Hangi Lastik Neden Yazlık Seri Tavsiyelerle ve Puanlamalı

Lastik Yazlık Hangi Marka

• Petlas

Kullanılan: 0 0.0%
  • Lassa

• Michelin

Kullanılan: 2 18.2%
  • Goodyear

Kullanılan: 2 18.2%
  • Pirelli

Kullanılan: 1 9.1%
  • Hankook

• Bridgestone

• Dunlop

• Continental

Kullanılan: 4 36.4%
  • diğer

• Kullanılan toplam oy
    11
  • Anket kapatılmış .

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dunlop sportmaxx yaklaşmayın sakın.ben böyle kötü lastik görmedim.araba hep patinaja kalıyor.
Dunlopun sport özellikli lastikleri öyle. Isınması lazım lastiğin. Aynı sorunu ben michelin pilot sport ile de yaşıyorum. Eski aracımda ise dunlop sp sport 01 vardı. Isınmadığı zaman çok sert ve berbat bir lastikti. Isındığı zaman ise güzel yol tutuyordu.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Passat b7 kasa aracıma 215/60/16 falken lastik aldım gayet iyi, bi Michelin değil ama ses ve konfor olarak tatminkar

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Katılıyorum. Nokian severek kullandığım bir lastik.
Forester Turbo varken uzun süre Nokian WR ve Nokian Z serisi kullanmıştım. Her ikisinden de çok memnun kalmıştım. WR ile buzlu zemin zerine park ettiğimi araçtan inip toto üstü yere yapıştığımda anlamıştım.
Z serisi de asfalta zamk gibi yapışıyordu.

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dunlop sportmaxx yaklaşmayın sakın.ben böyle kötü lastik görmedim.araba hep patinaja kalıyor.
benımde fabrıka cıkıs 205*55-16 ebat aynı lastiğim var bu derece kötülenecek hiçbir özelliği yaşamadım görmedim de
conti micheliin vs sınıfı bir lastiktir demiyorum dunlop için ama bu kadar negatif özellikli olduğunada inanmıyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Forester Turbo varken uzun süre Nokian WR ve Nokian Z serisi kullanmıştım. Her ikisinden de çok memnun kalmıştım. WR ile buzlu zemin zerine park ettiğimi araçtan inip toto üstü yere yapıştığımda anlamıştım.
Abi lastik iyi ona hiç bir sözümüz yok ama senin araç da iyiymiş yani :komik:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Ebatlar neydi abi senin , WR serisini bende çok beğeniyorum Z serisini merak ediyorum ama :deli:

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
benımde fabrıka cıkıs 205*55-16 ebat aynı lastiğim var bu derece kötülenecek hiçbir özelliği yaşamadım görmedim de
conti micheliin vs sınıfı bir lastiktir demiyorum dunlop için ama bu kadar negatif özellikli olduğunada inanmıyorum
Hangi yıl üretim son dönemde yerli üretim dunloplar ve dunloplar ciddi sertleşir özellikle sportlar ama rapidde kullandık öyle acaip sert köyü değildi 50.000 bindik memnun kaldık arkadaşın arabasında bende kullandım bol miktarda.

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hangi yıl üretim son dönemde yerli üretim dunloplar ve dunloplar ciddi sertleşir özellikle sportlar ama rapidde kullandık öyle acaip sert köyü değildi 50.000 bindik memnun kaldık arkadaşın arabasında bende kullandım bol miktarda.
2016 üretm aracı sıfır alırken ustundeydı lastik yerli üretim oldugunu sanmıyorum o yuzden

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Şuanda bende zline kullanıyorum gayet memnunum yeni serinin Powerproof etiket değerleri güzel zline dan daha iyi oldugu belli

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ebatlar neydi abi senin , WR serisini bende çok beğeniyorum Z serisini merak ediyorum ama :deli:
WR diye aklımda kalan lastik W+'da olabilir olay çünkü 18 sene öncesine ait :D
O zaman ebat 215 60 16'dıydı. Z serisini kullandığımda Forester S Turbo'ya WRX'in jantlarını takmıştım :) O jantların boyutu 17inch'di, 215 45 17 gibi bir ölçüyü kullanmıştım ama arkalar için tornacıda özel ebat spacer yaptırmıştım çünkü iç kısımdan amortisöre temas ediyordu.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi lastik iyi ona hiç bir sözümüz yok ama senin araç da iyiymiş yani :komik:
İyi günlerdi valla, eşim halen o kasa Forester görünce yüzünde bir tebessüm oluyor :)
Z serisi için WRX jantı kullanmıştım, sonra prodrive catback egzoz, sonra ecu reflash, sonra STi'in turbosunu taktırdım, 1 bar'da yürüyordu, 1,1 peak yapıyordu. 3000 devire kadar kuzu gibiydi, 3000 devirden sonra kuzu postunda kurt hatta başka birşey oluyordu :D :D
Yan yana STi ile yürüyordu, bilmeyen için otobanda üzücü durumlar oluyordu :D :D

