Hızlı Soru - Cevap

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhaba,
Gyeon can coat evo kullanan var mı, uygularken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, tecrübesi olan var mıdır
1 ay kadar önce satın aldım. Uygulamak için henüz vakit bulamadım.

Önümüzdeki günlerde uygularken aşağıdaki aşamaları yapacağım.

1- Demir tozu temizliği + Kil

2- IPA veya koruma öncesi yüzey temizleyici bir ürün ile yüzeyi temizlemek.

3- Kesinlikle güneş altında ve çok rüzgarlı bir havada uygulanmamalı.

4- Panel panel uygulama yapılmalı hatta paneli 4-5 e bölerek yapılmalı.

5- Yumuşak kısa tüylü kutu içerisinden çıkan tarzda bir mikrofiber beze ürünü sıkarak panelde tek yönlü yaymak kesinlikle boya yüzeyine sıkmayın ve ardından hemen başka bir mikrofiber bezle silmek gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken uygulama bezinin boya yüzeyinde iz bırakmaması ürünün yüzeyde çok çabuk kuruduğu için iz bırakabileceği söyleniyor.

6- Uygulama sonrası 24 saat kadar su değmemesi iyi olur. 1 haftada aracın yıkanmaması gerektiği benim araştırdıklarım.

Kolay gelsin.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba. senturk35 hocam yakın zamanda kullanacaktı, ben de onun deneyimlerini bekliyorum. :)
Yıl sonunda yıllık izine çıkacağım havalar müsade ederse uygulayacağım inşallah. Dayanımını en merak ettiğim ürün. Vonixx Blend Sprey Wax a göre daha iyi performans verirse bir daha başka ürün kullanmam :)

Eser

Amatör Detaycı
Üye

5- Yumuşak kısa tüylü kutu içerisinden çıkan tarzda bir mikrofiber beze ürünü sıkarak panelde tek yönlü yaymak kesinlikle boya yüzeyine sıkmayın ve ardından hemen başka bir mikrofiber bezle silmek gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken uygulama bezinin boya yüzeyinde iz bırakmaması ürünün yüzeyde çok çabuk kuruduğu için iz bırakabileceği söyleniyor.

6- Uygulama sonrası 24 saat kadar su değmemesi iyi olur. 1 haftada aracın yıkanmaması gerektiği benim araştırdıklarım.

Kolay gelsin.

Kolay gelsin.
Çok teşekkürler

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yıl sonunda yıllık izine çıkacağım havalar müsade ederse uygulayacağım inşallah. Dayanımını en merak ettiğim ürün. Vonixx Blend Sprey Wax a göre daha iyi performans verirse bir daha başka ürün kullanmam :)
Ben ağırlıklı olarak Gyeon ürünleri kullanıyorum ve genel olarak çok memnunum. Can Coat’ı henüz denemedim ama Bathe ve Wet Coat gerçekten fark ettiriyor. Yaşadığım bölgede kapalı otopark yok ve ağaç çok fazla olduğu için sık sık noktasal reçine problemi yaşıyorum. Bathe ve Wet Coat’ı düzenli kullandığımda reçine yüzeyden çok daha kolay çıkıyor, leke de bırakmıyor.

Tek dezavantajı, reçineden dolayı sık yıkama yapmak zorunda kaldığım için Wet Coat’ın ömrünün biraz kısalması; ama sonuç olarak reçine derdimi gerçekten çözüyor. Can Coat da aklımda olan bir ürün.

Metheen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba;
Ocak ayı itibariyle 3 aylığına yurtdışına gideceğim. Bu süre içerisinde İzmir'de aracımı ücreti karşılığı bırakabileceğim Kapalı Otopark tavsiyesi olan ya da bir öneriniz var mıdır acaba?
Malum bu sene yağmur nedeniyle mağduriyet fazla olduğu için kapalı bir alana bırakayım diye düşündüm.
Ayrıca 3 ay boyunca araba çalışmadan duracak, bu konuda pek tecrübem yok nasıl bir önlem alabilirim sizce? (Araç 2024 model Sportage Benzin)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hangi kokuyu denesemde kalıcılık bulamadım. Areon ilk 1-2 hafta koksada sonrasında kendini salıyor. Little trees pina colada aldım kokusu hoş araç içine asalı 1 ay oldu hala kokuyor araç içine binince. Varsa önerileriniz bilmek isterim. Kokular paspaslarda ve koltuklarda iz yapabilir o yüzden pek sıkmalı kokular sevmiyorum.
Bence de areon ilk başta çok kokuyor ama erken bitiyor. Little trees aylarca kokuyor. Artık kokmuyor dediklerimi evde kapı kulpına falan asıyorum, aylar geçse de kokmaya devam ediyor

