Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #25,461
Merhaba, black hole evo kurulama havlusunu Samsung 9 kg çamaşır makinesinde yıkarken o kadar ağırlaşıyor ki makina sıkmaya geçmiyor bir türlü. Aynı sorunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?
Aynen hocam , dengesiz yük oluşturduğu için sıkamıyor. Benzer başka havlular ile yıkarsanız sorun olmayacaktır.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Araç İçi ve dışı için böyle büyük bir fırça düşünüyorum ama fazla mi olur? Fiyati da az değil aslında. Bunlar kapi kumas döşemesinde iş yapabilir mi? Cok mu soft kalir?
Albino kumaş için çok soft kalır yumuşak bir fırça koltuk için üretilen fırçalardan alırsanız daha rahat çalışabilirsiniz .Albino hassas bölgelerde kullanıma uygundur.

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Sadece teknik bilgi olarak şunları söyleyebilirim, bosch 1200w güce sahip karcher a göre 200w daha güçlü, bosch 78 db sesle çalışıyor, karcher 72 db. Hem biraz daha güçlü ve sesli isterseniz bosch, bir tık az güç ve daha sessiz isterseniz karcher. Servis hizmetini ve parça maliyet idamesini de bir araştırın. :melekx:

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar kullanan elbette vardır hem ev hem araba için iki makine arasında kaldım
birbirine yakın süpürgeler tercih olarak hangisi mantıklı olur

Karcher Wd 4 P V-20/5/22 Islak Kuru Süpürge
https://app.hb.biz/QBY8sdn03j4F

Bosch AdvancedVac 20 Elektrikli Süpürge
https://www.hepsiburada.com/bosch-a...ge-p-HBV000006NGZM?url_src=ios-product-detail
karcherın bir kaç ürününü kullanıyorum, ürünler güzel ama oldu ki servise göndermeniz gerekti, bir sorun oluştu. Allah sabır versin o saatten sonra can sıkıcı bir süreç oluyor.Servise giden ürününüzden haber alamıyorsunuz aylar sonra dönüyor hala bozuk falan.

İkisi de iyi marka ama türkiye'deki hizmet kalitesine bakıldığında bosch daha güvenli bir liman

https://www.sikayetvar.com/karcher
biraz bakarsanız anlarsınız :)

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yav
Arkadaşlar kullanan elbette vardır hem ev hem araba için iki makine arasında kaldım
birbirine yakın süpürgeler tercih olarak hangisi mantıklı olur

Karcher Wd 4 P V-20/5/22 Islak Kuru Süpürge
https://app.hb.biz/QBY8sdn03j4F

Bosch AdvancedVac 20 Elektrikli Süpürge
https://www.hepsiburada.com/bosch-a...ge-p-HBV000006NGZM?url_src=ios-product-detail

Black Decker pd1200av ürününü aldım ve son derece memnunum tavsiye ederim. Hepa filtresi var. Çakmak girişinden çalışan kablolu. Kablo da galiba 5 metre filan çok uzun

one2one

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Abi selam,

Geçen haftalarda yüzeyde is gibi leke kalmasını konuşmuştuk. Bahsettiğim lekelerin fotosunu çekmeye çalıştım. İlk fotoda daha belli, diğer fotolarda da dalga dalga anlaşılıyor biraz. Her yıkamada farklı şekil alıyor resmen. Çözüm bulamadım.

Bu lekeler benim araçta da oluyor. Sadece Srp tarzı temizleyici cila ile çıkıyor. Lekelerin neden oluştuğunu hala çözemedim

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
karcherın bir kaç ürününü kullanıyorum, ürünler güzel ama oldu ki servise göndermeniz gerekti, bir sorun oluştu. Allah sabır versin o saatten sonra can sıkıcı bir süreç oluyor.Servise giden ürününüzden haber alamıyorsunuz aylar sonra dönüyor hala bozuk falan.

İkisi de iyi marka ama türkiye'deki hizmet kalitesine bakıldığında bosch daha güvenli bir liman

https://www.sikayetvar.com/karcher
biraz bakarsanız anlarsınız :)
Sanırım öyle olacak fiyat oranla baktığımda tercihim Bosch gibi teşekkür ederim. Karcher yetkili servis hizmeti sıkıntısını bir çok kullanıcıdan duymuştum

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Sadece teknik bilgi olarak şunları söyleyebilirim, bosch 1200w güce sahip karcher a göre 200w daha güçlü, bosch 78 db sesle çalışıyor, karcher 72 db. Hem biraz daha güçlü ve sesli isterseniz bosch, bir tık az güç ve daha sessiz isterseniz karcher. Servis hizmetini ve parça maliyet idamesini de bir araştırın. :melekx:
Servisin karcher de çok sıkıntılı olduğunu söyleyen kullanıcılar var. Sanırım tercih Bosch tan yana olacak. Fiyatıda uygun

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Bu lekeler benim araçta da oluyor. Sadece Srp tarzı temizleyici cila ile çıkıyor. Lekelerin neden oluştuğunu hala çözemedim
Eski bir kullanıcı olarak (yaklaşık 15 yıl önce bu ürünle tanıştım) ürün yüzey temizleme, cila etkisi ve ince kılcal çizdikleri dolgu yapar. Her türlü boyada kil yada demir tozu temizliği ile çıkmayan lekeleri bu tarz ürünlerle temizleyebilirsiniz. El ile de uygulanabilir ancak istenilen sonucu almak için baya bir uğraşmanız gerekir. Pasta yapıp boya/vernikten en az 3- mikron seviye alıp bu kusuru düzeltmektense bu tarz bir ürünle mikron almadan veya en fazla 1-2 mikron alarak oluşan sorunu çözebilirsiniz.

