Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,061
Merhabalar detail forum ailesi, herkesin iyi olması dileğiyle,...

Araç bayadir kirli idi. Şehir içi kullanıldı. Bir yağmur bir güneş derken dün bir fırsat oluşunca iyice detay yapayım diye başladım ( kendimce :) ) .
İç mekan temizliğinde flowey İ2, koruma olarak torpido da koch chemi ts, diğer plastik aksamlarda meguiars suprema kullandım. Koltuk altları, koltuk kızakları, havalandırma kanalları dahil temizlemeye özen gösterdim.
Paspaslari, davlumbazlari, motor bölümünü koch chemi gs ile temizledim. Lastikleri ve jantları flowey R1 ile temizledim. Lastik fırçası cartenier , davlumbaz fırçası auto brite, jantlarda orta sertlikte detay fırçası kullandım. Paspaslari korumada hyper dressing kullandım. Davlumbaz ve motor bölümünde korumada meguiars 40 kullandım.
Ön yıkamada alta ile flowey ev13, ( 40 ml ) , kol kası yardımıyla :) aracı köpükledim. Sonra kova yıkamada Fraber Neve ( 35 ml ) kullandım. Kova yıkama eldiveni prustar polar white wash mite, diğer uygun eldiven ile dış plastik aksamı ve tamponları yıkadım. Sonra kovadaki kalan su ile lastikleri ve jantlari sgcb 45 jant fırçası ile tekrar yıkadım.
Kurulama havlusu virtues twisted duble plus kullandım. Camlari K2 nuta geçtim. Dış plastik aksamı bu sefer koch chemi pss ile koruma altına aldım. Meg 40 ile karşılaştırmak gerekirse, toz tutma( bir gün sonra yaptım paylaşımı, takip için) her ikiside aynı. Pss birazcık daha orijinal görünüm veriyor. Bunu benim araç sıfır olduğu için fark ettiğimi düşünüyorum. Yaşı olan bir araçta denemek lazım. Kokusu keskin fakat anlık keskin ya da ben alıştım :) . Cila olarak katı wax kullandım. Fusso coat soft99 'u manuel :) uyguladım. Ekstra olarak jantlara, arka cama, yan ayna camlarına uyguladım. Ayna ve camda nasıl etki gosterecek bekliyorum. :) .
Koku olarak 30 liralık kahve aldım arabaya :) .. garaja aracı bıraktıktan sonra tekrar aracın yanına gelince küçük misafir vardı ( kirpi, gece ilerleyen saatlerde de çakal geliyor :) )

Abi iyi akşamlar. Pss için yazıyorum bende geçen ilk defa kullandım ama senin aksine orjinal görünüm verdiğini sanmıyorum bana sanki biraz parlakmış gibi geldi. 1-1.5 yıldır Meg 40 kullanıyordum Meg daha orjinale yakın mat bi finish bırakıyordu. Toz çekme iki üründede aynı seviye 4-5 gün oluyor uygulayalı hala bi toz gözükmüyor tabi toprak alana girince daha iyi belli olur. Gün geçtikçe ikimizde yorumu güncelleriz inşallah

