Merhabalar
Elimde 1 Lt. Koch Chemir Mzr bulunduğu için iç temizlikte bu ürünü uygun oranda sulandırıp, düzenli olarak kokpit, plastik- kapı trimleri vb. Yerlerde kullanmayı düşünüyorum. Genel kanı bu kadar yüksek ph a sahip ve kir çıkarması yüksek bir ürünün düzenli olarak kullanılmaması yönünde. Rutin kullanım için yine koch chemie asc, Carpro innerqd, Af spritz, gyeon interior dk2 ve birçok markada daha soft kullanıma hazır birçok ürün mevcut. Elimde bu ürün varken değerlendirmek isterim. Sormak istediğim
1. Rutin kullanım öncesi ilk temizlik için düşük derece bir kir seviyesi için sulandırma oranı ne olmalı ?
2. Rutin kullanımda mikrofiber beze sık sil olacak şekilde markanın verdiği maksimum seyreltme oranında kullanmak mantıklı mıdır ? (1:50)
3. Rutin kullanım kesinlikle mantıksızsa önerdiğiniz iç temizlik ürünü nedir ?
Sorduğum soruyla alakalı cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Bu konuyu araştırırken yurtdışı forumlarında da türkiye forum ve ürün yorumlarında da benimle aynı ikilemi yaşayan çok insan olduğunu gördüm. Konuyla ilgili üretici yorumunu da merak ettiğim için kendilerine aynı soruları yönelttim. Bu soru aklını kurcalayan olursa faydalı olabilir.
Kısacası anladığım kadarıyla koch chemie markası po ürününü hassas yüzeyler için geliştirmediğini ve testlerini de gerçekleştirmediği için ürün açıklamasında plastik, vinil vb. Yüzeyleri geçirmiyor.
Öncelikle ilk mailde gelen cevap şu şekilde oldu.
1. Cevap :
We recommend diluting Mzr 1:10 with water. It is suitable for all non-sensitive surfaces like textile and hard structured plastic. For all surfaces like dashboards, navigation panels, black pianos, aluminum imitations and all electrical parts (so all sensitive surfaces) we recommend using Asc.
1. Cevap:
Mzr'yi 1:10 oranında suyla seyreltmenizi öneririz. Tekstil ve sert yapılı plastik gibi tüm hassas olmayan yüzeyler için uygundur. Gösterge panelleri, navigasyon panelleri, siyah piyanolar, alüminyum taklitleri ve tüm elektrikli parçalar (yani tüm hassas yüzeyler) gibi tüm yüzeyler için Asc kullanmanızı öneririz.
Sonrasında kendilerine neden pol star ürünlerini güvenli ve temizlik gücü olmasına rağmen sadece tekstil deri alcantara olarak sınırlı önerdiklerini sordum. Karşılığında bu cevabı ilettiler.
Cevap 2:
Pol Star were developed for textile and leather cleaning. It also contains a special raw material which protects the textile against new soiling. Sure, you can use it on plastic surfaces, it will clean, but we didn’t make tests on navigation system or similar sensitive surfaces, because it were developed for another application.
I am sure you will be happy with ASC for your use.
Cevap 2:
Pol Star tekstil ve deri temizliği için geliştirilmiştir. Ayrıca tekstili yeni kirlenmelere karşı koruyan özel bir hammadde içerir. Elbette plastik yüzeylerde kullanabilirsiniz, temizler, ancak navigasyon sistemi veya benzeri hassas yüzeylerde test yapmadık, çünkü başka bir uygulama için geliştirildi. ASC'den kullanımınızda memnun kalacağınızdan eminim.