Uzun bir aradan sonra herkese merhaba . Bazı özel sebeplerden dolayı foruma yazamıyorum bir süredir . İnşallah bu konuyla başlayarak eskisinden daha aktif olacağım. Hayatımda bazı değişiklikler var. Bunlardan biriside artık bir detay garajına sahip olmam. Hobi garajı düşüncesiyle çıktığımız yol şu an bana iş olmuş durumda. Doğru kelime bu mudur bilmiyorum ama butik hizmet veren bir garaj olarak çalışmaya başladık. Başladık dediğime bakmayın tek başıma çalışıyorum
. Daha fazla uzatmadan uygulamanın paylaşımına geçeyim.
Aracımız 2006 model Ford Mustang . 70 bin km civarı yol yapmış bu zamana kadar. Yaşına göre oldukça düşük sayılabilir . Bu kullanıma bakınca özellikle koltuk derileri yıpranmadan kalmışlar. Boyasında ise az miktarda derin çizik bunun yanında bolca kılcal çizik mevcuttu. Detaylı bir yıkamayla aracı polisaja hazırladım. Polisaj kısmında çeşitli ped/pasta/makine kombinasyonlarıyla çalıştım. Polisajdan sonra motor temizliği ve koruma öncesi son yıkamasını yaptım. Araç sahibinin isteği üzerine seramik kaplamayla boyalı yüzeyleri korumaya aldım. Jantlar yeni boyandığı için polisaj ihtiyacı yoktu o yüzden 2 kat Gyeon Rim uygulayarak koruma altına aldım.Ön ve yan camlara Gyeon View uyguladım. İç temizlikte aracı detaylı süpürüp derileri Colourlock ürünleri ile temizleyip 2 kat Colourlock deri koruyucu uyguladım. Plastik kısımlarda Colourlock hafif deri temizleyici ve Valet Pro Apc kullandım.Koruma amaçlı Auto Finesse Spritz tercih ettim. Araç içi paspasları , halısı ve bagaj halısı Valet Pro Carpet Cleaner ile temizlendi. Bagaj ve kapı fitillerine 2 kez Sonax Gummipfleger uyguladım. Motor ve dış plastiklere Koch Chemie Pss , lastiklere Meguiars Endurance uygulayarak işlemi bitirdim.Atladığım yerler olabilir aklıma geldikçe güncellerim
.İşlemler sırasında çok fotoğraf çekemedim o yüzden bol bol final fotoğrafı ekliyorum. Birde bazı işlemlerde çektiğim videoları ekliyorum hızlandırılmış bir şekilde , sonunda bir cold-start mevcut .
Kullanılan bazı malzemeler şöyle:
Yıkama / Polisaja Hazırlık
-Foam lance / Flowey B33
-Kova / Vp Concentrated
-Jant/ CG Wheel Cleaner
-Detay temizliği / 3D Orange Degreaser
-Demir tozu temizleyici / Vp Dragons Breath
-Kil / VP Mavi Kil
Yardımcı ekipmanlar
-Karcher HD400
-AutoBrite Foam Lance
-Valet Pro Detay Fırçaları
-Klin Duo Havlu
Polisaj
-Tac System Refinish 1
-Tac System Refinish 2
-Gyeon Primer
-Koch Chemie Kırmızı / Sarı / Mor Ped
-Ufs Hybrid Keçe
-Ufs Premium Focus Keçe
-CG Metal Wax
Yardımcı ekipmanlar
-Flex Xfe 7-12 80
-Flex Xfe 7-15 150
-Bosch Gpo 14 Ce
-Aliexpress Uzatma Aparatı ve pedleri
-3m Maskeleme Bantları
-M700 Tiner
-Gyeon Prep
Motor Temizliği
-3D Orange Degreaser
-Würth Motor Temizleyici
İç Temizlik
-Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü (Tavan için)
-Vp Carpet Cleaner
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Hafif Deri Temizleyici
-Vp APC
-Meguiars Cam Temizleyici
-3D Orange Degreaser(Bagaj tabanı için)
Yardımcı Ekipmanlar
-Karcher WD5 Süpürge
