Hangi Marka Motor Yağı Kullanıyorsunuz ? En İyi Yağ Hangi Markanın?

Hangi Marka Motor Yağı Kullanıyorsunuz ?

• Castrol

• Mobil

• Motul

• Liqui Moly

• Shell

• Total

• Diğer (Konuda belirtiniz.)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dacia'da servis ne koyuyorsa onunla devam ediyorum. Bir ara motrio koyuyorlardı. Son bakımda varilden mi ne koydular, ses etmedim ama ses etmemiş olmam görmemiş veya bilmiyorum, umursamıyorum anlamına da gelmiyor . Zaten yetkili servis maliyetleri artık çok arttığı için bundan sonraki yağ değişimlerini dışarıda yaptıracağım.

Subaru'da ilk günden beri motul tercih ediyorum ki yetkili servislerde de motul kullanılıyor. Önceki Outback'imde shell'in distribütörü OMF'den shell helix ultra extra 5w 30 alıyordum. Bu 5w 30 muhabbeti de uzun süre devam etti ama sonra Subaru değişikliğe gitti ve 0w 30 kullanın demeye başladı ki zaten tüm yağ üreticilerinde de arama motoruna yazınca ow 30 çıkıyor. Vardır bir bildikleri diye bende uyum sağlıyorum :)

Şimdi soru şu 5w 30'da Petrol Ofisi Maxima caiz mi? ow 30'da Motul'dan devam mı edeyim yoksa onu da Liqui Moly mi kullanmam hayrıma olur. ?
@MagicofOz

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Dacia'da servis ne koyuyorsa onunla devam ediyorum. Bir ara motrio koyuyorlardı. Son bakımda varilden mi ne koydular, ses etmedim ama ses etmemiş olmam görmemiş veya bilmiyorum, umursamıyorum anlamına da gelmiyor . Zaten yetkili servis maliyetleri artık çok arttığı için bundan sonraki yağ değişimlerini dışarıda yaptıracağım.

Subaru'da ilk günden beri motul tercih ediyorum ki yetkili servislerde de motul kullanılıyor. Önceki Outback'imde shell'in distribütörü OMF'den shell helix ultra extra 5w 30 alıyordum. Bu 5w 30 muhabbeti de uzun süre devam etti ama sonra Subaru değişikliğe gitti ve 0w 30 kullanın demeye başladı ki zaten tüm yağ üreticilerinde de arama motoruna yazınca ow 30 çıkıyor. Vardır bir bildikleri diye bende uyum sağlıyorum :)

Şimdi soru şu 5w 30'da Petrol Ofisi Maxima caiz mi? ow 30'da Motul'dan devam mı edeyim yoksa onu da Liqui Moly mi kullanmam hayrıma olur. ?
@MagicofOz
0w30 4210 liqui moly den veya mobil1den devam edin :) Ama derseniz ki biraz maliyetli oluyor maxima 0w30 derim üstadım :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Gruptaki herkese seve seve yardımcı olurum. Yönetim ve diğer forumdaşlar da isterlerse konu da açarız. Sana da teşekkür ederim Emre abi güzel yorumun için :)
Güzel bilgilerin için teşekkürler, müsait zamanda detaylı ayrı bi konu açma imkanın olursa mutlu oluruz :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Eski araçlarımda genelde liqui moly veya mobil 1 esp tercih etmeye çalışıyordum. Şu anki aracımda hondanın type r için özel olan type 2.0 yağını kullandılar serviste.
Eneos tavsiye etmiş olabilirler 0w20. Ben size liqui moly 0w40 Öneririm kuzenimde de fk8 type r var kırmızı. Moly kendi rehberinde 4210 0w30 tavsiye eder Ancak rehberler de genelde fiyat performans olarak günlük kullanıcıya hitap eden ürünler sıralanır. Synthoil serisi liqui moly nin en iyi serisidir özellikle ısınma ve sürtünme konusunda ancak rehberler de genelde fiyat performans olarak günlük kullanıcıya hitap eden ürünler sıralanır. Sizin aracınız bildiğiniz gibi yüksek basınçla çalışıyor. Synthoil 0w40 resmen ısınmıyor.

