Hızlı Soru - Cevap

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Aracımı kendi makinem ile yıkadım çift filtre olmasına rağmen su çok kireçliydi ve ppf üstüne çok fazla kireç yapıştı kötü bir görüntüsü var ppf kaplamanın üstüne hangi ürünü uygulamalıyım kireç lekesini geçirmek için

Son düzenleme:

Metheen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Aracımı kendi makinem ile yıkadım çift filtre olmasına rağmen su çok kireçliydi ve ppf üstüne çok fazla kireç yapıştı kötü bir görüntüsü var ppf kaplamanın üstüne hangi ürünü uygulamalıyım kireç lekesini geçirmek için
Aynı sorun bende de var. Ben polisaj yaptırmayı düşünüyorum ama eğer farklı bir çözüm bulup paylaşırsanız çok sevinirim.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Eğer taze leke ise polisaja gerek yoktur kireç lekesi sökücü ile cıkacaktır. Eğer uzun süre beklemiş kurumuş ise polisaj şarttır.
Ben küçük bir yere orbital ile denem yaptım menzerna powerlock ultimate uyguladım geçti ama ppf olduğu için nolur nolmaz diye uygulamadım gyeon ppf wash var demir tozunuda söküyormuş kirecide söker ppften bence birde gyeon ppf renew var orbital ile uygulama yapılıyormuş onuda kullanmayı düşünüyorum

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben küçük bir yere orbital ile denem yaptım menzerna powerlock ultimate uyguladım geçti ama ppf olduğu için nolur nolmaz diye uygulamadım gyeon ppf wash var demir tozunuda söküyormuş kirecide söker ppften bence birde gyeon ppf renew var orbital ile uygulama yapılıyormuş onuda kullanmayı düşünüyorum

Gyeon ppf renew orbital ile yeni uyguladım. Bende filmde hafif bir pütürleşme mevcuttu uygulama sonrası ilk günkü pürüzsüz dokuya döndü. Çok hafif belli belirsiz yıkama kaynaklı su lekeleri gitti. Su kireç lekeleri ciddi boyutta ise CarPro Spotless 2 uygulama talimatlarına uymak kaydı ile kullanıabilir.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Gyeon ppf renew orbital ile yeni uyguladım. Bende filmde hafif bir pütürleşme mevcuttu uygulama sonrası ilk günkü pürüzsüz dokuya döndü. Çok hafif belli belirsiz yıkama kaynaklı su lekeleri gitti. Su kireç lekeleri ciddi boyutta ise CarPro Spotless 2 uygulama talimatlarına uymak kaydı ile kullanıabilir.

Renewi bende denemek istiyorum gyeon ppf wash denedinizmi peki ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ppf kaliteli ise düşük devir orbital ile ppf cilaları yapılabilir evet

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Renewi bende denemek istiyorum gyeon ppf wash denedinizmi peki ?
hayır denemedim. Benim sadece kaputta ppf olduğu için mevcut yıkama şampuanlarımı kullanıyorum ppf için özel bir şampuana ihtiyaç duymadım. @emirhaneness dediği gibi kaliteli bir ppf te orbital makine öneriliyor.

Metheen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Gyeın Ppfwash bende var 2/3 yıkamada bir o şampuanı kullanıyorum hattta ayda bir Gyeon Ppf maintain de uyguluyorum ancak kireç lekesine pek etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Kireç çözücü kimyasalların ppf e zarar vereceğini düşünerel polisajı düşündüm açıkcası.
Bu arada bahsettiğim lekeler ağır değil sudan kaynaklı hafif lekeler.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Carpro descale şampuan kullanan oldumu ppf için su lekesi geçirirmi ? Ph6 başlığında sert mineraller ve kireç lekesi geçirici şampuan diye belirtlilmiş

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İç temizlik için interior vs temizlikler için bez linki paylaşabilir misiniz superclean olursa çok iyi olur iyzico için superclean de yoksa adbl yada cilakutusu teşekkürler şimdiden

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abilerim merhabalar, @berkesennturk abimin önerisiyle Vonixx makker aldım ve dün araca uyguladım, tekrar önerisi için teşekkürler, makker için bir youtube videosu da çektim ilerleyen zamanlarda onu da bir konu açıp sizinle paylaşacağım ancak bir sorum var.
Bu cilanın üzerine polytop hybrid hızlı cila uygulasam ömrünü nasıl etkiler? Iyi günler!

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
İpa yı cam temizliğinde kullanırken önerdiğiniz oran nedir?

Birde camda kaydırıcı vs varken ipa onu söker mi?

Cam filmlerine herhangi olumsuz etkisi olur mu?

