Hızlı Soru - Cevap

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,281
Sa herkese iyi haftasonları aracımın bagajında resimlerdeki lekelerden var yıkayıp bastırarak silmeyi denedim ama geçmiyor bu lekelere nasıl bir çözüm uygulayabilirim
gratis fatih

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sa herkese iyi haftasonları aracımın bagajında resimlerdeki lekelerden var yıkayıp bastırarak silmeyi denedim ama geçmiyor bu lekelere nasıl bir çözüm uygulayabilirim
gratis fatih
Adbl greengine çözer orayı. Sert detay fırçası kullanabilirsiniz. Yani torpido fırçası diye geçen fırçaları

Eng

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, dış boyasız plastikler için ne kullanıyorsunuz. Meguair's 40 ve all season dressing önerilmiş ama bulmakta zorluk yaşıyorum, bulunan yerlerde de çok pahalı geldi. CarPro Darkside gibi parlatıcıları plastiklere sürersem çok toz çeker diye düşünüyorum, bunun yerine Deturner Creamy Tire Dressing ürünü hem lastik hem dış plastik için uygun olur mu

Bir de lastik ve jantları komple yıkayan bir ürün var mı, hepsini beraber foşur foşur yıkayayım istiyorum.

Son düzenleme:

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Merhabalar, dış boyasız plastikler için ne kullanıyorsunuz. Meguair's 40 ve all season dressing önerilmiş ama bulmakta zorluk yaşıyorum, bulunan yerlerde de çok pahalı geldi. CarPro Darkside gibi parlatıcıları plastiklere sürersem çok toz çeker diye düşünüyorum, bunun yerine Deturner Creamy Tire Dressing ürünü hem lastik hem dış plastik için uygun olur mu

Bir de lastik ve jantları komple yıkayan bir ürün var mı, hepsini beraber foşur foşur yıkayayım istiyorum.
vonixx restaurax öneririm jel formda ve ürün sarfiyatı çok az uzun süre size eşlik edecek bir ürün.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar @mustafacagri hocam
Aynı araca sahibiz aynı sorunu yaşıyoruz,
Magifoamdan sonra olan lekeyi ben şöyle yorumluyorum; yüzeyde kirli\isli bir katman oluyor köpüğü sıkınca bölge bölge benek benek çözüyor islenmeyi o yüzden alabula bir görüntü çıkıyor, bana öyle geliyor.
Ama bu yapışan kirli katman neden oluyor hala anlamıyorum, vonix blend de daha azaldı bendeki bu durum , hala deniyorum, 1 aydır falan yıkanmadı araç yağmurlar geçince yıkayacak bakalım nasıl olacak
Hocam bazı boyalı parçalarda yaşıyorum bu sorunu. Özellikle ön çamurlukta var bu sorun. Bende de aynı şekilde isli grimsi yüzey oluyor. Sanki vernik altına işliyor gibi o siyahlık. Fotoğraflarda tam anlaşılmıyordu o isli görüntü. Pembe köpük ile tam anlaşılır hale geldi. Arabayı temizleyip silerken farkediyordum. En son katı ürün uyguladım, bunda da aynı sorun oldu. Çözüm bulabilirsek şahane olacak. Ertesi gün yağmur sonrası böyle temizlenip gitmesi de ilginç oldu.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Lastik ve Jant İcin K2 Neorim ideal guzeldir.

Lastik ve Plastik aksam icin K2 Sigma uygundur.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ayrıca bir sorum daha olacak. Ön yıkama için ph nötr snow foam bir şampuana 30-40 ml (1:40 gibi oran) koch chemie gs ekleyip spray formda uyguluyorum. Yanlış bir uygulama mı acaba bu durum ? Okuduğum bazı mesajlar kafamı karıştırdı.
Gs biraz ağır üründür , bu yüzden her yıkama kullanmayı tavsiye etmem. Zamanında phnötr ürün içine gs ekleyip yıkamada deneme yaptığımda korumanın azaldığını net olarak gördüm.
Bu yüzden başka bir ürün kullanmayı yada sadece kirli iken kullanmayı öneririm. Örneğin böcek ölüleri trafik filmi gibi yüzeyde kirler zorlu kirler varken spreyle sıkıp sonra ön yıkama yapma şekli olabilir . Yada genel temizleyici olarak dış kısımda çoğu yerde kullanımı keyiflidir