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
2016 üretm aracı sıfır alırken ustundeydı lastik yerli üretim oldugunu sanmıyorum o yuzden
Sizin kullandığınız lastik dunlop bluresponse 'dur., 205 55 r16 ebatta sportmaxx üretilmiyor.. bluresponse 'lar konfor ön planda tutularak üretilen bir lastik olduğundan karekter olarak farklı yapıda bir lastik.,

@cavit
@_CaN_
Dunlop SportMaxx, Conti SportContact, Michelin Pilot Sport, Goodyear Asymmetric serisi gibi bu tip yüksek performans lastiği tercih eden arkadaşlara tavsiyem Y veya ZR(Y) gibi yüksek hız endeksine sahip tercih etmeyiniz., Mümkünse bu tip yüksek performans lastiklerinde V hız endeksi gibi daha düşük hız endeksli lastik tercih ederseniz lastiğin ısınması için geçen zamanı aşağıya çekmiş olursunuz., Zaten pek çoğumuzun aracı 240km'den daha yüksek hızlara çıkacak yapıda değilken., 300km ve üstü hız endeksine sahip lastiği almak anlamı yok., 300km hıza dayanıcak lastiğin ideal çalışma sıcaklığı için daha fazla süre ısınmaya ihtiyaç duyması kadar normal bişey olamaz..

Şayet üretici V veya W hız endeksinde "istenilen ebatta" üretim yapıyorsa, daha üstüne çıkmanın lüzümü olmadığını düşünüyorum..

Son düzenleme:

furkanaykac

Acemi Detaycı
Üye
İl
Çorum
Hemen hemen bütün lastikleri kullandım, (petlas pirelli, dunlop hariç)

Fiyatını en hak etmeyen Continental ( ContiEcoContac 5 kullanmaktayım ne yumuşak ne de dayanıklı. Kullandığım en iğrenç lastik. )
Fiyatını en hak eden: Michlein yol tutuşu sessizlik türkiye şartlarında da optimum ömür.

Bridgestone T001 ve Lassa Impetus Revo 1. jenarasyonunu kullandım. Eski aracımı da lassa snow ways ile vermiştim. Tek kelimeyle sert. Ömrü uzun yol tutuşu zayıf. Hankook Nokian Goodyear bunlarda hemen hemen michlein-bridgestone arasına yerleşen lastikler. Kimi biraz daha sert kimi daha yumuşak.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İyi günlerdi valla, eşim halen o kasa Forester görünce yüzünde bir tebessüm oluyor :)
Z serisi için WRX jantı kullanmıştım, sonra prodrive catback egzoz, sonra ecu reflash, sonra STi'in turbosunu taktırdım, 1 bar'da yürüyordu, 1,1 peak yapıyordu. 3000 devire kadar kuzu gibiydi, 3000 devirden sonra kuzu postunda kurt hatta başka birşey oluyordu :D:D
Yan yana STi ile yürüyordu, bilmeyen için otobanda üzücü durumlar oluyordu :D:D
Vay Hakan abi swap işlerine girmişsin sen zamanında. Böyle şaşırtıcı değişimler çok ilgimi çekiyor. Aracın yürüyen aksamında herhangi bir değişiklik yapmış mıydın?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sizin kullandığınız lastik dunlop bluresponse 'dur., 205 55 r16 ebatta sportmaxx üretilmiyor.. bluresponse 'lar konfor ön planda tutularak üretilen bir lastik olduğundan karekter olarak farklı yapıda bir lastik.,

@cavit
@_CaN_
Dunlop SportMaxx, Conti SportContact, Michelin Pilot Sport, Goodyear Asymmetric serisi gibi bu tip yüksek performans lastiği tercih eden arkadaşlara tavsiyem Y veya ZR(Y) gibi yüksek hız endeksine sahip tercih etmeyiniz., Mümkünse bu tip yüksek performans lastiklerinde V hız endeksi gibi daha düşük hız endeksli lastik tercih ederseniz lastiğin ısınması için geçen zamanı aşağıya çekmiş olursunuz., Zaten pek çoğumuzun aracı 240km'den daha yüksek hızlara çıkacak yapıda değilken., 300km ve üstü hız endeksine sahip lastiği almak anlamı yok., 300km hıza dayanıcak lastiğin ideal çalışma sıcaklığı için daha fazla süre ısınmaya ihtiyaç duyması kadar normal bişey olamaz..

