Hızlı Soru - Cevap

drmstfky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #22,901
Zifte önlem alamazsınız ppf dışında. Uzun yolda olmuştur sıcaktan asfalt eriyor tekerlerden sıçrıyor veya öndeki araçtan. Seramik konusunda bilgim yok hiç yaptırmadım ama wax uygulayabilirsiniz her anlamda korur güzel olur parlaklık vs açısından.
Bu işlerde tamamen yeniyim kusura bakmayın basit sorularımla yoruyorsam

Benim şu anki dış yıkama şeklim şu şekilde hocam

1- Lastikler ve Jantlar (Auto brite magifoam sıkıyorum sonra fırçayla bezle temizliyorum) Bunlar için özel malzemeler almam gerekli ancak plastik jant kapağı kullanıyorum ve her yıkamada çıkarmam mümkün değil çok zor çıkıyor ona hangi ürünü kullanacağımı bilmiyorum.

2- Ön yıkama: Auto brite direct Magifoam ile köpükleyip 5dk bekleyip duruluyorum

3- Temaslı Yıkama: Çift kova yöntemi ile Gyeon Bathe şampuan ile eldivenle temaslı yıkıyorum

4-Lastik Parlatıcı: Valet Pro Tyre Dressing jel kullanıyorum.

açıkçası bu işlemlerden başka işlem yapmıyorum. Buna wax uygulamayı eklersem kaç ayda bir yapmam gerekir?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu işlerde tamamen yeniyim kusura bakmayın basit sorularımla yoruyorsam

Benim şu anki dış yıkama şeklim şu şekilde hocam

1- Lastikler ve Jantlar (Auto brite magifoam sıkıyorum sonra fırçayla bezle temizliyorum) Bunlar için özel malzemeler almam gerekli ancak plastik jant kapağı kullanıyorum ve her yıkamada çıkarmam mümkün değil çok zor çıkıyor ona hangi ürünü kullanacağımı bilmiyorum.

2- Ön yıkama: Auto brite direct Magifoam ile köpükleyip 5dk bekleyip duruluyorum

3- Temaslı Yıkama: Çift kova yöntemi ile Gyeon Bathe şampuan ile eldivenle temaslı yıkıyorum

4-Lastik Parlatıcı: Valet Pro Tyre Dressing jel kullanıyorum.

açıkçası bu işlemlerden başka işlem yapmıyorum. Buna wax uygulamayı eklersem kaç ayda bir yapmam gerekir?
Jant kapaklarını her seferinde cıkartmanıza gerek yok güzel bi jant temizleyici sıkıp fırçalayıp durulamamız yeterli olucaktır. Flowey r1 kullanöaya başladım 1:5 seyrelterek kullanıyorum fiyatı uyguna geliyor tavsiye ederim. Bulabilirseniz imkanınız varsa pahalıdır ama Meguiars Wheel Brightener cok güzeldir tavsiye ederim.
Magifoam ön yıkamada yazın güçlü kalabilir yazın daha soft şampuan kullanın. Adbl yeti k2 pro bela, flowey ev13 gibi soft şampuanlar. Magifoam yaza pek uygun değil kuruyunca iz yapıyor hemde fiyatı cok yüksek. Temaslı yıkamada Bathe hiç kullanmadım ama gyeon kalitelidir. Wax uygulama sıklığı kendinize göre ayarlarsınız. Ben seviyorum wax atmayı ayda bir atarım siz sürekli uğraşmak istemezsiniz waxın dayanımına göre 2-3 ayda bir atarsınız. Tamamen size kalmış. Arada hızlı cilayla destekleyebilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ne kadar bir fark var acaba ona göre yorum yaparız
Farkı hiç bilmiyorum ama araç ilk alındığında arkadan birisi çarpmıştı bagaj kapağının dış sacına mudahale edildi alttaki difüzör yenilendi bayiye kaskomuzda seramik var deyince o bölgeye seramik uygulamışlardı ne kullanıyorlar nasıl yapıyorlar kalitesi tartışılır ama kaskoya işletiliyor öyle şeyler

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uygun fiyatlı sinek böcek temizleyici arıyorum ama bulamadım. Bildiğiniz ürün var mıdır? K2 nuta anti insect hiçbir yerde stokta yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Uygun fiyatlı sinek böcek temizleyici arıyorum ama bulamadım. Bildiğiniz ürün var mıdır? K2 nuta anti insect hiçbir yerde stokta yok

Çok bir çözüm değil ancak sulandırılmış apc kullanıyorum binebze temizlik sağlıyor. Tamponda kurumuş izlere çok etkili sayılmaz.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Far temizleme için kloroform seti ve k2 far seramiği aldım. Farların şimdiki hali görseldeki gibi. Buna işlem yapınca her sene daha kötü olur mu ?

