Hızlı Soru - Cevap

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Öne çıkan konu #25,461
karcherın bir kaç ürününü kullanıyorum, ürünler güzel ama oldu ki servise göndermeniz gerekti, bir sorun oluştu. Allah sabır versin o saatten sonra can sıkıcı bir süreç oluyor.Servise giden ürününüzden haber alamıyorsunuz aylar sonra dönüyor hala bozuk falan.

İkisi de iyi marka ama türkiye'deki hizmet kalitesine bakıldığında bosch daha güvenli bir liman

https://www.sikayetvar.com/karcher
biraz bakarsanız anlarsınız :)
Sanırım öyle olacak fiyat oranla baktığımda tercihim Bosch gibi teşekkür ederim. Karcher yetkili servis hizmeti sıkıntısını bir çok kullanıcıdan duymuştum

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Sadece teknik bilgi olarak şunları söyleyebilirim, bosch 1200w güce sahip karcher a göre 200w daha güçlü, bosch 78 db sesle çalışıyor, karcher 72 db. Hem biraz daha güçlü ve sesli isterseniz bosch, bir tık az güç ve daha sessiz isterseniz karcher. Servis hizmetini ve parça maliyet idamesini de bir araştırın. :melekx:
Servisin karcher de çok sıkıntılı olduğunu söyleyen kullanıcılar var. Sanırım tercih Bosch tan yana olacak. Fiyatıda uygun

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Bu lekeler benim araçta da oluyor. Sadece Srp tarzı temizleyici cila ile çıkıyor. Lekelerin neden oluştuğunu hala çözemedim
Eski bir kullanıcı olarak (yaklaşık 15 yıl önce bu ürünle tanıştım) ürün yüzey temizleme, cila etkisi ve ince kılcal çizdikleri dolgu yapar. Her türlü boyada kil yada demir tozu temizliği ile çıkmayan lekeleri bu tarz ürünlerle temizleyebilirsiniz. El ile de uygulanabilir ancak istenilen sonucu almak için baya bir uğraşmanız gerekir. Pasta yapıp boya/vernikten en az 3- mikron seviye alıp bu kusuru düzeltmektense bu tarz bir ürünle mikron almadan veya en fazla 1-2 mikron alarak oluşan sorunu çözebilirsiniz.

Not: Ürünün butik olarak satış şekli autoglym srp, ticari satış adı autoglym radiant wax.

one2one

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Eski bir kullanıcı olarak (yaklaşık 15 yıl önce bu ürünle tanıştım) ürün yüzey temizleme, cila etkisi ve ince kılcal çizdikleri dolgu yapar. Her türlü boyada kil yada demir tozu temizliği ile çıkmayan lekeleri bu tarz ürünlerle temizleyebilirsiniz. El ile de uygulanabilir ancak istenilen sonucu almak için baya bir uğraşmanız gerekir. Pasta yapıp boya/vernikten en az 3- mikron seviye alıp bu kusuru düzeltmektense bu tarz bir ürünle mikron almadan veya en fazla 1-2 mikron alarak oluşan sorunu çözebilirsiniz.

Not: Ürünün butik olarak satış şekli autoglym srp, ticari satış adı autoglym radiant wax.
Srp'yi örnek olarak verdim hocam. 3d HD speed ve farecla G3 waxı el ile uygulayınca çok rahat çıkarıyor. Bu lekeler kışın daha fazla oluyor. Tahminim şu uyguladığımız boya korumanın yapısını şampuan veya prewash tarzı ürünler bozuyor.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
karcher süpürge kullanıyorum 10 senedir.
şuana kadar tek sorunum filtresi oldu.
filtreleri değişmen gerekiyor ve çok pahalılar.,su çekersen ıslanıp şişiyor. yan sanayi bulabiliyorsun yada yurtdışı sipariş veriyorsun.
bosch filtreler hakkında tecrübem yok. tavsiyem filtrelerine bak. fiyatlarına bak kafana yatanı al.

Karcher WD 4, WD 5 ve WD 6 Kaset Hava Filtresi
bu orjinal filtre.
https://www.hepsiburada.com/karcher-wd4-wd-6-kartus-filtre-pm-HB000003GX2D
bu yansanayi filtre.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Sadece teknik bilgi olarak şunları söyleyebilirim, bosch 1200w güce sahip karcher a göre 200w daha güçlü, bosch 78 db sesle çalışıyor, karcher 72 db. Hem biraz daha güçlü ve sesli isterseniz bosch, bir tık az güç ve daha sessiz isterseniz karcher. Servis hizmetini ve parça maliyet idamesini de bir araştırın. :melekx:
Karcher yada Bosch uygun başlık alsam arabanın koltuklarında yıkama vakum için iyi performans verir mi ?

