Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #22,061
Merhabalar herkese. Geçenlerde burdan soru sorup biraz araştırma yapıp Klin Korea evo çift taraflı (kırmızı) kuruluma bezi almıştım. İlk defa bugün kullandım. Bu zamana kadar afedersiniz ama amelelik yapıyormuşum benzinciden aldığım 50 liralık bezlerle. 10-15 dakikada çok güzel kuruladım aracı. Memnun kaldım üründen hatta bu kadar iyi olacağını bilsem yüzey alanı daha büyük olanı alırdım.

Yalnız aracım SUV plastik aksamlar var alt taraflarda. Onlar için ucuz bez kullanayım dedim ama olmadı. Klin Korea ı da plastik aksamda kullanmak istemiyorum. Plastik aksam için daha uyguna bir kurulama bezi de önerebilir misiniz? @Adam’s Garage hocam geçen sizi referans gösteren çok oldu varsa bana göre ürününüz değerlendirebilirim.

Klin Korea nın uyarılarında kullanmadan önce temiz olmasına dikkat edin diyor. İlk defa kullandım. Her kurulamadan önce çamaşır makinesine atmalı mıyım?

Bunun dışında Sonax ın NPT protect + shine ürününü de aldım. Fakat vaktim yok diye uygulayamadım. Bir dahakine onu da deneyeceğim.
Benim araçta da alt kısim plastik aksamdan ibaret, oraların temizliğini bimden aldığım 70 liralık boyutu yeterli olan bir bez var. Kapı aralarını, altlarını da onunla alıyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar herkese. Geçenlerde burdan soru sorup biraz araştırma yapıp Klin Korea evo çift taraflı (kırmızı) kuruluma bezi almıştım. İlk defa bugün kullandım. Bu zamana kadar afedersiniz ama amelelik yapıyormuşum benzinciden aldığım 50 liralık bezlerle. 10-15 dakikada çok güzel kuruladım aracı. Memnun kaldım üründen hatta bu kadar iyi olacağını bilsem yüzey alanı daha büyük olanı alırdım.

Yalnız aracım SUV plastik aksamlar var alt taraflarda. Onlar için ucuz bez kullanayım dedim ama olmadı. Klin Korea ı da plastik aksamda kullanmak istemiyorum. Plastik aksam için daha uyguna bir kurulama bezi de önerebilir misiniz? @Adam’s Garage hocam geçen sizi referans gösteren çok oldu varsa bana göre ürününüz değerlendirebilirim.

Klin Korea nın uyarılarında kullanmadan önce temiz olmasına dikkat edin diyor. İlk defa kullandım. Her kurulamadan önce çamaşır makinesine atmalı mıyım?

Bunun dışında Sonax ın NPT protect + shine ürününü de aldım. Fakat vaktim yok diye uygulayamadım. Bir dahakine onu da deneyeceğim.
Bizim araçta aynı şekilde alt kısımlar plastik bitmiş smartbeenin beziyle alt kısımları kapı aralarını alıyorum yeni bezi oralara sürmüyorum sizde öyle yapabilirsiniz. Veya gsm değeri yüksek 30x40 lık bezler oluyor onlardan bakabilirsiniz. Adblnin bu tarz bi bezi vardı ama ürünleri kaldırıldı yakında tekrar gelicek takip edebilirsiniz. Maxshine ürünlerinede bakabilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bezi ilk kullanımdan önce yıkamanızda fayda var, sonuçta tekstil ürünü üzerinde toz vs. olabilir. Daha sonraki kullanmalarda 2 veya 3 kurulamada bir yıkamaya atabilirsiniz. Sonuçta yıkanmış aracın yüzeyinde pislik vs olmadığı için bezde kolay kolay kirlenme olmayacaktır.

Bende plastik aksamları, jantı, kapı altlarını ve aralarını daha önce çok ucuza aldığım su emiciliği nerdeyse hiç olmayan bezle siliyorum. Kaporta yüzeyinde zaten koruma wax tarzı bi ürün varsa genelde kapı altları gibi dik olan panellerde su durmuyor, bez kötü de olsa 1 defa yüzeyden geçince kurulanıyor.
Klin ürünleri sanırım üretildikten sonra ambalajlanmadan önce yıkanıyormuş çoğu klin ürününün açıklamasında bu ibareyi okuyorum sonrasında her yıkama sonrası bez yıkamakta gereksiz oluyor bence 3-4 yıkamada bir bezi yıkamak idealdir.