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@Celal hocam selamlar sanırım tüm arabanız ppf kaplıydı bunun için bir soru sormak istiyorum Allah esirgesin bir kaza sonucu sadece ppf zarar geldi bu durum da karşı tarafın kaskosu yada sigortası ppf masrafını karşılıyor mu acaba hiç böyle bir soru aklınıza geldi mi
İnanın hiç aklıma gelmedi sorarım kaskocuma sizede bilgi veririm.ancak yeterki ppf ye zarar gelsin kaportaya gelmesin.ppf işi kolay iş hasar gören parçayı yenisiyle değiştiririz olur biter.tabi masrafı kime yazar öğrenmek lazım

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba sorunuza ben de cevap verebilirim atlamış gibi oluyorum ama. Aracınızın kaskosuna ek aksesuar olarak ppf’i ekletirseniz evet ppf hasarını karşılama durumu olur.
Kaskocuma yarın sorucam ama muhtemelen sizin dediğiniz gibidir,fark ne kadar çıkar onuda öğreneyim ki değer mi kaskoya ekletmeye değmezmi fikrimiz olmuş olur

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Ben de bakıyorum aylardır gelmedi stoklara
Genel olarak flowey w18 yada bilt hamber surfex hd kullanıyorum küçük izlere ve memnunum. Bunlar yoksa KC GS. Yada varsa elinizde citrus tarzı sprey ön yıkama veya güçlü apclerin çoğu bu izleri zayıflatmakta faydalı geliyor deneyimlerime göre

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Divortex Car Wash V6 (kışlık)
Divortex Alpha Foam Ph Nötr (Yazlık)
Divortex Quick Wax Hızlı Cila (Foam lance ile atabilmek için)

Bu ürünleri kullanan oldu mu?
Bu fiyat bandın da ya da biraz daha fazlasına daha kaliteli ürün tavsiye edebilecek var mı?

Foam lance ile köpük at yıka ve foam lance ile hızlı cila atıp durulama planım var.
Köpük kirleri direkt foam lance ile çıkartmazsa eldiven ile de müdahale edebilirim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Divortex Car Wash V6 (kışlık)
Divortex Alpha Foam Ph Nötr (Yazlık)
Divortex Quick Wax Hızlı Cila (Foam lance ile atabilmek için)

Bu ürünleri kullanan oldu mu?
Bu fiyat bandın da ya da biraz daha fazlasına daha kaliteli ürün tavsiye edebilecek var mı?

Foam lance ile köpük at yıka ve foam lance ile hızlı cila atıp durulama planım var.
Köpük kirleri direkt foam lance ile çıkartmazsa eldiven ile de müdahale edebilirim.
K2 active foam alın divortexten çok daha iyidir fiyatıda hemen hemen aynıdır

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kil temizliği yapmak istiyorum ancak gözle görülür fazla çizik oluştururum diye korkuyorum. Kil sadece polisaj öncesi mi uygulanmalı yoksa uygulama yapabilir miyim kendim

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Merhaba işletme için uygun fiyatlı ve işlevsel ıslak/kuru süpürgeye ihtiyacım var, Karcher Wd2, Karcher NT 22/1 , Karcher Puzzi önerilerini gördüm. hangisi tercih edilebilir ya da bunlardan daha iyi f/p ürünü var mıdır

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Kil temizliği yapmak istiyorum ancak gözle görülür fazla çizik oluştururum diye korkuyorum. Kil sadece polisaj öncesi mi uygulanmalı yoksa uygulama yapabilir miyim kendim
Açıkçası eğer polisaj olmayacaksa kil eldiveni bana daha risksiz geliyor. Eğer ki illa olsun diyorsan VP turuncu kill kullanabilirsiniz yumuşaktır çiziği minumum dereceye düşürür. Ama maalesefki kil hertürlü ufak tefek kılcal çizikler bırakıyor. Hatta bir arkadaş sert kille denediğinde inanılmaz harelenme ve puslu bir görüntü elde etmişti. Kil eldivenide maalesef ki kill hamuru kadar temizleyici olmuyor. Bol bol kil kaydırıcı+ yumuşak kil ile bir panelde deneme yapıp uygulayabilirsiniz.