Hızlı Soru - Cevap

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #26,321
Haftasonu yeni aldığım Vonixx Blend Sprey Waxı aracıma uyguladım.

Ancak uygulama sonra yüzeyden zor silinen bir ürün olduğu için daha önce kullandığım cila silme bezlerim pek iş yapmadı.

Bu tür yüzeyden zor silinen cilalar için iyi bir cila silme bezi olarak tavsiye alabilirim.

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir abimizin togg aracında deri koltugunda benzer kumaş lekeleri vardı Koch po 1:10 denemiştim cıkartmamıştı beze apc sıkıp lekenin üstüne hafif bastırmıştım yine çıkmamıştı. Sanırım kaldı o lekeler öyle. Neden sonuç alamadım bende bilmiyorum ama yaşadığım sorun sizinkiyle aynıydı.
Apc bile çıkartmadıysa artık çıkmaz herhalde :)

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Sulandırılabilen ürünlerin sulandırıldıktan sonra raf ömrünü hiç araştıran oldu mu, su ile etkileşime girdikten sonra muhakak etkisinin zamanla azalacağını düşünüyorum.
Misal olarak koch gs'i sulandırdıktan sonra ne kadar süre kullanabiliriz acaba

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftasonu yeni aldığım Vonixx Blend Sprey Waxı aracıma uyguladım.

Ancak uygulama sonra yüzeyden zor silinen bir ürün olduğu için daha önce kullandığım cila silme bezlerim pek iş yapmadı.

Bu tür yüzeyden zor silinen cilalar için iyi bir cila silme bezi olarak tavsiye alabilirim.
Hocam vonixx blend spray wax bana göre uygulaması en kolay hızlı cilalardan birisi. Uygulama yönteminiz veya miktarınız farklı olabilir. D segment aracın kaputuna 3-4 fıs sıkıp cila bezinin bir yüzüyle kaporta yüzeyine yayıyordum, hemen ardından diğer yüzeyiyle siliyordum. Sıktıktan sonra kaporta yüzeyinde bekletmemeniz gerekir. Zaten yüzeye yaydıktan sonra tekrar silme işleminde bez yüzeyde durmuyor bile kayıyor, ipeksi bi yüzey oluşuyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sulandırılabilen ürünlerin sulandırıldıktan sonra raf ömrünü hiç araştıran oldu mu, su ile etkileşime girdikten sonra muhakak etkisinin zamanla azalacağını düşünüyorum.
Her zaman kullanicaginiz kadar sulandirin hocam bence Maks. 1 ay durdurun mesela apc yi 500 ml siseye sulandirdiginizda 2 yikamada kullanip bitirin.Degreaser Grubu zaten beklemeye gelmez Sişeyi deliyor dün ADBL Green Gine şiseyi delmiş.

Sarfiyati az olan ürünleri kullanacaginiz kadar sulandirin.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam vonixx blend spray wax bana göre uygulaması en kolay hızlı cilalardan birisi. Uygulama yönteminiz veya miktarınız farklı olabilir. D segment aracın kaputuna 3-4 fıs sıkıp cila bezinin bir yüzüyle kaporta yüzeyine yayıyordum, hemen ardından diğer yüzeyiyle siliyordum. Sıktıktan sonra kaporta yüzeyinde bekletmemeniz gerekir. Zaten yüzeye yaydıktan sonra tekrar silme işleminde bez yüzeyde durmuyor bile kayıyor, ipeksi bi yüzey oluşuyor.
Belki ürünü fazla kullandım. Bir dahakine daha az kullanayım teşekkürler.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar, aracimin on caminin bir kismi yağmurlu havalarda bulaniklasiyor tahminimce gecenlerde adbl sprey wax uygulamistim cama da bir miktar bulasti diye hatirliyorum, Elimde ipa var acaba cami bununla silsem uzerindeki o tabakayi temizleyebilir miyim başka oneriniz var mi? Ozellijle gece suruslerinde cok kotu gozukuyor

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar, aracimin on caminin bir kismi yağmurlu havalarda bulaniklasiyor tahminimce gecenlerde adbl sprey wax uygulamistim cama da bir miktar bulasti diye hatirliyorum, Elimde ipa var acaba cami bununla silsem uzerindeki o tabakayi temizleyebilir miyim başka oneriniz var mi? Ozellijle gece suruslerinde cok kotu gozukuyor
Bişey olmaz hocam normal cam temizleyiciyle bir kaç tur silin çıkar. İpa kullanmanıza gerek yok

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
ipayla silmek sorun yaratmaz , isterseniz önce kenarda deneyin. Daha sonra sonra bütün camda da kullanabilirsiniz. Ama tahminimce ipa tek silme ile o görüntüyü tam anlamıyla temizlemeyecektir.
Önerim önce cama apc sıkıp , 1 dk bekleyip daha sonra ipayla silin. Biraz daha etkili olur

