Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #20,101

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abi çok teşekkür ederim. Son bi soru elimde ortalama 350-400 ml kadar ferrof plus var kaporta plastik krom aksam camlarda kullanmak için onumu kullanayım yoksa k2 roton saf mı kullanayım hangisini tercih edersin
İkisi de başarılı ürünler. İkisini de sorunsuz kullanabilirsiniz. Ferrof + kil kaydırıcı özelliği ve kurumama özelliği ile öne çıkıyor.
Roton üzerine kil yaparken takılma yaptı, sabun veya su desteği şart.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İkisi de başarılı ürünler. İkisini de sorunsuz kullanabilirsiniz. Ferrof + kil kaydırıcı özelliği ve kurumama özelliği ile öne çıkıyor.
Anladım çok teşekkür ederim. Ben petrolde uygulama yaptığım için ferrof plus işimi çok daha kolaylaştıracaktır. 5 litresi 930 tl iken değerlendirmedik şimdi 1380 tl olmuş :(

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Anladım çok teşekkür ederim. Ben petrolde uygulama yaptığım için ferrof plus işimi çok daha kolaylaştıracaktır. 5 litresi 930 tl iken değerlendirmedik şimdi 1380 tl olmuş :(
Roton da diğer markalara göre daha iyi, benzinlikte kullanılabileceğini düşünüyorum.
Af iron out, koch fb, koch rrr, gibi ürünlere göre hem daha kullanışlı hem rahat durulanabiliyor :)
Ama kullandığım en iyi demir tozu temizleyici açık ara ferrof (+)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederm sonaxın bi hızlı cilası var mavi renk onu kullanabilirim o zaman :)
Rica ederim ne demek. O bittikten sonra biraz daha pahalı olsada seramik bazlı sprey cila almanızda fayda vardır içindeki seramik maddesi olduğundan daha iyi bir dayanım performans ve parlaklık vericektir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Tam tersi olması gerekmiyormu demirtozu sokucu sıkılmadan önce ıslak olmaması kuru olması gerekiyor kaportanın benim bildiğim öyle. kil işine gelincede yüzeyin ıslak kaygan olması gerekiyordu sanırım bende daha önce hiç yapmadım yurtdışı detay videolarından izlediğim kadarıyla biliyorum. @Sefa46 abi bu konuları iyi biliyor kendi görüşlerini cok merak ediyorum.
Ön Yikama Yapilir,Araç durulanir.
Sonra temasli yikama yapilir durulanir.

Demirtozu+Kil işlemi yapilip durulanir ve yüzey hazir hale getirilir.

Bazi demirtozu kil kaydirici görevi görebilir Dk Chemie ferroff+ gibi kil veya kil eldiveni ile.uygulama yapabilirsiniz.

