Hızlı Soru - Cevap

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
Made in germany diyorlarda almanyadaki fabrikalar daha 1 aylık firma için sizce sprey seramik kaplama üretirlermi.
Emirhan almanya’da bir markayla anlaşıp toptan alım yapıp fason paketlemeyle kendi ambalajlarına dolduruyor olabilirler. tabiki bu en iyi ihtimal :) türkiye’dede üretilip germany yazıyor olabilirler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan almanya’da bir markayla anlaşıp toptan alım yapıp fason paketlemeyle kendi ambalajlarına dolduruyor olabilirler. tabiki bu en iyi ihtimal :) türkiye’dede üretilip germany yazıyor olabilirler.
Kendilerine ait bir fabrikaları yok, birçok marka gibi etiket bastırıp ürün satıyorlar. Ürünün içeriklerini gösteren bagımsız markadan onaylı mdsd paylaşmışlarmı? Aynı paralara yeni cıkmış türk malı almakmı yoksa avrupa malı kaliteli bilindik uzun yıllardır kullanılan ürünler almakmı?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar. Elinde Marolexin kafası olup kullanmayan satmayı düşünen varmıdır kullandığı. marolex pompamın hava pompalama sapı kırıldı o yüzden sadece kafasını arıyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kırılan kısımların resmini paylaşabilir misin belki bir çözüm bulabiliriz parçaya ihtiyaç olmadan
Tam olarak işaretli olan yer. İçine nozul koyabildiğimiz yer kırıldı. Hava pompalarlen tuttuğumuz sap. Aklıma plastik kaynak yaptırmak geldi ama eminim oda tutmayacaktır.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Deturner Expertline Water Spot Remover Su Lekesi Giderici 500 ml - Cila Kutusu

Bu tarz ürünlerle.halledebilirsiniz hocam.üretici içeriginde zaten belirtmiş seramik li araçlara zarar vermez vs diye eger kaliplaşmis kireç var ise de onu polisaj ile.halletmek gerekiyor oda seramik i sökebilir.

Eger Seramik 6 ayini doldurmuş ve daha öncesindede koruma yapilmadiysa sadece yikama.yapilip kurutulduysa Spot Remowerlar dahi seramigin ömrünü tamamlatir.
Bagaj eşiğinde ki PPF de su kireç izi var. Deturner spot bu yerde de iş görür mü yoksa beyaz sirke vs denemek lazım mı?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tam olarak işaretli olan yer. İçine nozul koyabildiğimiz yer kırıldı. Hava pompalarlen tuttuğumuz sap. Aklıma plastik kaynak yaptırmak geldi ama eminim oda tutmayacaktır.
Elinde şarjlı matkap varsa hafiften ağız aç, üzerine vidalı dolap saplarindan alırsan o işi çözer anladığım kadarıyla. Aşağıdaki vida ve kulbu örnek olarak gösteriyorum. Bunlara benzer ürünlerle aleti kurtarabilirsin zannedersem.

mete02

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba forumda yeniyim fotoğraftaki ürünleri sipariş ettim. Beyaz renk Fiat Egea aracıma pasta cila yapmayı düşünüyorum. Derin çizik yok zaten. Hem işin inceliklerini öğrenmek hem de araçta gözle görülür bir fark olsun istiyorum. İlk defa polisaj yapacağım. Araç yıkama ve pastaya cilaya hazırlık konusunda forumdaki mesajları okudum ancak pasta cilanın aşamaları, ilk kat orta kat finish cut gibi detay konular rehber mesajlar bulamadım. Sorum şöyle
1-)Sadece elimdeki malzemelerle yetinerek yapmak istiyorum aşama aşama ne yapmayalım ve kaç devirde çalıştırmalıyım?
2-)Sanırım hare giderici kullanılması gerekiyor son aşamada kullanılması zaruri midir?
3-)Nelere dikkat etmeliyim hangi başlık ya da süngeri hangi aşamada kullanmalıyım.
Hiç bilgim yok yarın kargo gelecek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Mac allister 1200watt
sünger seti
3M 51815 fast cut plus extreme
Sonax polish wax color

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Elinde şarjlı matkap varsa hafiften ağız aç, üzerine vidalı dolap saplarindan alırsan o işi çözer anladığım kadarıyla. Aşağıdaki vida ve kulbu örnek olarak gösteriyorum. Bunlara benzer ürünlerle aleti kurtarabilirsin zannedersem.

Aslında cok mantıklı aynı işlemi dolap kulpu yerine kendi sapına yapabilirim. İlk arasına japon yapıştırıcı döküp yapıştırıp sonrasında içeriden vida atabilirim. deneyeceğim teşekkürler. Şarjlı pompa aldım bu gece ama yinede sapını yaparsam daha estetik durur.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında cok mantıklı aynı işlemi dolap kulpu yerine kendi sapına yapabilirim. İlk arasına japon yapıştırıcı döküp yapıştırıp sonrasında içeriden vida atabilirim. deneyeceğim teşekkürler. Şarjlı pompa aldım bu gece ama yinede sapını yaparsam daha estetik durur.
Japon plastiği eritebilir onun yerine bali ya da benzeri ürün de deneyebilirsiniz.