Son düzenleme:

c.selcuk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Değerli bilgiler için öncelikle teşekkür ederiz. Yağ konusunda benimde yetkili serviste kısa zaman önce aracın ilk bakımı sırasında kötü bir tecrübem oldu; araç Opel Astra 1.4t 145hp 3 silindir yeni tip motor ve kitapçığında sadece 0w20 yağ kullanılması gerekiyor yazıyor ancak servis inatla 5w30 koydu bende Opel Türkiye’ye durumu anlatınca aracı tekrar çağırıp mobil 1 marka 0w20 yağla değişim yaptılar olması gereken yağ aslında araştırmalarım sonucu Lm 0w20 top tec 6610 olduğunu öğrendim, ama konuya çok vakıf olmayınca servisle daha fazla uğraşamadım , bundan sonra yağ konusunda sizce nasıl bir yol izlemem mantıklı olur servis muhtemel her bakımda 5w30 koymak isteyecek ve uğraştıracak @MagicofOz (bölge Ankara)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Değerli bilgiler için öncelikle teşekkür ederiz. Yağ konusunda benimde yetkili serviste kısa zaman önce aracın ilk bakımı sırasında kötü bir tecrübem oldu; araç Opel Astra 1.4t 145hp 3 silindir yeni tip motor ve kitapçığında sadece 0w20 yağ kullanılması gerekiyor yazıyor ancak servis inatla 5w30 koydu bende Opel Türkiye’ye durumu anlatınca aracı tekrar çağırıp mobil 1 marka 0w20 yağla değişim yaptılar olması gereken yağ aslında araştırmalarım sonucu Lm 0w20 top tec 6610 olduğunu öğrendim, ama konuya çok vakıf olmayınca servisle daha fazla uğraşamadım , bundan sonra yağ konusunda sizce nasıl bir yol izlemem mantıklı olur servis muhtemel her bakımda 5w30 koymak isteyecek ve uğraştıracak @MagicofOz (bölge Ankara)
Doğrudur 6610 dexos2 onaylı yağdır. Opel dexos onayı ister yağlarda. Zaten Lm yağ rehberinde de 6600 ve 6610 0w20 tavsiye eder sadece. Gerçi artık pejo onaylı yağlar da yeni nesil opellerde kullanılır. Ben onaya çok takılmıyorum ancak tabi ki uyulsa iyi olur. Ancak Ankara’da 0w20 nin yaz koruması nasıl olur bilemiyorum. Bu üç silindirli motor psa motoru diye biliyorum ve liqui moly 4310 0w30 psa grubu onaylı yağ. Ben bunu tavsiye ederim ancak fiyatı yüksek açıkcası alternatif olarak Synthoil 0w30 veya mobil esp 0w30 derim. Synthoilde dexos onayı yok ancak esp de var. Cleanpex den ulaşabilirsiniz. 0w20 Harika akışkan bir yağ ancak yaz aylarında eksiltme yapabilir hocam.

c.selcuk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Doğrudur 6610 dexos2 onaylı yağdır. Opel dexos onayı ister yağlarda. Zaten Lm yağ rehberinde de 6600 ve 6610 0w20 tavsiye eder sadece. Gerçi artık pejo onaylı yağlar da yeni nesil opellerde kullanılır. Ben onaya çok takılmıyorum ancak tabi ki uyulsa iyi olur. Ancak Ankara’da 0w20 nin yaz koruması nasıl olur bilemiyorum. Bu üç silindirli motor psa motoru diye biliyorum ve liqui moly 4310 0w30 psa grubu onaylı yağ. Ben bunu tavsiye ederim ancak fiyatı yüksek açıkcası alternatif olarak Synthoil 0w30 veya mobil esp 0w30 derim. Synthoilde dexos
onayı yok ancak esp de var. Cleanpex den ulaşabilirsiniz. 0w20 Harika akışkan bir yağ ancak yaz aylarında eksiltme yapabilir hocam.
Çok teşekkür ederim cevap için. Motor GM’ nin motoru, ben yaz ayında eksiltme yapacak mı onu takip edip 0w20 devam etsem en iyisi olacak gibi

