Hızlı Soru - Cevap

szahiddemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,281
Piano blackler araçlarin en hassas bölgesidir dokunuldugunda bile cizilmeye müsaittir el ile uygulayacak ürünler orda fayda etmez bulundugunuz bir yerden ufak bir polisaj yaptirin hocam geçer sorun olmaz esasn cok ta üzülecek bir durum yok yani sorun polisaj ile düzelir :)
Dönüşleriniz için çok teşekkürler. :gulumsemex:

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kuru lastiğe köpüğü fısfıslayıp direkt fırçalıyor musunuz? Nasıl yapıyorsunuz uygulamasını? 4 tekeri dolandıktan sonra fırçalıyorum
Ben jant ve davlumbaz temizliğini tek tek yapıyorum zaten ön yıkama da yaptığım için ıslak lastiğe sıkıp 1 dk bekleyip fircaliyorum

almostilker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
uşak
Kova şampuanı bu tarz pompalar veya foam lance ler ile atılmaz. Kova şampuanı suyla eldivenle kayganlık sağlar foamlance ile kova şampuanını yüzeye attıgınızda cok az köpük atar şampuan yüzeyde durmaz akar gider siz eldivenle üstünden geçtiğinizde kayganlık istenilen düzeyde olmaz şampuanda yüzeyde az oldugu için araç çizilme durumu artar kova şampuanını kovada kullanmak en mantıklısıdır
Ben ön yıkamadan sonra şarjlı polhama kova şampuanından koyarak bir tur köpük atıyorum ,sonrada kovada hazırladığım karışım ile eldivenli yıkıyorum sanki daha iyi oldu gibi...
İlk başta sadece kova ile yıkama yapıyordum ve sanki çok yetersiz köpük ve yıkama oluyor gibiydi, sonra yine buradan okudum bir arkadaş bu şekilde yaptığını söylemiş, ismini hatırlayamadım kusura bakmasın. bende denedim gerçekten daha yoğun ve güzel oldu gibi.
tabi aklımda da hep şu soru oluyor acaba önerilen miktardan fazla mı kullanıyorum şampuanı?bu bir sıkıntı olurmu ilerde bilemiyorum..bu arada kullandığım kova şampuanı adbl kova şampuanı,

senturk35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eski aracım fc5 benimde. Bende aynı problemi yaşadım.

Araç uzun süre beklediğinde ( 1 saat ve fazlası) lpg enjektöründe kaçırma var ise silindire kaçırma yaptığı için ilk çalışmada fazla yakıt zengin karışım nedeni ile geç çalışabilir.

lpg enjektörü değilse lpg regulatöründede kaçak olabilir yine aynı durumu yaşarsınız.

lpg servisine gittiğinizde enjektörleri ve sonrasında regulatörü kontrol ettirin. Yüksek ihtimal enjektörlerden birindedir diye düşünüyorum.

mthn33

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kastamonu
jetta aracımın iç aksamlarını detay fırçasıyla köpürte köpürte :) temizlemem için nasıl bir ürün almam gerek apc iç aksamlarda önerilmiyor forumda gezdiğim kadarıyla interior bir ürün almam lazım herhâlde f/p olarak ne önerirsiniz ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, CarPro IronX Paste – Jel Demir Tozu Sökücü bu ürünü sulandırıp kullanan ya da daha önce tecrübesi olan var mı?
İronx Jel olan güzel üründür.Sulandirilmaz etkisini kayip eder.

Ayrica Roton/Vampire Liquid/FB/Flowey R10 gibi ürünlerde sulandirilmaz...

Yogun kivami nedeniyle sulandirilacak diye bir şart yoktur sulandirmak.sadece atımı kolaylaştirir ama etkisini düsürür.

Demirtozlari arasinda sadece Fireball in bir ürünü vardi 1/3 sulandiriniz diye birde Fraber in demirtozu da 1/1 Konsantre üründür Harici ürünler saf kullanilmalidir.Sulandirilan ürünler sulandirildigi kadar ki yüzdelik etkisi düser,Sulandirildiginda Her ürün Kizarir veya Morarir bu isini yapiyor anlamina gelmez :) daha yüzeye sıkmadan kendi şişesinde renk degistiren demirtozlarida var,hava ile temas edince renk degistiriren demirtozlari var.

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eski aracım fc5 benimde. Bende aynı problemi yaşadım.

Araç uzun süre beklediğinde ( 1 saat ve fazlası) lpg enjektöründe kaçırma var ise silindire kaçırma yaptığı için ilk çalışmada fazla yakıt zengin karışım nedeni ile geç çalışabilir.

lpg enjektörü değilse lpg regulatöründede kaçak olabilir yine aynı durumu yaşarsınız.

lpg servisine gittiğinizde enjektörleri ve sonrasında regulatörü kontrol ettirin. Yüksek ihtimal enjektörlerden birindedir diye düşünüyorum.
uzun sure bekleme degılde son zamanlarda nerdeyse her araca bındıgımde mars uzatıyor servıs e gıdecegım orada baktırayım