Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #23,881
Sefa hocam maalesef bir garajımız olmadığı için bu makine ile elektrik sıkıntısı olmadan her yerde yaparız diye düşündüm. O yüzden şarjlı makine arayışına girdim. Ama dediğiniz gibi uygulama süresi çok kısa maalesef
Hocam sarjli makina Polish ve Wax icin uygun ancak Polisaj ve agir islem icin bataryalar yetersiz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hiç bulaşma mı diyorsun hocam. Çünkü benim ağır polisaja ihtiyacım var. Yani 20 bin civarıda para verip sonra şarjla sıkıntı çekmek istemem açıkcası
Abi o tarz makineler sefa abimin dediği gibi uzun ve ağır işlemlerde sıkıntk oluyor priz imkanım yok diyosun makinenin bataryaları bittiğinde nerde takacaksın şarja. 3 aşamalı polisaj amatör kişilerde araç durumuna göre 10 saati bulabiliyor

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hiç bulaşma mı diyorsun hocam. Çünkü benim ağır polisaja ihtiyacım var. Yani 20 bin civarıda para verip sonra şarjla sıkıntı çekmek istemem açıkcası
Hocam bence çok ağır polisaj ve uzun sürecek işlemlere zaten şarjlı dayanmaz.
Araçta çok derin olmayan çizikler, hareler, bez çizikleri, hologram vs durumlarda bence şöyle olabilir.. Yedek batarya alınıp süre uzatılır yada arabayı tek seferde değil de 1. Gün kapılar yapılır, ikinci gün de kalan yerler yapılır.
Zaten tam anlamıyla polisaj yapılmak istenilse kapalı ortam lazım, ışık lazım, yıkama, kurulama derken liste uzar.. Ben mesela sırf hobi amaçlı, h. sonları araçla uğraşmak, dışarıdaki kasaplara para kazandırmamak için almayı düşünüyorum. Çok fazla beklentim yok

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kıymetli dostlar yıkama kovasının (with dirt trap) çok pahalı olduğunu fark ettim. Bunun yerine tek kova 5 eldiven hatta 6 eldiven alabiliyorum. Sizce çift kova tek eldiven mi yoksa tek kova 5 eldiven mi mantıklı?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam ürünleri uygulama konusunda bir rehber var mıdır forumda? Mesela Valet Pro ANSF ve Valet Pro Konsantre ürününü ne oranda kullanacağımı çözemedim.

Ayrıca bu ürünleri basınçlı yıkama makineleriyle uygulayabilir miyim?
Ben üreticinin belirttiği sınırda en az ürün kullanarak seyreltme ile başlayıp sonra kendim seyreltme oranı yakalıyorum. Forumun arama yerinden anahtar kelime yazarak daha önceki yorumlara ulaşıp bakmak lazım , kim nasıl kullanmış diye. Ben arada öyle yapıyorum :) .

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Kıymetli dostlar yıkama kovasının (with dirt trap) çok pahalı olduğunu fark ettim. Bunun yerine tek kova 5 eldiven hatta 6 eldiven alabiliyorum. Sizce çift kova tek eldiven mi yoksa tek kova 5 eldiven mi mantıklı?
Bende çift kova çift eldiven var. İyi eldiven ile kaporta yüzeyini, diğer eldiven ile araç plastik aksamı ve tamponları yıkıyorum. Kovalar evde işe yaramayan temizlik kovaları :) .

hasaneefee67

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak Ereğli
3 in 1 kullanabilirsiniz cizik vs cok fazla.yok ise
Set olarak
Liquid Elements Grubu
Koch Chemie Grubu
Nanolex Grubu

Güzeldir.Menzerna da iyidir sorun olmaz.
LE T4000 makine ile ince çizikleri amatör bir şekilde hangi ürünle ve hangi pedle kullanmayı önerirsiniz, ardından wax atmak gerekir mi?
vonixx native wax kullanılır mı en son?
Çizikleri aldıktan sonra parlaklık benim için ön planda, kısa süre dayanımlı ürünlerde olabilir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
LE T4000 makine ile ince çizikleri amatör bir şekilde hangi ürünle ve hangi pedle kullanmayı önerirsiniz, ardından wax atmak gerekir mi?
vonixx native wax kullanılır mı en son?
Çizikleri aldıktan sonra parlaklık benim için ön planda, kısa süre dayanımlı ürünlerde olabilir
Hocam

Liquid Elements in Kirmizi veya Mavisi
Koch Chemie Kirmizi
DP Yeşil
Macwag Kirmizi veya Turuncu

Mikrofiber Ped de kullanabilirsin çizikler icin Rupes in ürünleri de güzel.

Kullanacagin Kalin Pasta ve araç yüzeyide çok önemli çizik ve kusur gidermek icin.