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
İneos tavsiye etmiş olabilirler 0w20. Ben size liqui moly 0w40 Öneririm kuzenimde de fk8 type r var kırmızı. Moly kendi rehberinde 4210 0w30 tavsiye eder Ancak rehberler de genelde fiyat performans olarak günlük kullanıcıya hitap eden ürünler sıralanır. Synthoil serisi liqui moly nin en iyi serisidir özellikle ısınma ve sürtünme konusunda ancak rehberler de genelde fiyat performans olarak günlük kullanıcıya hitap eden ürünler sıralanır. Sizin aracınız bildiğiniz gibi yüksek basınçla çalışıyor. Synthoil 0w40 resmen ısınmıyor.
Araç garanti kapsamında olduğundan mecbur servisteki yağı kullanmak zorundayım. 2018 model araç 6 sene garantisi var. bir 2 sene daha mecbur en kötü oem yağ kullanmak zorundayım. Zaten bayağı iyi deniyor type 2.0 içinde. İleride düşünürüz artık :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Çok teşekkür ederim cevap için. Motor GM’ nin motoru, ben yaz ayında eksiltme yapacak mı onu takip edip 0w20 devam etsem en iyisi olacak gibi
Eğer eksiltme yapmazsa kullanın hocam. Şimdi viskozite değerlerine baktım 6610 sıcağa daha dayanıklı gibi gözüküyor. Viskozite indexi 185. İnşallah eksiltme yapmaz. Hatta tecrübenizi bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz :) iyi günlerde binin

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Araç garanti kapsamında olduğundan mecbur servisteki yağı kullanmak zorundayım. 2018 model araç 6 sene garantisi var. bir 2 sene daha mecbur en kötü oem yağ kullanmak zorundayım. Zaten bayağı iyi deniyor type 2.0 içinde. İleride düşünürüz artık :)
Benim amcam bir Honda bayisinin müdürü. Bayi ismi vermeyeyim, İstanbul’daki bayi ile Konya’daki bayi aynı yağı kullanmıyor hocam ihale ile hangi marka ucuza yağ veriyorsa onu koyuyorlar. Ama içinizde huzursuzluk olmasın. 10 sene öncesine kadar hatta şuanda bile her arabaya 5w30 veya 10w40 konulmasına rağmen büyük çoğunda sorun yok. Tüm yağların ortalama bir kalitesi var zaten. Bizim amacımız bütçemiz doğrultusunda daha iyisini kullanabilmek sadece. Güvenli sürüşler dilerim. Type r Harika arabadır mutlaka İzmir ülkü pistine çıkın derim pist kapanmadan :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Değerli abilerim ve kardeşlerim, az sonra yeni bir yağ konusu açıcam. Soru ve detayları ordan konuşabiliriz. Buradaki anket konusunu da boştan yere meşgul etmeyiz. Açacağım konuda yüzeyselden fazla, detaylıdan az bilgi vermeyi düşünüyorum. Amacım sizlere kafa karışıklığı yaratmadan bilgi verebilmek. Çoğu insana optimum olan bir yağ tavsiyesi verince “aaa ben hep yanlış yağ koymuşum” diye üzülebiliyorlar hayır üzülmeyin. Marka onaylı veya onaysız 5w30 veya 5w40 her marka ve yağın zaten standart kalitede bir yağlaması var. Amacımız arabamız için daha sağlıklısını bulmak. Başımız ağrırken grip ilacı değil de ağrı kesici içeriz. Böyle düşünün. Yeni konuda görüşürüz sevgiler saygılar :)

Son düzenleme:

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Benim amcam bir Honda bayisinin müdürü. Bayi ismi vermeyeyim, İstanbul’daki bayi ile Konya’daki bayi aynı yağı kullanmıyor hocam ihale ile hangi marka ucuza yağ veriyorsa onu koyuyorlar. Ama içinizde huzursuzluk olmasın. 10 sene öncesine kadar hatta şuanda bile her arabaya 5w30 veya 10w40 konulmasına rağmen büyük çoğunda sorun yok. Tüm yağların ortalama bir kalitesi var zaten. Bizim amacımız bütçemiz doğrultusunda daha iyisini kullanabilmek sadece. Güvenli sürüşler dilerim. Type r Harika arabadır mutlaka İzmir ülkü pistine çıkın derim pist kapanmadan :)
Bahsettiğiniz durum diğer honda modelleri için geçerli ya da diğer marka araçlar için. Ama type r için küçük bidonlardan dolduruyorlar. Yağı ayrı diğer honda modellerinden. Gittiğimde usta önümde dolduruyordu type 2.0 yazan küçük bidondan. Normalde servisler yağı küçük bidonlardan doldurmuyor zaten varilden dolduruyorlar diye biliyorum. Pist düşünmüyorum herhangi bir kazada kasko karşılamıyor.

