Hızlı Soru - Cevap

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #22,821
Arkadaşlar elimde adbl nin puffy towel diye bir havlusu var. Bunu quick detailer sıkıp yaydıktan sonra parlatmak için kullanıyorum ancak geride sürekli tüy hav bırakıyor. Kullanmadan önce nemlendirme de yapıyorum birazcık su spreyleyerek. Havlumu dandik ben mi yanlış yapıyorum acaba? Bufflamak ve parlatmak için önereceğiniz havlu var mıdır acaba?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar elimde adbl nin puffy towel diye bir havlusu var. Bunu quick detailer sıkıp yaydıktan sonra parlatmak için kullanıyorum ancak geride sürekli tüy hav bırakıyor. Kullanmadan önce nemlendirme de yapıyorum birazcık su spreyleyerek. Havlumu dandik ben mi yanlış yapıyorum acaba? Bufflamak ve parlatmak için önereceğiniz havlu var mıdır acaba?
Klin purestar adams garage markaları bezlerde iyidir. Purestarın buffing bezini kullanıyorum çok memnunum

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Toz çekmeyen hızlı cila/wax tavsiyeniz var mıdıır? Deturner wet coat kullanıyorum aşırı tozlanıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim aracımda ne ppf nede seramik var. Ben meguiars x press kullanıyorum. Gayet başarılı.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Toz çekmeyen hızlı cila/wax tavsiyeniz var mıdıır? Deturner wet coat kullanıyorum aşırı tozlanıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Meguiars xpress ve vonixx blend spray wax kullanıyorum, toz sorunu yaşamadım

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hocam ürünü kullandıktan sonra görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Bugün aracı yıkama fırsatı bulunca akşam da kirli bezleri, jant eldiveni dahil hepsini 20 ml şampuan ile yıkadım. Tertemiz çıktılar. Bezler de yumuşaklığını kaybetmemişti. Bezleri düşük derece de hassas ayarda kurutmaya da atınca pamuk gibi oldular tavsiye ederim, güzel ürün

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa0133

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Bugün aracı yıkama fırsatı bulunca akşam da kirli bezleri, jant eldiveni dahil hepsini 20 ml şampuan ile yıkadım. Tertemiz çıktılar. Bezler de yumuşaklığını kaybetmemişti. Bezleri düşük derece de hassas ayarda kurutmaya da atınca pamuk gibi oldular tavsiye ederim, güzel ürün

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim hocam

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam deneyip sende yorumlarsan harika olur seramik korumasız araçlarda nasıl tepki verecek deneyimlerni bekliyoruz
En kısa sürede deneyeceğim ama araç önümüzdeki hafta kaporta tamirine gidicek yaptığım işlem çöp olucak sırf o yüzden pek yapmak istemiyorum malzemeyi boşa harcamamak için.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Deturner kireç sökücü - waterspot remover iyi midir arkadaşlar, deneyimleyen var mı aramızda acaba ?
Kireçler banada bela oldu. İşyerimin yanında çim yıkama fıskileri bagaja ve kaputa sıçramış. Sıcakta direkt olarak kireç izi kalmış. Araçta seramikte olunca çıkarması işkence olacak şimdi. Birde kireç sökücülerden kullansam seramiği alıp götürecek. Seramiğin bu yönünü hiç sevmiyorum işte. @Sefa46 hocam seramikli araçta seramiği almadan kireçleri hangi şekilde sökebiliriz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kireçler banada bela oldu. İşyerimin yanında çim yıkama fıskileri bagaja ve kaputa sıçramış. Sıcakta direkt olarak kireç izi kalmış. Araçta seramikte olunca çıkarması işkence olacak şimdi. Birde kireç sökücülerden kullansam seramiği alıp götürecek. Seramiğin bu yönünü hiç sevmiyorum işte. @Sefa46 hocam seramikli araçta seramiği almadan kireçleri hangi şekilde sökebiliriz.
Deturner Expertline Water Spot Remover Su Lekesi Giderici 500 ml - Cila Kutusu

Bu tarz ürünlerle.halledebilirsiniz hocam.üretici içeriginde zaten belirtmiş seramik li araçlara zarar vermez vs diye eger kaliplaşmis kireç var ise de onu polisaj ile.halletmek gerekiyor oda seramik i sökebilir.

