Hızlı Soru - Cevap

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Öne çıkan konu #21,181
Merhaba, 3 yıldır kullandığım marolex axel 3000 in içindeki geniş plastik boru bağlantı yerinden kırıldı pompalama yaparken, yedek parça olarak bulabilir miyim acaba?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Merhaba arkaşlar kwazar, ik, marolex köpük yapıcı pompa alacağım, kullanan tavsiye olarak hangisi tercihiniz olurdu
Hocam ben ik foam pro 2 kullanıyorum. Köpük kıvamından çok memnunum kısa koşu jant lastik kullanımı için ideal ama arabaya köpük atıcaksan biraz yorar biraz modifikasyon yapman gerekir yada direk siboplu satılanlardan al derim. Bütçen varsa daha büyük olan ik foam pro 12 modelinide düşünebilirsn

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Hocam ben ik foam pro 2 kullanıyorum. Köpük kıvamından çok memnunum kısa koşu jant lastik kullanımı için ideal ama arabaya köpük atıcaksan biraz yorar biraz modifikasyon yapman gerekir yada direk siboplu satılanlardan al derim. Bütçen varsa daha büyük olan ik foam pro 12 modelinide düşünebilirsn
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar , Araç Halı temizliğinden sonra aracın modeline göre logo çalışması yapılıyor belki görmüşsünüzdür linki aşağıya bıraktım Türkiye'de bunu yapan var mıdır yoksa nasıl yapılıyordur?

Car Brand Logo Stencil Book for Professional Car Detailers
Stencil mantığı. Aracınızın logosunu paspas ölçülerinize göre pleksi plakada kestirtin.
Yada logoyu bir a4 kağıdına çıktı alıp sonra kağıdı mukavvaya yapıştırın. Mukavvayı logo şeklinde kesin ama logoya göre bazı birleşim noktaları bırakmanız gerekicek yoksa logonun orta kısımları düşebilir.

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Herkese merhaba, çok fazla araç yıkatmaya vakit bulamıyorum.
110 bar makinem ve mjj foam lanceim var. Çift kova tekniği yapmadan aracı yıkamak istiyorum.
Foam lance ile kullanmak için önerebileceğiniz şampuan var mı? Hızlı cila ile korumaya alsam 3-4 günde bir kez yıkayarak çift kova yapmadan sanırım aracı temiz tutabilirim. Her yıkama sonrası foam lance ile hızlı cila da atarsam eldivenle yıkamadan temiz tutabilirim aracı sanırım :)
elimde eskiden kalma chemical guys woolly mammoth var ama eski performansından eser yok
f/p tarzı bir de kurulama bezi de tavsiyesi lütfen :)

Özetleyecek olursak, foam lance için şampuan, foam lance ile kullanabilecek hızlı cila ve kurulama havlusu

not: elimde microfiber maddness'ın eldiveni ve chemical guys kova var çok kirli olduğu durumlarda eldiven ve su dolu kova ile kirlere müdahale edebilirim :)

Son düzenleme:

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hocam b33 satın aldım gelmesini bekliyorum bende. Sadece b33 kullanmak yeterli olur mu? yoksa Deturner bloody wheels kullanmak gerekli mi? Extra katkısı nedir?
Hocam b33 jant özelinde bir ürün değil, Prewash için ama davlumbazda ki çamurları tek başına güzel temizledi. Jantta ki ağır pisliği tek başına temizler mi, denemediğimden emin olamıyorum.

hayatbulorg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Merhabalar 2008 Model Audi A3 Aracım var. Aracımın üzerindeki fırça izlerinden ötürü pasta cila yapmak istiyorum bu konuda çok bilgili değilim. Bu sebeple foruma kaydoldum işleme başlamadan önce siz forumdaşlar sayesinde biraz bilgi sahibi edinmek istiyorum.

Öncelikle bu iş için polisaj makinesi olarak Bosch GPO 14CE Ürününü satın aldım. : GPO 14 CE Polisaj makinesi | Bosch Professional
Sonrasında aracı işlem öncesinde detaylı temizlemek için Sonax markasının şampuanını satın aldım. : Sonax Yoğun Konsantre Şampuan 2 L
Detaylı temizlik ve kil uygulaması sonrasında pasta uygulaması için yine Sonax'ın bu ürününü satın aldım. : Sonax Profesyonel Çizik Giderici Pasta 06 02 250 ml | Sonax Shop
Pasta işleminden sonra uygulamak adına yine Sonax'ın cilasını satın aldım. : Sonax Süper Parlatıcı Cila 500 ml | Sonax Shop

Öncelikle sormak istediğim doğru ürünleri mi tercih etmişim? Sonrasında ise sizlerden pasta cila için uygulayabileceğim kaliteli bir ped tavsiyesi istiyorum. Piyasada birçok ped mevcut fakat hangisini tercih edeceğimi ve hangi aşamada hangisini kullanacağımı bilmiyorum. Bunların haricinde satın almam gereken başka bir ürün varsa onları da satın almak isterim paylaşmanız yeterli.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Hayırlı akşamlar kova Sampuani için onerdiginiz ürünler nelerdir Purple Velvet alicaktim 5 lt 1600₺ olmuş kararsız kaldim

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhabalar 2008 Model Audi A3 Aracım var. Aracımın üzerindeki fırça izlerinden ötürü pasta cila yapmak istiyorum bu konuda çok bilgili değilim. Bu sebeple foruma kaydoldum işleme başlamadan önce siz forumdaşlar sayesinde biraz bilgi sahibi edinmek istiyorum.