benimki bundandı

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bahsettiğiniz durum diğer honda modelleri için geçerli ya da diğer marka araçlar için. Ama type r için küçük bidonlardan dolduruyorlar. Yağı ayrı diğer honda modellerinden. Gittiğimde usta önümde dolduruyordu type 2.0 yazan küçük bidondan. Normalde servisler yağı küçük bidonlardan doldurmuyor zaten varilden dolduruyorlar diye biliyorum.

benimki bundandı

Eneos bu. Sorun olmaz. Yazın eksiltme yapmıyorsa da sorun olmaz. Benzinliler dizellerden yüksek basınçla Çalışır yüksek performans modelleri daha da yüksek basınçla... yağ sıcaklığınız 120 yi geçmiyorsa sorun yok hocam :)

Son düzenleme:

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Hocam pahalıya gelmiş LM kendi sitesinde 605 tl civarı toptec 4200 5w30 sanırım o yağı koydunuz
Evet toptec 4200 ,avrupa yakası bayiindrn gidip kendim aldım ,anadolu yakasındaki bayidede fiyat aynıydı.çakma olmasın diye ben sürekli gidip bayiden kendim alıyorum .kazıklandık o zaman.ben internetten yağ almak istemiyorum çok fazla çakmasını yapıyorlar internetteki fiyatları güncel mi acaba LM nin bugün bi bakıcam

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Evet toptec 4200 ,avrupa yakası bayiindrn gidip kendim aldım ,anadolu yakasındaki bayidede fiyat aynıydı.çakma olmasın diye ben sürekli gidip bayiden kendim alıyorum .kazıklandık o zaman.ben internetten yağ almak istemiyorum çok fazla çakmasını yapıyorlar internetteki fiyatları güncel mi acaba LM nin bugün bi bakıcam
Liqui Moly Türkiye resmî sayfadan almanızı öneririm :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracım 1.6 bluehdi 120 hp bir peugeot 308. Fabrika dolum yağı psa b71 2312 onayına sahip bir total ineo first 0w-30.
2 bakım fabrika dolum yağı ile devam ettim. Sonrasında liqui moly toptec 4310 kullandım. Motul hep aklımdaydı. Liqui den sonra bir de Motul Spesific psa b71 2312 onaylı yağını denedim tecrübe etmek için.
Bazı arkadaşlar inanmıyor ancak ben motuldan memnun kalmadım. Hani yağı değiştirdiğinizde araç bir rahatlar, sessizleşir ya. İşte o olmadı Motul koyduğumda. Sonra bu kadar insan yanılamaz dedim (Motul kullananlar için). Bir sonraki bakımda tekrar Motul Spesific psa b71 2312 onaylı yağını koydum. Ancak maalesef hisler aynı. Daha gergin bir motor çalışma hissiyatı vardı. Yani daha yüksek ses daha fazla titreşim gibi.
Son bakımda tekrar Liqui Moly Toptec 4310 kullandım. Hislerimden bir kez daha emin oldum.
Liqui den Motula, Motuldan tekrar Liqui geçtiğim için çok rahat söyleyebilirim ki benim aracıma uygun en iyi yağ bu üçlü arasından Liqui Moly'dir.
Total ile Motul arasında hissiyat olarak pek fark yok diyebilirim.

Benim yağ seçen arkadaşlara tavsiyem öncelikle üretici onaylı yağları tercih etmeleridir. Yağ firmalarının yağlarına aldığı onaylar gerçekten çok maliyetli şeyler. Lütfen bunları göz ardı etmeyin.