Hızlı Soru - Cevap

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #22,941
Lastik temizleyici olarak satılan ürünler biraz ticari oluyor. Asidik bir şampuanı fırçayı ıslatarak uygulayabilirsiniz. Yada güçlü bir ön yıkama şampuanı da temas ile güzel temizlik yapar. Varsa r1 işinizi görür.

Lastik zamanla solabilir ama kahverengi olayı lastik parlatıcı ve kirin yüzeye işlemesi sebebiyle görünür. Temizlenebilir bir durum.
Doğrudur hocam, yalnız benim bahsettiğim kahverengileşme lastikteki anti-ozonant maddesinin zamanla hava, su, güneş vs ile etkileşime girip lastiği kahverengileştirmesi durumu (tire blooming diye geçiyor). Eğer çok agresif tezmizleyiciler kullanılırsa bu madde daha çok yüzeye çıkabiliyormuş, ve bir sonraki yıkamada daha kahverengi bir lastik ile karşılaşmak olası. O yüzden benim tavsiyem yeni lastikler için en başından itibaren normal güvenli araç şampuanı ile temizleyip ardından korumaya almak. Bu şekilde hiç kahverengileşme olmayacaktır.

muratcanylz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar. Sık sil tarzı ürünlerde destekleyici ürün kullanmak biraz garip olur. Katı wax, seramik gibi ürünleri destelemek biraz daha mantıklıdır ancak sık sil ürünler pratik olduğu için onların destekleyen bir ürün kullanana ben henüz denk gelmedim. Grace gibi ürünleri desteklemek yerine direkt aynı işlemi baştan uygulamanız daha sağlıklı olur. Örnek vermek gerekirse benim aracımda seramik kaplama var. 3 yıkamada bir fireball pirouette ya da Vonixx blend sio2 ile destekliyorum çünkü altında güçlü bir katman var, böyle düşünebilirsiniz.
kendim sadece polisajnı yapabildim seramik için gerekli ortamım şuan yok en iyi parlaklığa hangisiyle ulaşabilirim peki?

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Teşekkür ederim. Bu ürünler tüm iç aksamlarda kullanılabiliyor mu? Göğüslük yumuşak plastik sol kapı içleri üst tarafları yumuşak torpido ve altı sert mesela.

Bir de mat görünütü seviyorum önerdiğiniz ürünler mat mı?
Af spritz tam istediğiniz gibi, tüm plastik aksamlarda, göğüste kapı içlerinde kullanılabiliyor, mat ve yumuşak bir finish bırakıyor. Diğer ürünleri denemedim ama spriztden 1.5 lt bitirdim değiştirmeyi düşünmüyorum

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bu tarz köpük pompası bilen varmı 500-1000 ml şişelerde boş şişe olmasına gerek yok bu başlıkla gelen ürünlerde olabilir. CarPro ReTyre, Vonix Delet veya Apc de kullanmak için soruyorum
Bu başlığı kullanmadım ancak bu paraya carpro spotless 2.0 var retyre ile aynı başlıkla geliyor diye biliyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Doğrudur hocam, yalnız benim bahsettiğim kahverengileşme lastikteki anti-ozonant maddesinin zamanla hava, su, güneş vs ile etkileşime girip lastiği kahverengileştirmesi durumu (tire blooming diye geçiyor). Eğer çok agresif tezmizleyiciler kullanılırsa bu madde daha çok yüzeye çıkabiliyormuş, ve bir sonraki yıkamada daha kahverengi bir lastik ile karşılaşmak olası. O yüzden benim tavsiyem yeni lastikler için en başından itibaren normal güvenli araç şampuanı ile temizleyip ardından korumaya almak. Bu şekilde hiç kahverengileşme olmayacaktır.
Bilgi için teşekkür ederim lastiğin içinde ne olduğunu bilmiyorum ama ben işin uygulama ve tecrübe kısmındayım. Elinize bir lastik jeli sürün, sonra araba şampuanı ile temizlemeye çalışın. Olmayacaktir. Lastiğe de defalarca sürülmüş eski lastik parlatıcıyı düzenli yıkama ile temizleyemezsiniz. İlk etapta görülecek kahverengi yüzey kir ile parlatıcının yüzeye işlemesi. Periyodik agresif temizlik sonrası tekrar düzenli parlatıcı kullanmak bu işin çözümü. Benim için önemli bir konu da değil kendi arabamda parlatici bile kullanmiyorum ancak en doğrusunu yazalım ki kahverengi yüzeye kat kat parlatici sürmesin okuyanlar. En azindan denesinler. Selamlar :)

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yaşadığım yerde altyapı çalışmaları olduğu için her yer aşırı tozlu. Toz çekmeyen en iyi hızlı cila hangisidir? Aklımda chemical guys speed wipe var ama aşırı pahalı geliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Geçen gün K2 active foam aldım ama aklım hala K2 Bora'da
Active foam ve bora'nın cila sökme özelliği var mı bilen var mı?
Polytop hybrid sealer maximus alacam hızlı cila olarak

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Aracıma yaklaşık 2 sene önce direksiyon boya uygulaması yapmıştım, zamanla tekrar boya eskimeye başlayıp neredeyse deriye temas etmeye başladık. Direksiyon için boya önerisi olan var mı? Koch chemie PO ile temizleyip uygulamayı düşünüyorum o temizlik yeterli olur mu?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracıma yaklaşık 2 sene önce direksiyon boya uygulaması yapmıştım, zamanla tekrar boya eskimeye başlayıp neredeyse deriye temas etmeye başladık. Direksiyon için boya önerisi olan var mı? Koch chemie PO ile temizleyip uygulamayı düşünüyorum o temizlik yeterli olur mu?
Düzenli PO kullanıyorum direksiyon temizliğinde direksiyonun birleşim yerlerinde ufaktan soyulmalar başladı PO kullanan birkaç kişiden daha duymuştum aynı sorunu bilginiz olsun

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Düzenli PO kullanıyorum direksiyon temizliğinde direksiyonun birleşim yerlerinde ufaktan soyulmalar başladı PO kullanan birkaç kişiden daha duymuştum aynı sorunu bilginiz olsun
Ben de aynısını bir önceki aracımda yaşadım ancak şu an direksiyon tam soyulma evresinde üzerine boya yapınca kapanmaz mı kalıcı bir hasar mı bırakır

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben de aynısını bir önceki aracımda yaşadım ancak şu an direksiyon tam soyulma evresinde üzerine boya yapınca kapanmaz mı kalıcı bir hasar mı bırakır
Boya aslında çok da iyi bir çözüm değil iyi bir işçilik olmazsa daha da yipratabilir. Eski aracımda yapmış önceki sahibi sonradan yine soyuldu boyası

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Boya yapıldığında temiz bi görüntü oluşur o kadar derin veya kötü bi soyulma değil bendeki sanırım suan baslangıc evresinde benimki