Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #22,041
Emirhan aklında bulunsun o tür klipsler ayrı satılıyor, vida şeklinde çevirerek taban halısına takıyorsun ve orjinal gibi klips oluyor. Arkadaşım kendi aracında arka taraflara o şekilde yapmıştı. Zaten orjinal klipslerde taban halısına sabit oluyor, sonradan yaptığında da aynısı oluyor.
Evet sahlerin paspaslarını incelerken görmüştüm o vidaları ama orijinallik bozulmazmı taban halısında delik oluşucak sonuçta. Ne kadar sağlıklı bir işlem olur abi?

Ankaralı

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Bizim aracın grubunda baya kullanan var. Temiz bir görünüm verdiğini, premium hava kattığını söylüyorlar. Çocuklu aileler için uygun olmadığını söyleyenler var.
Selamlar hocam

Toyota Corolla aracımda 4 sene boyunca 7d deri paspas kullandım hem pratik temizlik, hem premium görüntü zaten sabit yerinden çıkarmadım hiç çok memnun kalmıştım. C3 Aircross aracıma da yaptırdım şuan çok memnunum. Tozunu alıp nemli bezle geçiyorum hemen. Şiddetle tavsiye ederim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet sahlerin paspaslarını incelerken görmüştüm o vidaları ama orijinallik bozulmazmı taban halısında delik oluşucak sonuçta. Ne kadar sağlıklı bir işlem olur abi?
Sonuçda delik görünmeyecek, orjinal gibi klips olacak. Klipsi koparmadığın sürece sorun olmaz. Hatta şöyle örnek vereyim benim aracımda ön arka komple klips var. Orjinal klips olmasına rağmen arka tarafdaki klipslerin birisi benden önceki sahibinde kopmuş. Klips yeri şuanda boş delik duruyor, yakın zamanda oraya klips alıp takacağım. Yani orjinal bile olsa sonuçta taban halısına bağlı bi parça, paspası sökerken direkt asılırsanız kopma ihtimali her zaman olabiliyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Selamlar hocam

Toyota Corolla aracımda 4 sene boyunca 7d deri paspas kullandım hem pratik temizlik, hem premium görüntü zaten sabit yerinden çıkarmadım hiç çok memnun kalmıştım. C3 Aircross aracıma da yaptırdım şuan çok memnunum. Tozunu alıp nemli bezle geçiyorum hemen. Şiddetle tavsiye ederim.

Şık olmuş, güle güle kullanın.

akholen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sivas
Selamunaleyküm cümleten forumda yeni sayılırım yardımcı olursanız sevinirim
1- Amatör birisi olarak parlaklık be toz çekmeme için en iyi Wax hangisidir önerilerinize açığım fiyat olarak üst sınırım 1,5 civarı (aracım opak siyah)
2- Waxdan Daha iyi parlaklık verecek kullanımı basit bir ürün var mıdır. Hidrofobiklik kalıcık vs. önemli değil benim için
yardımcı olur musunuz lütfen

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şimdiki aracima sahler aldım. Sıkıntı yok. Yazdan beri kullanıyorum. Kendi sitesinden aldım. İlk kez üye olanlara da indirim yapmışlardı. Bende yorumlara bakıp aldım. Rizline ile arada kaldım. Sahler daha mat durduğu için tercih ettim. Bir tek arka paspaslar sabit değil, o da benim araçtan kaynaklanıyor. Sabitleme yeri yok.
Erkan hocam, aslında Sahler arka paspasları zemine sabitlemek için vida tarzında bir aparat da veriyor. Paspas üzerinde sabitlenecek yerleri zaten hazır. Tıpkı ön paspaslar gibi oluyor. Bu şekilde arka paspasları zemin halısına sabitleyebilirsiniz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam, aslında Sahler arka paspasları zemine sabitlemek için vida tarzında bir aparat da veriyor. Paspas üzerinde sabitlenecek yerleri zaten hazır. Tıpkı ön paspaslar gibi oluyor. Bu şekilde arka paspasları zemin halısına sabitleyebilirsiniz.
Enis hocam , o zaman içinden bişeyler çıktı. Anlamlandıramadim. Bir kenara koydum onları. Şimdi bulup deneyeceğim. Zemine sabitlendiğini hiç düşünmedim :).

