Hızlı Soru - Cevap

RavSS

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #29,001
Hocam satıcıyla iletişime geçip eğer dhl ups ile vs yurtdışı gönderimleri varsa direkt de alınabilir, ama gümrükte fatura ve ürüne göre sınırlar var o sınırları araştırıp almanızı tavsiye ederim yoksa gümrükte kalır muhtemelen iade de olmaz paranız havaya gider. Bir arkadaşıma hediye gelen bir teknolojik ürün için nerdeyse ürünün satış fiyatı kadar gümrük ücreti istemişlerdi :) araç bakım vs ürünlerde teknolojik ürünler kadar yüksek vergilendirme olmasa da bireysel sınırlar var. Eğer kendinize ait bir dükkan şirket vs varsa ticari olarak ithalat göstererek daha kolay alabilirsiniz fiyat sınırı da daha yüksek oluyor.
Anladım, teşekkür ederim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese selam turbo fanlardan önerisi olan var mı? Bi tık güçlü bişey arıyorum fakat bulamadım henüz. Şu küçük olanlar 130.000 rpm diye geçiyor pek inandırıcı gelmedi

Forumda bir çok arkadaş bimde satılan ürünü ben dahil aldık.
Fan kuvvetli o konuda sıkıntı yok. Ama bana göre eksileri şarj göstergesi bulunmadığı için planlama yapamıyorsunuz nerede biteceği belli değil. Max. çalışma süresi 5 dk. civarı. Turbo güçte 2-3 dk. kullandıktan ve batarya zayıfladıktan sonra en yüksek güçte çalışmıyor 1 kademe altta 2 dk. civarı daha çalışıyor.

Temudan 10 gün kadar önce ürün açıklamasına göre iddialı bir ürün aldım gelince inceleyim. Beğenirsem forumda paylaşırım.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Soğuk havalardan dolayı sabah araba soğukken lastiklerin havalarını xiaomi mi kompresör 2 ile düzenlemek istedim sol ön lastiğe kompresörü taktım ve sibopa oturan yeri sonunda kadar sıktım şişirmek için bastığımda 70psi ile başlıyor 65psi lara kadar iniyor lastiğin içindeki havayı ölçemiyor diğer lastiklerde sorunsuz içindeki havayı ölçüyor ve şişiriyor sadece sol önde böyle bir durum oluyor.

Benzinlikteki pompalarda denediğimde sol ön lastikte normal havayı ölçüyor hemde basıyor.
böyle bir sıkıntıyla karşılaşan oldu mu yada kompresöre başka bir uç mu takmam gerekiyor

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir önceki temizliğimde Detruner İnterior Matt koruyucu uygulamıştım kalıntısı kapı açma kolunda kalmış Adbl İnterior QD Unlimited ve K2 Pro Neutral 1:20 ile denedim görünürlüğü azalıyor kurulayınca tekrar belirginleşiyor ürün plastiğe işlemiş gibi GS gibi agresif bir ürünle deneme yapsam düzelme şansı varmıdır yoksa öyle kalırmı

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, elektrik ve su imkanım olmadığı için şarjlı oto yıkama tabancalarından edindim bir tane. Sizlere danışmak istediğim konu, bunların köpük atıcılarından maksimum verimi almak için ne yapmam gerekiyor? Kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Keyifli forumlar dilerim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar, elektrik ve su imkanım olmadığı için şarjlı oto yıkama tabancalarından edindim bir tane. Sizlere danışmak istediğim konu, bunların köpük atıcılarından maksimum verimi almak için ne yapmam gerekiyor? Kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Keyifli forumlar dilerim.
Merhaba,

Hiç uğraşmayın aynı cihazlardan uzun süre kullandım 20 barlık makinede pek bir sonuca ulaşmanız pek mümkün gözükmüyor.

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet harici bir köpük pompası almanız gerekir.
IK Foam - Marolex - Kwazar - Alta Foam gibi piyasada el ile pompalayarak kullanılan cihazlar.

Polhamın hem el tipi hem şarjlı ürünü var.
Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki hocam şarjlı makine mi yoksa manuel pompa mı önerirsiniz?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki hocam şarjlı makine mi yoksa manuel pompa mı önerirsiniz?
Şarjlı kullanmadım hiç dün sipariş ettim bir tecrübem yok forumda çokca kullanan arkadaşlar mevcut. Videolardan izlediğim kadar fena değil fazlasıyla iş görür.

