Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #25,961
@ygT- @mustafacagri bu konudan bahsetmeniz benim için harika oldu darkside ve janus almayı düşünüyordum halihazırda elimde meg endurance ve meg all season dresding var bunlar beni 2-3 yıl götürecek kadar elimde bulunuyor sadece farklı lastik parlatıcılar denemek istiyordum ama janus için beklentim yorumlar doğrultusunda endurance ayarında olmasıydı o yüzden vazgeçtim ama darkside için yorumunuzu bekliyorum. :)
Zamanında forumda sonax vs meg kıyaslama açısından araştırmıştım ama bulamamıştım. Endurance>sonax>endurance geçişi yaptım lastik parlatıcıda. Sonaxın finishi sanki lastiği simsiyah bir hale getiriyor gibiydi, endurance ise lastiğin kendi rengiyle bir parlaklık katıyordu. Dayanım endurance da bi tık üstün olsa da bence sonax da yanında ezilmez, dayanım odaklı bir ürün.

Fakat janusta bu ikisi gibi bir etki göremedim. Mat ürün kullana kullana parlak ürünü unutmuşuz:D ilk sürdüğümde böyle ıslak ıslak gibi durunca hoşuma gitti eyvallah ama sonra matlaşmaya başlayınca silindi gitti sanki. Endurance ve sonax matlaştıkça tam kıvamına gelirdi, bu janus tam tersi oldu. Yine farklı arkadaşlar da yorumlarlarsa bende böyle olmuş da olabilir.
Lastik parlatıcıda gyeonu ısrarla almamıştım ama sıradaki ürün o olacak gibi. All season da sürdüm şimdi, o da endurance dan iyi gibi.

Darkside özellikle yazın çok kullandım, dayanım meguiars ile kafa kafaya
Hatta direkt şöyle söyleyim dayanımlar aynı, darkside daha mat satin görüntü bırakıyor, meguiars parlak görüntü. Tek farkları bu

Dayanım meguiars ile aynı, kıvamıda aynı şekilde meguiars gibi olduğu için ürün sarfiyatı çok olmuyor. Tek farkları meg parlak, darkside mat satin görüntü bırakıyor. Bagajdaki detay çantasında ikiside duruyor, o anki psikoloji ile hangisini uygulamak istersem uyguluyorum :)
Teşekkürler hocam, o zaman sonax ve endurance gibi bu darkside da. Herhangi birini uygularsak aklımız diğerinde kalmaz :D peki mat dediğiniz için soruyorum, 1 2 hafta içinde matlık iyice artıp sanki lastikte hiç ürün yokmuş gibi bi hale geliyor mu? Nanolex tire öyle oluyordu, sürünce tam kıvamında idi, 1 hafta sonra o kadar mat kalıyordu ki sanki hiç ürün sürülmemiş gibiydi.

Merak ettiğim bir konu vardı yardımcı olursanız sevinirim. Ürünlerin sulandırılmasında ürünü her kullanacağınız da mı sulandırıp kullanıyorsunuz yoksa örnek veriyorum 1 litrelik şişeye sulandırıp 4 5 yıkamada mı kullanıyorsunuz. Galiba bazı ürünler en iyi verim için yeni sulandırılıp kullanılması gerekiyor. Bu ürünler hangi tip ürünler ? misal ben jant temizleyicidir, hızlı ciladır, demir tozudur hazır sulandırıp halde bekletiyorum doğru mu yanlış mı emin değilim
Hocam hızlı cila dışındakileri yıkama kıvamda sulandırılmış şekilde tutuyorum, bittikçe takviye yapıyorum ben de. Tabi şişeyi doldurup 1 senede anca bitecekse o biraz riskli olabilir de bence max 2 3 ayda bitirilecekse karışımlı olarak sprey şişede tutulabilir (sulandırılan hızlı cilalar hariç).

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zamanında forumda sonax vs meg kıyaslama açısından araştırmıştım ama bulamamıştım. Endurance>sonax>endurance geçişi yaptım lastik parlatıcıda. Sonaxın finishi sanki lastiği simsiyah bir hale getiriyor gibiydi, endurance ise lastiğin kendi rengiyle bir parlaklık katıyordu. Dayanım endurance da bi tık üstün olsa da bence sonax da yanında ezilmez, dayanım odaklı bir ürün.

Fakat janusta bu ikisi gibi bir etki göremedim. Mat ürün kullana kullana parlak ürünü unutmuşuz:D ilk sürdüğümde böyle ıslak ıslak gibi durunca hoşuma gitti eyvallah ama sonra matlaşmaya başlayınca silindi gitti sanki. Endurance ve sonax matlaştıkça tam kıvamına gelirdi, bu janus tam tersi oldu. Yine farklı arkadaşlar da yorumlarlarsa bende böyle olmuş da olabilir.
Lastik parlatıcıda gyeonu ısrarla almamıştım ama sıradaki ürün o olacak gibi. All season da sürdüm şimdi, o da endurance dan iyi gibi.

