Hızlı Soru - Cevap

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #20,061

Şu ürünleri kullanan var mı ya da bilgisi olan fiyatlar makul göründü.

Detay fırça setini ne için alacaksınız yada nerede kullanmayı düşünüyorsunuz?

Siyah kıllı fırçalar sert olduğundan çoğu yerde kullanmıyorum. Ama kılları biraz uzun olduğundan azıcık kesip kısalttım ve pedallar , jant lastik ve davlumbaz gibi yerlerde oldukça iş görüyor. Birkaç defa içte normal fırça ile çıkmayan kurumuş lekeler için de kullanmıştım fakat parlak&boyalı yüzeyi çizeceğini düşünüyorum.
Yanındaki yeşil fırçayı ise kirli diyebileceğim tanıdıklarımın araçlarında klima ızgarası gibi yerlerde kullanıyorum menunum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eğer bahsi gecen plastik mat boyalı değilse yahut özel bir vernik tabakası yoksa tabiki uygulayabilirsiniz. Ben araç içerisindeki maun trimlere de wax sürüyorum üstleri cilalı olduğu için parlaklığını artırıyor ve daha canlı bir görüntü katıyor.
boya durumu mat değil normal boya motor için sormuştum

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
boya durumu mat değil normal boya motor için sormuştum
Eğer motordan kasıt motosiklet ise ben zamanında karenajlarda türlü türlü wax denedim hiçbir sorun yaşamadım gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Öte yandan motordan kasıt araç motoru ise o zaman ısı ve elektriklenme durumunu göz önünde bulundurup ona uygun bir uygulama yapmakta fayda olacaktır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eğer motordan kasıt motosiklet ise ben zamanında karenajlarda türlü türlü wax denedim hiçbir sorun yaşamadım gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Öte yandan motordan kasıt araç motoru ise o zaman ısı ve elektriklenme durumunu göz önünde bulundurup ona uygun bir uygulama yapmakta fayda olacaktır.
Grenajlara va sürdümde pek işe yaramadı gibi parlaklık vermedi

Umitpars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar kolay gelsin. Aranızda yeniyim ve ilk sorumu izninizle sormak istiyorum.

İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında aracımızı self servis olarak yıkayacağımız yer önerir misiniz? Mümküse Bakırköy - Bahçelievler - Florya taraflarında. Sadece tazikli suyunu kullanacağım.
merhaba hocam self servisten kastınız eğer benzin istasyonlarındaki yıkama ise bakırköyde hiç görmedim belki e5 tarafından gelirken marmara forum sapağında class benzin istasyonu var orada olabilir yada yine E5 de Zeytinburnu sapağında yan yolda kalıyor istinde üniversitesinin oralar sanırım Petrol Ofisi var orda kesin var

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detay fırça setini ne için alacaksınız yada nerede kullanmayı düşünüyorsunuz?

Siyah kıllı fırçalar sert olduğundan çoğu yerde kullanmıyorum. Ama kılları biraz uzun olduğundan azıcık kesip kısalttım ve pedallar , jant lastik ve davlumbaz gibi yerlerde oldukça iş görüyor. Birkaç defa içte normal fırça ile çıkmayan kurumuş lekeler için de kullanmıştım fakat parlak&boyalı yüzeyi çizeceğini düşünüyorum.
Yanındaki yeşil fırçayı ise kirli diyebileceğim tanıdıklarımın araçlarında klima ızgarası gibi yerlerde kullanıyorum menunum.
Aracın içinde konsol ve trimlerde kullanmayı düşünüyorum, bir de motor koruma kapakları jant lastik gibi yerlerde.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Kışın sabahlari aracımın camları bu şekilde bunun önüne nasıl geçebilirim. Ön cama karton koyarak buz olmasını engelliyorum. Acaba bu durumu engelleyen sprey tarzı bir ürün var mıdır? Hatta poşete hafif ılık su doldurup gezdiriyorum camda. O da işe yarıyor. Bu durumu maruz kalmamanin en kolay yolu , aracı garajda tutmaktadır. Garajı olmayanlar için önerisi olan var mıdır? Bu arada boncuklama zirve noktasında:)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar detail forum ailesi. Kışın sabahlari aracımın camları bu şekilde bunun önüne nasıl geçebilirim. Ön cama karton koyarak buz olmasını engelliyorum. Acaba bu durumu engelleyen sprey tarzı bir ürün var mıdır? Hatta poşete hafif ılık su doldurup gezdiriyorum camda. O da işe yarıyor. Bu durumu maruz kalmamanin en kolay yolu , aracı garajda tutmaktadır. Garajı olmayanlar için önerisi olan var mıdır? Bu arada boncuklama zirve noktasında:)
Ben de aynı durumdan muzdaribim. Shell den aldığım cam suyunu sprey şişeye koyup onu kullanacam

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kendim kullanmaya ihtiyaç duymuyorum ama K2’nin Alaska adındaki buz çözücü ürünü işinizi görebilir.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Evet o ürünü sipariş verdim. Onu deneyeceğim. Deneyimimi burada paylaşırım. Teşekkür ederim, önerin için. :)
Önceki yıllarda bir çok buz çözücü denemişliğim vardır, bence en iyisi ve cam fiilleri, silecek lastikleri gibi kauçuk materyali de koruyucu olarak sonax buz çözücüyü tavsiye ederim. Shiny garage D-icer da güzeldir ama k2 nin alaskasını geçen kış denemiştim, hem kokusu hem de buz çözme özelliği olarak diğer ürünlerin yanına yaklaşamaz.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Önceki yıllarda bir çok buz çözücü denemişliğim vardır, bence en iyisi ve cam fiilleri, silecek lastikleri gibi kauçuk materyali de koruyucu olarak sonax buz çözücüyü tavsiye ederim. Shiny garage D-icer da güzeldir ama k2 nin alaskasını geçen kış denemiştim, hem kokusu hem de buz çözme özelliği olarak diğer ürünlerin yanına yaklaşamaz.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onları da hemen incelemeye alıyorum. Teşekkür ederim, tecrübe ve önerin için. :)