Hızlı Soru - Cevap

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Vonixx diyorum ben belki Soft99 da iyidir ama markaya bir türlü isinamadim gitti garip bir durum ya Distributor kaynakli bir soguma var yada biz Vonixx i cok begendigmiz icin risk almiyoruz ki Kati Wax secenegi cok fazla yok olanda fiyatlar cok artmis angelwax in kati waxlari cok guzel ama fiyatida iyi.

Vonixx. Olarak bunumu tavsiye edersin abi yoksa ilk attığımımı ?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Demirtozu / Roton veya Adbl Liquid Vampire +1 daha guzel bir secenek.
Sampuan V Floc fena degil ama Carpro reset daha iyi bir secenek buna dikkat edin yani kopurme yok yani,LE nin sampuan cesitleri gelecek gelirse test ederim begenirsem tavsiyede bulunurum begenmezsemde belirtirim sizlere.

Harici urunler güzel dabdab yikama.eldivenide guzeldir pratiktir benzer urun olarak purestarin ürünüdr güzeldir onuda degerlendirebilirsin.
Sefa hocam bende kova şampuanı için v-floc vardı epey bi azaldı, aslında tekrar vfloc düşünüyordum ama reset de aklımı çeliyor. Ne önerirsiniz vfloc devam mı edeyim reset e mi geçeyim. Köpürme olarak vfloc dan memnundum, tek sevemediğim kısmı kıvamıydı, biraz katı kıvamda olduğu için kovada suya karışması için tanzikle uğraştırıyordu :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sefa hocam bende kova şampuanı için v-floc vardı epey bi azaldı, aslında tekrar vfloc düşünüyordum ama reset de aklımı çeliyor. Ne önerirsiniz vfloc devam mı edeyim reset e mi geçeyim. Köpürme olarak vfloc dan memnundum, tek sevemediğim kısmı kıvamıydı, biraz katı kıvamda olduğu için kovada suya karışması için tanzikle uğraştırıyordu :)
Kıvamı benim de en rahatsız olduğum kısmı daha önce hiç bu kadar yoğun kıvamlı bir şampuan denememiştim. Ölçü almayı çok zorlaştırıyor sudaki karışımı da zor oluyor dediğiniz gibi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam ADBL Shampoo ya bir şans verip deneyin Kova Sampuani olarak.güzel Vonixx kadar kati yogun degil. Kola kokulu ben begendim.kayganligu ve kopurmesi guzel bir deneyin derim.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi akşamlar Leather clenaer ürünü direksiyon için kullanacağım aynı paraya Carpro cleanse mi colourlock mu carpro 1 litre colourlock 200 ml
Yada başka bir öneri
(Beklenti matlık)

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
2019 Honda civic aracım ara ara marş uzatıyor aküdür sandım degıstırdım 1 2 ay sorunsuz kullandım suan yıne aynı sorunu yasamaktayım sebebı ne olabilir

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam ADBL Shampoo ya bir şans verip deneyin Kova Sampuani olarak.güzel Vonixx kadar kati yogun degil. Kola kokulu ben begendim.kayganligu ve kopurmesi guzel bir deneyin derim.
Araç üzerinde kuruma durumu nasıl hocam, vfloc u o sebepten de seviyordum araç üstünde kuruma yapmıyordu.

Kıvamı benim de en rahatsız olduğum kısmı daha önce hiç bu kadar yoğun kıvamlı bir şampuan denememiştim. Ölçü almayı çok zorlaştırıyor sudaki karışımı da zor oluyor dediğiniz gibi
Ben ölçü almayı bıraktım o sebepten :) Göz kararı sıkıyorum kovanın içine, şampuan gibi değilde jel gibi hatta jelden de yoğun

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Araç üzerinde kuruma durumu nasıl hocam, vfloc u o sebepten de seviyordum araç üstünde kuruma yapmıyordu.