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamunaleyküm cümleten forumda yeni sayılırım yardımcı olursanız sevinirim
1- Amatör birisi olarak parlaklık be toz çekmeme için en iyi Wax hangisidir önerilerinize açığım fiyat olarak üst sınırım 1,5 civarı (aracım opak siyah)
2- Waxdan Daha iyi parlaklık verecek kullanımı basit bir ürün var mıdır. Hidrofobiklik kalıcık vs. önemli değil benim için
Katı wax için vonix blend e bakabilirsiniz. Vonix native bakabilirsiniz ihtiyaclarınıza göre. Nativein uygulaması silmesi cok kolay güzel parlaklık ve doygunluk veriyor. Hızlı cila olarak adbl sentetik sprey wax, deturner hybrid wax, deturner wet coat, sonax ceramic sprey, vonix blend, fireball pirouette.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Alpii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba herkese,

amazondan elektronik köpük yapıcılardan aldım da kullanmak için şampuan arıyorum Fiyat/Performans ürünü. Snow Foam olarak geçenlerden herhalde. Ve kullananlar 1.5 lt'lik kullanım için nasıl oranla kullandıklarını yazarlarsa sevinirim
Yorumlarınız için teşekkürler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
merhaba herkese,

amazondan elektronik köpük yapıcılardan aldım da kullanmak için şampuan arıyorum Fiyat/Performans ürünü. Snow Foam olarak geçenlerden herhalde. Ve kullananlar 1.5 lt'lik kullanım için nasıl oranla kullandıklarını yazarlarsa sevinirim
Yorumlarınız için teşekkürler
Marolex köpük yapıcı pompanın içine 25 ml magifoam 1750 ml su koyuyordum traş köpüğünün bi tık daha sulu haliydi kıvamı tam yerindeydi sürekli pompalamakta gerekmiyordu. Şuanda ADBL Yetiye geçtim ondada 30 ml'e 2 litre kullanıyorum güzel köpük alıyorum.
Şişenizin kapasitesi 1.5 litre ise 20 ml ön yıkama şampuanı 1 litre su kullanmanız yeterli olucaktır içerisinde boşluk bırakılması gerekiyor hava birikmesi için. Zaten şişe üstünde en fazla nereye kadar su koyulması gerektiği yazıyordur.
K2 Pro Bela, Magifoam, ADBL Yeti, Flowey EV13, Flowey EV17 Kullandığım ön yıkama şampuanları. K2 Active Foam, Deturner Active Foam da deneyebilirsiniz.

Alpii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Marolex köpük yapıcı pompanın içine 25 ml magifoam 1750 ml su koyuyordum traş köpüğünün bi tık daha sulu haliydi kıvamı tam yerindeydi sürekli pompalamakta gerekmiyordu. Şuanda ADBL Yetiye geçtim ondada 30 ml'e 2 litre kullanıyorum güzel köpük alıyorum.
Şişenizin kapasitesi 1.5 litre ise 20 ml ön yıkama şampuanı 1 litre su kullanmanız yeterli olucaktır içerisinde boşluk bırakılması gerekiyor hava birikmesi için. Zaten şişe üstünde en fazla nereye kadar su koyulması gerektiği yazıyordur.
K2 Pro Bela, Magifoam, ADBL Yeti, Flowey EV13, Flowey EV17 Kullandığım ön yıkama şampuanları. K2 Active Foam, Deturner Active Foam da deneyebilirsiniz.
ürün 2 litrelik aslında da 1.5 lt max kullanın yazıyordu, onu kastetmiştim :) Dediğiniz ürünlerin hepsii haftasonu inceleyeceğim, çok teşekkürler

akholen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sivas
Tekrardan merhabalar wax olarak olarak soft99 authentic düşünüyorum buna parlaklık konusunda rakip olan önereceğiniz bence şunu al dediğiniz bir ürün var mıdır

