Hızlı Soru - Cevap

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,101
Cumartesi günkü yıkama öncesi bazı sorular daha var yardımcı olursanız sevinirim.

1-nxt. 2.0 gibi sıvı waxları boyalı yüzeylere uygulamak için ped tavsiyeniz ne olurdu?
2-Sıvı veya katı Wax'ın boyalı yüzeye tatbiki el pedi ile yapılırken minimum çizik için pedin hareket yönü nasıl olmalı?(İleri-geri, sağ sol veya dairesel)
3-Hızlı sprey cilanın boyalı yüzeye tatbiki wax bezi ile yapılırken minimum çizik için bezin hareket yönü nasıl olmalı?(İleri-geri, sağ sol veya dairesel)
4-Eldiven ile şampun panele yayılırken eldivenin temizleme yönü minimum çizik için nasıl olmalı?(İleri-geri, sağ sol veya dairesel)
5-Apc ile iç menkan konsol temizliğini valet pro fırça ile yaparken apc fırça ucuna sıkılarak konsola tatbik edilecek değil mi? Bir de bu fırçalı temizleme rutinini sanırım her yıkamada yapmak gerekmiyor değil mi yanı fırçalı bir temizlik yapıldıysa zaten konsol iyi temizlendiğinden bir dahaki yıkamada araç içi temizlik beze apc sıkılarak üstünkörü yapılabilir mi?

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Soruların genel cevabı yanlışım yoksa dairesel, seramikte yön olayı var gerisinde yok diye biliyorum ve ben öyle uyguluyorum :fisilti:

5. soru da ise plastikler kirli ise panele sıkıp fırça ile köpürtüyorum sonra mf bez ile siliyorum peşine spritz

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Soruların genel cevabı yanlışım yoksa dairesel, seramikte yön olayı var gerisinde yok diye biliyorum ve ben öyle uyguluyorum :fisilti:

5. soru da ise plastikler kirli ise panele sıkıp fırça ile köpürtüyorum sonra mf bez ile siliyorum peşine spritz

Videolarda ve forumlarda gördüğüm kadarıyla uygulamalar hep farklı farklı o nedenle bir sorayım dedim. Mesela apcyi genelde fırça üzerine sıkmaktalar. Bazı videolarda bezlerin ve pedlerin yönü ileri geri iken bazılarında dairesel yapılıyor farklılıklar mevcut ama en optimumu hangisi ise onu uygulamak lazım

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Cumartesi günkü yıkama öncesi bazı sorular daha var yardımcı olursanız sevinirim.

1-nxt. 2.0 gibi sıvı waxları boyalı yüzeylere uygulamak için ped tavsiyeniz ne olurdu?
2-Sıvı veya katı Wax'ın boyalı yüzeye tatbiki el pedi ile yapılırken minimum çizik için pedin hareket yönü nasıl olmalı?(İleri-geri, sağ sol veya dairesel)
3-Hızlı sprey cilanın boyalı yüzeye tatbiki wax bezi ile yapılırken minimum çizik için bezin hareket yönü nasıl olmalı?(İleri-geri, sağ sol veya dairesel)
4-Eldiven ile şampun panele yayılırken eldivenin temizleme yönü minimum çizik için nasıl olmalı?(İleri-geri, sağ sol veya dairesel)
5-Apc ile iç menkan konsol temizliğini valet pro fırça ile yaparken apc fırça ucuna sıkılarak konsola tatbik edilecek değil mi? Bir de bu fırçalı temizleme rutinini sanırım her yıkamada yapmak gerekmiyor değil mi yanı fırçalı bir temizlik yapıldıysa zaten konsol iyi temizlendiğinden bir dahaki yıkamada araç içi temizlik beze apc sıkılarak üstünkörü yapılabilir mi?
1. Soru icin herhangi bir uygulama pedi isinizi gorur cok dandik birsey olmadigi surece.
2-3 tamamen size kalmis teoride wax ve hizli cila uygulamadan once araciniz yeni yikanmis ve kirlerinden arinmis olacagi icin cizme durumu olmaz. Illa cok dikkat edecegim derseniz dogrusal hareketlerle uygulama yapabilirsiniz.
4 yikama oncesi iyi bir prewash kullanarak arac ustunde yapismis olan ozellikle iri taneli kirleri sokme sansiniz olur yani eldivenin hareketinden once bence buna dikkat etmek daha onemli. Sonrasinda yine mumkunse dairesel hareketi minimuma indirebirsiniz.
5 bir kere apc ile fircali temizlik yaptiktan sonra her yikamada bu islenime gereksinim duymazsiniz. Spritz, sonax matteffect gibi bir bakim urunuyle yikamadan yikamaya uzerinden gecmeniz yeterli temizligi saglayacaktir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Sorularının hastasıyız devamını sabırsızlıkla bekleriz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