Ben ölçü almayı bıraktım o sebepten :) Göz kararı sıkıyorum kovanın içine, şampuan gibi değilde jel gibi hatta jelden de yoğun
Hocam.sampuanla kışın taniştik sogukken kurumuyordu,yazin çok sıcaklarda deneyip görecegiz :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Yazın gündüz vakti hangi şampuanı kullanırsanız kullanın illaki kuruma yapıyor. Asıl mesele kuruma yaptığında yüzeyde iz yapacakmı önemli olan o. Zaten birçok detaycı petrole akşam yada gece gider hem sessiz sakin olması açısından hemde kullandığımız ürünlerin yüzeyde kurumaması ve kurularken yüzeyde kendiliğinden kuruyup iz yapmaması için. vFlocu bende göz kararı koyarım hatta ben normal şişeyr pasta şişelerinden cıkan ucu taktım elimle sıkıyorum kovanın içine bu şekilde daha pratik oluyor. İlla pasta şişesi ucu değil bulaşık deterjanlarının ucuda olur. vFlocu ölçü kabına koyanlar için ölçü kabının içine 50 ml su koyup onun üstüne v flocu koyarlarsa ölçü kabına yapışma durumu minimuma iner. vFloc aşırı yoğun ölçü kaplarından falan cıkartmak cok uğraştırıyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İyi akşamlar Leather clenaer ürünü direksiyon için kullanacağım aynı paraya Carpro cleanse mi colourlock mu carpro 1 litre colourlock 200 ml
Yada başka bir öneri
(Beklenti matlık)
Colorluck deri konusunda çok başarılı bu konuda hemfikiriz ama fiyatı yüzünden bence tercih edilmez. 200 ml ürünü deri temizliğinde en fazla 8-10 kere kullanırsınız. 1 Lt almak daha mantıklı zaten yeni araçların birçoğunda gerçek deri gelmiyor suni deri geliyor.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba bugün K2 nuta anti insect ile olan bir olayı paylaşmak istedim. Belki benzer durumu yaşayan olmuştur. Ben ürünü 2023 temmuz gibi almıştım 1 litrelik şişede malum kış vakti çok kullanılan bir ürün değil o yüzden uzun süre gidiyor bir şişesi.

Malum yaza yaklaştıkça böcekler canlanmaya başladı, dün yolculuk sonrası ön cam böcek ölüleri ile kaplanınca sabahtan serinken bir temizyeyeyim dedim fakat böcek sökücü iş yapmadı. İlk kullandigim zamanlarda hızla eritip kalıntı dahi kalmazdı yüzeyde.

Camdakiler yine bir nebze gitse de tampon ve ayna kapaklarindakiler halen duruyor. Heralde ürünün ömrü doldu ya da açıldıktan sonra dayanım süresi var ki artık iş yapmıyor.

szahiddemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba

Arabamda bu bölgedeki kalıntılaşmış kuş pisliğini bir gaflet hali islak mendil ile kabasını alırım gibi bir düşünceyle temizlemeye çalıştım. Derin olmasa da göze hoş gelmeyen inceorta çizikler oluşturmuşum gibi gözüküyor. Canım çok sıkıldı, ne büyük hata.

Çizikler için ince bir pastanın ideal olacağını biliyorum fakat onu yaptırana kadar ilk etapta kendim uygulayabileceğim bir ürün bir yöntem ne olur acaba? Bilgi ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba

Arabamda bu bölgedeki kalıntılaşmış kuş pisliğini bir gaflet hali islak mendil ile kabasını alırım gibi bir düşünceyle temizlemeye çalıştım. Derin olmasa da göze hoş gelmeyen inceorta çizikler oluşturmuşum gibi gözüküyor. Canım çok sıkıldı, ne büyük hata.

Çizikler için ince bir pastanın ideal olacağını biliyorum fakat onu yaptırana kadar ilk etapta kendim uygulayabileceğim bir ürün bir yöntem ne olur acaba? Bilgi ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

katı wax veya hızlı cila ile bir iki yıkama kapatabilirsiniz. Kapatma dedigimde sadece göze batmaz yoksa çizikler durur

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç yıkama yaparken ben ilk önce marolex ile köpüklüyorum biraz belkiyorum eldiven sürmeden duruluyorum daha sonra tekrar marolex ile köpükleyip eldiven ile yıkıyorum herhangi bi dezavantajı varmıdır yada kova ile yıkama yapmaya gerek varmı