Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,001
Abi ne kadar sürede rengi değişti. Beni 6 ay idare etse yeterlidir benim için :) Ayna kapağının yüzeyi düz ama kapağın iç kısmına folyo nasıl yapıştırılır onu bilmiyorum folyoda içe kıvırma işi biraz sıkıntı. Boyası hangi renk diye geçiyor boya kodu varmı? Sanırım direk metalik gri yada silver matt alıcam. Folyo bulamadım internette bulduğumda 1000 tl idi
Emirhan bi 5 6 ay sürdü gibi geldi. İlk boyattığımda hoşuma gitmişti, yansıması falan mat krom gibiydi ama sonra dümdüz gri gibi gelmeye başladı. Boyayan arkadaşım kendi arabasına falan da yaptığı için kodunu sormadım açıkçası, gri bi aracın boyasının verniksizini mi yaptım ne demişti sanki. Kapağın ilk boyandığı halini çekmiştim.
an resımlerı

Bu da kendinden mat krom kapak

Folyo olarak trendyolda falan dolap kaplama folyoları var mat gri olarak. Onu deneyebilirsin boya yerine, daha uygun fiyatlı. Sonuçta kaporta değil, plastik malzeme olduğu için sonra kafana göre zımpara vs yapar yine boyarsın. Bildiğimiz gri buzdolabı rengi sonuçta :D

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan bi 5 6 ay sürdü gibi geldi. İlk boyattığımda hoşuma gitmişti, yansıması falan mat krom gibiydi ama sonra dümdüz gri gibi gelmeye başladı. Boyayan arkadaşım kendi arabasına falan da yaptığı için kodunu sormadım açıkçası, gri bi aracın boyasının verniksizini mi yaptım ne demişti sanki. Kapağın ilk boyandığı halini çekmiştim.
an resımlerı

Bu da kendinden mat krom kapak

Folyo olarak trendyolda falan dolap kaplama folyoları var mat gri olarak. Onu deneyebilirsin boya yerine, daha uygun fiyatlı. Sonuçta kaporta değil, plastik malzeme olduğu için sonra kafana göre zımpara vs yapar yine boyarsın. Bildiğimiz gri buzdolabı rengi sonuçta :D
Abi merhabalar. Aradaki fark senin fotoğraflarda net olarak belli oluyor ama muhtemelen beyaz araçta bu kadar belli olmayacaktır. Yani bizim gibi detaycılar hariç birçok kişi anlamayacaktır bile düz gri olduğunu. Bi folyo araştırayım bakayım pahalı bişey değilse alıp bi deneyeyim yapabileceğimi hiç sanmıyorum ama dedigin gibi yapamazsam folyoyu söker zımpara astar boya ile devam ederim. Teşekkürler yardımların için abi :)

Abdullah06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim aracimda 6 sene önce ankarada bu sayfadan tanistigim rahmetli bir dostum (Çınar) seramik yapmisti. Ve seramikden sonra 6 senedir kendim yıkiyorum aracimi.(Ön yıkama ve çift kova şeklinde ön yıkamada yillar önce yurtdısindan getirttigim mjj foam lance ve magifoam, cift kovada valet pro concentrated mor şampuani kullaniyorum) cok severim aracimi yikamayi ve arastirmayida cok severim. Ankarada bir doktorumuzun videosunu gormusdum yillar önce yıkamadan sonra kurulamadan kullandigi foamlance ile hızlı cila şeklinde bir ürün ama uygulamamistim onun videosundaki ürünü (autoglym polar seal denilen su itici ürün hidrofobik de diyordu) bu ürün tarzi önerebileceginiz foamlance ile kullanabilecegim neler var bu polar seal ide kullanmadim daha almadim hem kalicilik yönünden hemde kalite yönünden hangi ürünü tavsiye edersiniz siz degerli usta detaycilarima sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba hepinize iyi günler, aracımı benzinlikte kendi imkanlarım ile yıllardır yıkayan ve eskiden beri üye olan bir kullanıcıyım. Eskiden öğrencilik zamanında daha çok zaman ayırabiliyordum ve ürünler hakkında bilgi seviyem iyiydi ancak geçen onca yıl sonra piyasanın baştan aşağı değiştiğini gördüm. Elimdeki bezlerin hem yıllar hemde üşengeçlik sonucu özelliği kaybetmesi ile yeni bir alışveriş isteğim ve tazelenme isteğim oluştu ancak baktığım zaman nasiol olsun black hole olsun raptor olsun bir çok ürün gördüm. Sizden isteğim
Kurulama havlusu
Jant fırçası
Benzinlikte yıkadıktan sonra kolay uygulama yapabileceğim bir cila ( kaputta stek dynoshield var ona destekli bir ürün olursa daha iyi olur )
Ve aracın içinde kullanabileceğim temizlik malzemesi