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gs biraz ağır üründür , bu yüzden her yıkama kullanmayı tavsiye etmem. Zamanında phnötr ürün içine gs ekleyip yıkamada deneme yaptığımda korumanın azaldığını net olarak gördüm.
Bu yüzden başka bir ürün kullanmayı yada sadece kirli iken kullanmayı öneririm. Örneğin böcek ölüleri trafik filmi gibi yüzeyde kirler zorlu kirler varken spreyle sıkıp sonra ön yıkama yapma şekli olabilir . Yada genel temizleyici olarak dış kısımda çoğu yerde kullanımı keyiflidir
Teşekkür ederim cevabınız için. Evet araç ağır kirliyken az miktarda ph nötr ürün ile karıştırıp sadece ön yıkamada kullanıyorum. Kışın özellikle. Yazın daha da azaltıyorum oranını. Henüz yüzeyde bir wax olmadığı için bu etkisini bilemiyorum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, araçta klimayı açınca başta bir miktar toz kokusu, bazen de ıslanmış havlu gibi küfe benzer koku geliyor. Araç daha yeni 20binde klima menfezlerinde toz filan yok polen filtresi de yeni değişti. Daha önceden benzer durumu basina felen var mı. klima bombası ile mi yoksa köpük klima temizleyiciler ile mi çözülür danışmak istedim

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, araçta klimayı açınca başta bir miktar toz kokusu, bazen de ıslanmış havlu gibi küfe benzer koku geliyor. Araç daha yeni 20binde klima menfezlerinde toz filan yok polen filtresi de yeni değişti. Daha önceden benzer durumu basina felen var mı. klima bombası ile mi yoksa köpük klima temizleyiciler ile mi çözülür danışmak istedim
Nemlendiği için yapıyordur k2 klima doktor kullanıp polen filtresini karbonlu olanla değiştirin ve klimayı soğuk modda kullandığınızda gideceğiniz yere varmadan bir kaç dkka önce sıcak konuma alıp sistemde nem olmasının önüne geçebilirsiniz veya stop etmeden öncede yapabilirsiniz.

Ozbayhasan35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar bir süredir ürün alımından uzaktım şimdi ise eksikleri toplamaya çalışıyorum ön yıkama için autobride citrus bakıyordum ama pek stok kalmamış ön yıkama ve pH nötr şampuan hakkında önerisi olanlardan cevap rica ederim

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar bir süredir ürün alımından uzaktım şimdi ise eksikleri toplamaya çalışıyorum ön yıkama için autobride citrus bakıyordum ama pek stok kalmamış ön yıkama ve pH nötr şampuan hakkında önerisi olanlardan cevap rica ederim
Ön yıkama için magifoam / valet pro foamula güzeldir , kova için purple velvet veya v-floc f/p ürünleridir

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Deturner, flowey ev13, Fraber Neve kullanıyorum. Neve yi kova olarak da kullanabilirsin diyor açıklamasında.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Kesinlikle klima kullanımı sonrası, klimayı kapatmadan sıcakta bir iki dk çalıştırarak nem yapmasını ve sonrasında koku yapmasını engelleyebilirsin. Tecrübe ile sabittir. Birde elin yatkın ise ortalama 5 bin km de bir polen filtresini söküp hava tutarak temizlemeyi veya değişimi öneririm.

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba bu pompayı yeni aldım. İlk geldiğinde arabayı yeni yıkadığım için evde denemiştim gayet tatmin ediciydi köpüğü(1.5 litre su göz kararı 20-30ml magifoam koymuştum). Bugün arabayı yıkamaya gittiğimde 2.25 su 45 ml şampuan ekledim fakat evdeki performansı alamadım saçma şekilde sulu attı neredeyse şampuan yok gibi. Fazla salladım acaba kullanmadan ondan olabilir mi pompayı? Evde denediğimde çok sallamamıştım.Nozul ve içindeki renk evde denediğimle aynıydı sebebi nedir acaba daha yeni de pompa anlayamadım yardımcı olabilecek anlayan var mı? Bir de izlediğim videolarda magifoam arabalarda 10-15 dakika kalıyor ben 5-6 dakika bekleyince kurudu neredeyse arabada acaba fazla sulu atmasıyla alakalı olabilir mi?