Şayet üretici V veya W hız endeksinde "istenilen ebatta" üretim yapıyorsa, daha üstüne çıkmanın lüzümü olmadığını düşünüyorum..
Aracımın üzerindeki pilot sport 3 V hız endeksine sahip. Buna rağmen ben bu lastikten şehir içi kullanımlarda hiç memnun değilim. Lastik soğukken ne yapacağını kestiremiyorum açıkçası. Fabrika çıkışı üzerinde geldi. Değiştireceğim zaman kesinlikle performans lastiği takmayacağım.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aracımın üzerindeki pilot sport 3 V hız endeksine sahip. Buna rağmen ben bu lastikten şehir içi kullanımlarda hiç memnun değilim. Lastik soğukken ne yapacağını kestiremiyorum açıkçası. Fabrika çıkışı üzerinde geldi. Değiştireceğim zaman kesinlikle performans lastiği takmayacağım.
Performans lastiklerinin temel sıkıntısı geç ısınması., Aynı sorunu benimde aracımda fabrika çıkışı gelen Dunlop SportMaxx RT ile yaşıyorum., lastik soğukkken ideal ısıya ulaşana kadar geçen zamanda ne yapacağı belli olmuyor:( ideal ısıya ulaştığında kararlı tepkiler veriyor ama şehiriçi kulanımda ideal ısıya ulaşmak zaman alıyor.. Soğuk bir bahar sabahı 30-40km hızla giderken öndeki aracın durmasını gerektirecek hiç sebeb yok iken aniden önümde duran araç ile aramda oldukça mesafe olmasına rağmen zar-zor durdum., inip baktığımda 4-5cm mesafe anca kalmıştı.. Sadece bu da değil lastiğin ısınması zaman aldığı için eğer lastik tam ısınmamışsa ani frenlemede abs 'nin vereceği tepkileri de olumsuz etkiliyor.. Normal şartlarda çok rahat duracağım bir olay az daha canımızın sıkılmasına sebeb olacaktı

Bundan sonraki lastikğim nispeten daha az performans özellikleri barındıran, konfor odaklı, üreticilerin (premium touring summer tyres) dedikleri Conti Premium Contact 6 gibi bir lastik olacak.,

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Performans lastiklerinin temel sıkıntısı geç ısınması., Aynı sorunu benimde aracımda fabrika çıkışı gelen Dunlop SportMaxx RT ile yaşıyorum., lastik soğukkken ideal ısıya ulaşana kadar geçen zamanda ne yapacağı belli olmuyor:( ideal ısıya ulaştığında kararlı tepkiler veriyor ama şehiriçi kulanımda ideal ısıya ulaşmak zaman alıyor.. Soğuk bir bahar sabahı 30-40km hızla giderken öndeki aracın durmasını gerektirecek hiç sebeb yok iken aniden önümde duran araç ile aramda oldukça mesafe olmasına rağmen zar-zor durdum., inip baktığımda 4-5cm mesafe anca kalmıştı.. Sadece bu da değil lastiğin ısınması zaman aldığı için eğer lastik tam ısınmamışsa ani frenlemede abs 'nin vereceği tepkileri de olumsuz etkiliyor.. Normal şartlarda çok rahat duracağım bir olay az daha canımızın sıkılmasına sebeb olacaktı

Bundan sonraki lastikğim nispeten daha az performans özellikleri barındıran, konfor odaklı, üreticilerin (premium touring summer tyres) dedikleri Conti Premium Contact 6 gibi bir lastik olacak.,
Bu sorunları yaşayan bir ben değilmişim demek ki :atess: Kullanıcılar arasında "Performans lastikleri iyidir" gibi bil algı var. Bu durum kullanım şartlarına göre değişir. Ancak çoğumuz normal bir kullanıcıyız. Bu tip lastikler bize avantajdan çok dezavantaj getirir.

ABS'nin lastik (performans lastiği) soğukken ki tepkileri cidden çok olumsuz etkiliyor aracı.