akholen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sivas
Native in carnauba oranı daha yüksek doygunluk ve uygulama kolaylığı olarak bana göre native daha iyi. Native'in dayanımı ortalama 1.5 ay gitti dayanımı cok fazla degil carnauba waxların cogunlugu oyle oluyor zaten. Blend'i yeni uyguladım dayanımını deneyemedim ama youtubedan izlediğim kadarıyla blend cok daha uzun gidicektir. Blendin açıklamasında seramik içerikli olduğuda yazıyor o ne işe yarar bilemiyorum. İkisininde açıklamasını bıraktım.
Vonixx Native Carnauba Wax – Özel Üretim Carnauba Katı Wax - 100ml
Vonixx Blend Black Edition Ceramic & Carnauba Wax – Siyah ve Koyu Renkli Araçlar için Seramikli Carnauba Wax - 100 ml + Uygulama Aplikatörü
teşekkür ederim hocam

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam alt kısımlar için spark havlu temin edebilirsiniz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Foruma dahil olduktan sonra yaklaşık 7 aydır, ortalama 15 günde bir aracımı yıkarım. Kurulamanin çoğunu virtues twisted double plus havlum ile yaptım. Yaklaşık 5-6 yıkamada ıslak cila kullanıp kurulamayi virtues twisted double plus ile yaptım. Sonra ipliklerinin yumuşaklığını kaybetmeye başladığını fark ettim. Havlumu hiç makinada yıkamadan, ılık su ile temizleyip asarak güneş görmeden kurutuyordum. Hep kova yıkama yapıp kuruladiğim için aracın temiz olduğunu düşünüyorum. O yüzden makinada herhangi bir deterjan ve mikrofiber şampuan ile yikamadim.
Sonra bu sorunun çözümü için foruma danıştım. Bu başlık altında baya bilgilendirici yorumlar oldu. Bende bunlardan en basit olanından başladım. Havluyu leğende iki adet 2 litre beyaz sirkeye bastım. Leğende sadece beyaz sirke vardı. 24-26 saat kadar leğende kaldı. Sonra ılık su ile durulama yaptım. Leğende yaptım. Leğende ki suyu en az 5 kere değiştirip durulama yaptım. Sonra yine asarak kurumaya bıraktım. Kuruyunca hissiyatın ilk hali kadar olmasa da daha iyi olduğu kanısına vardım. Şimdi yaz çıkışına doğru tekrar aynı uygulamayı yapmayı düşünüyorum.
resmi

Son düzenleme:

phoenix_88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Hocam alt kısımlar için spark havlu temin edebilirsiniz.
Nereden hangisi temin edelim hocam. Şu alttaki olur mu?

https://www.amazon.com.tr/Spark-Mikrofiber-Ultra-Kurulama-Temizlik/dp/B07ZFZ424F

Bu arada klin korea kurulama bezini çamaşır makinesinde yıkadım. Çok ıslak çıktı. 1200 devirde tekrar sıktırdım. Değişen birşey yok. Sonrasında elimle sıkıp balkona koydum kurusun diye ama pek kuruyacak gibi durmuyor :) koku yapmasın sonra nasıl kurutucaz bu havluyu.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar detail forum ailesi.
Yaklaşık 7 aydır, ortalama 15 günde bir aracımı yıkarım. Kurulamanin çoğunu virtues twisted double plus havlum ile yaptım. Yaklaşık 5-6 yıkamada ıslak cila kullanıp kurulamayi virtues twisted double plus ile yaptım. Sonra ipliklerinin yumuşaklığını kaybetmeye başladığını fark ettim. Havlumu hiç makinada yıkamadan, ılık su ile temizleyip asarak güneş görmeden kurutuyordum. Hep kova yıkama yapıp kuruladiğim için aracın temiz olduğunu düşünüyorum. O yüzden makinada herhangi bir deterjan ve mikrofiber şampuan ile yikamadim.
Sonra bu sorunun çözümü için foruma danıştım. Bu başlık altında baya bilgilendirici yorumlar oldu. Bende bunlardan en basit olanından başladım. Havluyu leğende iki adet 2 litre beyaz sirkeye bastım. Leğende sadece beyaz sirke vardı. 24-26 saat kadar leğende kaldı. Sonra ılık su ile durulama yaptım. Leğende yaptım. Leğende ki suyu en az 5 kere değiştirip durulama yaptım. Sonra yine asarak kurumaya bıraktım. Kuruyunca hissiyatın ilk hali kadar olmasa da daha iyi olduğu kanısına vardım. Şimdi yaz çıkışına doğru tekrar aynı uygulamayı yapmayı düşünüyorum.
resmi
Hocam aynı işlemi yaparken mikrofiber havlu şampuanı da koymuştum kovaya. Onun da etkisi olmuştu. Yıkandıktan sonra 4 köşesinden de iyice çırpmak lazım ki iplikler ayrılsın iyice. Şu yaptığınız hali dahi epey etki etmiştir.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nereden hangisi temin edelim hocam. Şu alttaki olur mu?