ADBL cam temizleyicim varda önceden aldığım İpa yı bir türlü kullanmak nasip olmadı.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam fitillere slikon spreyi kullanın. Kızaklara sıvı gres kullanmanız daha sağlıklı olur, örn: würth hhs2000 sıvı gres ve würth slikon sprey
Yani 2 farklı ürünle çalışın sunroofda
Ben slikon spreyi yıkama sonrası sunroof fitiline ve kapı fitillerine kullanıyorum, gıcırtı ve çatlamaları engelliyor.
Bu söylediklerinizi araştırdım. Dediğiniz gibi 2 ürün alacaktım benimde mantığıma ve kafama yatan bu oldu. Ancak internet ortamında çok farklı bilgiler mevcut mesela chatgpt ye bu 2 ürünü sorduğunuzda aşağıdaki gibi bir bilgi veriyor.

Geçen gün yetkili servise gittiğimdede camekanlı bölümden başka bir aracın sunroof bakımına şahit oldum yağlama için Tunap107 kullandılar.

Tunap 107 silikon sprey değilde silikon gres olarak geçiyor hem fitil hemde rayda kullanılabilir bilgisi mevcut.

Son düzenleme:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu söylediklerinizi araştırdım. Dediğiniz gibi 2 ürün alacaktım benimde mantığıma ve kafama yatan bu oldu. Ancak internet ortamında çok farklı bilgiler mevcut mesela chatgpt ye bu 2 ürünü sorduğunuzda aşağıdaki gibi bir bilgi veriyor.

Geçen gün yetkili servise gittiğimdede camekanlı bölümden başka bir aracın sunroof bakımına şahit oldum yağlama için Tunap107 kullandılar.

Tunap 107 silikon sprey değilde silikon gres olarak geçiyor hem fitil hemde rayda kullanılabilir bilgisi mevcut.

Sıvı gres daha uzun ömürlü ve yağlama özellikli olduğundan kızaklara kullanıyorum, haliyle sıvı gresde yağlama özelliği olduğu için fitile sadece slikon sprey kullanıyorum.
Tabi yinede bu konuda yıllardır bu ikisini kullanmamış olsaydım bende chatgpt ye sorup ürün tercih ederdim :) Siz memnun kaldıysanız sorun yok demektir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar yıkamadan 1-2 gün sonra, araç genel olarak temiz haldeyken ancak kaportada oluşan ufak çamur veya kir sıçramaları için tekrar su ile yıkamamak adına sık sil tarzında ürün öneriniz varmıdır. 3d final touch kullananları okudum ancak baktığımda 3d hızlı cila olarak geçiyor. Bu tür bi temizleme için hızlı cila kullanılabilir mi
Kirlenmeden kastım kapı altlarına sıçrayan ufak kirlenmeler veya kaputtaki kuş pisliği/kedi pati izleri gibisinden

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sıvı gres daha uzun ömürlü ve yağlama özellikli olduğundan kızaklara kullanıyorum, haliyle sıvı gresde yağlama özelliği olduğu için fitile sadece slikon sprey kullanıyorum.
Tabi yinede bu konuda yıllardır bu ikisini kullanmamış olsaydım bende chatgpt ye sorup ürün tercih ederdim :) Siz memnun kaldıysanız sorun yok demektir.
Ürünü tercih etmeden chat gpt ye sormadım bu forumda ve başka platformlarda eski mesajlarda araştırma yaptım gözümle yetkili serviste kullandılğına şahit oluncada aldım.
Sizin mesajınızdan sonra 2 ürünün karşılaştırmasını oradan yaptım.

Kime inanacağımı neyin doğru olduğunu henüz anlayamadım ve daha bakımıda yapmadığım için memnuniyet konusunda bir fikrim yok.

ama size katıldığım nokta sıvı gresin daha uzun ömürlü olacağı bu sebeple belki uygulama periyodu daha sık olursa sorun yaratmaz diye bir fikir oluştu bende.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ürünü tercih etmeden chat gpt ye sormadım bu forumda ve başka platformlarda eski mesajlarda araştırma yaptım gözümle yetkili serviste kullandılğına şahit oluncada aldım.
Sizin mesajınızdan sonra 2 ürünün karşılaştırmasını oradan yaptım.

Kime inanacağımı neyin doğru olduğunu henüz anlayamadım ve daha bakımıda yapmadığım için memnuniyet konusunda bir fikrim yok.

ama size katıldığım nokta sıvı gresin daha uzun ömürlü olacağı bu sebeple belki uygulama periyodu daha sık olursa sorun yaratmaz diye bir fikir oluştu bende.
Dediğniz gibi kızaklara uygulama periyodunuz daha sık olursa sorun olmaz bencede, bakım için sunroofculara veya servise yüksek rakamlar ödemekten iyidir :)