Manuel pompalarda el ile pompalamak insanı yoruyor. Şarjlınında uzun sürede daha çabuk bozulma riski var karar sizin :)

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
manuel kullanmak @senturk35 abininde dediği gibi çok yorucu nerdeyse aracın her parçası için ful basınç yapmanız gerekiyor. Manuel pompa alacaksanız da forumda bende dahil köpük yapıcıya delik delip sibop takarak taşınabilir hava kompresörü ile kullanıyoruz. IK nın direk kompresöre uygun modeli var fakat fiyat olarak pek avantajlı değil ama markanın kendi ürünü Şarjlı bir model bakmanızı yada manuel pompa alacaksanızda kompresör ile kullanmanızı tavsiye ederim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Alta foam ile hem jant lastik davlumbaz temizliği hemde on yıkama için köpükleme yaptım iki yıl sanırım. Sonra bu durum artık keyif almaktan daha çok yorucu olmaya başlayınca, alta foamı modifiye yaptım, bu konuda YouTube da baya örnek var. Bir tane de 1.5 litre polham aldım. Şimdi bu ikili ile her şey daha kolay. En azından bana kolay geliyor :), daha keyifli oluyor detay. Diğer türlü manuel yorucu olmaya başlamıştı. Kol kası da bir yere kadar :)

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam aracı köpüklemek için düşünüyorsanız 2-3 araç yıkamış kadar yoruyor. Gençliğime güvenerek şarjlı kompresör bağlantısını gereksiz bulmuştum ama yanılmışım :)
Lakin jant lastik temizliğinde kullanacaksanız manuel IK foam kullanılabilir. Şarjlı modeller çok büyük rahatlık sağlıyor.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soğuk havalardan dolayı sabah araba soğukken lastiklerin havalarını xiaomi mi kompresör 2 ile düzenlemek istedim sol ön lastiğe kompresörü taktım ve sibopa oturan yeri sonunda kadar sıktım şişirmek için bastığımda 70psi ile başlıyor 65psi lara kadar iniyor lastiğin içindeki havayı ölçemiyor diğer lastiklerde sorunsuz içindeki havayı ölçüyor ve şişiriyor sadece sol önde böyle bir durum oluyor.

Benzinlikteki pompalarda denediğimde sol ön lastikte normal havayı ölçüyor hemde basıyor.
böyle bir sıkıntıyla karşılaşan oldu mu yada kompresöre başka bir uç mu takmam gerekiyor
Sibop iğnesi içerde kalmış , pompanın uç kısmı temas edemiyor. Lastik değişiminde iğne değiştirilirse sorun kalmaz

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bim den aldiginiz la bunun arasinda Hava Basinc Üfleme farki varmidir hocam.
BİM’den aldığım üründe şöyle bir sıkıntı yaşadım: %100 üfleme gücünde yaklaşık 2-3 dakika çalıştıktan sonra batarya ciddi şekilde zayıflıyor ve sonrasında %100 modda çalışmıyor. Daha düşük hızlarda kullanmak mümkün oluyor.

Bu üründe de aynı durum olur mu açıkçası henüz net bir şey söyleyemiyorum, tam deneme fırsatım olmadı. Ancak %100 modda her iki ürünün ilk performansı bana oldukça benzer geldi. Tabii bunu net kıyaslamak için hassas bir tartıda, belirli bir mesafeden hava üfleme testi yapmak gerekir. Maalesef elimde böyle hassas bir ölçüm imkanı olmadığı için bu testi yapamıyorum.

Ürünü aldıktan sonra aslında linkteki modeli gördüm; iki bataryalı ve bataryaları değiştirilebilir bir model. Eğer bunu almamış olsaydım, büyük ihtimalle o ürünü tercih ederdim.
Link: https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1765863121710_sodp49qbw6&refer_page_sn=16136

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Adbl nin pro detay fırçasını petrolde unuttuk, aninda birileri alıp gitmiş. Ne insanlarımız var anlam veremiyorum. Sapı tak-çıkar seklindeydi. Diger 2 başlık sap olmadan nasıl kullanilacak ki? @Sefa46 hocam bunlarin saplari ayrı satılıyor mu? Yada bunlara uyan bir sap bulabilirmiyim ki?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Adbl nin pro detay fırçasını petrolde unuttuk, aninda birileri alıp gitmiş. Ne insanlarımız var anlam veremiyorum. Sapı tak-çıkar seklindeydi. Diger 2 başlık sap olmadan nasıl kullanilacak ki? @Sefa46 hocam bunlarin saplari ayrı satılıyor mu? Yada bunlara uyan bir sap bulabilirmiyim ki?
Hocam selamlar gecmis olsun malesef yok :( onun basliklar farkli cartainer uyarmi bilemedim bir bakayim ben ona.

Dtmehmet

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Herkese merhabalar foruma yeni katıldım gerçekten çok fazla bilgi mevcut dünden beri araştırma yaptım. Aracım dışı için Karcher k3 mevcut autoglym polar blast-polar seal-magma mevcut ancak iç temizlik malzemelerim bittiği için onları yenilemeyi düşünüyorum.
Genel temizlik için fiyattan ziyade önerebileceğini ürünler var mı? halı paspaslar için würth aktiv clean yumuşak plastikler kapı içleri ve döşemeler için koch chemie markalarını araştırdım özellikle önerebileceğiniz marka ve ürün varsa çok sevinirim.
Aracım 2024 A200 sedan bu arada iç görsellerinin fotosunu da paylaştım
Şimdiden teşekkür ederim