https://www.amazon.com.tr/Spark-Mikrofiber-Ultra-Kurulama-Temizlik/dp/B07ZFZ424F

Bu arada klin korea kurulama bezini çamaşır makinesinde yıkadım. Çok ıslak çıktı. 1200 devirde tekrar sıktırdım. Değişen birşey yok. Sonrasında elimle sıkıp balkona koydum kurusun diye ama pek kuruyacak gibi durmuyor :) koku yapmasın sonra nasıl kurutucaz bu havluyu.
Evet hocam bu alttaki havlu olur. Havlu tek başına olduğu için makina sıkma işlemi yapmamıştır hocam. Varsa başka havlunuz yada microfiber bezleriniz onlarla beraber sıktırma işlemini yaptırabilirsiniz

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam aynı işlemi yaparken mikrofiber havlu şampuanı da koymuştum kovaya. Onun da etkisi olmuştu. Yıkandıktan sonra 4 köşesinden de iyice çırpmak lazım ki iplikler ayrılsın iyice. Şu yaptığınız hali dahi epey etki etmiştir.
Teşekkür ederim Mustafa hocam. Sizin açıklama da baya faydalı oldu. Çırpma hiç aklıma gelmedi:) ,

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
işaretli parçayı bulabileceğim bir satıcı biliyor musunuz arkadaşlar?

https://www.trendyol.com/bakas/5-adet-oto-yikama-supurge-ordek-agzi-dar-giris-aparati-p-71644700
Ddm elektrikli süpürge ağzı - Detailing Marketi,Car Care

süpürge ördek uç diye geçer hocam. Şehrinizde bu süpürge torbası, satan yada servis ve tamir hizmeti veren yerler illaki vardır. Hortumu götürürseniz onlardan hortum çapına uygun olanınıda yada uzunluğunda bulabilirsiniz. İnternetten bulduklarınızın çap ve uzunluk ölçülerinede bakın,

Son düzenleme:

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
https://www.trendyol.com/bakas/5-adet-oto-yikama-supurge-ordek-agzi-dar-giris-aparati-p-71644700
Ddm elektrikli süpürge ağzı - Detailing Marketi,Car Care

süpürge ördek uç diye geçer hocam. Şehrinizde bu süpürge torbası, satan yada servis ve tamir hizmeti veren yerler illaki vardır. Hortumu götürürseniz onlardan hortum çapına uygun olanınıda bulabilirsiniz. İnternetten bulduklarınızın çap ölçülerinede bakın,
Tesekkurler hocam capi olcup bi arastirayim :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Tesekkurler hocam capi olcup bi arastirayim :)

Rica ederim, Hocam. Uzunluğunada bakın hocam .Resimdeki süpürge için alacaksanız bu uçlar kısa gelebilir, koltuk aralarını almakta zorlanabilirsiniz. Normal ev süpürgelerinde el ile tutma yani silah kabzası gibi kısım olduğu için bu uzunluktakiler yeterli geliyor. Resimdekinde black dekerde kabza kısmı yok, kısa gelebilir.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Rica ederim, Hocam. Uzunluğunada bakın hocam .Resimdeki süpürge için alacaksanız bu uçlar kısa gelebilir, koltuk aralarını almakta zorlanabilirsiniz. Normal ev süpürgelerinde el ile tutma yani silah kabzası gibi kısım olduğu için bu uzunluktakiler yeterli geliyor. Resimdekinde black dekerde kabza kısmı yok, kısa gelebilir.
Aynen hocam resimdeki gbi uzun bakacagim

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhabalar, böcek ve sineklerden dolayı bu şekilde izler kaldı. Daha doğrusu bunları çıkarabilecek kimyasalım yoktu. Bunları çıkarmak için bir tavsiyeniz var mı? Önerilen böcek ve sinek çıkarıcılar stokta bulunmuyor. Acaba beyaz sirke ve suyu 1:1 karıştırsam çıkarır mı veya bir zararı olur mu?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar, böcek ve sineklerden dolayı bu şekilde izler kaldı. Daha doğrusu bunları çıkarabilecek kimyasalım yoktu. Bunları çıkarmak için bir tavsiyeniz var mı? Önerilen böcek ve sinek çıkarıcılar stokta bulunmuyor. Acaba beyaz sirke ve suyu 1:1 karıştırsam çıkarır mı veya bir zararı olur mu?

Elinizdeki iç temizleyici vs varsa onları deneyebilirsiniz. Örneğin mzr gibi