Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,081
Arkadaşlar aracın kapı kollarında veya bagaj açma butonunun oralarda çizikler mevcut, bu çizikler bilirsiniz ki kapıyı aç kapa yaparken el ile oluşan çizikler. Bunlara polisaj harici elle uygulayabileceğim kapatıcı ürün öneriniz varmıdır? Youtubede baktım insanlar cif felan uyguluyor şaka gibi :)
Cifin içerisinde aşındırıcı madde oldugu için çiziği kapatmış gibi gözüksede birkaç yıkamayla tekrardan meydana cıkıyor. Ben Meg 3-1 Wax kullanıyorum memnunum elle uyguladıgımda çizikleri kapatıyor birkaç yıkamayla tekrar cıksada 3-4 ayda bir aracın belli çiziklerine uyguluyorum. Kapı içlerine wax uygulamıyormusunuz? Bizim araçta aman aman çizik yok wax uyguladıgım için hem koruyor hemde kapatıyor. Tabi biz sıfır aldık aracı daha 3 yaşına yeni giricek sizinki ne durumda bilmiyorum. Meg 3-1 Wax tan memnunum. Vonix Blend 3-1 wax ta bakabilirsiniz

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cifin içerisinde aşındırıcı madde oldugu için çiziği kapatmış gibi gözüksede birkaç yıkamayla tekrardan meydana cıkıyor. Ben Meg 3-1 Wax kullanıyorum memnunum elle uyguladıgımda çizikleri kapatıyor birkaç yıkamayla tekrar cıksada 3-4 ayda bir aracın belli çiziklerine uyguluyorum. Kapı içlerine wax uygulamıyormusunuz? Bizim araçta aman aman çizik yok wax uyguladıgım için hem koruyor hemde kapatıyor. Tabi biz sıfır aldık aracı daha 3 yaşına yeni giricek sizinki ne durumda bilmiyorum. Meg 3-1 Wax tan memnunum. Vonix Blend 3-1 wax ta bakabilirsiniz
Teşekkür ederim emirhan bi bakayım 3in1 waxlara, her yıkama sonrası vonixx spray wax veya duruma göre meg xpress, carpro elixir vs. kullanıyorum ama bu çizikler aracı aldığımda da vardı, yaşı itibariyle ve önceki sahibinin çok dikkatli kullanmamasından kaynaklı oluşmuş sanırsam.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim emirhan bi bakayım 3in1 waxlara, her yıkama sonrası vonixx spray wax veya duruma göre meg xpress, carpro elixir vs. kullanıyorum ama bu çizikler aracı aldığımda da vardı, yaşı itibariyle ve önceki sahibinin çok dikkatli kullanmamasından kaynaklı oluşmuş sanırsam.
Muhtemelen 3-1 waxlar işini çözecektir oda olmazsa birisinden ufak kalın pasta bul beze damlatıp elinle uygula abi :)

batikankodak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bu kireç lekesi mi ? Yoksa kostğk ve kimyasaldan mı oluyor? Tedavisi varmı ? Kurtarabilir miyiz ?

Küçük bi yerde plastik bakım ürünü deneyebilirsiniz. Büyük ihtimal kostik yanığı gibi duruyor fotoda
Geri düzeltmek çok zor bir durum fakat ürünlerle kapatıcılık sağlanabilir

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar gece açık otoparkda duran araçda sabah oluşan bu duruma öneriniz varmıdır :) Kaporta ve camlar komple nemleniyor havalardan dolayı, kaportayı çok önemsemiyorum da camlarda görüş sıkıntısı oluyor, camı açsam bu sefer komple leke oluyor :)

zcn06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Isı tabancası ne etki verir hiç bilmiyorum ama önemli olan burda plastiğin kalitesi ve durumu.
Ama onun dışında küçük bi yerde kc ts uygulayıp deneyin bekledikten sonra herhangi bi sıkıntı olmazsa komple yapılabilir
Elimde pasta yoktu o an ufak bir noktaya cif ile ovaladım. Lekeler gitti gibi