Önerilerinizi alabilirim. Kaliteli ve parasını hak ettiği sürede bütçe ile ilgili pek sorun olmaz gereksiz para yerine cidden kaliteli ürünlerden önerirseniz sevinirim

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi merhabalar. Aradaki fark senin fotoğraflarda net olarak belli oluyor ama muhtemelen beyaz araçta bu kadar belli olmayacaktır. Yani bizim gibi detaycılar hariç birçok kişi anlamayacaktır bile düz gri olduğunu. Bi folyo araştırayım bakayım pahalı bişey değilse alıp bi deneyeyim yapabileceğimi hiç sanmıyorum ama dedigin gibi yapamazsam folyoyu söker zımpara astar boya ile devam ederim. Teşekkürler yardımların için abi :)
Selamlar Emirhan, benim araba da beyaz :terlisırıtan:
Trendyoldaki mat gri folyolar boyadan daha ucuza gelecektir, 100 200 TL bir şeydi. Tabi onun için ısı tabancası veya güçlü bir fön makinesi gerekecektir. Orj mat kromu bildiğimden benim gözüme batıyordu ama anlamayan biri pek fark etmiyordu. Kapağın kendinden mat krom olanı şu an 1500 2000 TL arasına çıkmıştır. Rica ederim :)
Son olarak bulabildiğim benzer açılardan araç üstünde görüntüsünü de atayım, boyamaya karar verirsen oluşacak ortalama farkı görmüş olursun.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar Emirhan, benim araba da beyaz :terlisırıtan:
Trendyoldaki mat gri folyolar boyadan daha ucuza gelecektir, 100 200 TL bir şeydi. Tabi onun için ısı tabancası veya güçlü bir fön makinesi gerekecektir. Orj mat kromu bildiğimden benim gözüme batıyordu ama anlamayan biri pek fark etmiyordu. Kapağın kendinden mat krom olanı şu an 1500 2000 TL arasına çıkmıştır. Rica ederim :)
Son olarak bulabildiğim benzer açılardan araç üstünde görüntüsünü de atayım, boyamaya karar verirsen oluşacak ortalama farkı görmüş olursun.

Teşekkürler abi önceliği folyoua veriyorum o zaman müsait zamanda sipariş geçeyim. Sanki soldaki ayna kapağı dahamı mat duruyor yoksa güneştenmi öyle? Soldaki boyamı folyo mu abi. Tekrardan teşekkürler yardımların için

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba hepinize iyi günler, aracımı benzinlikte kendi imkanlarım ile yıllardır yıkayan ve eskiden beri üye olan bir kullanıcıyım. Eskiden öğrencilik zamanında daha çok zaman ayırabiliyordum ve ürünler hakkında bilgi seviyem iyiydi ancak geçen onca yıl sonra piyasanın baştan aşağı değiştiğini gördüm. Elimdeki bezlerin hem yıllar hemde üşengeçlik sonucu özelliği kaybetmesi ile yeni bir alışveriş isteğim ve tazelenme isteğim oluştu ancak baktığım zaman nasiol olsun black hole olsun raptor olsun bir çok ürün gördüm. Sizden isteğim
Kurulama havlusu
Jant fırçası
Benzinlikte yıkadıktan sonra kolay uygulama yapabileceğim bir cila ( kaputta stek dynoshield var ona destekli bir ürün olursa daha iyi olur )
Ve aracın içinde kullanabileceğim temizlik malzemesi

Önerilerinizi alabilirim. Kaliteli ve parasını hak ettiği sürede bütçe ile ilgili pek sorun olmaz gereksiz para yerine cidden kaliteli ürünlerden önerirseniz sevinirim
Liquid Elements Black hole
Work Stuff Thunder Jant Fırçası
Adbl Sentetik Sprey, Vonix Blend Sprey, Fireball Pirıuette, Adbl Quick Wax

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar cila kutusunda indirim kodu var mı acaba varsa kodu alabilir miyim mümkünse?!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler abi önceliği folyoua veriyorum o zaman müsait zamanda sipariş geçeyim. Sanki soldaki ayna kapağı dahamı mat duruyor yoksa güneştenmi öyle? Soldaki boyamı folyo mu abi. Tekrardan teşekkürler yardımların için
Hangisi folyo hangisi kapak diye yazmamışım pardon. Fotolar farklı zamanlarda çekilmişti. Şoför tarafı görünen griye boyanmış kapak, yolcu tarafı görünen ise mat krom kapak.
Boyalı olan güneşte bi tık daha parlaklık katıyor ışığa göre yani ama öteki kadar olmuyor. Ben de ekonomik çözümleri denedim ama baktım içime sinmedi kapak aldım :)

