Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #20,781
tekrardan selamlar,marolex siparişini verdim gelecek,seramikli araç için önerebileceğiniz ön yıkama şampuanı varmıdır? K2 pro bela ile auto bride magifoam arasında kaldım
yazın auto brite sert oluyor ben kışın magifoam yazın pro bela kullanıyorum

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Sıfır direksiyonu 2bin km önce (1buçuk ay önce) deri temizlik ve deri kalkanı yapmıştım. Sanki ufaktan rengi değişti gibi. Deri temizlik korumayı şimdiden yapmalı mıyım yoksa biraz daha zaman geçtikten sonra mı ?
Nemli bez yada hafif deri temizleyici ile temizleyin, sonrasında 2 yada 3 kat deri kalkanı uygulayın. Temizleme sıklığını ise aracı kullanma süresi, el teri, el kremi vs uzata yada kısaltabilir bunu göz önünde bulundurarak ayarlayın.

ASF

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Marolex 3000 ve ik foam 2+ arasında kaldım açıkcası marolexte sanırım hava pompası için giriş yok ek işlem yapmak gerekiyor değil mi ?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Nemli bez yada hafif deri temizleyici ile temizleyin, sonrasında 2 yada 3 kat deri kalkanı uygulayın. Temizleme sıklığını ise aracı kullanma süresi, el teri, el kremi vs uzata yada kısaltabilir bunu göz önünde bulundurarak ayarlayın.
Eyvallah hocam, çok teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Marolex 3000 ve ik foam 2+ arasında kaldım açıkcası marolexte sanırım hava pompası için giriş yok ek işlem yapmak gerekiyor değil mi ?
bence marolex daha avantajlı birisi 3 litre birisi 2 litre marolexte 2700mle kadar doldurabiliyorsunuz ik foamda muhtemelen 1700 mle kadar doldurulur bir kere pompalayıp uzun süre kullanmak daha mantıklı.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
su sıçraması illaki olur araç sahibi görse bizim gibi takıntılı insanlar değillerse umursamaz ama takıntılı bir adamsa sıkıntı çıkabilir :) o yüzden bir araba boyu boşluk olmalı en az yoksa size alanda kalmaz biraz genişlik gerekiyor.
Merhaba. genelde haftasonları sabahları binanın otoparkında boşluk oluyor bakalım hayırlısı biraz daha düşünüp kararlaştıracağım. bu arada otopark bu şekilde. En köşeye koyup yanda araba olmadığı zaman yıkamayı düşünüyorum.

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Arkadaşlar merhaba, bende bosch easy aquatak 120 alarak aranıza katıldım. İlk yıkamamı dün yaptım. Su bidonundan duru sudan çekim yaptım ama su yetmedi. O yüzden 25 metrelik hortum alıp duş başlığından yıkama alanına su almayı düşünüyorum. Fakat aklıma takılan birşey var. Duş başlığından suyu açtığım zaman makinada yıkama bittiğinde başlıktan sürekli aç kapa yapmam gerekecek mi? şebekeden gelen basıncı hortum ve makina tutabilir mi?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bende ikisi arasında kalmıştım, kullanan kişilerden ve youtube incelemelerinden baktığımda ik foam pro 2 ve 2+ daha mantıklı geldi. Marolex de dediğiniz gibi sibop yeri yok, ekstra işlem gerekiyor. İk foam 2 modelinde de yok, foam 2+ modelinde sibop girişi yapmışlar..