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ipayla silmek sorun yaratmaz , isterseniz önce kenarda deneyin. Daha sonra sonra bütün camda da kullanabilirsiniz. Ama tahminimce ipa tek silme ile o görüntüyü tam anlamıyla temizlemeyecektir.
Önerim önce cama apc sıkıp , 1 dk bekleyip daha sonra ipayla silin. Biraz daha etkili olur
Sağolun hocam öyle deneyeyim elimde valetpro apc var önce onunla temizleyip ipa sıkıp denerim.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
dostum ürünlerin çoğu su bazlı
yani hammadeler karıştırılırken içerisine suda giriyor.
iyi kalite hammadeyle yapılan ürünlerde bozulma olmasından çok çökme olabilir.
bunuda çalkalayarak karıştırman gerekiyor.
apc yi 6 ay sulandırılmış bıraksanda bozulmaz.
belki wax grubu etkisini yitirebilir.
bu yazdıklarım su ile seyreltilebilinen ürünler için geçerli dillution ibareli ürünler.

saf kullanılan demir tozuna gidip 1/1 su yaparsan yine işini görür fakat etkisi bekledikçe düşecektir.

Sametgul55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hocam, bu ürünü çoğu arkadaşımız gibi bende bir videodan görüp almıştım. Aynı cihaz bende de vardı. 1.35 orifis ile sorunu çözdüm. Ama bir mjjc gibi köpük atımı için çok şampuan ve daha fazla sarfiyatı olan bir foamlancedir.
Her zaman kullanicaginiz kadar sulandirin hocam bence Maks. 1 ay durdurun mesela apc yi 500 ml siseye sulandirdiginizda 2 yikamada kullanip bitirin.Degreaser Grubu zaten beklemeye gelmez Sişeyi deliyor dün ADBL Green Gine şiseyi delmiş.

Sarfiyati az olan ürünleri kullanacaginiz kadar sulandirin.
hocam, bu ürünü çoğu arkadaşımız gibi bende bir videodan görüp almıştım. Aynı cihaz bende de vardı. 1.35 orifis ile sorunu çözdüm. Ama bir mjjc gibi köpük atımı için çok şampuan ve daha fazla sarfiyatı olan bir foamlancedir.
yani aslında bende şu anlamda sordum hocam 1.35 orifice aldım lakin 2 adet yolluyorlar ve maliyet anlamındada 2500 tl civarı harcama yapmış oluyorum 1,35 orifice alındığı zaman gereksiz bir harcama yapmış olurmuyum bide kesik kesik atmasının bir zararı olur mu ? teşekkürler hocam bilgilendirme için bu arada

Zehir41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
yani aslında bende şu anlamda sordum hocam 1.35 orifice aldım lakin 2 adet yolluyorlar ve maliyet anlamındada 2500 tl civarı harcama yapmış oluyorum 1,35 orifice alındığı zaman gereksiz bir harcama yapmış olurmuyum bide kesik kesik atmasının bir zararı olur mu ? teşekkürler hocam bilgilendirme için bu arada
hocam 1.3 üstü taktığınızda kesik atmıyor.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

bugun camları once apc ile temizleyip sonra ipa sıktım fakat kirec lekeleri hala duruyordu bunlar icin ne kullanmam gerekir acaba

yavuzulu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Araç göğsünde numaratör var çift taraflı bant ile yapıştırılmış minimum zarar ile nasıl sökülüp temizlenir ?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba herkese
Uygulandıktan sonra hızlı kuruyan özellikle sıçratma yapmayan finishi orta mat bir lastik parlatıcı arıyorum
Carpro darkside, meguiars endurance ve gyeon tire kullanıyorum bunlar kadar parlak olmayan ve sıçratma yapmayacak uygulaması kolay bir ürün önerisi olan var mı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba herkese
Uygulandıktan sonra hızlı kuruyan özellikle sıçratma yapmayan finishi orta mat bir lastik parlatıcı arıyorum
Carpro darkside, meguiars endurance ve gyeon tire kullanıyorum bunlar kadar parlak olmayan ve sıçratma yapmayacak uygulaması kolay bir ürün önerisi olan var mı
Adbl tire coat önerebilirim uzun süre lastikte kalıyor finishi güzel boncuklanma güzel.
Galonluk alırsanız 3d magic dressing de cok güzeldir
Bu fotoğraflar Adbl Tire coatın finalinin. Her parlatıcı gibi ilk gün parlak oluyor sonraki gün yarı mat dedigimiz hale dönüyor ve öyle devam ediyor.