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün aracımın kaputundaki ppfi söktüm ancak yoğun yapışkan izi kaldı altında. İzopropil alkol ile çıkartmayı denedim ancak çözüm olmadı bu yapışkanlardan nasıl kurtulabilirim ?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abi iyi akşamlar. Pss için yazıyorum bende geçen ilk defa kullandım ama senin aksine orjinal görünüm verdiğini sanmıyorum bana sanki biraz parlakmış gibi geldi. 1-1.5 yıldır Meg 40 kullanıyordum Meg daha orjinale yakın mat bi finish bırakıyordu. Toz çekme iki üründede aynı seviye 4-5 gün oluyor uygulayalı hala bi toz gözükmüyor tabi toprak alana girince daha iyi belli olur. Gün geçtikçe ikimizde yorumu güncelleriz inşallah
Emirhan merhaba, dediğim gibi araç daha 15 aylık, meg 40 i bende 10-11 aydır kullanıyorum. Parlaklık olarak bence aynı gibi, sanki pss sürülen yerler daha çok dikkat çekiyor gibi geldi bana. Belki daha ıslak bir görünüm verdiği için olabilir. Ben meg 40 dan da çok memnunum. :) . Şimdi bir 10-11 ay da pss yi kullanıp bakacağım. Aslında ayni şehirde aynı aynı zamanda alınan araçlarda denemek lazım, eşit şartlara yakın :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan merhaba, dediğim gibi araç daha 15 aylık, meg 40 i bende 10-11 aydır kullanıyorum. Parlaklık olarak bence aynı gibi, sanki pss sürülen yerler daha çok dikkat çekiyor gibi geldi bana. Belki daha ıslak bir görünüm verdiği için olabilir. Ben meg 40 dan da çok memnunum. :) . Şimdi bir 10-11 ay da pss yi kullanıp bakacağım. Aslında ayni şehirde aynı aynı zamanda alınan araçlarda denemek lazım, eşit şartlara yakın :)
Kullanalım bakalım nasılmış tekrar yorumlarız. iyi akşamlar abicim :)

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bugün aracımın kaputundaki ppfi söktüm ancak yoğun yapışkan izi kaldı altında. İzopropil alkol ile çıkartmayı denedim ancak çözüm olmadı bu yapışkanlardan nasıl kurtulabilirim ?
orjinal boya ise akrilik tinerde deneyebilirsin. benzin alternatif olur. sprey sekılde satılan folyo yapıskan sökücü olur. bazı tar removerlar çıkartabilir. keşke sökerken üzerine sicak su dökseydin

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
orjinal boya ise akrilik tinerde deneyebilirsin. benzin alternatif olur. sprey sekılde satılan folyo yapıskan sökücü olur. bazı tar removerlar çıkartabilir. keşke sökerken üzerine sicak su dökseydin
Yarın deneyeceğim teşekkürler. Bol bol sıcak su döktüm farda tamponda hiç iz kalmadı ancak kaputta iz bıraktı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Themufi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, 2010 Audi A3 aracım var farları değiştirip led yapmak istiyorum. Bir sorun yaşar mıyım ? Bilgisayarda falan hata alır mıyım ?

birde 10 gündür aracın sürücü kapısı dışarıdan bazen açılmıyor. Sorun ne olabilir ? Teşekkürler.

Nailton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İST
Merhabalar öncelikle herkese selamlar iyi forumlar, hep detail konuşacak değiliz değil mi :) bir sorunum var 2023 model seat leon arka silecekden su gelmiyor motor sesi geliyor silecek nozullarına asperox sıkıp bekledim çok az gelmeye başladı etkisi geçince tekrar durdu su deposunuda tam doldurdum. Not ( istanbuldayım su ile ilgili donma falan yaşamadım) yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, 2010 Audi A3 aracım var farları değiştirip led yapmak istiyorum. Bir sorun yaşar mıyım ? Bilgisayarda falan hata alır mıyım ?

birde 10 gündür aracın sürücü kapısı dışarıdan bazen açılmıyor. Sorun ne olabilir ? Teşekkürler.
Merhaba, kapı için kapı körüğündeki kabloları kontrol etmekte fayda var.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar öncelikle herkese selamlar iyi forumlar, hep detail konuşacak değiliz değil mi :) bir sorunum var 2023 model seat leon arka silecekden su gelmiyor motor sesi geliyor silecek nozullarına asperox sıkıp bekledim çok az gelmeye başladı etkisi geçince tekrar durdu su deposunuda tam doldurdum. Not ( istanbuldayım su ile ilgili donma falan yaşamadım) yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Sudan kaynaklı kireç olmuş olabilir, depoya beyaz sirke ile suyu karıştırıp ekleyin kireç varsa çözer.