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar gece açık otoparkda duran araçda sabah oluşan bu duruma öneriniz varmıdır :) Kaporta ve camlar komple nemleniyor havalardan dolayı, kaportayı çok önemsemiyorum da camlarda görüş sıkıntısı oluyor, camı açsam bu sefer komple leke oluyor :)
Eskiden açıkta bıraktığım zamanlarda aşağıda linkini bıraktığım ürüne benzer ürünlerden almıştım ve sabahları buğu olmuyordu. Belki işinize yarayabilir. Ancak araç sürerken buğu olmasın derseniz buğu önleyici uygulamak daha mantıklı.

https://amzn.eu/d/iD2PuPJ

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Yiğit merhaba, senin araçta olamaması lazım diye düşünüyorum. Araç içinde bir yerlerde nemli kisim olabilir mi? Bagajda, paspas altlarında ya da stop çevresindeki yerlerde. İlk aklıma bu durum geldi.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Geçen aracı temizlerken farkettim şöför kısmındaki paspası kaldırdığımda paspasın nemli oldugunu farkettim taban halısındada ufak bölgede cok hafif nemli gibi ıslaklık vardı neden olmuş olabilir sunroof tahliyesi veya ön sileceklerin ordan içeri su mu aldı diye düşünüyorum fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Geçen aracı temizlerken farkettim şöför kısmındaki paspası kaldırdığımda paspasın nemli oldugunu farkettim taban halısındada ufak bölgede cok hafif nemli gibi ıslaklık vardı neden olmuş olabilir sunroof tahliyesi veya ön sileceklerin ordan içeri su mu aldı diye düşünüyorum fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Ön camın önüne giderler var. Onlarda tıkanmış olabilir. Kaputu açıp, silecek altından su tutup, araç içinden bakman lazım .. Sanruf açık iken giderlere 1.5 litre pet şişe ile su döktügunde suyun gidiş şekli bilgi verecektir.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Büyük ihtimalle klima tahliyesidir. Araç topraklı tozlu yollarda kullanildiysa yıkamış olabilir. Her ihtimale karşılık serum hortumu ve pompa/ kompresör yardımıyla önce sunroof giderlerini sonra da klima tahliyesini bir kontrol et derim.

ruudvan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
kapı cebi iç kartonu - naylonu - kopugu yırtıksa yagmurlu havalarda su sızdırabılıyor. bu durum mevcutsa mutlaka yapıstırın. yada sunroof kanallarından.bakmak gerekli.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ön camın önüne giderler var. Onlarda tıkanmış olabilir. Kaputu açıp, silecek altından su tutup, araç içinden bakman lazım .. Sanruf açık iken giderlere 1.5 litre pet şişe ile su döktügunde suyun gidiş şekli bilgi verecektir.
Sanroof giderlerinden eminim ordan olmaz çünkü herhangibi yagmurda acık vs kalmadı içeri suda sızdırmıyor ondan suphem yok. Eğer tahliyedense sileceğin ordaki tahliyedendir oraya bi su döküp deneyeceğim. Teşekkürler abi :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Büyük ihtimalle klima tahliyesidir. Araç topraklı tozlu yollarda kullanildiysa yıkamış olabilir. Her ihtimale karşılık serum hortumu ve pompa/ kompresör yardımıyla önce sunroof giderlerini sonra da klima tahliyesini bir kontrol et derim.
Abi cevabın için teşekkür ederim. Klima tahliye yeri neresidir tam olarak?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
kapı cebi iç kartonu - naylonu - kopugu yırtıksa yagmurlu havalarda su sızdırabılıyor. bu durum mevcutsa mutlaka yapıstırın. yada sunroof kanallarından.bakmak gerekli.

O kapıdan eminim oradan su gelemez gelse sadece paspasın ortası ıslanmaz kapıya yakın kısımlarda ıslanırdı. Yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.