Hızlı Soru - Cevap

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,581
Korumalı araç herzaman daha çok kirlenir daha çok toz çeker daha kirli durur korumasız ataca göre. Bsd de kullansanız zymöl de kullansanız seramik de olsa hep korumasız araçtan daha çok kirlenmiş toz tutmuş gözükürsünüz malesef. Diğer konuları arkadaşlar açıklamışlar zaten yeterince detaylı. Bu konu beni de çok uyuz ediyor özellikle Dubaide yaşadığım için toz fazla olduğundan. Burada yağmur çamur yok denecek kadar az bütün sene.o sebeple 2 ay araç yıkanmasa kirli olmaz ama benim aracı ben 2 ay ellemesem terkedilmişe döner. :) Bunda araç rengi boya durumu hangi koruma ürünü olduğu da önemlidir ama genel kural korumalı araç daha çabuk ve daha fazla kirlenir korumasız araca kıyasla ve tam tersi çok daha kolay temizlenir.
İmzamı atıyorum altına.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
V07 ile mix kullanıyorum ve favori ürünüm bu hali hazırda forumda satışta var bölünmüş olarak alıp mix yapıp deneyin memnun kalırsınız kesinlikle hem bu şikayetiniz ortadan kalkacak hem bsd nin yapışkan yüzeyi gidecek hemde daha iyi parlaklık verecek :)
Umarım deneme fırsatı bulurum, v07 de alırsan toplam hızlı cilam 5e çıkacak o yüzden şimdilik kalsın, yazın wax zamanı geldi galiba ne kadarda beyazda olsa aracım parlaklığa ne kadar üste taşıyabilirim onu araştırsam daha iyi olur. En azında kışa kadar bsdyi erteleyebilirim, en iyi kapı aralarına kullanırım zaten.:)

Erso81

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
İyi geceler bir sorum olacak,şu linkte ki Soft 99 şampuan,yanında gelen şampuan üzerine döküp kaporta da kullanımını söylüyor,camlara kullanımı yapılırsa bişey olur mu? Teşekkürler.Link

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
İyi geceler bir sorum olacak,şu linkte ki Soft 99 şampuan,yanında gelen şampuan üzerine döküp kaporta da kullanımını söylüyor,camlara kullanımı yapılırsa bişey olur mu? Teşekkürler.Link
Herhangi bir zararı olmaz bu şampuanı çift kova yıkama şampuanı olarakta kullanabilirsiniz.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Herhangi bir zararı olmaz bu şampuanı çift kova yıkama şampuanı olarakta kullanabilirsiniz.

Sensei sen çift kovada kullandın mı?
Ben pek incelemeden kova için almıştım
Sonradan inceleyince kovada olmayacağına karar vermiştim
Ama sen uyar diyorsan kullanmaya başlıyim

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Sensei sen çift kovada kullandın mı?
Ben pek incelemeden kova için almıştım
Sonradan inceleyince kovada olmayacağına karar vermiştim
Ama sen uyar diyorsan kullanmaya başlıyim
Kullandım aslında bildiğimiz araba şampuanı cila özelliği daha belirli olsun diye direk uyguluyorlar. Japonlarda bu tür eldivene ürün akıtıp uygulama durumu var. Çift kovada kullanabilirsin gayet güzel olur.

gduymaz

Çaylak Detaycı
Üye
Aracı tekrar şampuan ile yıkamayı denediniz mi?
denedim ama olmadı hatta kille geçirmeye calıstım fakat yoğunluğu gıtmesıne rağmen halen daha bıraz var sımdı sıkkens zıft sokucu sıparısı verdım onunla bır daha denıyeceım ama başka bı seçenek varmıdır acaba tecrubelerınızden faydalanmak ısterım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
denedim ama olmadı hatta kille geçirmeye calıstım fakat yoğunluğu gıtmesıne rağmen halen daha bıraz var sımdı sıkkens zıft sokucu sıparısı verdım onunla bır daha denıyeceım ama başka bı seçenek varmıdır acaba tecrubelerınızden faydalanmak ısterım
Demirtozu uygulamasından sonra iz kaldığını ilk defa duydum açıkçası. Şuan ki durumun bir fotoğrafını buradan paylaşabilir misiniz?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Demirtozu uygulamasından sonra iz kaldığını ilk defa duydum açıkçası. Şuan ki durumun bir fotoğrafını buradan paylaşabilir misiniz?
Uygulama hatası. Demir tozu sökücü kullandıktan sonra tekrar yıkamamış, sadece durulamış/durulamaya çalışmış ama durulanmamış işte. Kullanılan ürün de araca yapışmış.

@gduymaz öncesinde forum kuralları uyarınca kendinizi tanıtın lütfen.

gduymaz

Çaylak Detaycı
Üye
Uygulama hatası. Demir tozu sökücü kullandıktan sonra tekrar yıkamamış, sadece durulamış/durulamaya çalışmış ama durulanmamış işte. Kullanılan ürün de araca yapışmış.

@gduymaz öncesinde forum kuralları uyarınca kendinizi tanıtın lütfen.
Yarın ilk işim fotoğraf paylaşımı olucaktır. Kendimi tanıtayım bu arada görkem duymaz 37 yasındayım mak. Müh. Olarak çalışıyorum ve manisada yaşıyorum. Detay olayınada merakdan girdim açıkcası sizlerin deyimiyle çeyizimi düzmeye başladım fakat ilk ugulamam bana acı tecrübe yaşattı

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Benzer bir problem yaşadığında tekrar demirtozu sökücü uygulayıp (bu sefer kurutmadan) sonrasında kil yaptığımda geçmişti. Bir de öyle deneyebilirsiniz.

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
herkeze iyi akşamlar aracıma wax almayı düşünüyorum aracım sedefli beyaz soft99'un ününü duymayan yoktur beyaz ve açık renkli araçlar bunların olduğunu gördüm hangisini önerirsiniz dayanıklılık süresi boncuklama performanslarını kullananlar yardımcı olursalar sevinirim :)

Ekli dosyalar

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
herkeze iyi akşamlar aracıma wax almayı düşünüyorum aracım sedefli beyaz soft99'un ününü duymayan yoktur beyaz ve açık renkli araçlar bunların olduğunu gördüm hangisini önerirsiniz dayanıklılık süresi boncuklama performanslarını kullananlar yardımcı olursalar sevinirim :)
Dayanıklılık ve boncuklanma dersek bu ikisi arasında Fusso tabiki. Ancak bunlar birbirine rakip ürünler değil. Birisi dayanıklılık diğeri parlaklık vaadediyor. Arasında denge bulursak Kiwami iyidir.

Edit: Şu başlığa bir göz atın;
Soft99 waxlarda parlaklık ve kalıcılık degerleri

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Basınçlı yıkamaya sarmış durumdayım

Lavor stm serisini nasıl bilirsiniz, kullanım, servis bakım vs. Bil hassa stm 150

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İlk defa 15 gün yıkamadım. Boyanın üzerinde dokununca biraz pütürlenme olmuş beyaz beyaz bişeyler var. Vp turuncu kille hafifçe gezsem üstünde seramiğe zarar verir miyim sizce ?