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Montana gold markasında metalik gri yok sanırım silver matt diye bi boya var o olurmu acaba
Mat görünüm elde etmek isityorsan metalik renk almana gerek yok zaten. Silver matt güzel renk üzerine mat vernik atarak güzel bir görüntü yakalarsın. Parlak görüntü için Gold'un Chrome effectlerine bakabilirsin

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hangisi folyo hangisi kapak diye yazmamışım pardon. Fotolar farklı zamanlarda çekilmişti. Şoför tarafı görünen griye boyanmış kapak, yolcu tarafı görünen ise mat krom kapak.
Boyalı olan güneşte bi tık daha parlaklık katıyor ışığa göre yani ama öteki kadar olmuyor. Ben de ekonomik çözümleri denedim ama baktım içime sinmedi kapak aldım :)
Abi çok teşekkürler şuanlık ekonomik olandan gideyim ben :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
teşekkür ederim, jantlarım piano black diye söylemeyi unutmuşum yinede öneriniz bu mu olur ? Birde cam bezi öneriniz olur mu ?
Piano black jantlara parmağınızla dokunun onda bile çizilecektir. Mikrofiber jant fırçası kullanmak sanırım çizilmeyi dahada azaltır. Ben dedigim fırçayı normal jantlarda kullanıyorum herhangibi çizilme olmadı. Cam bezi Adbl in Waffle cam bezini beğendim severek kullanıyorum. İç mekanda Carbon cam bezi kullanıyorum ondanda cok memnunum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Mat görünüm elde etmek isityorsan metalik renk almana gerek yok zaten. Silver matt güzel renk üzerine mat vernik atarak güzel bir görüntü yakalarsın. Parlak görüntü için Gold'un Chrome effectlerine bakabilirsin
Şuan maliyet yüzünden folyoya döndüm ileride boyamaya karar verirsem önerilerinizi dikkate alıcam cok teşekkür ederim

omrard

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ERZURUM
ilk olarak gyeonun apc ile preservesini aldım araç için sonrasında burayı fark ettim yaz geliyor artık dışını girişmek istiyorum ufak bir çeyiz dizmek istiyorum kısmaten kapsamlı f/p ürün tavsiyelerinize açığım.
lastik parlatıcı, şampuan, cila, jant temizlyeci vs

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
ilk olarak gyeonun apc ile preservesini aldım araç için sonrasında burayı fark ettim yaz geliyor artık dışını girişmek istiyorum ufak bir çeyiz dizmek istiyorum kısmaten kapsamlı f/p ürün tavsiyelerinize açığım.
lastik parlatıcı, şampuan, cila, jant temizlyeci vs
Çeyizin ufağı olmuyor malesef. İnsanın gördükçe alası geliyor:)

Öncelikle nerede ve nasıl yıkayacaksınız?

Eğer benzinlikte hızlı bir yıkama yapacaksanız 1 tane köpük yapan pompa edinmenizi tavsiye edebilirim.
Ön yıkama için bizim forumda da çok sevilen k2 Bora, Magifoam gibi şampuanlar, kova için ise nispeten daha hesaplı olan Vonix V-floc veya Nasiol cleanionpro'ya yönelebilirsiniz.
Lastik partlatıcı için ürün çok. Ben Atas pneubell aeresol köpük kullanıyorum çok pratik ve memnunum. Öte yandan Meg all season dressing var fakat daha açıp kullanamadım.
Cila olarak hızlı cila mı wax/sealant mı istiyorsunuz? Forum derya deniz, her aradığınızın cevabı vardır.

Bunlardan çok daha detaylı önerileri, ürün incelemelerini forumda vakit geçirdikçe bulup kendiniz edinebilir, devamında ürün spesifik soruların cevaplarını buraya yazarak edinebilirsiniz.

smyrnaa35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar herkese selam. Bende aracımı kendi imkanlarıyla benzinlikte yıkayanlardanım.
Benzilikteki köpüğü kullanmamak için Şarjlı el pompası aldım ancak bu pompa sadece ön yıkamada mı kullanılıyor?
eğer temaslı yıkama için uygunsa tavsiye edebileceğiniz bir şampuan varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Mustafa0133

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Arkadaşlar herkese selam. Bende aracımı kendi imkanlarıyla benzinlikte yıkayanlardanım.
Benzilikteki köpüğü kullanmamak için Şarjlı el pompası aldım ancak bu pompa sadece ön yıkamada mı kullanılıyor?
eğer temaslı yıkama için uygunsa tavsiye edebileceğiniz bir şampuan varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Vonixx V-Floc tavsiye ederim.

Zehir41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hocam ben kullandığım ürünleri yazayım.
Ultimate Snow foam
Gyeon Bahte+
GYEON Q²M PPF Wash PPF Folyo Kaplı Araçlara Özel Yıkama Şampuanı
Liquid Elements Folien Shampoo PPF