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ankara'da periyodik bakım için onerebileceginiz Fiat yetkili bayisi var mı, ilk 10bin bakıma girecek araç yağ ve yağ filtresi için uçuk rakam çekiyorlar kimisi de tüm filtreler değişecek deyip daha da yükseliyor. Garanti işi olmasa dışarıda yağı değişip gerisini kendim yapacağım.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ankara'da periyodik bakım için onerebileceginiz Fiat yetkili bayisi var mı, ilk 10bin bakıma girecek araç yağ ve yağ filtresi için uçuk rakam çekiyorlar kimisi de tüm filtreler değişecek deyip daha da yükseliyor. Garanti işi olmasa dışarıda yağı değişip gerisini kendim yapacağım.
Benim dert ortağım olan birisi daha :) İstanbul’da Büyükçekmece’de yetkili servis 3.500 TL diyor İstanbul’da diğer ilçeler hepsi Avrupa yakası olmasına rağmen 6.500 TL kadar çıkıyor fiyat. Her servis farklı açıklama yapıyor. Yarın tekrar teyit edip Büyükçekmece gitmeyi düşünüyorum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim dert ortağım olan birisi daha :) İstanbul’da Büyükçekmece’de yetkili servis 3.500 TL diyor İstanbul’da diğer ilçeler hepsi Avrupa yakası olmasına rağmen 6.500 TL kadar çıkıyor fiyat. Her servis farklı açıklama yapıyor. Yarın tekrar teyit edip Büyükçekmece gitmeyi düşünüyorum.
Bana kalsa umursamaz sanayide düzgün bir ustaya yağını degistirtir giderim. 1.4 atmosferik egea. Geri kalan filtreleri evde yarım saate söker takarım.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam bende ikisi arasında kalmıştım, kullanan kişilerden ve youtube incelemelerinden baktığımda ik foam pro 2 ve 2+ daha mantıklı geldi. Marolex de dediğiniz gibi sibop yeri yok, ekstra işlem gerekiyor. İk foam 2 modelinde de yok, foam 2+ modelinde sibop girişi yapmışlar..
Stok olsa da alabilsek benim de xiaomi pompa hazır. IK Foam pro plus 2 en iyi tercihlerden birisi bence, araç çok büyük olmadığı sürece marolex ihtiyacı olmaz kanaatindeyim şuan için. IK Foam pro nun 3 litreliği olsa güzel olurmuş. @Cila Kutusu ndan pro 2 plusın stok olmasını bekliyorum

Selim

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, bende bosch easy aquatak 120 alarak aranıza katıldım. İlk yıkamamı dün yaptım. Su bidonundan duru sudan çekim yaptım ama su yetmedi. O yüzden 25 metrelik hortum alıp duş başlığından yıkama alanına su almayı düşünüyorum. Fakat aklıma takılan birşey var. Duş başlığından suyu açtığım zaman makinada yıkama bittiğinde başlıktan sürekli aç kapa yapmam gerekecek mi? şebekeden gelen basıncı hortum ve makina tutabilir mi?
Hocam bende geçen ay Bosch aquatak 160 aldım. Makina suyu tutuyor. Benim ev 3. Katta ve aşağıya doğru basınç olmasına rağmen sıkıntı olmuyor. Ben musluğa hortumun takılması için ayrıca bağlantı aparatı da almıştım. Hortum biraz kaliteli olması lazım. Ürünü alırken hortum kalitesiz olursa bombe yaptığını söylediler.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Stok olsa da alabilsek benim de xiaomi pompa hazır. IK Foam pro plus 2 en iyi tercihlerden birisi bence, araç çok büyük olmadığı sürece marolex ihtiyacı olmaz kanaatindeyim şuan için. IK Foam pro nun 3 litreliği olsa güzel olurmuş. @Cila Kutusu ndan pro 2 plusın stok olmasını bekliyorum
Önce alta foam almaya karar verdim, baktım stok yok. Sonra ik foam pro da karar kıldım, onda da stok sorunu var :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
polytop maximus hızlı cila uygulanmış arabaya uzun süre kalan kuş pisliği zarar verir mi?
En iyi Glaze/Sealant/Wax.hepsini deler gecer bu tur urunlerin korumasi kısmidir.

Seramikler biraz daha dayaniklidir,ancak uzun sure dayanamaz.

PPF TPH/TPU farketmeksizim uzun surede bunlarda zarar gormektedir ama PPF in kendisi zarar goruyor,Boyaya islemiyor