Teşekkürler hocam, o zaman sonax ve endurance gibi bu darkside da. Herhangi birini uygularsak aklımız diğerinde kalmaz :D peki mat dediğiniz için soruyorum, 1 2 hafta içinde matlık iyice artıp sanki lastikte hiç ürün yokmuş gibi bi hale geliyor mu? Nanolex tire öyle oluyordu, sürünce tam kıvamında idi, 1 hafta sonra o kadar mat kalıyordu ki sanki hiç ürün sürülmemiş gibiydi.

Hocam hızlı cila dışındakileri yıkama kıvamda sulandırılmış şekilde tutuyorum, bittikçe takviye yapıyorum ben de. Tabi şişeyi doldurup 1 senede anca bitecekse o biraz riskli olabilir de bence max 2 3 ayda bitirilecekse karışımlı olarak sprey şişede tutulabilir (sulandırılan hızlı cilalar hariç).
bende sonax jel kullandım uzun süre, geçen carpro retyre ve darkside Siparişi verdim. Retyre sayesinde mi bilmiyorum ama performanstan cok memnun kaldım. Sonaxında performansı cok iyiydi ama bunda daha da iyileşti. 3 haftadır araba hergün 50 km yol yapıyor lastikler genede simsiyah. Bence parlatıcı sürmeden önce iyi bir kauçuk plastik temizleyiciyle temizlemek cok önemli

RavSS

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi forumlar, arabanın her yeri böyle. Araba daha 24.000Km'de ve sadece 4.000KM'dir bende ( Yani pasta cila ihtimalini düşürüyor bu durum, en azından ben öyle düşünüyorum). Önceki sahibi pasta cila yaptırdı mı bilmiyorum, nasıl geçer?

Fotoğraf temsilidir, birebir aynı durum var.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese iyi forumlar, arabanın her yeri böyle. Araba daha 24.000Km'de ve sadece 4.000KM'dir bende ( Yani pasta cila ihtimalini düşürüyor bu durum, en azından ben öyle düşünüyorum). Önceki sahibi pasta cila yaptırdı mı bilmiyorum, nasıl geçer?

Fotoğraf temsilidir, birebir aynı durum var.

Arabanin heryer sagdaki her gibiyse normal.yikama ve kurulama çizikleri vardir.Cözüm Polisajdir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese iyi akşamlar. Aracın dikiz aynalarını mat kroma boyamak istiyorum. Kendim söküp zımparalayıp astarlayacağım. Daha önce mat kroma boyayan oldumu olduysa hangi marka hangi boyayı almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

maxshine_türkiye

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese iyi akşamlar. Aracın dikiz aynalarını mat kroma boyamak istiyorum. Kendim söküp zımparalayıp astarlayacağım. Daha önce mat kroma boyayan oldumu olduysa hangi marka hangi boyayı almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
mat krom dediğin tam olarak nedir?
metalik gri mi?

maxshine_türkiye

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Vag grubu araçlarda spor paketlerde aynalar gri geliyor bende aynı şekil onların renginde boyamak istiyorum.
Sanırım Mat krom veya Fırçalanmış alüminyum diye geçiyor tam bilmiyorum
plastik üzerine atıcagın her boya için plastik astarı mutlaka kullan. normal astar ile plastik astarı farklıdır. plastik astar su gibidir.
normal astar soyulabilir.
sonradan fırcalanmıs goruntuyu alman pek mumkun degıl yine en yazık metalik griye boyayabilirsin.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
plastik üzerine atıcagın her boya için plastik astarı mutlaka kullan. normal astar ile plastik astarı farklıdır. plastik astar su gibidir.
normal astar soyulabilir.
sonradan fırcalanmıs goruntuyu alman pek mumkun degıl yine en yazık metalik griye boyayabilirsin.
Elimde normal akrilik astar vardı onu kullanacaktım o zaman plastik astarı alayım yeniden. Motip iyiydi tekrar motipe bakayım. Metalik griyede bakacağım abi teşekkürler

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Abi peki Ankara'da bunu nerede yaptırabilirim?
Ankara değil de Çanakkale tarafında olsaydınız polisaj b segmenti 6 bin, c segmenti 7 bin, d segmenti 8 bin. Seramik olursa 1 yıllık seramik artı 3 bin, 2 yıllık seramik artı 5 bin 2 yıldan uzun süreli seramik olursa artı 7 bin güncel. Forumda buralarda olan olursa bu fiyatım geçerlidir. Herkese iyi forumlar

Araf

Çaylak Detaycı
Üye
N11 de hobiotom Mağazası var memnun olan var mı ?
Şikayetler de var yorumlarda gördüm. Bölünmüş diyerek sulandırılmış ürün gönderildiği hakkında. APC Alacaktım ama Nasiol aldım Amazondan kendi satıcısı