Öncelikle bu iş için polisaj makinesi olarak Bosch GPO 14CE Ürününü satın aldım. : GPO 14 CE Polisaj makinesi | Bosch Professional
Sonrasında aracı işlem öncesinde detaylı temizlemek için Sonax markasının şampuanını satın aldım. : Sonax Yoğun Konsantre Şampuan 2 L
Detaylı temizlik ve kil uygulaması sonrasında pasta uygulaması için yine Sonax'ın bu ürününü satın aldım. : Sonax Profesyonel Çizik Giderici Pasta 06 02 250 ml | Sonax Shop
Pasta işleminden sonra uygulamak adına yine Sonax'ın cilasını satın aldım. : Sonax Süper Parlatıcı Cila 500 ml | Sonax Shop

Öncelikle sormak istediğim doğru ürünleri mi tercih etmişim? Sonrasında ise sizlerden pasta cila için uygulayabileceğim kaliteli bir ped tavsiyesi istiyorum. Piyasada birçok ped mevcut fakat hangisini tercih edeceğimi ve hangi aşamada hangisini kullanacağımı bilmiyorum. Bunların haricinde satın almam gereken başka bir ürün varsa onları da satın almak isterim paylaşmanız yeterli.
Merhaba öncelikle hoş geldiniz. Eğer almış olduğunuz ürünleri geri iade etme imkanınız varsa hepsini geri iade edin bana kalırsa. Keşke önce bir tanışma konusu açıp fikir alışverişinde bulunup o şekilde alsaydıniz kanımca daha yararlı olurdu sizin için. Pasta için adbl markanin pastalarıni alabilirsiniz aşağı yukarı aynı paraya. Makine olarak shine mate markanin polisaj makinalarına bakılabilirdi. Ped olarak da zvizzer markanın pedlerini tavsiye ederim bulabilirseniz pastalarınida tavsiye ederim.sampuan olarak k2 ve deturner markanın şampuanlarina bakabilirsiniz. Çizik alma işleminde de ilk omce cutting, polishing ve finish şeklinde kullanmanız gerekli. Uygulamacı ve daha tecrübeli olan arkadaşlarimiz eminin size daha çok yardımcı olacaklardır. Benim tavsiyelerim bu yönde şimdiden kolay gelsin.

M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayatbulorg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Merhaba öncelikle hoş geldiniz. Eğer almış olduğunuz ürünleri geri iade etme imkanınız varsa hepsini geri iade edin bana kalırsa. Keşke önce bir tanışma konusu açıp fikir alışverişinde bulunup o şekilde alsaydıniz kanımca daha yararlı olurdu sizin için. Pasta için adbl markanin pastalarıni alabilirsiniz aşağı yukarı aynı paraya. Makine olarak shine mate markanin polisaj makinalarına bakılabilirdi. Ped olarak da zvizzer markanın pedlerini tavsiye ederim bulabilirseniz pastalarınida tavsiye ederim.sampuan olarak k2 ve deturner markanın şampuanlarina bakabilirsiniz. Çizik alma işleminde de ilk omce cutting, polishing ve finish şeklinde kullanmanız gerekli. Uygulamacı ve daha tecrübeli olan arkadaşlarimiz eminin size daha çok yardımcı olacaklardır. Benim tavsiyelerim bu yönde şimdiden kolay gelsin.

M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim ürünleri geçen ay satın aldım forumu da yeni keşfettim maalesef çevremde de bilen olmadığı için markaya güvenerek satın almış bulundum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Polisaj Makinasi Güzel Fena degil sesi dısında.
Orbital Makina olarak Shinemate olabilir veya İkinci el temiz bir rupes veya Flex te olur.

Pasta Sonax in 06/02 si guzeldir ancak Gramaj olarak fiyati fazla.

Rotary ile yapacaginiz için hologram kalmasi muhtemel o yüzden Ara Kesim Pasta ve Final Pastasi lazim olacaktir.

Her aşama icin ayri ped kullanmaniz gerekecektir.

Sonax in cilasini en son koruma olarak uygulayabilirsiniz parlakligi guzel dayanimi azdir.Showroom cilasi daha kaliteli ve yeni nesil boya koruyucular gelisti bu ürünün üzerinden.

Ped Olarak
Zvizzer olur.
Macwag de olur

Polisaj makinasini ilk defa mi kullanacaksiniz bu arada ?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar, Hayırlı akşamlar kova Sampuani için onerdiginiz ürünler nelerdir Purple Velvet alicaktim 5 lt 1600₺ olmuş kararsız kaldim
Ben sam's detailing şampuani ve fraber neve kullanıyorum. ikisini de kova olarak kullanıyorum. Neve yi aynı zamanda on yıkama olarak da kullanıyorum. Az kirli olduğun da işe yarıyor.

hayatbulorg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Polisaj Makinasi Güzel Fena degil sesi dısında.
Orbital Makina olarak Shinemate olabilir veya İkinci el temiz bir rupes veya Flex te olur.

Pasta Sonax in 06/02 si guzeldir ancak Gramaj olarak fiyati fazla.

Rotary ile yapacaginiz için hologram kalmasi muhtemel o yüzden Ara Kesim Pasta ve Final Pastasi lazim olacaktir.

Her aşama icin ayri ped kullanmaniz gerekecektir.

Sonax in cilasini en son koruma olarak uygulayabilirsiniz parlakligi guzel dayanimi azdir.Showroom cilasi daha kaliteli ve yeni nesil boya koruyucular gelisti bu ürünün üzerinden.

Ped Olarak
Zvizzer olur.
Macwag de olur

Polisaj makinasini ilk defa mi kullanacaksiniz bu arada ?
Merhabalar, evet ilk kullanımım olacak. Ara kesim pasta ve final pasta tavsiyeniz nedir? Ped olarak modellerini de iletmenizi rica etsem. Pek bir bilgim yok dediğim gibi.