Eger Seramik 6 ayini doldurmuş ve daha öncesindede koruma yapilmadiysa sadece yikama.yapilip kurutulduysa Spot Remowerlar dahi seramigin ömrünü tamamlatir.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Deturner Expertline Water Spot Remover Su Lekesi Giderici 500 ml - Cila Kutusu

Bu tarz ürünlerle.halledebilirsiniz hocam.üretici içeriginde zaten belirtmiş seramik li araçlara zarar vermez vs diye eger kaliplaşmis kireç var ise de onu polisaj ile.halletmek gerekiyor oda seramik i sökebilir.

Eger Seramik 6 ayini doldurmuş ve daha öncesindede koruma yapilmadiysa sadece yikama.yapilip kurutulduysa Spot Remowerlar dahi seramigin ömrünü tamamlatir.
Teşekkür ederim Sefa hocam. Kalıplaşmıştan kastınız tam olarak nedir. Bu su lekeleri 3 gündür araçta elleyemedim zamanda olmadı. Yani zamanında müdahale edemedim diyebilirim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Teşekkür ederim Sefa hocam. Kalıplaşmıştan kastınız tam olarak nedir. Bu su lekeleri 3 gündür araçta elleyemedim zamanda olmadı. Yani zamanında müdahale edemedim diyebilirim.
Sert kireç lekeleridir hocam sizinki çikar water spot remower ile sorun olacagini dusunmüyorum.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kervana bende katıldım Almanyadan orbital Liquid Elements T4000
Süngerleri Cilakutusundan temin ettim
Çok kaliteli çok beğendim çantasıda çok kaliteli en kısa sürede eksikleri tamamlayıp deneme yapacağım

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Polisaja benimde merakım var ancak henüz girizgah yapacak şansım olmadı. Orbital makinelerin verniğe zarar verme riski daha az sanırım. İleride en kötü akülü bir orbital polisaj makinesi alıp sadece sealant sürmek ile bir başlangıç yapacağım bende sanırsam.. Kullandığımız hızlı - spray cilalar dışında sealant waxlar yüzeye polisaj ile yedirildiğinde daha iyi tutunuyor ve etkisi uzun sürüyor sanırım. Deneyimlerinizi takip ediyor olacağım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Polisaja benimde merakım var ancak henüz girizgah yapacak şansım olmadı. Orbital makinelerin verniğe zarar verme riski daha az sanırım. İleride en kötü akülü bir orbital polisaj makinesi alıp sadece sealant sürmek ile bir başlangıç yapacağım bende sanırsam.. Kullandığımız hızlı - spray cilalar dışında sealant waxlar yüzeye polisaj ile yedirildiğinde daha iyi tutunuyor ve etkisi uzun sürüyor sanırım. Deneyimlerinizi takip ediyor olacağım.
Teşekkür ederim en kısa sürede malzemelerimi tamamlayıp yapmaya başlayacağım. Evet sealantlar waxlar daha iyi tutunuyor yüzeye. Yüzey hazırlığının önemi çok.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşlar Sarp lastik parlatıcım bitmek üzere. Değişik birşeyler deneyeyim diyorum. Jel formunda ürünler yapış yapış olmasından artık jel ürünleri kullanmak istemiyorum.
Kullanım kolaylığı ve mat finishi bir ürün denemek istiyorum. K2 Bold kullananlar memnun mu? Daha önce arkadaşımla ortak kullanmak için VP black to future kullanmıştık hem plastiklerde hem lastiklerde dayanım olarak çok çok memnunduk ama onun fiyatıda tuzlanmış birde farklı birşey denemek istedim.. Magic dressing ömrü kısa. Sprey olur, krem formunda olur. Ne önerirsiniz?