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Hangi kokuyu denesemde kalıcılık bulamadım. Areon ilk 1-2 hafta koksada sonrasında kendini salıyor. Little trees pina colada aldım kokusu hoş araç içine asalı 1 ay oldu hala kokuyor araç içine binince. Varsa önerileriniz bilmek isterim. Kokular paspaslarda ve koltuklarda iz yapabilir o yüzden pek sıkmalı kokular sevmiyorum.
Aslında hakkını yemeyeyim vavana kalıcıydı. Ancak onda da ilk açtığımda koku çok yoğun geldi ve rahatsız etti. Paspaslarım eva paspas, koltuklarda da leke görmedim. Sanırım kullandığım ürün kimyasal olarak farklı zaten anti bakteriyel ve kötü koku önleyici olarak geçiyor. Elime sıktığımda da yapış yapış bir his olmuyor. Sadece orta konsolda bir kaç damla izi gördüm kullanırken. Tabi belkide bu durum sürekli atım sprey şişe kullanmamdan dolayı da olabilir.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Davlumbazları ne kadar iyi temizlesemde istediğim finish görüntüsünü yakalayamıyorum. Parlatan adamlar Max Shine fırça ile yıkamadan yıkamaya uygulayabileceğim fiyat/performans hangi ürünü önerirsiniz?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar bu (köpük tanklarında) kullanmak için güvenli (ağır kostik içermeyen), en kaliteli diyebileceğimiz ön yıkama köpüğü hangisidir..?

Ben en baştan beri Foam Lance kullandığım için benim bir tecrübem olmadı,

Üniversitede öğretim görevlisi bir arkadaşım bir kaç arkadaşıyla beraber kendi araçlarını üniversitenin uygun olan alanında kendi araçlarını yıkamak için köpük tankı almışlar, Sizlere danışmak istedim.,

Not tankı doldurduklarında bitirmeleri 1-2 sürecek.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar bu (köpük tanklarında) kullanmak için güvenli (ağır kostik içermeyen), en kaliteli diyebileceğimiz ön yıkama köpüğü hangisidir..?

Üniversitede öğretim görevlisi bir arkadaşım bir kaç arkadaşıyla beraber kendi araçlarını üniversitenin uygun olan alanında kendi araçlarını yıkamak için köpük tankı almışlar, Sizlere danışmak istedim.,

Foam lance ye kullanilan sampuanlar köpük tankindada kullanilir üstad.
Makul Secenek icin 5lt ürünler tercih edilir.
Mesela ADBL Yeti K2 Bela Valet Pro Foamula gibi ama yok daha uygun olsun derlerse Divortex Wash Berry ph notr fena degil güzeldir.20 Lt ligide mevcut.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

K2 active foamda olabilir diye düşünüyorum uygun ve güzel şampuan

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İyi akşamlar. Camı yukarı aşşağı yaptıkça iç kısımda bu tarz lekeler oluyor. Fitil temizliği yapmama rağmen böyle oluyor ve bu durum gerçekten cok can sıkıcı. Nasıl çözebiliriz bu durumu

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
İn trimler ve konsol için perl kullanıyordum fakat bitmek üzere, yeniden perlden mi devam etmeli yoksa K2 satina mi acaba

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar. Camı yukarı aşşağı yaptıkça iç kısımda bu tarz lekeler oluyor. Fitil temizliği yapmama rağmen böyle oluyor ve bu durum gerçekten cok can sıkıcı. Nasıl çözebiliriz bu durumu
Camin alt tarafinda kalan fitil kismina toz geldigi zaman bu tur iz yapiyor. Kapi dosemesini ayirip fitil ustune kadife kaplama yaparsan/yaptirirsan duzelecegini dusunuyorum

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul