrafları arkadaki Erciyes (diye tahmin ediyorum) manzarası ile çok güzel olmuş maşallah :):nazar:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tekrardan hoşgeldiniz diyeyim, uzun zamandır paylaşımlar yoktu. Golf paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyordum :) yeni yeriniz hayırlı olsun. Araç kondisyon yaşına oranla hoşuma gitti gayet güzel görünüyor. Sizin dokunuşlarla da hakettiği o mükemmelliği yakalamış :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Faik hocam geçen gün adminimle kulağını çınlattım nerelerde görünmüyor diye :) hayırlı olsun,allah utandırmasın. Umarım içindeki hobi duygusunu kaybetmeden sürdürürsün işini :sarki: uygulama güzel görünüyor,final fotoğraf şovları ondan güzel. Emeğine sağlık :cicek:bereketli kazançların olsun:paraa:

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Elinize sağlık,Mustang fabrikadan çıktığı kondüsyonuna ulaşmış gibi görünüyor.

Kl pro makina muhabbetine konuşmuştuk,yeni işiniz hayırlı olsun Allah utandırmasın.Gayette keyifli bir başlangıç olmuş Maşallah diyelim

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç çok iyi uygulama daha da iyi ellerinize emeğinize sağlık Faik hocam. Kullandığınız ürünleri ve ekipmanları anlaşılır şekilde listelemeniz çok faydalı olmuş
Yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun bol bereketli kazançlar.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Oh mis sonunda konu gelmiş ellerine sağlık. Şahane olmuş. Özlemişiz senin dronla falan çekimlerini. Çok klas duruyorlar.
Maşallah diyelim :nazar: yeni yerin hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Bol bol müşteri versin sıraya koyasın:atess:
Pat diye gelecem birgün dükkana buradan da haber vereyim:D

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba . Bazı özel sebeplerden dolayı foruma yazamıyorum bir süredir . İnşallah bu konuyla başlayarak eskisinden daha aktif olacağım. Hayatımda bazı değişiklikler var. Bunlardan biriside artık bir detay garajına sahip olmam. Hobi garajı düşüncesiyle çıktığımız yol şu an bana iş olmuş durumda. Doğru kelime bu mudur bilmiyorum ama butik hizmet veren bir garaj olarak çalışmaya başladık. Başladık dediğime bakmayın tek başıma çalışıyorum :) . Daha fazla uzatmadan uygulamanın paylaşımına geçeyim.

Aracımız 2006 model Ford Mustang . 70 bin km civarı yol yapmış bu zamana kadar. Yaşına göre oldukça düşük sayılabilir . Bu kullanıma bakınca özellikle koltuk derileri yıpranmadan kalmışlar. Boyasında ise az miktarda derin çizik bunun yanında bolca kılcal çizik mevcuttu. Detaylı bir yıkamayla aracı polisaja hazırladım. Polisaj kısmında çeşitli ped/pasta/makine kombinasyonlarıyla çalıştım. Polisajdan sonra motor temizliği ve koruma öncesi son yıkamasını yaptım. Araç sahibinin isteği üzerine seramik kaplamayla boyalı yüzeyleri korumaya aldım. Jantlar yeni boyandığı için polisaj ihtiyacı yoktu o yüzden 2 kat Gyeon Rim uygulayarak koruma altına aldım.Ön ve yan camlara Gyeon View uyguladım. İç temizlikte aracı detaylı süpürüp derileri Colourlock ürünleri ile temizleyip 2 kat Colourlock deri koruyucu uyguladım. Plastik kısımlarda Colourlock hafif deri temizleyici ve Valet Pro Apc kullandım.Koruma amaçlı Auto Finesse Spritz tercih ettim. Araç içi paspasları , halısı ve bagaj halısı Valet Pro Carpet Cleaner ile temizlendi. Bagaj ve kapı fitillerine 2 kez Sonax Gummipfleger uyguladım. Motor ve dış plastiklere Koch Chemie Pss , lastiklere Meguiars Endurance uygulayarak işlemi bitirdim.Atladığım yerler olabilir aklıma geldikçe güncellerim :) .İşlemler sırasında çok fotoğraf çekemedim o yüzden bol bol final fotoğrafı ekliyorum. Birde bazı işlemlerde çektiğim videoları ekliyorum hızlandırılmış bir şekilde , sonunda bir cold-start mevcut .

Kullanılan bazı malzemeler şöyle:

Yıkama / Polisaja Hazırlık
-Foam lance / Flowey B33
-Kova / Vp Concentrated
-Jant/ CG Wheel Cleaner
-Detay temizliği / 3D Orange Degreaser
-Demir tozu temizleyici / Vp Dragons Breath
-Kil / VP Mavi Kil

Yardımcı ekipmanlar
-Karcher HD400
-AutoBrite Foam Lance
-Valet Pro Detay Fırçaları
-Klin Duo Havlu

Polisaj
-Tac System Refinish 1
-Tac System Refinish 2
-Gyeon Primer
-Koch Chemie Kırmızı / Sarı / Mor Ped
-Ufs Hybrid Keçe
-Ufs Premium Focus Keçe
-CG Metal Wax

Yardımcı ekipmanlar
-Flex Xfe 7-12 80
-Flex Xfe 7-15 150
-Bosch Gpo 14 Ce
-Aliexpress Uzatma Aparatı ve pedleri
-3m Maskeleme Bantları
-M700 Tiner
-Gyeon Prep

Motor Temizliği
-3D Orange Degreaser
-Würth Motor Temizleyici

İç Temizlik
-Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü (Tavan için)
-Vp Carpet Cleaner
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Hafif Deri Temizleyici
-Vp APC
-Meguiars Cam Temizleyici
-3D Orange Degreaser(Bagaj tabanı için)

Yardımcı Ekipmanlar
-Karcher WD5 Süpürge
-Karcher SC3 Buhar Makinesi
-Karcher Puzzi 8/1 C
-Vp Detay Fırçaları
-Colourlock Deri Fırçası

Koruma / Parlatma
-Gyeon Syncro
-Gyeon Rim
-Gyeon View
-Sonax Gummipfleger(Fitiller için)
-Koch Chemie Pss ( Dış ve motor plastikleri için)
-Meguiars Endurance(Lastikler için)
-Auto Finesse Spritz

Hayirli isler bol kazanclar olsun. Allah utandirmasin.

Bazi fotograflar var ki katalog cekimi gibi. Ellerinize saglik :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@ffsahin Faik bey, bende yolun daha çok başında olsam da sizinle benzer bir yolda ilerliyorum. Bu nedenle videonuzu ayrı bir ilgi ile izledim ve uygulama paylaşımını büyük bir dikkat ile okudum. İnşallah bana da aynı şekilde bir işletme nasip olur :)

Size de tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli kazançlar dilerim.

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Yeni yeriniz hayırlı olsun hocam, Allah bol kazanç versin. Uygulamanız çok güzel elinize sağlık, aracında masallahı var

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Faik sen naptın:saskin: görüşmeyeli işler çığırından çıkmış , maşallah..

Ellerine sağlık, uygulama ve çekimler muhteşem... Görüşmeyeli baya geliştirmişsin kendini :alkis:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bak unutulanlar listesine seni yazmayı unuttum birader ama dönüşün harika oldu :)
Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun Rabbim utandırmasın bereketli işler versin hemşerim :paraa:
Kayseriye gelince hayırlı olsuna uğrarız inş dimi @Pro @Mentalfeed :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bak unutulanlar listesine seni yazmayı unuttum birader ama dönüşün harika oldu :)
Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun Rabbim utandırmasın bereketli işler versin hemşerim :paraa:
Kayseriye gelince hayırlı olsuna uğrarız inş dimi @Pro @Mentalfeed :D
Olurr. Sen gel hele