Hızlı Soru - Cevap

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #22,881
Merhaba aracımda koruma varken perdeleme olmaması için hangi şampuanı kullanmalıyım?ön yıkama şampuanları hariç kova şampuanlarının sanki hepsinde perdeleme oluyor gibi hissediyorum, ön yıkama sonrası yıkamada hiç bir problem yok.kova ile temaslı yıkama sonrası perdeleme oluyor gibi hissediyorum. elimdeki kullandığım şampuanlar aşağıya bırakıyorum, koruma varken kovada perdeleme olmaması için hangisini önerirsiniz tecrübelerinizi bekliyorum.
ADBL Yeti Cherry Ice Cream
Auto Brite Magifoam
Auto Brite Magifoam Custard
Auto Brite Purple Velvet
Auto Brite Parma Violet
Auto Brite Jelly Bean
K2 Bela
Flowey EV17
Vonıxx V-Floc

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim Emir. Benim maksat desteklesin bide pirouetteyle de bir kıyaslayayım parlaklık açısından. Pirouettenin kayganlığı hoşuma gitmemişti parlaklık iyi olsada. Uygulama bittikten sonra bez akıp gitmedi mesela. Elinde pirouette yoksa bir uygulamalık göndereyim sana sende dene bakalım :)
Teşekkür ediyorum abi ince düşüncen için elimde pirouette var hiç açmadım yaklaşık 1 ay sonra onu kullanmaya başlayacağım inşallah

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba aracımda koruma varken perdeleme olmaması için hangi şampuanı kullanmalıyım?ön yıkama şampuanları hariç kova şampuanlarının sanki hepsinde perdeleme oluyor gibi hissediyorum, ön yıkama sonrası yıkamada hiç bir problem yok.kova ile temaslı yıkama sonrası perdeleme oluyor gibi hissediyorum. elimdeki kullandığım şampuanlar aşağıya bırakıyorum, koruma varken kovada perdeleme olmaması için hangisini önerirsiniz tecrübelerinizi bekliyorum.
Auto Brite Magifoam
Auto Brite Purple Velvet
Auto Brite Parma Violet
Auto Brite Jelly Bean
K2 Bela
Flowey EV17
Vonıxx V-Floc
Bu şampuanların birçoğunun amacı ön yıkama ama kovadada kullanıma uygun örneğin k2 bela vonix v floc , ev17 gibi. Vonix v floc kullanıyorum perdeleme yapmıyor. Jelly bean ve parma violet hariç hepsini kullanıyorum ama vonix hariç hepsini ön yıkamada kullandım. Vonix kullanın cok memnunum cok beğeniyorum

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Bu şampuanların birçoğunun amacı ön yıkama ama kovadada kullanıma uygun örneğin k2 bela vonix v floc , ev17 gibi. Vonix v floc kullanıyorum perdeleme yapmıyor. Jelly bean ve parma violet hariç hepsini kullanıyorum ama vonix hariç hepsini ön yıkamada kullandım. Vonix kullanın cok memnunum cok beğeniyorum
evet alırken hem kova hem ön yıkamada kullanabilmek amacıyla bu şekilde şampuanlar seçmiştim vonixx bende beğeniyorum aslında bela daha çok hoşuma gidiyor fakat perdeleme oluyor gibi hissediyorum. yeniden wax uygulaması yapacağım sonrasında sadece vonixx kulanıp gözlemleyeceğim bakalım.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Auto Brite Magifoam
Auto Brite Purple Velvet
Auto Brite Parma Violet
Auto Brite Jelly Bean
K2 Bela
Flowey EV17
Vonıxx V-Floc
Berke selam. Kovada benim bildiğim en masum ürün VP mor şampuan. Ben çok uzun süredir kullandım zararını görmedim. Sadece biraz hızlı kuruyor gibi geliyor bana. kayganlığını beğenmiyorum birde. Ama temizlik açısından ve softluk açısında VP concantred başarılı bir ürün. Zaten baya eski bir ürün :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Berke selam. Kovada benim bildiğim en masum ürün VP mor şampuan. Ben çok uzun süredir kullandım zararını görmedim. Sadece biraz hızlı kuruyor gibi geliyor bana. kayganlığını beğenmiyorum birde. Ama temizlik açısından ve softluk açısında VP concantred başarılı bir ürün. Zaten baya eski bir ürün :)
Valet pro henüz deneyimlemediğim bir marka elimde biraz fazla şampuan var stokları eritince deneyeceğim listeme ekledim :) vp mor şampuan dediğinizin tam ismi nedir ?

