Hızlı Soru - Cevap

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #24,541
Hocam polhamı Hepsiburadadan aldım. Ama benim kastettiğim ürün şu altı beyaz olan, üstü mavi olan kendinden şarjlı köpük yapan pompa. Ben golfü dönüyorum 1 taneyle. Ama bazen bol bol sıkayım diyince keyfi olarak 2 şişeye yakın sıkıyorum kaporta jant davlumbaz falan derken. Poloda yeter bence.
Şuan satışta hiç biryerde görünmüyor hocam

egemnakmann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Herkese günaydın, evde yıkama yapmak için yıkama makinesi araştırmasına girdim. Önerebileceğiniz çok pahalı olmayan f/p makine var mıdır? Birde ön yıkama şampuanı ve kova şampuanı tavsiyesi alabilir miyim?

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese günaydın, evde yıkama yapmak için yıkama makinesi araştırmasına girdim. Önerebileceğiniz çok pahalı olmayan f/p makine var mıdır? Birde ön yıkama şampuanı ve kova şampuanı tavsiyesi alabilir miyim?
Merhaba forumda son zamanlarda Nilfisk 130-6 Fiyat performans ve metal pompalı olması nedeni ile çok tavsiye ediliyor.
Ön yıkama şampuanı olarakta Autobrite Magifoam genellikle herkes tarafından en beğenilen ön yıkama şampuanı.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Nilfisk core 130 kullanıyorum kısa tetik tabanca ile cok memnunum tavsiye ederim. Ön yıkamayı düzgün yaparsanız basıncı yetiyor.

mfurkan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir

İyi günler. Cam film yapıştırıcısını sökmek için kullandığım selülozik tiner konsolda iz bıraktı. Apc ve leke çıkarıcı denedim ama sonuç alamadım. Lekeyi çıkarabilecek önerilerinizi bekliyorum.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

İyi günler. Cam film yapıştırıcısını sökmek için kullandığım selülozik tiner konsolda iz bıraktı. Apc ve leke çıkarıcı denedim ama sonuç alamadım. Lekeyi çıkarabilecek önerilerinizi bekliyorum.
Bence bu leke değil hocam. Tiner konsolun yapısını bozmuş bunu çıkartabileceğinizi düşünmüyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Selülozik tiner araç dışında bile kullanılması önerilmiyor verniğe zarar verebilir yapısını bozabilir diye siz selülozik tineri içeride kullanmışsınız dahada kötü. Muhtemelen plastiğe zarar vermiştir. 300 Tlye tar removerlar var deturnerin var cok güzel auto brite in var cok güzel bunlardan alıp zahmetsizce yapışkanları sökebilirdiniz.

mfurkan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Selülozik tiner araç dışında bile kullanılması önerilmiyor verniğe zarar verebilir yapısını bozabilir diye siz selülozik tineri içeride kullanmışsınız dahada kötü. Muhtemelen plastiğe zarar vermiştir. 300 Tlye tar removerlar var deturnerin var cok güzel auto brite in var cok güzel bunlardan alıp zahmetsizce yapışkanları sökebilirdiniz.
Açıkçası reçine sökücülerin çıkaracağını çok düşünmedim. Elimde Akfix yapışkan sökücü vardı denedim sonuç alamadım, yağ sökücü denedim sonuç alamadım. Risklerini de bilerek tedbir de alarak tinere yöneldim. Sonuçta başarılı oldum ama dediğiniz gibi deride iz bırakmış oldum.

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Valet pro bilberry whell cleaner kullanırım yıllardır 1:10 veya 2:10 şeklinde. Son kutu bitti. Değiştiresim geldi yine safe olup daha etkili bir ürün önerebilir misiniz konsantre formda

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abiler merhaba. Jant, lastik, davlumbaz temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Aydınlatırsanız sevinirim
İlk önce jantın iç kısmına Flowey R1 sıkıp 1-2 dk bekledikten sonra R1 in üstüne marolexe hazırladıgım ön yıkama şampuanını sıkıp jantların iç kısmını fırçalıyorum. Sonra Jant yüzeylerine R1 sıkıp üstüne aynı şekilde ön yıkama şampuanı sıkıp yumuşak detay fırçası ile fırçalıyorum. Jant eldiveni ile kenarları eldivenliyorum. Sonra lastiklere geçiyorum. İlk önce K2 Apc Strong 1:10 Sıkıp üstüne ön yıkama şampuanı sıkıyorum. Teker fırçası ile fırçalayıp davlumbaza geçiyorum. Halı davlumbaz ise yogun kirlenen bölgelere biraz Apc sıkıp tüm davlumbazı ön yıkama şampuanı ile şampuanlayıp davlumbaz fırçası ile fırçalıyorum.

Ascv

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Merhaba değerli üstadlar detaylı temizliği uzun yıllardır yapıyorum ancak pasta cilaya yeni başladım diyebilirim almanyadan bir makine aldım shiny freaks chemical workz da15 pro bu orbital makine ile çizik almak istiyorum keçe olarak ne kullanmalıyım deneme amaçlı bir keçe aldım beyaz renkli g3 cutting pad diye geçiyor
Orbital için bunu mu kullanmam lazım? Yoksa farklı çeşidini mi?

menzerna 400-2500-3800 malzemeleri var işimi görürmü (koch chemie almayı düşünüyorum bitince)
Amacım temiz ve parlak yüzey elde edip fusso 12 ile korumak

son sorum japon araçları için değerlendirirseniz memnun olurum zira boyaları ince diye kimisi keçe kullanılmaz diyor

egemnakmann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
İlk önce jantın iç kısmına Flowey R1 sıkıp 1-2 dk bekledikten sonra R1 in üstüne marolexe hazırladıgım ön yıkama şampuanını sıkıp jantların iç kısmını fırçalıyorum. Sonra Jant yüzeylerine R1 sıkıp üstüne aynı şekilde ön yıkama şampuanı sıkıp yumuşak detay fırçası ile fırçalıyorum. Jant eldiveni ile kenarları eldivenliyorum. Sonra lastiklere geçiyorum. İlk önce K2 Apc Strong 1:10 Sıkıp üstüne ön yıkama şampuanı sıkıyorum. Teker fırçası ile fırçalayıp davlumbaza geçiyorum. Halı davlumbaz ise yogun kirlenen bölgelere biraz Apc sıkıp tüm davlumbazı ön yıkama şampuanı ile şampuanlayıp davlumbaz fırçası ile fırçalıyorum.
çok teşekkür ederim bilgilendirme için

RYL

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Makina olarak Bosch aquatak 120 kullanıyorum bana yeterli geliyor ön yıkama olarak shiny garage Pre-Wash Citrus Oil TFR kullanıyorum çok memnunum kova şampuanı bende arıyorum

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
K2 Neutral APC'yi 1:10 oranda sulandırıp kullandım. Yüzeye sıkıp fırçaladım önce nemli bez ardından kuzu bez ile kurulayıp K2 Polo Protectant ile sildim ancak görselde ki gibi beyazlaşma oldu. Kir izleri kaldı. Nasıl düzeltebilirim?
Bu beyazlatma sorunu apcnin oranı arttırıp 2-3 sefer tekrarladım daha sonra polo pro protectant ile bu hale getirdim. Sorunu yaşayıpta çözüm arayanlara fikir olsun.