Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,441
lastik parlatıcı olarak car pro dark side iyimidir birde k2 pro neutral apc için kaça kaç sulandırma iyi olur

Son düzenleme:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
lastik parlatıcı olarak car pro dark side iyimidir birde k2 pro neutral apc için kaça kaç sulandırma iyi olur
Bende hem carpro darkside hemde meguiars endurance var. Dayanım olarak ikiside aynı ancak meguiars daha parlak görünüm verirken darkside daha mat satin sıfır lastik görüntüsü veriyor. Bazen birini bazen birini kullanıyorum ikiside vakko ürünler

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar yıkamadan 1-2 gün sonra, araç genel olarak temiz haldeyken ancak kaportada oluşan ufak çamur veya kir sıçramaları için tekrar su ile yıkamamak adına sık sil tarzında ürün öneriniz varmıdır. 3d final touch kullananları okudum ancak baktığımda 3d hızlı cila olarak geçiyor. Bu tür bi temizleme için hızlı cila kullanılabilir mi
Kirlenmeden kastım kapı altlarına sıçrayan ufak kirlenmeler veya kaputtaki kuş pisliği/kedi pati izleri gibisinden
Carpro ech2o 1/15 sulandırıp kullananilirsiniz kapı aralarıda ve jantlarda dahil güzel temizler ve parlatır. Bir kaç bezle Bezi tek yönde silerek ters düz yaparak uygulayın susuz yıkama ürünüdür ve ayrıca güzel derinlikte katıyor. Sulandırma oranını arttırarak kil kaydırıcı olarakta kullanabilirsiniz.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Lastik parlatıcıda parlak mı yoksa mat mı kullanmayı seviyorsunuz?

Darkside satin mat bir parlatıcıdır.
valla bende tam bilmiyorum aslında hiç düşünmedim de mat mı parlak mı diye meg all seaon kullanıyordum 2 sene önce almıştım bozuldu galiba 2 gün anca kalıyo üstünde ondan yenilemeyi düşünüyorum da

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende hem carpro darkside hemde meguiars endurance var. Dayanım olarak ikiside aynı ancak meguiars daha parlak görünüm verirken darkside daha mat satin sıfır lastik görüntüsü veriyor. Bazen birini bazen birini kullanıyorum ikiside vakko ürünler
bende meg endurance düşünüyodum da fiyatı yüksek geldi biraz darkside ı kullanlar biraz fazlaydı siz memnun musunuz darkside dan

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uzun süre meguiars endurance kullandıktan sonrası Sonax Xtreme jel ile devam ettim. Sonax Meguiars arasından Sonax tercihim olur.

Sonax ve Mequiars fiyatlarının çok yükselmesi kaynaklı alternatif ürün arayışım oldu. Darkside ve Fireball Tire Janus arasında kalıp parlak lastik hoşuma gittiği için tercihimi bu yönde kullandım.

Ben sonax, meguiars ve fireball janus 3 lüsünden fiyat&performans olarak fireball diyorum. Ama mat görüntü isteseydim darkside tercihim olabilirdi.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun süre meguiars endurance kullandıktan sonrası Sonax Xtreme jel ile devam ettim. Sonax Meguiars arasından Sonax tercihim olur.

Sonax ve Mequiars fiyatlarının çok yükselmesi kaynaklı alternatif ürün arayışım oldu. Darkside ve Fireball Tire Janus arasında kalıp parlak lastik hoşuma gittiği için tercihimi bu yönde kullandım.

Ben sonax, meguiars ve fireball janus 3 lüsünden fiyat&performans olarak fireball diyorum. Ama mat görüntü isteseydim darkside tercihim olabilirdi.
yorumunuz ve yardımınız için teşekkür ederim cilakutusundan aldım darkside fiyatıda diğerlerine göre daha iyi geldi :D deneyelim mat görünüm seversek kullanırız :D