Öncesinde Kil+Demirtozu mutlaka yapin.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Abi o tarz makineler sefa abimin dediği gibi uzun ve ağır işlemlerde sıkıntk oluyor priz imkanım yok diyosun makinenin bataryaları bittiğinde nerde takacaksın şarja. 3 aşamalı polisaj amatör kişilerde araç durumuna göre 10 saati bulabiliyor
Açıkcası ben iki batarya ile arabayı bitiririm diye düşünüyordum ama sanırım bu mümkün değil. Elimdeki kablolu makine dursun o zaman ilerde sadece parlatma amaçlı orbital şarjlı alayım .

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Hocam bence çok ağır polisaj ve uzun sürecek işlemlere zaten şarjlı dayanmaz.
Araçta çok derin olmayan çizikler, hareler, bez çizikleri, hologram vs durumlarda bence şöyle olabilir.. Yedek batarya alınıp süre uzatılır yada arabayı tek seferde değil de 1. Gün kapılar yapılır, ikinci gün de kalan yerler yapılır.
Zaten tam anlamıyla polisaj yapılmak istenilse kapalı ortam lazım, ışık lazım, yıkama, kurulama derken liste uzar.. Ben mesela sırf hobi amaçlı, h. sonları araçla uğraşmak, dışarıdaki kasaplara para kazandırmamak için almayı düşünüyorum. Çok fazla beklentim yok

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şarjlı makine fikrinden bayağı uzaklaştım yer yok ama sanırım alsam bile verdiğim paraya değmeyecek

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Açıkcası ben iki batarya ile arabayı bitiririm diye düşünüyordum ama sanırım bu mümkün değil. Elimdeki kablolu makine dursun o zaman ilerde sadece parlatma amaçlı orbital şarjlı alayım .
İmkanı yok bitmez abi. Anca ne yaparsın şarjlı makinen kenarda durur wax atarsın sealant, glaze tarzı koruyucu atarsın. İkinci işe yarayan kısmıda polisaj esnasında olduda elektrikler gitti iş yarıda kalmaktansa elektrik gelene kadar şarjlı ile devam ediyor bu işi profosyonel yapan abilerimiz. Varsa imkanın al kenarda dursun ama akülü polisaj makinesiyle boya düzeltme işlemi çok uğraştırır.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
İmkanı yok bitmez abi. Anca ne yaparsın şarjlı makinen kenarda durur wax atarsın sealant, glaze tarzı koruyucu atarsın. İkinci işe yarayan kısmıda polisaj esnasında olduda elektrikler gitti iş yarıda kalmaktansa elektrik gelene kadar şarjlı ile devam ediyor bu işi profosyonel yapan abilerimiz. Varsa imkanın al kenarda dursun ama akülü polisaj makinesiyle boya düzeltme işlemi çok uğraştırır.
Sağol kardeşim anladığım kadarı benim işimi görmeyecek bana gerek yok :) boşuna 20/30 bin para vermeyeyim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sağol kardeşim anladığım kadarı benim işimi görmeyecek bana gerek yok :) boşuna 20/30 bin para vermeyeyim
Aynen öyle abi sen kendi garajına elektrik çek, zaten rotary makineni keçeni almışsın. Birde Orbital cihaz al kendine yanında süngerleyiyle birlikte mis gibi bak keyfine. Orbital düşünürsen tavsiyem kesinlikle liquid elements t4000 v2 mk2 olur.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dirt trap var kovamda 2 eldiven kullanıyorum biri üst bölge için diğeri alt bölge için. Dirt trap olmasa bile bence 6 eldiven gereksiz. Üst bölge için bir sağ taraf için iki sol taraf için üç. Kafanızda aracı parçalara bölüp 3 eldivenle işi bitirebilirsiniz gibi geliyor.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dirt trap var kovamda 2 eldiven kullanıyorum biri üst bölge için diğeri alt bölge için. Dirt trap olmasa bile bence 6 eldiven gereksiz. Üst bölge için bir sağ taraf için iki sol taraf için üç. Kafanızda aracı parçalara bölüp 3 eldivenle işi bitirebilirsiniz gibi geliyor.
Valla çok saçma grit guard'lı kova fiyatları. Purestar color pop eldiven 340 tl, 4 tane alsam bile 2 kova fiyatı etmiyor. Hem de daha güvenli yıkayacağıma inanıyorum.

Sağ sol yerine üst alt şeklinde böldüm ben de kafamda. 4. Eldiveni de marşpiyellerin en alt kısmı, çamurluklar ve jant için düşünüyorum.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Aynen öyle abi sen kendi garajına elektrik çek, zaten rotary makineni keçeni almışsın. Birde Orbital cihaz al kendine yanında süngerleyiyle birlikte mis gibi bak keyfine. Orbital düşünürsen tavsiyem kesinlikle liquid elements t4000 v2 mk2 olur.
Kardeşim keşke garajım olsa o zaman hiç uğraşmam da garaj yok tek sorun o :)