Not: Ürünün butik olarak satış şekli autoglym srp, ticari satış adı autoglym radiant wax.

one2one

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Eski bir kullanıcı olarak (yaklaşık 15 yıl önce bu ürünle tanıştım) ürün yüzey temizleme, cila etkisi ve ince kılcal çizdikleri dolgu yapar. Her türlü boyada kil yada demir tozu temizliği ile çıkmayan lekeleri bu tarz ürünlerle temizleyebilirsiniz. El ile de uygulanabilir ancak istenilen sonucu almak için baya bir uğraşmanız gerekir. Pasta yapıp boya/vernikten en az 3- mikron seviye alıp bu kusuru düzeltmektense bu tarz bir ürünle mikron almadan veya en fazla 1-2 mikron alarak oluşan sorunu çözebilirsiniz.

Not: Ürünün butik olarak satış şekli autoglym srp, ticari satış adı autoglym radiant wax.
Srp'yi örnek olarak verdim hocam. 3d HD speed ve farecla G3 waxı el ile uygulayınca çok rahat çıkarıyor. Bu lekeler kışın daha fazla oluyor. Tahminim şu uyguladığımız boya korumanın yapısını şampuan veya prewash tarzı ürünler bozuyor.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
karcher süpürge kullanıyorum 10 senedir.
şuana kadar tek sorunum filtresi oldu.
filtreleri değişmen gerekiyor ve çok pahalılar.,su çekersen ıslanıp şişiyor. yan sanayi bulabiliyorsun yada yurtdışı sipariş veriyorsun.
bosch filtreler hakkında tecrübem yok. tavsiyem filtrelerine bak. fiyatlarına bak kafana yatanı al.

Karcher WD 4, WD 5 ve WD 6 Kaset Hava Filtresi
bu orjinal filtre.
https://www.hepsiburada.com/karcher-wd4-wd-6-kartus-filtre-pm-HB000003GX2D
bu yansanayi filtre.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Karcher yada Bosch uygun başlık alsam arabanın koltuklarında yıkama vakum için iyi performans verir mi ?

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
karcher süpürge kullanıyorum 10 senedir.
şuana kadar tek sorunum filtresi oldu.
filtreleri değişmen gerekiyor ve çok pahalılar.,su çekersen ıslanıp şişiyor. yan sanayi bulabiliyorsun yada yurtdışı sipariş veriyorsun.
bosch filtreler hakkında tecrübem yok. tavsiyem filtrelerine bak. fiyatlarına bak kafana yatanı al.

Karcher WD 4, WD 5 ve WD 6 Kaset Hava Filtresi
bu orjinal filtre.
https://www.hepsiburada.com/karcher-wd4-wd-6-kartus-filtre-pm-HB000003GX2D
bu yansanayi filtre.
Teşekkür ederim hocam aktif olarak ne amaçla kullanıyorsunuz ürünü ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Anladim kardesim yalniz bunun wax ile alakasi yok saglam bir polisaj yaparsak birdaha olmaz yüzeyle alakali arabayi ilk aldigimda motor kaputu ve panjur boyleydi diger yerlerde yoktu öyle kil le demirtozu ile cikmaz en az ince polisaj lazim.

9 ay oldu leke felan gelmedi geri.
Sefa abinin dediği gibi sanırım tek çözümü polisaj. Audide yüzey cok kötü ve sürdüğüm birçok waxta bir iki yerde buna benzer bişeyle karşılaştım polisaj yapacağım için kafaya takmamıştım fotoğrafta gelince aynı şeyin bendede oldugunu gördüm. Önümüzdeki günlerde pasta yapıp tekrar wax uygulayacağım bakalım sonuç ne olacak hep birlikte görürüz

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa

Ben biraz biseyler aldim :)

Elden gidip teslim aldim.
Bende biri bu ADBL fırçalardan almıştı, kimdi diyordum, sefa hocamdan başkası olamaz tabiki. Hocam hemen geçeyim soruma bu fircalar kaç numara? Yani çapları kaç cm? Kıl boylari yaziyor ama enleri yok. Cartainerin fircalar küçük geliyor ve ugrastiriyor. Değer mi boyut olarak almaya? Work stuffin en büyük boyuna saricam yoksa 4cm çaplisina

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bende biri bu ADBL fırçalardan almıştı, kimdi diyordum, sefa hocamdan başkası olamaz tabiki. Hocam hemen geçeyim soruma bu fircalar kaç numara? Yani çapları kaç cm? Kıl boylari yaziyor ama enleri yok. Cartainerin fircalar küçük geliyor ve ugrastiriyor. Değer mi boyut olarak almaya? Work stuffin en büyük boyuna saricam yoksa 4cm çaplisina
Hocam.eve gecince yazayim :)