0zzy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Giresun
Merhaba. Aracım Lpgli motor içini temizlemek istiyorum kirli ve yağlı susuz motor temizlem ürünleri kullandım ama yağları götürmedi sadece üst kısımları parlak gösterdi önerileriniz nelerdir. Gaz yağı kullansam borulara zarar verir mi ?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hocam benzer sorunu renault marka araçta yaşıyorduk, böyle olunca sağ ön kapıyı açıp içeriden sol ön kapıyı açıp öyle biniyorduk :D Kapı kilit mekanizması zamanla yağsız kaldığından dolayı yapıyormuş, elektrikçi sökmüştü yağlayıp bakımını yapmıştı kilit mekanizmasının

Sudan kaynaklı kireçlenme olmuştur, nozul çıkıyorsa genelde depodan nozula slikon bi hortum gelir. Nozulu sökün öyle bi deneyin slikon hortumdan su geliyormu diye bakın. Eğerki su yeterli tanzikde geliyorsa benim fikrim nozulu değiştirin. Çok pahalı parçalar değiller genelde

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
2021 corolla aracıma seramik yaptırmak istiyorum. İzmirdeki önerilerinize açığım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Aracımda mat şeffaf ppf mevcut. Bu kaplamanın üzerine wax-cila gibi uygulamalar yapabilir miyim?

Ürün olarak ne önerirsiniz, fusso coat uygulamak var aklımda sonra da hızlı cila olarak polytop hybrid sealer maximus atmak istiyorum her yıkamada.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba. Aracımda mat şeffaf ppf mevcut. Bu kaplamanın üzerine wax-cila gibi uygulamalar yapabilir miyim?

Ürün olarak ne önerirsiniz, fusso coat uygulamak var aklımda sonra da hızlı cila olarak polytop hybrid sealer maximus atmak istiyorum her yıkamada.
Zaten binlerce lira para verip ppf yaptırmışsınız üstüne neden wax hızlı cila gibi şeylerle kendinizi yoruyorsunuz? Fusso uygulaması cok zordur ppf üstüne uygulanacağını sanmıyorum. Bazı waxlar ppf üstüne uygulanabiliyor örneğin Vonix Blend gibi. PPF iniz var üstüne wax onun üstünede hızlı cila düşünüyorsunuz sizinkisi biraz can sıkıntısı olmuş :) Bunların hepsi gereksiz masraftır gereksiz uğraştır ha hobi olarak uğraşıyorum derseniz lafım yok. Tek bir tane ppf bakım spreyi alıp 2-3 ayda bir onu uygulamanız yetecektir.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zaten binlerce lira para verip ppf yaptırmışsınız üstüne neden wax hızlı cila gibi şeylerle kendinizi yoruyorsunuz? Fusso uygulaması cok zordur ppf üstüne uygulanacağını sanmıyorum. Bazı waxlar ppf üstüne uygulanabiliyor örneğin Vonix Blend gibi. PPF iniz var üstüne wax onun üstünede hızlı cila düşünüyorsunuz sizinkisi biraz can sıkıntısı olmuş :) Bunların hepsi gereksiz masraftır gereksiz uğraştır ha hobi olarak uğraşıyorum derseniz lafım yok. Tek bir tane ppf bakım spreyi alıp 2-3 ayda bir onu uygulamanız yetecektir.

Selamlar hocam. Konularınızı ve mesajlarınızı dikkatlice okuyorum. :)

Şöyle izah edeyim binlerce lira verdiğim ürünün su iticiliği hoşuma gidiyor ve bu seviyede kalmasını istiyorum. İster istemez güneşte de kalıyor, onu da koruma amaçlı wax ile çözebilirim diye düşündüm. Amaç bir yandan da hobi ve araştırma/geliştirme dediğiniz gibi, hoşuma gidiyor. :)