1- Sert olmayan yumuşak yapılı herhangi bir ped ile uygulama yapabilirsin. Ben zamanında meguiars'ın sarı pedlerinden bir sürü almışım onlar fazla fazla işimi görüyor.
2- Bazı ürünlerde doğrusal hareketler daha iyi çalışır. Örneğin Autoglym srp ya da radiantwax, auto finesse tripple gibi. Sadece wax için çok bir şey fark edeceğini düşünmüyorum. İstediğin gibi uygulayabilirsin. Dersen ki benim içim rahat etmiyor. Atladığım yer kalmasın. Dairesel yapar üzerine bir de doğrusal geçersin olur biter.
3- Ben doğrusal hareketler ile silmeyi tercih ediyorum. Sık sık da bezi silkeliyorum.
4- Yine doğrusal hareketler ile yıkama yapıyorum. Dairesel yapınca atlama yapma ihtimalin yüksek.
5- Bir miktar konsola bir miktar fırçaya sıkabilirsin. Sıçramasını istemediğiniz yerlerde ise sadece fırçaya sıkarak uygulama yapabilirsin. Apc temizliğini sık sık yapmanı tavsiye etmem. Gerek de yok zaten. Bir kere temizledikten sonra içeriğinde hafif temizleme kabiliyeti olan ürünler ile (auto finesse spritz gibi) rutin uygulama yaparsın.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
1- Sert olmayan yumuşak yapılı herhangi bir ped ile uygulama yapabilirsin. Ben zamanında meguiars'ın sarı pedlerinden bir sürü almışım onlar fazla fazla işimi görüyor.
2- Bazı ürünlerde doğrusal hareketler daha iyi çalışır. Örneğin Autoglym srp ya da radiantwax, auto finesse tripple gibi. Sadece wax için çok bir şey fark edeceğini düşünmüyorum. İstediğin gibi uygulayabilirsin. Dersen ki benim içim rahat etmiyor. Atladığım yer kalmasın. Dairesel yapar üzerine bir de doğrusal geçersin olur biter.
3- Ben doğrusal hareketler ile silmeyi tercih ediyorum. Sık sık da bezi silkeliyorum.
4- Yine doğrusal hareketler ile yıkama yapıyorum. Dairesel yapınca atlama yapma ihtimalin yüksek.
5- Bir miktar konsola bir miktar fırçaya sıkabilirsin. Sıçramasını istemediğiniz yerlerde ise sadece fırçaya sıkarak uygulama yapabilirsin. Apc temizliğini sık sık yapmanı tavsiye etmem. Gerek de yok zaten. Bir kere temizledikten sonra içeriğinde hafif temizleme kabiliyeti olan ürünler ile (auto finesse spritz gibi) rutin uygulama yaparsın.
Teşekkürler aklımdaki sorular gitmiş oldu sağolun.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eyvallah dalga amaçlı söylemediğinizi varsayarak gülüyorum:)
Bunu biliyor olman lazım o kadar burada özelden sorularına verdiğim yanıtlardan. Sen dalga geçmediğini bildiğim için ben de gülüyorum. Hevesli birinin burada doğru yerde olduğunu bilmek güzel. Sor gelsin bakalım sırada ne var

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sorular şahane. :) Bence yıkama eldivenleri araç yıkandıktan sonra durulanınca temiz olmalı aksi durumda çift kovaya araç kirli girmişsiniz demektir ki ön yıkama yetersiz kalmış ve risklidir. Eldivenleri makinede yıkayan da var elde yıkayan da. Ben bu zamana kadar hiç yıkama gereği duymadım. Tüm ekipmanı toparlarken eldivenleri tekrar suyla durularım elimle yoklarım sikkeler kurumaya bırakırım açık havada kuruyunca da dolaba koyarım.

Klin Korea duo ya da kaliteli muadili havlu kullanmanın mantığı havluyu sıkmaya gerek kalmadan pratik biçimde güvenle kurulamamdır ki o yüzden yüksek ücret verirsiniz. Klin korea duo large rahatlıkla 2 araç kurular arka arkaya aynı performansta. Her panelde sıkmak istesen ya da araç bitince sulamasın zaten o su hapsolur. Ayrıca eğer havlu çok çok çok ıslanıyorsa aracınızdaki koruma yetersiz ve son durulamayı yanlış yapıyorsunuz demektir. Korumanız iyi durulama şekliniz doğru ise araçta çok çok az şu kalır. Hatta camlarda kalan suyu önce çek çek ile ya da başka waffle bez ile kurularsanız klin korea ya bişi kalmaz 30 saniyede araçta damla bırakmaz.