-Karcher SC3 Buhar Makinesi
-Karcher Puzzi 8/1 C
-Vp Detay Fırçaları
-Colourlock Deri Fırçası
Koruma / Parlatma
-Gyeon Syncro
-Gyeon Rim
-Gyeon View
-Sonax Gummipfleger(Fitiller için)
-Koch Chemie Pss ( Dış ve motor plastikleri için)
-Meguiars Endurance(Lastikler için)
-Auto Finesse Spritz
Aracımız 2006 model Ford Mustang . 70 bin km civarı yol yapmış bu zamana kadar. Yaşına göre oldukça düşük sayılabilir . Bu kullanıma bakınca özellikle koltuk derileri yıpranmadan kalmışlar. Boyasında ise az miktarda derin çizik bunun yanında bolca kılcal çizik mevcuttu. Detaylı bir yıkamayla aracı polisaja hazırladım. Polisaj kısmında çeşitli ped/pasta/makine kombinasyonlarıyla çalıştım. Polisajdan sonra motor temizliği ve koruma öncesi son yıkamasını yaptım. Araç sahibinin isteği üzerine seramik kaplamayla boyalı yüzeyleri korumaya aldım. Jantlar yeni boyandığı için polisaj ihtiyacı yoktu o yüzden 2 kat Gyeon Rim uygulayarak koruma altına aldım.Ön ve yan camlara Gyeon View uyguladım. İç temizlikte aracı detaylı süpürüp derileri Colourlock ürünleri ile temizleyip 2 kat Colourlock deri koruyucu uyguladım. Plastik kısımlarda Colourlock hafif deri temizleyici ve Valet Pro Apc kullandım.Koruma amaçlı Auto Finesse Spritz tercih ettim. Araç içi paspasları , halısı ve bagaj halısı Valet Pro Carpet Cleaner ile temizlendi. Bagaj ve kapı fitillerine 2 kez Sonax Gummipfleger uyguladım. Motor ve dış plastiklere Koch Chemie Pss , lastiklere Meguiars Endurance uygulayarak işlemi bitirdim.Atladığım yerler olabilir aklıma geldikçe güncellerim
Kullanılan bazı malzemeler şöyle:
Yıkama / Polisaja Hazırlık
-Foam lance / Flowey B33
-Kova / Vp Concentrated
-Jant/ CG Wheel Cleaner
-Detay temizliği / 3D Orange Degreaser
-Demir tozu temizleyici / Vp Dragons Breath
-Kil / VP Mavi Kil
Yardımcı ekipmanlar
-Karcher HD400
-AutoBrite Foam Lance
-Valet Pro Detay Fırçaları
-Klin Duo Havlu
Polisaj
-Tac System Refinish 1
-Tac System Refinish 2
-Gyeon Primer
-Koch Chemie Kırmızı / Sarı / Mor Ped
-Ufs Hybrid Keçe
-Ufs Premium Focus Keçe
-CG Metal Wax
Yardımcı ekipmanlar
-Flex Xfe 7-12 80
-Flex Xfe 7-15 150
-Bosch Gpo 14 Ce
-Aliexpress Uzatma Aparatı ve pedleri
-3m Maskeleme Bantları
-M700 Tiner
-Gyeon Prep
Motor Temizliği
-3D Orange Degreaser
-Würth Motor Temizleyici
İç Temizlik
-Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü (Tavan için)
-Vp Carpet Cleaner
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Hafif Deri Temizleyici
-Vp APC
-Meguiars Cam Temizleyici
-3D Orange Degreaser(Bagaj tabanı için)
Yardımcı Ekipmanlar
-Karcher WD5 Süpürge
-Karcher SC3 Buhar Makinesi
-Karcher Puzzi 8/1 C
-Vp Detay Fırçaları
-Colourlock Deri Fırçası
Koruma / Parlatma
-Gyeon Syncro
-Gyeon Rim
-Gyeon View
-Sonax Gummipfleger(Fitiller için)
-Koch Chemie Pss ( Dış ve motor plastikleri için)
-Meguiars Endurance(Lastikler için)
-Auto Finesse Spritz

uygulama güzel görünüyor,final fotoğraf şovları ondan güzel. Emeğine sağlık
bereketli kazançların olsun

görüşmeyeli işler çığırından çıkmış , maşallah..