Demirtozu temizligi çok sık yapilmasina gerek yoktur eger bulundugunuz ortam çok kalabalik veya sanayi ortami degil ise.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Merhabalar detail forum ailesi. Kışın sabahlari aracımın camları bu şekilde bunun önüne nasıl geçebilirim. Ön cama karton koyarak buz olmasını engelliyorum. Acaba bu durumu engelleyen sprey tarzı bir ürün var mıdır? Hatta poşete hafif ılık su doldurup gezdiriyorum camda. O da işe yarıyor. Bu durumu maruz kalmamanin en kolay yolu , aracı garajda tutmaktadır. Garajı olmayanlar için önerisi olan var mıdır? Bu arada boncuklama zirve noktasında:)
Sabah bu durumla uğraşmamak için güneşlik benzeri örtü örtüyorum. En masum buz çözücü bile kullanilsa yağmur kaydırıcı vs kullaniyorsaniz ona zarar verecektir ve zaman kaybıda çabası.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Sabah bu durumla uğraşmamak için güneşlik benzeri örtü örtüyorum. En masum buz çözücü bile kullanilsa yağmur kaydırıcı vs kullaniyorsaniz ona zarar verecektir ve zaman kaybıda çabası.
Güneşlik de var bagajda:) ,belki daha pratik çözüm olur diye düşündüm. Aslında ön cam ristansi olan araç almak en iyisi. O da bütçeyle alâkalı:). Hem denemiş oluruz biz çözücüyü. Olmadı şişesi işe yarar. :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Kışın sabahlari aracımın camları bu şekilde bunun önüne nasıl geçebilirim. Ön cama karton koyarak buz olmasını engelliyorum. Acaba bu durumu engelleyen sprey tarzı bir ürün var mıdır? Hatta poşete hafif ılık su doldurup gezdiriyorum camda. O da işe yarıyor. Bu durumu maruz kalmamanin en kolay yolu , aracı garajda tutmaktadır. Garajı olmayanlar için önerisi olan var mıdır? Bu arada boncuklama zirve noktasında:)
Bu arada yağmur sensörü olan araçlar sabahları benim gibi bir durum ile karşılaşıyor iseniz aksamdan sileceği manuel konumuna alınız. Buz erimeye başlayınca silecek otomatik çalışıyor. Bu durumda silecekler erken deforma olmaya başlar.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Haftasonu nasipse araca wax uygulaması yapıcam herşey tamam sadece yüzey temizleyici bulamadım. Civarlarda satan yer varmıdır acaba eczaneye sordum 1 litre ipa ya 195 tl diyor internette 85 tl :( yüzey temizleyici olarak ne kullanabilirim acaba alternatif ürünler varmıdır

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Haftasonu nasipse araca wax uygulaması yapıcam herşey tamam sadece yüzey temizleyici bulamadım. Civarlarda satan yer varmıdır acaba eczaneye sordum 1 litre ipa ya 195 tl diyor internette 85 tl :( yüzey temizleyici olarak ne kullanabilirim acaba alternatif ürünler varmıdır
Daha önce wax vs uyguladınız mı yüzeyde koruma var mı ?

exxelancce

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhabalar arkadaşlar.Aranıza yeni katıldım.Bu ilk mesajım.
Benim sorum şu.Jantlarımdaki bu lekeleri nasıl çıkarabilirim.
Daha önceden hata yaptım.Fakir jant temizleyici ile uygulama yaptım.4 janta aynı anda yapınca.Diğer 3 ü kurudu ve hiç bir şekilde bir daha çıkmadı.
Bir önerisi olan var mı.Teşekkür ederim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Daha önceden hata yaptım.Fakir jant temizleyici ile uygulama yaptım.4 janta aynı anda yapınca.Diğer 3 ü kurudu ve hiç bir şekilde bir daha çıkmadı.
Tahmin ettiğim kadarıyla ürün yüzeyde kuruyup kalmış, aynı ürünü tekrar sıkıp hemen fircalarsaniz belki çıkar. Ama emin değilim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Pasta alıp elle sünger ile ovalamanız lazım. Büyük ihimalle çıkaracaktır. Marketlerde vs. satılan hiçbir ürünü almanızı tavsiye etmem. Bu ve benzeri ürünleri tasarlayanlar büyük ihtimalle hiç araba yıkamadıkları için iyi ürün yapma ihtimalleri yüzde sıfır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Yarım sabah nasipse aracı güzelce temizleyip sams detailing hybrid sealant üstüne dodo juice orange crush atacağım bakalım sonuçlar nasıl olucak

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pasta alıp elle sünger ile ovalamanız lazım. Büyük ihimalle çıkaracaktır. Marketlerde vs. satılan hiçbir ürünü almanızı tavsiye etmem. Bu ve benzeri ürünleri tasarlayanlar büyük ihtimalle hiç araba yıkamadıkları için iyi ürün yapma ihtimalleri yüzde sıfır.
@Berkay'a Katılmakla birlikte, @exxelancce bilinen test edilmiş forum tarafından önerilen ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Flowey R1 güzel üründür tavsiye ederim, ama bu tip ürünleri kesinlikle soğuk yüzeye uygulayın ve kurumasına izin vermeden durulayın.