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Auto Brite Magifoam
Auto Brite Purple Velvet
Auto Brite Parma Violet
Auto Brite Jelly Bean
K2 Bela
Flowey EV17
Vonıxx V-Floc
Şampuanlar ne kadar masum da olsalar, temaslı yıkama sırasında yüzeyde uzun süre bekliyor ve bu esnada etkimeye/çalışmaya devam ediyor. Ben bunu önlemek için son zamanlarda panel panel yıka ve durula yöntemine geçtim. Örneğin kaputu eldivenle geçtikten sonra hemen su tutuyorum, (hızlıca fazla detaya girmeden). Aracın tamamını bu şekilde yaptıktan sonra detaylıca basınçlı suyla geçiyorum.

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Auto Brite Magifoam
Auto Brite Purple Velvet
Auto Brite Parma Violet
Auto Brite Jelly Bean
K2 Bela
Flowey EV17
Vonıxx V-Floc
Vonixx V floc kullanıyorum memnunum, ancak purple velvetin perdeleme yaptığını tecrübe ettim,

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Vonixx V floc kullanıyorum memnunum, ancak purple velvetin perdeleme yaptığını tecrübe ettim,
Ancak şunu da belirtmeliyim ki velvetin daima dolabımda yeri vardır, seyreltme oranı, parlaklığı, kayganlığı, kokusu, fiyatı benim için mükemmeldir, tecrübeli üyeler daha iyi bilirler...

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@Celal hocam selamlar sanırım tüm arabanız ppf kaplıydı bunun için bir soru sormak istiyorum Allah esirgesin bir kaza sonucu sadece ppf zarar geldi bu durum da karşı tarafın kaskosu yada sigortası ppf masrafını karşılıyor mu acaba hiç böyle bir soru aklınıza geldi mi

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Şampuanlar ne kadar masum da olsalar, temaslı yıkama sırasında yüzeyde uzun süre bekliyor ve bu esnada etkimeye/çalışmaya devam ediyor. Ben bunu önlemek için son zamanlarda panel panel yıka ve durula yöntemine geçtim. Örneğin kaputu eldivenle geçtikten sonra hemen su tutuyorum, (hızlıca fazla detaya girmeden). Aracın tamamını bu şekilde yaptıktan sonra detaylıca basınçlı suyla geçiyorum.
dediğiniz çok mantıklı fakat benzinlikte yıkama yaptığım için böyle bir imkanım yok :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
@Celal hocam selamlar sanırım tüm arabanız ppf kaplıydı bunun için bir soru sormak istiyorum Allah esirgesin bir kaza sonucu sadece ppf zarar geldi bu durum da karşı tarafın kaskosu yada sigortası ppf masrafını karşılıyor mu acaba hiç böyle bir soru aklınıza geldi mi
Merhaba sorunuza ben de cevap verebilirim atlamış gibi oluyorum ama. Aracınızın kaskosuna ek aksesuar olarak ppf’i ekletirseniz evet ppf hasarını karşılama durumu olur.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli

drmstfky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar herkese, aracım yeni 3500km de daha herhangi bir koruma vs yok. Bugün 2. yıkamasını yaptım kaputta böyle nokta nokta benekler farkettim. Bunlar böcek vs izi mi? 3 kere uzun yol yapıldı. Ama tırnakla vs çıkmıyor anlamadım ne yapabilirim?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar herkese, aracım yeni 3500km de daha herhangi bir koruma vs yok. Bugün 2. yıkamasını yaptım kaputta böyle nokta nokta benekler farkettim. Bunlar böcek vs izi mi? 3 kere uzun yol yapıldı. Ama tırnakla vs çıkmıyor anlamadım ne yapabilirim?

Zift abi bunlar zift temizleyici kullanman lazım Auto Brite Just the Tonic kullanabilirsin. Ab JTT çıkartacaktır ama olduki çıkartmadı o zaman kil şart

drmstfky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Zift abi bunlar zift temizleyici kullanman lazım Auto Brite Just the Tonic kullanabilirsin. Ab JTT çıkartacaktır ama olduki çıkartmadı o zaman kil şart
Sağolun hocam. Uzun yolda mı olmuştur yoksa fabrika çıkışı gemide vs beklerken mi? Olmaması için alınacak önlem vs var mı sonradan? Seramik kaplama önerir misiniz? Ya da farklı bir koruma.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sağolun hocam. Uzun yolda mı olmuştur yoksa fabrika çıkışı gemide vs beklerken mi? Olmaması için alınacak önlem vs var mı sonradan? Seramik kaplama önerir misiniz? Ya da farklı bir koruma.
Zifte önlem alamazsınız ppf dışında. Uzun yolda olmuştur sıcaktan asfalt eriyor tekerlerden sıçrıyor veya öndeki araçtan. Seramik konusunda bilgim yok hiç yaptırmadım ama wax uygulayabilirsiniz her anlamda korur güzel olur parlaklık vs açısından.