Hızlı Soru - Cevap

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #28,861
Abiler sizce hızlı cilada uygulamasi kolay ve parlakligi üst düzey meguiars ultimate Quick wax hızlı cila mı yoksa vonix blend hızlı cila mı ikisini deneyimleyenler yorum yazabilir mi ??

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Parlaklık ikisinin de iyidir. Dayanım vonix daha iyi. Kolay uygulama meguiars.
Hocam meguiars gerçekten uygulaması çok basit bez kayıyor ama vonix deneyimlemedim fakat sonax bsd vardı elimde onu uygulamasida çok zor bez kaymiyor biyere gelse iş yapıyor nokta nokta acaba vonixde bsd gibi zormudur uygulamasi

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
K2 pro neutral apcde sizce en iyi sulandırma oranı kaça kaç

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben 1:20 kullanıyorum genelde kapı eşiklerinde vs yerlerde kullanıyorum ama birde 1:15 sulandırıp kullanmayı düşünüyorum 1:20 de bazen iz kalıyor gibi oluyor. Torpido kapı gibi yerlerde kullanıcaksanız 1:20 kapı eşikleri vs gibi yerler için 1:15 daha iyi olabilir

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Abiler sizce hızlı cilada uygulamasi kolay ve parlakligi üst düzey meguiars ultimate Quick wax hızlı cila mı yoksa vonix blend hızlı cila mı ikisini deneyimleyenler yorum yazabilir mi ??
Meguiarsın profesyonel seri xPress waxını kullandım. Parlaklığı ve hidrofobisi çok iyidir. Quick wax sanırım daha light bir ürün xPress bulabiliyorsanız xPress öneririm. @Sefa46 hocamın elinde olabilir. Galon olarak satılıyor çünkü bölüp almak mantıklı.

Parlaklık iyi olsun, hidrofobi iyi olsun derseniz vonix Blend iyidir bende kullanıyorum. Parlaklık sorun değil derinlik seviyorum ve süreklilik, hidrofobi ve dayanım benim için ön planda derseniz ADBL syntetic wax üzerine bir wax görmedim. Kaportadan çıkartmak gerçekten zor. Kaç yıkama dayandığını bazen sayamadığım zamanlar oldu. diğer tüm waxlar 2-3 yıkamada zayıflar. ADBL ise 5-6 ya kadar gittiğini gördüm.

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir arkadaşın arabasını yıkamak için gittim abi fena değildi ama aman aman bi esprisi yok basınçlı suyu ortalama. Ne az ne fazla
Kapalı olması hoşuma gitti hava şartlarında avantaj sağlar tabii yoğunluk durumu nasıldır hemen halledin gidin gibisinden tavırları mı var yorumlar genel anlamda fena değil.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, Ankara'da kapalı alanda yıkama için self servis olarak hizmet veriyormuş. Burayı kullanan oldu mu?

Google Search
En son yorumlarından gördüğüm, müşterilerin mekanın köpüğü harici kendi köpüklerini kullanmasına müsade etmiyorlardı.

Ankara’ da İstanbul yolu üzerinde buraya gidiyorum sahipleride gayet efendiler, paspas asma ekipmanları vs. baya kullanışlı oluyor.
Google Search

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam meguiars gerçekten uygulaması çok basit bez kayıyor ama vonix deneyimlemedim fakat sonax bsd vardı elimde onu uygulamasida çok zor bez kaymiyor biyere gelse iş yapıyor nokta nokta acaba vonixde bsd gibi zormudur uygulamasi
Evet vonix de benzerdir. vonixi ve bsd yi nemli mikrofiber bir pede sıkıp araca sürüp sürüp silerseniz sorun ortadan kalkıyor. Ayrıyetten bsd yi 1:1 sulandırabilirsiniz. Eskiden yaptığımız taktiklerdir :)