Havluda biriken su tabiki bir yerden çıkacak yok olacak hali yok.makineye atarsanız direkt makineden tahliye edilir yok atmaz kurumaya bırakırsanız buharlaşır gider. Duş yaptıktan sonra kullandığınız havludaki su nereye giderse hepsi yukarda aynı yerde buluşur buhar olup. :)

Arkadaşlar gerekli cevapları yazmışlar zaten ama eğlenceli olduğu için duramadım ben de fikirlerimi yazmadan. :)
@onurçiko Onur dün de yazdım her zaman da yazarım cevap kendi tecrübelerim bilgim ışığında naçizane. Bu burda dursun da en azından neyi ne amaçla söylediğim belli olsun. Dalga geçmek en son yapılacak şey burada ciddi olan hevesli arkadaşlara...

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bunu biliyor olman lazım o kadar burada özelden sorularına verdiğim yanıtlardan. Sen dalga geçmediğini bildiğim için ben de gülüyorum. Hevesli birinin burada doğru yerde olduğunu bilmek güzel. Sor gelsin bakalım sırada ne var
Doğrudur öyle tahmin ettim zaten ama değişik kendinize özgü bir yazı tarzınız var orası da bir gerçek güldürürken düşündüren

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Arkadaşlar gerekli cevabı vermişler zaten ben de fikrimi söylim. Araç yıkarken de hızlı cila uygularken de katı veya sıvı wax uygularken de yatay hareketleri tercih ederim daha verimli panele yapılacağından atlama riski azalacağından ve yıkarken çizik riskini minimuma indireceğinden. Yatay panellerde de dikey panellerde de paneli karşıma alıp yukarı aşağı hareketleri kullanırım wax yaparken en son da sağ sol geçerim atlama olmasın diye. Yıkarken de aracın hatlarının akış yönünde eldiveni kullanırım. Wax için tercihim eğer Zymöl ise çıplak el değil ise waxla beraber gelen kendi süngeri ya da mf yuvarlak sünger kullanırım tutma aparatı takip. Hızlı cila için bol tüylü bez, katı ve sıvı waxlar için de bir tarafı kısa tüylü bir tarafı uzun tüylü bez tercihim. Son kat buffing parlatma olarak da pofuduk tüylü bez. Apc de her zaman uygulamaya gerek yok elbette gerekli gördüğünüzde detaylı temizlik için fırçaya sıkıp köpürterek uygulayabilirsiniz sonrasında düzenli silmek veya koruma ürünü veya Spritz gibi hem temizleme hem koruma ürünü kullanmak yeterli gelecektir. Arada sırada da fırçaya lüzüm görmezseniz apc yi beze sıkıp silebilirsiniz tabiki. Her temizlik sonrası mutlaka korumaya almanızı öneririm.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Doğrudur öyle tahmin ettim zaten ama değişik kendinize özgü bir yazı tarzınız var orası da bir gerçek güldürürken düşündüren
Bu konuda biraz daha dikkatli olmaya çalışacam lakin yanlış anlaşılmaya sebebiyet veriyor forum ortamı olduğu için. Hatta birkaç kere forumdan uzaklaştırıldım ya da mesajlarım da silindiği olmuştur. İçimden geldiği gibi doğal konuşup yazarım ama saygısızlık yapmak hiçbir zaman istemem. Anlayışınıza teşekkürler. Azıcık katlanın bana bişi olmaz. :)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bu konuda biraz daha dikkatli olmaya çalışacam lakin yanlış anlaşılmaya sebebiyet veriyor forum ortamı olduğu için. Hatta birkaç kere forumdan uzaklaştırıldım ya da mesajlarım da silindiği olmuştur. İçimden geldiği gibi doğal konuşup yazarım ama saygısızlık yapmak hiçbir zaman istemem. Anlayışınıza teşekkürler. Azıcık katlanın bana bişi olmaz. :)

Estğf katlanmak ne kelime hiçbirimizin birbirimize katlanma gibi bir bakış açısı yoktur eminim ki bu forumda;)

Sıkıntı da yok bu şekilde açıklayarak aydınlattığınız için teşekkürler.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Beyler muhabbeti bölüyorum kusura bakmayın. İzmirli dostlar umarım buralardasınızdır. Hisarönü söğüşçüsünü nasıl bilirsiniz.? Yoksa Cimbom mu?

Not: Detay dışı sorularla ilgili bir başlık göremedim.