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey

Arkadaşlar bayramda mecburen rastgele bir yıkamacıya aracımı yıkatmam gerekti. Krom çıtalarda bu şekilde leke kalmış. Bir çıtada çizilmiş. Bu lekeleri nasıl geçirebilirim?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun, güzel bir kamera. Park modülü ve fuse tap ile sorunsuz bağlantı yapılır ise ömürlük olur. Bende aynı kameranın a500 ön ve arka kamerasi var.
Erkan hocam, siz kablosuz apple car play ya da android oto kullaniyor musunuz? Kamera kurulumunu yaptim fakat apple car play bagli iken kameranin baglantisi kopuyor. Ikisinden biri bagli kalabiliyor . Kamera kayit aliyor fakat telefondan bakmak istedignzde app car playi kapatmam gerekiyor. Siz bole bir sey yasadiniz mi?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam, siz kablosuz apple car play ya da android oto kullaniyor musunuz? Kamera kurulumunu yaptim fakat apple car play bagli iken kameranin baglantisi kopuyor. Ikisinden biri bagli kalabiliyor . Kamera kayit aliyor fakat telefondan bakmak istedignzde app car playi kapatmam gerekiyor. Siz bole bir sey yasadiniz mi?
Ben de kablosuz bağlantı yok :) , fakat senin gibi sorun yaşayan arkadaşım oldu. Ona sorayım bakayım çözüm buldu mu diye. Dönüş yaparım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dediğim gibi meg endurance ile tek farkı birisi parlak birisi mat satin görüntü veriyor. Memnun olmadığım bi durumu yok
Hocam peki bu darkside'ın mat görüntüsü yüzeyden erkenden gitmiş gibi görünmesine de neden oluyor mu? Endurance ve sonax jel sonrası nanolex tire denemiştim, aşırı mattı ve 1 hafta sonra sanki yüzeyden komple gitmiş gibi oluyordu. Varlığını belli etmeden yüzeyde kalsa ne kalmasa ne demiştim :D

Hocam ben de endurance sonrası sonax jel aldım ve 1 şişe bitirdim. Sonax jel önceleri endurance yarı fiyatına gelirdi neredeyse. Bi dönem kafa kafaya geldi fiyatları. Sonax jel endurance'a göre lastiği daha da siyah hale getiriyor sanki. Dayanım olarak endurance 10 ise sonax jel 8 9 alır bence. Fireball janus ikisinden de kat kat parlak, ıslak lastik gibi oluyor. Dayanım da sanki bunlardan biraz daha geride. Janus dayanımına siz ne dersiniz?

Sıralamalarım şöyle olurdu
Dayanım endurance>sonax>janus
Parlaklık janus>endurance>sonax
Fp kıyaslaması sonax>endurance>janus

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
kamera ve carplay wifi ile bağlandığı için 2 ayrı wifi ağına aynı anda bağlanamıyor. Kamereya bağlanacağım zaman carplay wifi bağlantısının otomatik katıl seçeniğini pasif yapıp bağlanıyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam peki bu darkside'ın mat görüntüsü yüzeyden erkenden gitmiş gibi görünmesine de neden oluyor mu? Endurance ve sonax jel sonrası nanolex tire denemiştim, aşırı mattı ve 1 hafta sonra sanki yüzeyden komple gitmiş gibi oluyordu. Varlığını belli etmeden yüzeyde kalsa ne kalmasa ne demiştim :D

Hocam ben de endurance sonrası sonax jel aldım ve 1 şişe bitirdim. Sonax jel önceleri endurance yarı fiyatına gelirdi neredeyse. Bi dönem kafa kafaya geldi fiyatları. Sonax jel endurance'a göre lastiği daha da siyah hale getiriyor sanki. Dayanım olarak endurance 10 ise sonax jel 8 9 alır bence. Fireball janus ikisinden de kat kat parlak, ıslak lastik gibi oluyor. Dayanım da sanki bunlardan biraz daha geride. Janus dayanımına siz ne dersiniz?

Sıralamalarım şöyle olurdu
Dayanım endurance>sonax>janus
Parlaklık janus>endurance>sonax
Fp kıyaslaması sonax>endurance>janus
Dayanım: Çoğunlukla Her hafta uyguladığım için çok hepsi 1 hafta idare ediyor. Ama en az dayanan Janus size katılıyorum.

parlaklık : Kesinlikle Janus

meguiarsı ben bir türlü sevedim hep pahalıydı ve içlerinde en çok sıçratma yapan oldu.

Sanırım benim için Fp : Sonax

Toz çekmede ise Janus diğerlerine göre biraz fazla toz çekiyor gibi geldi.