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kapalı olması hoşuma gitti hava şartlarında avantaj sağlar tabii yoğunluk durumu nasıldır hemen halledin gidin gibisinden tavırları mı var yorumlar genel anlamda fena değil.
Abi kapalı olması dışında bir esprisi yok, biz kendi köpüğümüzü kullanmıştık bir şey dememişlerdi ama kendi köpüklerini de inceledim wax vs. varsa uygun değil kostik kokusu geliyordu doğal olarak
Biz hafta içi öğleden sonra gittik yoğunluk yoktu ama boş da değildi

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
En son yorumlarından gördüğüm, müşterilerin mekanın köpüğü harici kendi köpüklerini kullanmasına müsade etmiyorlardı.

Ankara’ da İstanbul yolu üzerinde buraya gidiyorum sahipleride gayet efendiler, paspas asma ekipmanları vs. baya kullanışlı oluyor.
Google Search
Evet bir kez uğramıştım karta kredi şeklinde çalışıyorlar. Kalabalıktı çok kullanamadım. Ben de aynı güzergahta göksuyu geçtikten sonra sağda petrol ofisi var orayı kullanıyorum yıllardır. Hem kalabalık olmuyor hem de çeşmesi var bez yıkama olsun el yıkama olsun çift kova olsun sularından kullanıyoruz güzel oluyor tavsiye ederim.

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
ben 1:20 kullanıyorum genelde kapı eşiklerinde vs yerlerde kullanıyorum ama birde 1:15 sulandırıp kullanmayı düşünüyorum 1:20 de bazen iz kalıyor gibi oluyor. Torpido kapı gibi yerlerde kullanıcaksanız 1:20 kapı eşikleri vs gibi yerler için 1:15 daha iyi olabilir
Bende 1-20 kullanıyorum ama köpürmüyor neutral öyle bi sorun var

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet bir kez uğramıştım karta kredi şeklinde çalışıyorlar. Kalabalıktı çok kullanamadım. Ben de aynı güzergahta göksuyu geçtikten sonra sağda petrol ofisi var orayı kullanıyorum yıllardır. Hem kalabalık olmuyor hem de çeşmesi var bez yıkama olsun el yıkama olsun çift kova olsun sularından kullanıyoruz güzel oluyor tavsiye ederim.
Orası açılmadan önce bende Gimsaparkın yanındaki Petrol ofisine gidiyordum, dediğiniz gibi çeşmesi olması vs baya kolaylık oluyor. Eryaman çevresi akın ettikten sonra
hafta içleri bile ana baba günü oluyor.

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Meguiarsın profesyonel seri xPress waxını kullandım. Parlaklığı ve hidrofobisi çok iyidir. Quick wax sanırım daha light bir ürün xPress bulabiliyorsanız xPress öneririm. @Sefa46 hocamın elinde olabilir. Galon olarak satılıyor çünkü bölüp almak mantıklı.

Parlaklık iyi olsun, hidrofobi iyi olsun derseniz vonix Blend iyidir bende kullanıyorum. Parlaklık sorun değil derinlik seviyorum ve süreklilik, hidrofobi ve dayanım benim için ön planda derseniz ADBL syntetic wax üzerine bir wax görmedim. Kaportadan çıkartmak gerçekten zor. Kaç yıkama dayandığını bazen sayamadığım zamanlar oldu. diğer tüm waxlar 2-3 yıkamada zayıflar. ADBL ise 5-6 ya kadar gittiğini gördüm.
Hocam blendi uygulaması zormudur yani sonax bsd gbi zormu uygulanır

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende 1-20 kullanıyorum ama köpürmüyor neutral öyle bi sorun var

aynen bende de çok aşırı köpürmüyor az bi köpürme var ama a 101 de yüz temizleme şişeleri var onlardan alıp içine doldurabilirsiniz ben interior cleaner var onu öyle kullanıyorum apc de de iş görür heralde apc yide k2 mikserde kullanıyorum