Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #24,561

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, araçtaki kötü koku sigara vs için ne önerirsiniz? K2 Skiron denk geldi kullanıp memnun olan var mı?
Merhaba, benim bu forumla tanışmama sebep olan konu da 2. el olarak satın aldığım aracıma sinen sigara kokusuydu. Sonax'ın sigara kokusunu giderdiğini iddia ettiği ürünü vs kullandım ama nafile. Çünkü sigara kokusu özellikle tavanın ön kısmına, direklere, koltuklara hatta emniyet kemerlerine bile siniyor. Öyle sprey sıkarak kurtulmak pek mümkün değil. Bu yüzden koltuklara K2 Pro Lotar ile detaylı yıkama yapıp, tavanı da güvenli bir temizleyici olan K2 Velor ile güzelce ve detaylı biçimde temizleyerek kokudan kurtuldum.

egemnakmann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
İyi akşamlar herkese. Auto Finesse'nin XL modelini sipariş etmiştim yeni geldi. Evde duru su ile yıkamasını yaptım kullanmadan önce daha kullanamadım havalardan dolayı. Bazı çevremdekiler renkli arabalarda bu havlu bezlerin kılcal çizik yaptığını söylüyor. Ben pek doğru bulmuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İyi akşamlar herkese. Auto Finesse'nin XL modelini sipariş etmiştim yeni geldi. Evde duru su ile yıkamasını yaptım kullanmadan önce daha kullanamadım havalardan dolayı. Bazı çevremdekiler renkli arabalarda bu havlu bezlerin kılcal çizik yaptığını söylüyor. Ben pek doğru bulmuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Doğru söylüyorlar her eldiven bez değdirdiğinizde araçta kılcal çizikler oluşuyor. Zaten parmagınızla dokunsanız bile çiziliyor araç. Biz detaylı özenerek yıkama yaparak girdap dedigimiz aşırı derin yuvarlak çiziklerden koruyoruz. Kılcal çiziklerin cogu sarı ışık harici gözükmeyecektir bile.

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
seramik yapmayı düşünmüyorum wax ya da glaze ikisinden birini kullanmk istiyorum, sizin öneriniz ne olur
Glaze diye arayınca çıktı konuda cevap vermek istedim. Wax öncesi glaze kullanırsanız araca vereceğiniz parlaklık artar. Önce glaze sonra wax. Glaze den önceki kısımları hatırlatmaya gerek var mı? (Demir tozu temizliği, kil, glaze ve wax)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kumaş koltuk yıkamak için yumuşak matkap ucu fırça bilen kullanan varmı? Yumuşak olması önemli sert olunca koltuk tüyleniyor, tiftifleniyor ve dikiş yerlerinde yırtılma olabiliyor.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hiç denedinizmi bir zararı oldumu kumaşa zaten piyasada yumuşak olarak cartainer ve auto brite ın fırçaları var. Elle fırçalamakta istemiyoruz cok yoruyor ugrastırıyor
Cartainer ve auto brite olanı var bende ama cartaineri denemedim autobrtie kullandım yumuşaklığı aynıdır hocam. yeni aracıma alcantralı koltuğa sadece tapis ve spta (çinden aldım) yumuşak fırçayla mini polisaj makineyle fırçaladım sorun yaşamadım hocam

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cartainer ve auto brite olanı var bende ama cartaineri denemedim autobrtie kullandım yumuşaklığı aynıdır hocam. yeni aracıma alcantralı koltuğa sadece tapis ve spta (çinden aldım) yumuşak fırçayla mini polisaj makineyle fırçaladım sorun yaşamadım hocam
Peki fatih abi teşekkürler saolasın

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Kurulama havlusunu ve mikrofiber bezleri makinede duru suyla yıkasam sıkıntı olur mu? Ya da önerebileceğiniz deterjan var mıdır?
sıkıntı olmaz forumda bir çok kişi makinede yıkıyor fakat deterjan kullanmazsanız bezleriniz temizlenmez ve bir süre sonra özelliğini kaybeder bu iş için markaların çıkarmış olduğu microfiber şampuanları var veya perwolün sıvı deterjanının bazıları kullanılabiliyor.
linkte bıraktığım konuyu incelemenizi tavsiye ederim.
Öneri - Bezler Hakkında Görüşler ve Detaylı Bilgiler

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba değerli üstadlar detaylı temizliği uzun yıllardır yapıyorum ancak pasta cilaya yeni başladım diyebilirim almanyadan bir makine aldım shiny freaks chemical workz da15 pro bu orbital makine ile çizik almak istiyorum keçe olarak ne kullanmalıyım deneme amaçlı bir keçe aldım beyaz renkli g3 cutting pad diye geçiyor
Orbital için bunu mu kullanmam lazım? Yoksa farklı çeşidini mi?

menzerna 400-2500-3800 malzemeleri var işimi görürmü (koch chemie almayı düşünüyorum bitince)
Amacım temiz ve parlak yüzey elde edip fusso 12 ile korumak

son sorum japon araçları için değerlendirirseniz memnun olurum zira boyaları ince diye kimisi keçe kullanılmaz diyor
Keçe kullanılır. Keçeden keçeye fark var tüy sertlikleri değişiyor sonuçta. Aldığınız keçeyi bilmiyorum ama kısa tüylü olması lazım orbital için. 400 çok çizerse 2500 ile yavaş çalışarak devam edersiniz.

egemnakmann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Herkese günaydın. Twist havlu tam olarak ne oluyor? Araç için en iyi bu havlular mı? Auto finesse aqua deluxe herhalde twist değil.