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
karcher süpürge kullanıyorum 10 senedir.
şuana kadar tek sorunum filtresi oldu.
filtreleri değişmen gerekiyor ve çok pahalılar.,su çekersen ıslanıp şişiyor. yan sanayi bulabiliyorsun yada yurtdışı sipariş veriyorsun.
bosch filtreler hakkında tecrübem yok. tavsiyem filtrelerine bak. fiyatlarına bak kafana yatanı al.

Karcher WD 4, WD 5 ve WD 6 Kaset Hava Filtresi
bu orjinal filtre.
https://www.hepsiburada.com/karcher-wd4-wd-6-kartus-filtre-pm-HB000003GX2D
bu yansanayi filtre.
Teşekkür ederim hocam aktif olarak ne amaçla kullanıyorsunuz ürünü ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Anladim kardesim yalniz bunun wax ile alakasi yok saglam bir polisaj yaparsak birdaha olmaz yüzeyle alakali arabayi ilk aldigimda motor kaputu ve panjur boyleydi diger yerlerde yoktu öyle kil le demirtozu ile cikmaz en az ince polisaj lazim.

9 ay oldu leke felan gelmedi geri.
Sefa abinin dediği gibi sanırım tek çözümü polisaj. Audide yüzey cok kötü ve sürdüğüm birçok waxta bir iki yerde buna benzer bişeyle karşılaştım polisaj yapacağım için kafaya takmamıştım fotoğrafta gelince aynı şeyin bendede oldugunu gördüm. Önümüzdeki günlerde pasta yapıp tekrar wax uygulayacağım bakalım sonuç ne olacak hep birlikte görürüz

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa

Ben biraz biseyler aldim :)

Elden gidip teslim aldim.
Bende biri bu ADBL fırçalardan almıştı, kimdi diyordum, sefa hocamdan başkası olamaz tabiki. Hocam hemen geçeyim soruma bu fircalar kaç numara? Yani çapları kaç cm? Kıl boylari yaziyor ama enleri yok. Cartainerin fircalar küçük geliyor ve ugrastiriyor. Değer mi boyut olarak almaya? Work stuffin en büyük boyuna saricam yoksa 4cm çaplisina

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bende biri bu ADBL fırçalardan almıştı, kimdi diyordum, sefa hocamdan başkası olamaz tabiki. Hocam hemen geçeyim soruma bu fircalar kaç numara? Yani çapları kaç cm? Kıl boylari yaziyor ama enleri yok. Cartainerin fircalar küçük geliyor ve ugrastiriyor. Değer mi boyut olarak almaya? Work stuffin en büyük boyuna saricam yoksa 4cm çaplisina
Hocam.eve gecince yazayim :)

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Jant aralıkları dar. O sebeple ya naylon kıllı fırça (EZ detail gibi) ya da ince yün bir fırça (wheel woolies'in en küçüğü gibi) tavsiye ederim.
Hocam sanırım şuan wheel whoolies tr’de yok, ez detail’inkini de bulamadım. Link atabilir misiniz rica etsem?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Yine dolar kuru nedeniyle alışveriş yapmayacağız denilen site çıktı karşımıza
Her gün zam geliyor bu siteye. Ürünler yükseliyor ama dolar düşünce bir türlü düşmüyor. Kargo ücret sınırı da yükseltilmiş. Müşteri odaklı bir site olduğunu düşünmüyorum asla

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Work stuff fırçayı inceledim kaliteli gibi duruyor ancak ona o kadar para verene kadar gyeon almak daha mantıklı olmaz mı?
workstuffu bende var kullandım sıçrama yapmıyor dar kollu araya girip çıkıyor beğendim. Gyeonu bildiğim kadarıyla sadece mikrofiber var oda 750 üstü fiyatı var. Alternatifi slopes yeşil mikrofiber var oda işi görür. Forumuzda çoğu carteiner slopes kullanıyor gyeonda pek yoktur, en uyguna hangisi ise onu alabilirsin sen bilirsin.

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
workstuffu bende var kullandım sıçrama yapmıyor dar kollu araya girip çıkıyor beğendim. Gyeonu bildiğim kadarıyla sadece mikrofiber var oda 750 üstü fiyatı var. Alternatifi slopes yeşil mikrofiber var oda işi görür. Forumuzda çoğu carteiner slopes kullanıyor gyeonda pek yoktur, en uyguna hangisi ise onu alabilirsin sen bilirsin.
Wheel Brush Medium
Work Stuff SQUALL Mikrofiber Jant Temizleme Fırçası - 46 cm
İkisi arasında kaldım. Ama gönlüm gyeon’dan yana