akholen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sivas
Katı wax için vonix blend e bakabilirsiniz. Vonix native bakabilirsiniz ihtiyaclarınıza göre. Nativein uygulaması silmesi cok kolay güzel parlaklık ve doygunluk veriyor. Hızlı cila olarak adbl sentetik sprey wax, deturner hybrid wax, deturner wet coat, sonax ceramic sprey, vonix blend, fireball pirouette.
native ve blend arasındaki fark nedir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
native ve blend arasındaki fark nedir
Native in carnauba oranı daha yüksek doygunluk ve uygulama kolaylığı olarak bana göre native daha iyi. Native'in dayanımı ortalama 1.5 ay gitti dayanımı cok fazla degil carnauba waxların cogunlugu oyle oluyor zaten. Blend'i yeni uyguladım dayanımını deneyemedim ama youtubedan izlediğim kadarıyla blend cok daha uzun gidicektir. Blendin açıklamasında seramik içerikli olduğuda yazıyor o ne işe yarar bilemiyorum. İkisininde açıklamasını bıraktım.
Vonixx Native Carnauba Wax – Özel Üretim Carnauba Katı Wax - 100ml
Vonixx Blend Black Edition Ceramic & Carnauba Wax – Siyah ve Koyu Renkli Araçlar için Seramikli Carnauba Wax - 100 ml + Uygulama Aplikatörü

phoenix_88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar herkese. Geçenlerde burdan soru sorup biraz araştırma yapıp Klin Korea evo çift taraflı (kırmızı) kuruluma bezi almıştım. İlk defa bugün kullandım. Bu zamana kadar afedersiniz ama amelelik yapıyormuşum benzinciden aldığım 50 liralık bezlerle. 10-15 dakikada çok güzel kuruladım aracı. Memnun kaldım üründen hatta bu kadar iyi olacağını bilsem yüzey alanı daha büyük olanı alırdım.

Yalnız aracım SUV plastik aksamlar var alt taraflarda. Onlar için ucuz bez kullanayım dedim ama olmadı. Klin Korea ı da plastik aksamda kullanmak istemiyorum. Plastik aksam için daha uyguna bir kurulama bezi de önerebilir misiniz? @Adam’s Garage hocam geçen sizi referans gösteren çok oldu varsa bana göre ürününüz değerlendirebilirim.

Klin Korea nın uyarılarında kullanmadan önce temiz olmasına dikkat edin diyor. İlk defa kullandım. Her kurulamadan önce çamaşır makinesine atmalı mıyım?

Bunun dışında Sonax ın NPT protect + shine ürününü de aldım. Fakat vaktim yok diye uygulayamadım. Bir dahakine onu da deneyeceğim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar herkese. Geçenlerde burdan soru sorup biraz araştırma yapıp Klin Korea evo çift taraflı (kırmızı) kuruluma bezi almıştım. İlk defa bugün kullandım. Bu zamana kadar afedersiniz ama amelelik yapıyormuşum benzinciden aldığım 50 liralık bezlerle. 10-15 dakikada çok güzel kuruladım aracı. Memnun kaldım üründen hatta bu kadar iyi olacağını bilsem yüzey alanı daha büyük olanı alırdım.

Yalnız aracım SUV plastik aksamlar var alt taraflarda. Onlar için ucuz bez kullanayım dedim ama olmadı. Klin Korea ı da plastik aksamda kullanmak istemiyorum. Plastik aksam için daha uyguna bir kurulama bezi de önerebilir misiniz? @Adam’s Garage hocam geçen sizi referans gösteren çok oldu varsa bana göre ürününüz değerlendirebilirim.

Klin Korea nın uyarılarında kullanmadan önce temiz olmasına dikkat edin diyor. İlk defa kullandım. Her kurulamadan önce çamaşır makinesine atmalı mıyım?

Bunun dışında Sonax ın NPT protect + shine ürününü de aldım. Fakat vaktim yok diye uygulayamadım. Bir dahakine onu da deneyeceğim.
Bezi ilk kullanımdan önce yıkamanızda fayda var, sonuçta tekstil ürünü üzerinde toz vs. olabilir. Daha sonraki kullanmalarda 2 veya 3 kurulamada bir yıkamaya atabilirsiniz. Sonuçta yıkanmış aracın yüzeyinde pislik vs olmadığı için bezde kolay kolay kirlenme olmayacaktır.

Bende plastik aksamları, jantı, kapı altlarını ve aralarını daha önce çok ucuza aldığım su emiciliği nerdeyse hiç olmayan bezle siliyorum. Kaporta yüzeyinde zaten koruma wax tarzı bi ürün varsa genelde kapı altları gibi dik olan panellerde su durmuyor, bez kötü de olsa 1 defa yüzeyden geçince kurulanıyor.