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Sunfix çift bileşenli yapıştırıcı var. Hamur formunda 2 bileşimi karıştırıp yoğurup elinizde şekil verin akabinde kuruyunca taş olur. İşinize yardımcı olacaktır. İçine saplama koyup aynı formu verip kullanabilirsiniz.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Xiaomi şarjlı pompanın foam modu bulunuyor arkadaşlar. Bu özelliği biraz geç fark ettim şans eseri bir YouTube videosunda denk geldim. Bu mod sayesinde örneğin 45 psi ayarladınız, siz köpük yaparken basınç düştükçe kendisi algılayıp saniyesinde basınç vermeye devam ediyor böylece manual ikide bir tuşa basıp basınç vermenize gerek kalmıyor. Bir tuş kombinasyonuyla aktifleştiriliyor bu gizli özellik. Yeni seri cihazlarda mevcut eski modellerinde yokmuş sanırım.

Özelliği denedim çok verimli ve çok beğendim. Pompanın hep basınçlı kalmasını sağlıyor manual kullandığınızdaki aradaki basma kaybını ortadan kaldırıyor
Ek olarak IK foam 2 den çok memnunum marolex vardı ama foam 2 köpük kalitesi konusunda marolexin çok önünde bence. Sadece hacim açısından marolex özlenebilir, marolex ile aracı iki kere prewash yapabiliyordum, ik ile bir taneyi görüyorum ancak kafa kafaya yetişiyor.

merak eden arkadaşlar için
https://youtube.com/shorts/SurSSic2fM0?si=PVJyrj-98GKqAvVZ
Hocam bugün bu kompresör modunu açıp kullandım sayenizde.

Normalde 45 e ayarlıyordum. 35leri geçince alta foamla arabayı dolanıyordum, sabit kalıyordu diyebilirim. Bu sefer de videodaki yöntemle 45 e getirdim, yine 35 lerdeyken basılı tutarak dolandım, yine aynı sonucu aldım. Belki de 45 e gelince dolanmak daha iyi olurdu ama alışık olduğumla devam edeyim dedim :)

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam bugün bu kompresör modunu açıp kullandım sayenizde.

Normalde 45 e ayarlıyordum. 35leri geçince alta foamla arabayı dolanıyordum, sabit kalıyordu diyebilirim. Bu sefer de videodaki yöntemle 45 e getirdim, yine 35 lerdeyken basılı tutarak dolandım, yine aynı sonucu aldım. Belki de 45 e gelince dolanmak daha iyi olurdu ama alışık olduğumla devam edeyim dedim :)
Hocam bu özellik bence şu pozisyonlar için güzel. Birincisi ilk başta köpük tankı tamamen doluyken (alta marolex ik) fark etmez çok az hava alıyor içerisine. Her ne kadar üreticiler en az şu kadar hava bırakın dese de gerçekte bu yeterli olmuyor o yüzden hepsine yakın bir kısmını dolduruyoruz ki arabayı tek seferde dönebilelim. Fark ettiyseniz dolu tanka 45psi hava basması 3-5 saniyeyi geçmiyor. Dolayısıyla hava bastığınız hacim az ancak sıkıştırma yüksek olduğu için tetiğe basar basmaz biraz foamlıyorsunuz sonra hemen hava boşalıyor. Bu kısa aralıkta ve pozisyonda siz basana kadar tekrar kendisinin tetiklemesi güzel. Veya 45 e ayarladınız, köpüklerken gözünüze birşey çarptı ona bakıyım derken 45 psi tekrar fullendi tekrar köpük yapmaya başladınız bu sefer yine elle basmak yerine bu özellik devreye girip 45 psiya ulaştırmaya çalışıyor. Ama yetersiz kalıp artık hep pompalıyor çünkü bu pompanın gücü genelde boş bir tankı aynı zamanda foam yapıyorsanız 35-40 psi arasında tutabiliyor. En azından bu döngüyü de otomatik takip edip kurmanızı sağlıyor

Özellik bence güzel düşünülmüş yukarıda ilettiğim gibi beklemediğiniz bir pozisyonda devreye girdiğinde yüzü tebessüm ettiriyor

Son düzenleme:

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar E&E markasının ürünlerini kullanan varmı, instagramda incegaraj ın incelemesini gördüm, köpük iç temizleyiciyi würth ün ürünüyle kıyaslamış. Ph olarak würth e göre ph ı daha düşük bi ürünmüş. Sanırım türk malı ürünler, hepsiburadan baktığımda birçok detay ürünü mevcut. Aramızda kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Bu marka ve özellikle bu ürününü ben de merak ediyorum. Biraz araştırdım bu satıcı bir reels videosunun altında Almanya menşeili olduğunu söylemiş. Ayrıca kendisi testini de yapıyor ürünün reels kısmında. Kararsız kaldım bir şans verilebilir gibi geliyor