Hızlı Soru - Cevap

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #24,681
Peki tavsiye edeceğiniz fırça var mı? Daha çmce hiç kullanmadım fırça ayrıca temizlik malzemesi olarak hangi ürünü kullanmalıyım önerilerinizi bekliyorum.
Hocam cila kutusundan almıştım carteiner fırçalar çok beğendim. Ön kısımda bunları kullanıyorum kapı yanlarında bi tık sert plastik olduğu için daha sert fırçalar olabilir yada scrub pad ler de iş görür.

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Herkese selamlar. Forumdan uzak kalıyoruz bazen ve yeni/kaliteli ürünler ortaya çıkıyor.
O yüzden tekrar sormak istiyorum.
Parasına çok bakmaksızın çakıl gri renkli aracıma 2-3 hafta boyunca boncuklanma ve koruma sağlayacak wax/cila öneriniz var mı?
ADBL/VONİX/SONAX methediliyor , aklımda da soft99 premium var.
Önerileriniz altın değerinde, teşekkürler

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese selamlar. Forumdan uzak kalıyoruz bazen ve yeni/kaliteli ürünler ortaya çıkıyor.
O yüzden tekrar sormak istiyorum.
Parasına çok bakmaksızın çakıl gri renkli aracıma 2-3 hafta boyunca boncuklanma ve koruma sağlayacak wax/cila öneriniz var mı?
ADBL/VONİX/SONAX methediliyor , aklımda da soft99 premium var.
Önerileriniz altın değerinde, teşekkürler
BEN MEGUİARS HİBRİT SERAMİK KULLNIYORUM

no_Antijen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam cila kutusundan almıştım carteiner fırçalar çok beğendim. Ön kısımda bunları kullanıyorum kapı yanlarında bi tık sert plastik olduğu için daha sert fırçalar olabilir yada scrub pad ler de iş görür.
Yumuşak plastik için hangi fırçayı önerirsiniz peki çeşitleri var. Torpido ve kapı içleri temizleme için.

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Sonax ın çizik giderici ürünleri var onlar nasıl olur acaba?
Nasıl bir ürün bahsettiğiniz bilmiyorum ama iki seçenek bizler için. Çelik rütuş veya pasta. Ustaya gitsen boyayalim der hemen. Çizik giderici diye çok ürün satılıyor piyasada. Genellikle silikon bazlı ürünler olup geçici dolgu yapar. Dayanım süresine göre bir kaç yıkama sonrası çizikler geri gelir. Zaten oradalardı da görünür hale gelirler. Forumda işinin ehli birçok arkadaş var. Nereli olduğununuzu yazarsanız size yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır eminim. Şimdiden kolay gelsin.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Tırnağa takılan ama boyaya zarar vermeyen kılcal küçük çizikleri nasıl giderebilirim?
Tırnaga takılan çizikleri polisaj ile alamazsınız. Mecburen rötuş zımpara artı polisaj olması gerekir. Ondan da yüzde yüz bir sonuç alamazsınız ama bayağı bir kapanır

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Yumuşak plastik için hangi fırçayı önerirsiniz peki çeşitleri var. Torpido ve kapı içleri temizleme için.
Hocam üçlü olandan ortadaki maviyi ön tarafta kullanabilirsin diğer 2 tanesini kapılarda kullanabilirsin. kırmızı olan set de iyi. Valet pro nun fırçaları da var onlar da güzel.
Kapı basamaklarıydı daha sert plastiklerde scrub ped kullanıyorum ben.
Ekranlara parlak plastiklere vs foşur foşur sıvı bulaştırmaya korkuyorum o yüzden mikrofiber içi süngerli ped ler var onların bi tarafına sıkıp sürüyorum diğer tarafıyla siliyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Rutin temizlikte soft detay fırçası kullanın. Motor veya agır kirli yerlerde torpido fırçası diye geçen kahverengi fırçalı olanları kullanabilirsiniz. Dış jantlar ve dış plastikler için sentetik uçlu fırça kullanabilirsiniz.

no_Antijen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam üçlü olandan ortadaki maviyi ön tarafta kullanabilirsin diğer 2 tanesini kapılarda kullanabilirsin. kırmızı olan set de iyi. Valet pro nun fırçaları da var onlar da güzel.
Kapı basamaklarıydı daha sert plastiklerde scrub ped kullanıyorum ben.
Ekranlara parlak plastiklere vs foşur foşur sıvı bulaştırmaya korkuyorum o yüzden mikrofiber içi süngerli ped ler var onların bi tarafına sıkıp sürüyorum diğer tarafıyla siliyorum.
Teşekkürler hocam peki temizlik ürünü olarak ne kullanmalıyım?

no_Antijen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Torpido ve ekran kısımlarda meguiars quik interior cleaner kullanıyorum ben. Çok memnunum çok kaliteli bence.
Diğer yerler için kc mzr (1:20 ) bide af spritz kullanıyorum.
n11'den Meguiars Quik Detailer Hızlı Yüzey Temizleyici seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
https://m.n11.com/urun/meguiars-quik-detailer-hizli-yuzey-temizleyici-26066261?magaza=horizon-as

Bu sanırım meguiars dediğin ürün? Diğer ürünler için görsel veya link atabilirmisin hocam?

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir

Arkadaşlar temudan almıştım bugun şarja taktım yeşil ışığı yanıyor bayadir şarjda ışık hiç sönmedi. Sarjdaykende bastım sokunce de bastim ama çalışmıyor bilgisi olan varmı?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar temudan almıştım bugun şarja taktım yeşil ışığı yanıyor bayadir şarjda ışık hiç sönmedi. Sarjdaykende bastım sokunce de bastim ama çalışmıyor bilgisi olan varmı?
Hocam şarj dolunca yeşil yanar. Dolum esnasında kırmızı yanar. Şarj dolduğu halde çalışmıyorsa tetiğinde vs. sorun olabilir. Ürünü aldığınızda çalışıyormuydu yoksa ilk defa mı denediniz çalıştırmayı.